Kontiki

Kon-Tiki Tours haluaa olla vastuullinen yritys. Mitä se sitten tarkoittaa? Vastuullinen yritystoiminta (corporate responsibility) on yrityksen liiketoimintaa tukevaa, omaehtoista toimintaa. Tavoitteenamme on toimia mahdollisimman kestävällä tavalla sekä yhteensovittaa yrityksen ja sen eri sidosryhmien tavoitteet ja odotukset. Asiakastiedon Suomen Vahvimmat -sertifikaatti kertoo asiakkaille, yhteistyökumppaneille, luotottajille ja muille sidosryhmille, että yhteistyö sertifioidun yrityksen kanssa on kestävällä pohjalla. Kuulumme luonnollisesti myös SMALiin eli Suomen Matkatoimistoalan Liittoon ja noudatamme kaikkia matkailualan yleisiä valmismatka- ja erikoismatkaehtoja.

Käytännössä vastuullisuutemme näkyy mm. matkojen suunnittelussa, ekologisessa toimintatavassa, yhteistyökumppaneidemme valinnassa, yhteistyössä matkailualan oppilaitosten ja muiden yhteisöjen kanssa sekä hyväntekeväisyystoiminnassa.

Ihminen on matkustanut kautta aikojen ja tulee matkustamaan myös tulevaisuudessa. Vastuullisesti matkaaminen auttaa luontoa ja muuta ympäristöä säilymään. Oma matkakäyttäytyminen on tärkeää ja toisten ihmisten sekä kulttuurien kunnioittaminen on ympäristönsuojelua parhaimmillaan.

  • Saat matkastasi enemmän irti, kun tutustut ennalta kohdemaasi taustoihin, kehitykseen, elintapoihin ja luonnonoloihin.
  • Vältä rasittamasta tarpeettomasti matkakohteesi luontoa. Valokuvaus on parempi vaihtoehto, kuin matkamuistojen kerääminen luonnosta.
  • Vesi ja energia kuuluvat rajallisiin luonnonvaroihin, joita säännöstellään monissa maissa. Käytä niitä olosuhteiden mukaisesti säästäen.
  • Älä roskaa! Rohkaise esimerkilläsi pitämään ympäristö siistinä.
  • Hyödytä paikallista väestöä käyttämällä heidän palvelujaan ja suosi ostoksissasi paikallisia tuotteita. Tiedosta kuitenkin uhanalaiset eläimet ja suojellut kasvit – älä osta niistä valmistettuja matkamuistoja.
  • Oma käyttäytymisesi vaikuttaa siihen, miten sinuun matkaajana suhtaudutaan. Kunnioita paikallisten ihmisten yksityisyyttä ja perinteitä. Pukeudu niin, etten loukkaa heidän tapojaan ja tunteitaan.

Ole mukana kantamassa vastuuta elinkelpoisesta ympäristömme säilyttämisestä kaikkialla maapallollamme.

Yhteistyökumppanimme

Kon-Tiki Tours on Bongariliiton pääyhteistyökumppani www.bongariliitto.fi

Olemme Reilun matkailun yhdistyksen kannatusjäsen, lisätietoa yhdistyksestä www.reilumatkailu.fi/

Avustamme Pentti-Oskari Kankaan perustamaa orpokotia ja esikoulua Sri Lankassa (kuva). Lisätietoa mahdollisuudesta osallistua suoraan kohteeseen menevään avustustoimintaan täällä www.positiivarit.fi/lotushill

Olemme olleet mukana monissa matkailualan oppilaitosten EU-hankkeissa mm. AHEAD-senioreiden it -hankkeessa, josta lisätietoa tässä  www.aheadproject.net. Olimme vuosina 2012 -2014 mukana jo päättyneessä Active for Life -hankkeessa, jossa pyrittiin kansainvälisellä yhteistyöllä lisäämään +55-vuotiaiden hyvinvointia ja aktiivista elämää.