Kontiki
Kon-Tikin Tanskan matkalta: Pieni merenneito

Hyvä tietää matkalla – Lue tästä Kon-Tiki Toursin hyödylliset ohjeet matkalle lähdettäessä.

Miksi kannattaa valita vastuullisen matkanjärjestäjän valmismatka?

Valmismatka koostuu pakettina ostetusta matkailupalveluiden yhdistelmästä, kuten lennot ja hotelli tai hotelli ja matkailupalvelu. Kaikki ohjelmalliset matkamme sisältävät lennot, lentokenttäkuljetukset kohteessa sekä majoituksen ja opaspalvelun. Olemme valinneet matkaohjelmaan kiinnostavimmat nähtävyydet ja retket, suunnitelleet lentoaikataulut parhaisiin vuorokaudenaikoihin sekä varanneet matkan kannalta parhaat hotellit, joten sinun tehtäväksesi jää vain etukäteen lomatunnelmaan virittäytyminen ja itse matkasta nauttiminen.

1. Lentojen hinnoittelu ja muutokset
Verkkokaupasta voit ostaa yleensä korkeintaan 8 lentoa samaan hintaan, seuraavat paikat samalle lennolle voivat maksaa moninkertaisesti. Perushintaisella lennolla ei ole peruutus- tai muutosmahdollisuutta. Kon-Tiki Tours tekee puolestasi ryhmävarauksen, jolloin kaikki lennot ovat samanhintaisia ja niissä on peruutusmahdollisuus. Ryhmän matkavastaava voi lähteä markkinoimaan matkaa sovittuun ajankohtaan saakka ilman pelkoa kustannuksista, mikäli matka ei toteudukaan.

2. Joustavat maksuehdot
Voimme sopia matkavastaavan kanssa matkan maksusta joustavasti. Mahdollisuuksia on yhteislaskutus, yksittäislaskutus tai matkan maksun ohjaus verkkokauppaan. Ennakkomaksun eräpäivä sovitaan matkatoimistolta veloitettavien kustannusten mukaisesti  ja loppulaskun eräpäivä on 6 viikkoa ennen matkan alkua.

3. Valmismatka on turvallinen
Matkanjärjestäjä tiedottaa matkustajia ennen matkaa kohteen mahdollisista erityistä riskitekijöistä ja kertoo tarvittavat yhteystiedot hätätilanteen varalta. Matkalla mukana oleva matkanjohtaja tai suomenkielinen paikallisopas auttaa kaikin mahdollisin keinoin matkustajia, mikäli tarvetta.  Jos matkan aikana tapahtuu jotakin ikävää, esimerkiksi joku matkustajista sairastuu, joutuu onnettomuuteen tai rikoksen uhriksi, matkanjärjestäjällä on velvollisuus avustaa tarvittaessa myös selvittelyissä ja järjestelyissä.

4. Eikö matka vastannut sovittua?
Hyvästä matkaohjelmasta ja laadukkaista palveluista huolimatta kaikki ei aina suju kuten toivotaan. Tällaisessa tilanteessa asiakkaan tulee huomauttaa puutteesta välittömästi matkanjärjestäjän edustajalle. Useimmiten asia saadaan korjattua saman tien ja matka voi jatkua suunnitellusti. Ellei näistä toimista ole apua, voit tehdä matkan jälkeen reklamaation ja saat siihen asianmukaisen vastauksen ja mahdollisen korvauksen.

5. Rahasi ovat turvassa
Valmismatka on matkustajalle turvallinen valinta, sillä asiakkaiden rahat on turvattu matkanjärjestäjän asettamalla vakuudella. Suomen matkatoimistoalan liiton ja Kilpailu- ja kuluttajaviraston neuvottelemat Yleiset valmismatkaehdot määrittelevät selkeästi, miten Valmismatkalakia sovelletaan ja matkanjärjestäjän lisä- ja erityisehdot vielä tarkentavat käytäntöjä.

Yleiset valmismatkaehdot

Ryhmämatkatoimisto Oy Kon-Tiki Tours Ltd noudattaa ryhmille räätälöidyissä matkoissa Yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja. Reittilentopohjaisten matkojen ehdot määräytyvät matkakohtaisesti ja ne lähetetään matkan ennakkolaskun yhteydessä matkustajille. Matkanjärjestäjällä on oikeus periä toimistokulujen lisäksi ne maksut, jotka lento-/laivayhtiö, majoitusliike tai muu palveluntuottaja perii matkanjärjestäjältä myöhäisen peruutusajankohdan vuoksi (lisäys YVE 1.3.).

Kon-Tiki Toursin erityisehdot

Löydät paljon hyvää tietoa oikeuksistasi ja velvollisuuksistasi valmismatkalla Kilpailu- ja kuluttajaviraston verkkosivuilta www.kkv.fi.

Matkaan kannattaa valmistautua huolella. Tärkein asia on tarkistaa, että passi  ja matkavakuutus ovat voimassa. Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturva. Matkustajavakuutus on hyvä varata ennen ennakkomaksun maksamista, jotta peruutusturvanne astuu heti voimaan mahdollisten sairastumisen tai muun esteen takia.

Ulkoasiainministeriön nettisivuilla www.formin.fi julkaistaan päivitetetyt matkustustiedotteet kohdemaittain. Suosittelemme tutustumaan niihin ennen matkaa, etenkin jos kohde on eksoottinen tai epätavallinen. Rokotuksista saa lisätietoa sivustolta www.rokote.fi.

Ulkoministeriö on lanseerannut uuden Maailma yllättää -karttapalvelun, jossa matkailijat voivat jakaa tietoa ja kokemuksia toisilleen, kommentoida luonnonilmiöitä, turvallisuutta ja kulttuurieroja. Kartalta löytyvät myös kaikki Suomen edustustot ulkomailla.

Mukavaa matkaa!