Yleiset matkapakettiehdot ovat Suomen matkailualan liitto ry:n (SMAL) ja kuluttaja-asiamiehen neuvottelemat. Oy Kon-Tiki Tours Ltd:n sekä tytäryritys Björk & Boström Urheilumatkat Oy:n eritysmatkaehdot täydentävät näitä ehtoja. Ne on laadittu ottaen huomioon matkapaketteja ja yhdistettyjä matkajärjestelyjä koskevan direktiivin (EU 2015/2302) ja matkapalveluyhdistelmistä annetun lain (901/2017/www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2017/20170901) pakottavat säännökset.

Erityisehdot

Tutustu räätälöityjen ryhmämatkojen erityisehtoihin täällä. Reittilentopohjaisten matkojen ehdot määräytyvät matkakohtaisesti ja ne lähetetään matkan ennakkolaskun yhteydessä matkustajille. Matkanjärjestäjällä on oikeus periä toimistokulujen lisäksi ne maksut, jotka lento-/laivayhtiö, majoitusliike tai muu palveluntuottaja perii matkanjärjestäjältä myöhäisen peruutusajankohdan vuoksi (lisäys YME 1.3.).

Löydät paljon hyvää tietoa oikeuksistasi ja velvollisuuksistasi valmismatkalla myös Kilpailu- ja kuluttajaviraston verkkosivuilta www.kkv.fi.

Vakiomuotoinen tietolomake

Vakiomuotoinen tietolomake matkapaketeista (ei koske pelkkää lentoa), koskee 1.7.2018 jälkeen tehtyjä matkavarauksia. Lue lisää tästä.

Matkustajan oikeudet

Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista matkustajan tärkeimmistä oikeuksista täällä.

 

Hyvä tarkistaa ennen matkaa

Matkaan kannattaa valmistautua huolella. Tärkein asia on tarkistaa, että passi  ja matkavakuutus ovat voimassa. Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturva. Matkustajavakuutus on hyvä varata ennen ennakkomaksun maksamista, jotta peruutusturvanne astuu heti voimaan mahdollisten sairastumisen tai muun esteen takia.

Matkustustiedotteet

Ulkoasiainministeriön nettisivuilla www.formin.fi julkaistaan päivitetetyt matkustustiedotteet kohdemaittain. Suosittelemme tutustumaan niihin ennen matkaa, etenkin jos kohde on eksoottinen tai epätavallinen. Rokotuksista saa lisätietoa sivustolta www.rokote.fi.

Ulkoministeriö on lanseerannut uuden Maailma yllättää -karttapalvelun, jossa matkailijat voivat jakaa tietoa ja kokemuksia toisilleen, kommentoida luonnonilmiöitä, turvallisuutta ja kulttuurieroja. Kartalta löytyvät myös kaikki Suomen edustustot ulkomailla.

Mukavaa matkan odotusta!

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna