Suojellaan suomalaista luontoa yhdessä

Asiakkaamme, matkanjohtajamme ja matka-asiantuntijamme tietävät varsin hyvin, että suomalaisten metsien ainutlaatuisen taianomainen rauha ja hiljaisuus ovat jotain mitä maailmalla ihaillaan. Pitäkäämme tästä kultaakin kalliimmasta aarteestamme hyvää huolta, jotta voimme siitä jatkossakin ylpeydellä kertoa maailmalla matkatessamme.

Matkustaminen avartaa maailmankuvaa ja yhdistää kulttuureita. Siitä aiheutuu kuitenkin myös ilmastonmuutosta kiihdyttäviä päästöjä. On tärkeää pyrkiä vähentämään näitä päästöjä suoraan sekä tehdä toimia, joilla ilmakehän hiiltä saadaan sidottua takaisin kasvillisuuteen ja maaperään.

Vapaaehtoinen tukimaksu ilmastotyöhön

Matkatoimisto Kon-Tiki Tours tarjoaa sinulle jatkossa mahdollisuuden maksaa vapaaehtoisen 10 euron matkakohtaisen tukimaksun Luonnonperintösäätiölle. Raha käytetään luonnonsuojelualueiden hankintaan Suomessa. Lahjoittaminen käy vallan vaivattomasti yhdellä klikkauksella verkkokaupassamme ja lahjoituksen maksat ennakkomaksun yhteydessä.  Tällöin tuet yhtä aikaa sekä ilmastonmuutoksen torjuntaa että luonnon monimuotoisuuden suojelua.

Muun muassa hiilensidontaan liittyvien laskentaongelmien vuoksi matkustamisen päästöjä ei ole tällä hetkellä vielä mahdollista kompensoida yksi yhteen. Tästä huolimatta on tärkeä tehdä jotain.

Ikimetsät ja luonnontilaiset suot sitovat hiiltä ja ovat Suomen ylivoimaisesti suurin pysyvä hiilivarasto. Luonnonperintösäätiön lakisääteisissä suojelualueissa hiili on varmasti tallessa.

Tukimaksu ei suoraan kompensoi matkasi päästöjä, mutta on tärkeä askel oikeaan suuntaan. Kiitos avustasi!

Ikimetsä on ilmastoteko

Luonnonperintösäätiön mukaan kiihtyvä ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden häviäminen ovat kaksi maapallon polttavinta ympäristökysymystä. Metsien, soiden ja muiden hiiltä varastoivien elinympäristöjen suojeleminen auttaa molempien kysymysten ratkaisemisessa. Ikimetsien puuston sitoma hiilimäärä on huomattava. Lisäksi ikimetsän maaperä samoin kuin ojittamattomat suot ovat merkittäviä hiilivarastoja. Merkittävien hiilivarastojen ja -nielujen ohella ikimetsät ja luonnontilaiset suot ovat myös uhanalaisten lajien turvapaikkoja.

Luonnonperintösäätiö (perustettu 1995) suojelee Suomen luontoa, ensisijaisesti uhanalaista metsää ja tarvitsee lahjoituksiasi suojellakseen kallista maatamme. Säätiö hankkii omistukseensa luonnonalueita ja takaa niille luonnonsuojelulain mukaisen pysyvän rauhoituksen. Luonnontilaisilla metsillä on myös monentasoisia merkityksiä ihmiselle, erityisesti suomalaiselle, jonka juuret ovat edelleen oikeassa metsässä. Vapaasti kasvavassa metsässä voi kukin omalla tavallaan jatkaa ikivanhaa metsänkävijän perinnettä esimerkiksi vaeltamalla, marjastamalla tai sienestämällä. Lue lisää Luonnonperintösäätiön toiminnasta ja periaatteista.

Kuvien lähteet: Luonnonperintösäätiö. Kuvaaja Ari-Pekka Auvinen.

 

 

Suunnitteletko vastuullista ryhmämatkaa ulkomaille?

Räätälöimme mielellämme juuri teidän porukalle oman matkan. Älä tyydy valmismatkoihin vaan valitse itse minne, milloin ja kenen kanssa matkustat, me huolehdimme järjestelyistä ja valitsemme vastuulliset kumppanit matkakohteissa. Pyydä tarjous tästä.

Kon-Tiki Tours on kotimainen matkanjärjestäjä ja vastuullisuus on otettu huomioon laaja-alaisesti toiminnassa jo yrityksen perustamisesta 1990-luvulta lähtien. Luonnonperintösäätiön toiminnan tukeminen on luonnollinen lisäys sosio-kulttuurisen, taloudellisen ja ekologisen vastuullisuuden periaatteisiimme. Tutustu tarkemmin kuinka vastuullisuus näkyy Kon-Tiki Toursin toiminnassa.

Jouluna 2019 annoimme lahjaksi ison palan ikimetsää

Olemme perinteisesti lahjoittaneet joulukortteihin varatun summan hyväntekeväisyyteen. Jouluna 2019 kohteemme oli Luonnonperintösäätiö, joka ostaa lahjoitusvaroin luonnonalueita ja rauhoittaa ne pysyvästi. Päätimme tukea Luonnonperintösäätiön toimintaa, sillä se tarjoaa konkreettisen ja suoran kanavan kotimaisen luonnon suojelemiseen.

Tehdessämme tämän lahjoituksen ostimme siis asiakkaidemme ja sidosryhmiemmekin puolesta palan suomalaista ikimetsää. Kaikki lahjoitukset käytetään alueiden ostoon, suojeluprosessiin ja syntyneiden luonnonsuojelualueiden vaalimiseen.

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun