Wellness-matkat

Vaellusmatka Sveitsin Wengeniin

Ajankohta
18.7. - 22.7.2024
Kesto
5 päivää
Kohde
Wengen, Sveitsi
Hinta
2393 €
Varaa matka

Upeita vaelluksia ja unohtumatonta alppitunnelmaa

Alppivaellus suuntautuu kuuluisalle Jungfraun alueelle, jonka maisemat ovat kuin kauneimmista postikorteista; vihreitä laaksoja ja niittyjä lehmineen, kukkaniittyjä, lumihuippuisia vuoria. Tukikohtamme on sympaattinen ja autovapaa Wengenin vuoristokylä. Kylästä toteutetaan myös vuosittainen yövaellus, jolle halukkailla on mahdollisuus osallistua. Vaellusten lisäksi teemme retken pienellä punaisella junalla 4354 metrin korkeuteen, jossa sijaitsee Euroopan korkein juna-asema.  ”Euroopan katolla” odottaa liuta unohtumattomia näkymiä, mutta jo itse junamatka on huikea elämys! Tulopäivänä piipahdamme ihastuttavassa Luzernissa sekä lähtöpäivänä Sveitsin pääkaupungissa, Bernissä. Kesäiset Sveitsin alpit ovat aktiivilomailijan unelma!

Matkan vaellukset sopivat normaalin peruskunnon omaaville. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille tai korkeanpaikan kammoisille. Mikäli sinulla on joku pysyvä sairaus ja jatkuva lääkitys, suosittelemme, että käyt ennen matkaa lääkärintarkastuksessa ja tiedustelet vaikuttaako esimerkiksi korkeuserot lääkitykseesi.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

 

 

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suora lento Helsinki–Zürich–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • 4 yön majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket, hissiliput ja junamatkat
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut kohteessa
 • ateriat: 4 x illallinen
 • hotellin spa-osaston käyttö
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 530 €
 • yövaellus 50 € /henkilö, retki edellyttää minimi 10 henkilöä
 • ruokajuomat
 • spa-osaston lisämaksulliset hoidot
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
 • muut mahdolliset palvelut

Kohokohdat

 • unohtumattomat alppimaisemat
 • päivittäin vaihtuvat vaelluskohteet
 • autovapaa Wengenin kylä
 • Cliff Walk – ”tyhjän päällä roikkuva silta”
 • ”Top of Europe” – Euroopan korkein juna-asema ja sen nähtävyydet
 • viehättävä Luzern ja sen katettu puusilta
 • Bernin kaupunki

Matkanjohtaja

Liisa Helve-Sibaja

Liisa on parikymmentä vuotta Sveitsissä asunut toimittaja ja kirjoittamisen monityöläinen, suomenopettaja sekä innokas patikoitsija. Hän on julkaissut Hausfrau – kotona Sveitsissä ja Reppu ja reitti – patikkapolkujen -kirjat ja myös kirjoittanut Sveitsin osuuden true crime -teoksessa Rikostarinoita maailmalta.

Majoitus

Arenas Resort Victoria 3+*

LauberhornWengen

Perinteisen sveitsiläisen ulkoasun omaava hotelli, jolla erinomainen sijainti lähellä Wengenin juna-asemaa sekä kauppoja. Hotellin terassilta avautuu kaunis näkymä Jungfraulle sekä ympäröivään vuoristomaisemaan.  Erinomainen spa-osasto, jossa mm. sisäuima-allas, ulkoporeallas, sauna ja höyryhuone sekä mahdollisuus erilaisiin hierontoihin. Illallinen tarjoillaan hotellin viihtyisässä ravintolassa.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

torstai 18.7. - maanantai 22.7.2024

18.7. torstai│matkapäivä, saapuminen Wengeniin (I)

Finnairin lento Zürichiin klo 7:55-9:45. Zürichin kentällä on vastassa suomalainen paikallisopas. Siirrymme bussilla kauniiseen Luzerniin, missä on aikaa omatoimiseen lounaaseen sekä kaupunkiin tutustumiseen. Kaupungin ehdoton maamerkki on maailman vanhin katettu puusilta, Kapellbrücke. Tauon jälkeen jatkamme matkaa Lauterbrunneniin, mistä jatkamme junalla autovapaaseen Wengeniin. Majoittunen ja illallinen hotellin ravintolassa. Käymme läpi oppaan kanssa vaellusohjelman.

19.7. perjantai | vaellus Eigertrail (A, I)

Eigergletscher – Alpiglen | kesto n. 3 tuntia ilman taukoja | Pituus 6 km, josta nousua 80 metriä ja laskua 783 metriä

Siirrymme junalla Grindelwald Grundiin, mistä matka jatkuu upouudella ja modernilla gondolihissillä Eigergletscher -asemalle (2320 m), mistä ”Eigertrail” eli Eigerin vaellus alkaa. Upea vaellusreitti kulkee kuuluisan Eiger-Nordwandin eli Eigerin pohjoisseinämän alapuolella. Seinämä houkuttelee vuosittain maailman parhaita kiipeilijöitä testaamaan osaamistaan. Reitiltä avautuvat huikeat näkymät mm. Grindelwaldin kylään, sen laaksoon ja sitä ympäröiville vuorille. Suurimmaksi osaksi reitti on laskua; aluksi reitti on kivinen ja kallioinen, mutta muuttuu alempana vihreäksi alppiniityksi. Loppumatka on mutkaista polkua Alpiglenin ravintolaan ja siitä eteenpäin aina Alpiglenin asemalle (1615 m) saakka, mistä siirrymme perinteisellä hammasratajunalla takaisin Grindelwaldiin ja Wengeniin. Illallinen hotellin ravintolassa.

20.7. lauantai | vaellus First-vuorella (A, I)

Bachalpsee – Waldspitz – Bort | kesto n. 2,5 tuntia ilman taukoja | Pituus 8 km, josta nousua 152 metriä ja laskua 758 metriä

Matkaamme junalla Grindelwaldiin, josta kävelemme Firstbahnin asemalle ja nousemme gondolihisseillä ylös First-vuorelle (2168 m). Täältä avautuu mahtava näköala lumihuippuisille Bernin Alpeille. Huimapäiset voivat kävellä First – reitin osittain ”tyhjän päällä roikkuvan” Cliff Walkin kautta – huima kokemus, jota et unohda koskaan! Reitillä kävellään ensin tasaisesti nousevaa hyväkuntoista ja leveää polkua Bachalpsee-järvelle (2265 m). Järvi ja sitä ympäröivät vuoret ovat hyvin tuttuja useista sveitsiläisistä maisemakalentereista ja postikorteista. Järveltä matka jatkuu Waldspitziin, mistä laskeudutaan alas Bortin väliasemalle. Paluumatka tapahtuu gondolihisseillä alas Grindelwaldiin ja junalla Wengeniin. Illallinen hotellissa.

Halukkaat voivat lisämaksusta osallistua paikallisoppaan johdolla yövaellukselle. Koko Sveitsin patikkaverkoston kattava yövaellus on tapahtuma, jonka ympärille järjestetään vuosittain lukuisia vaelluksia ja se on yksi Wengenin kylän tärkeimmistä kesätapahtumista. Patikoimme oppaan johdolla ja ihailemme yöllistä luontoa ja vuoristoa tässä maagisessa ympäristössä. Tämän ainutkertaisen retken aikana kuulemme paikallisoppaan kertomana alueesta ja sen yöllisestä luonnosta monta mielenkiintoista tarinaa. Tauolla saamme lämmintä juomista ja pientä yöpalaa. Hotellille paluu puolilta öin. Yövaelluksella on sveitsiläinen opas, mutta suomalainen opas on myös mukana.

21.7. sunnuntai | vaellus Männlichen – Kleine Scheidegg (A, I)

Kesto n. 2 tuntia ilman taukoja | Pituus n. 6 km, josta nousua 260 metriä ja laskua 422 metriä

Nousemme Wengenistä isolla gondilihissillä Männlichen – vuorelle, josta kävelemme leveähköä ja hyväkuntoista polkua kohti Kleine Scheideggiä. Reitti on helppokulkuinen ja eteemme avautuvat jälleen majesteettiset Eiger, Mönch ja Jungfrau. Nousemme Kleine Scheideggin asemalta junalla Jungfraujochille ”Top of Europe”, 4354 m, joka on Euroopan korkein juna-asema. Junamatka pienellä punaisella junalla kulkee Eiger-vuoren sisällä tunnelissa, ja jo tämä junamatka on huikea elämys. Niin kutsutulla Euroopan katolla meitä odottaa liuta unohtumattomia näkymiä, kuten Sphinx-näköalaterassi, jääpalatsi, Aletschgletscher-jäätikkö, Alpine Sensation-näyttely ja Jungfrau Panorama-360 elokuva. Palaamme alkuillasta pienellä punaisella junalla takaisin Wengeniin. Illallinen hotellin ravintolassa.

22.7. maanantai | Bern ja kotimatka (A)

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen aloitamme kotimatkan Sveitsin idyllisen pääkaupungin, Bernin kautta. Tutustumme mm. Bernin Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaan vanhaan kaupunkiin oppaan johdolla. Aikaa myös omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen, lounaaseen sekä ostoksiin. Kuljetus Zürichin lentokentälle. Finnairin lento Helsinkiin klo 19:05 – 22:50.

Ateriat

A=aamiainen, I=illallinen

Matkaohjelmaan voi tulla muutoksia johtuen säästä, paikallisliikenteen aikatauluista tms. yllättävistä muutoksista. Lentojen aikataulumuutokset mahdollisia.

Finnairin lennot

18.7.2024  AY1511   Helsinki –  Zurich klo 07.55–09.45

22.7.2024 AY1514   Zurich – Helsinki  klo 19.05–22.50

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Maksuehdot

Ennakkomaksu on 400 €/henkilö. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua. 

Peruutusehdot

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa varaamansa matka seuraavin ehdoin:

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 1.9.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Kuvia

Vaellusmatka Sveitsin Wengeniin kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna