Wellness-matkat

Kuukaudeksi pimeyttä pakoon Teneriffalle

Ajankohta
12.11. - 12.12.2024
Kesto
31 päivää
Kohde
Teneriffa
Hinta
2860 €
Varaa matka

- Ja jouluksi kotiin

Kun Suomessa päivät ovat lyhyimmillään ja pakkanen alkaa purra, tarjoaa Teneriffa loistavat puitteet ulkoiluun, mukavaan yhdessäoloon ja liikuntaan uusien ystävien kera. Kuukauden mittaisella terveyttä edistävällä matkalla liikumme Puerto de la Cruzissa yhdessä ja erikseen: Viikoittaiset ohjatut puisto- ja tasapainojumpat ja kävelyretket innostavat meitä toimimaan ja samalla tutustumme yhdessä ympäristön reitteihin ja kahviloihin. Opastetuilla retkillä käymme mm. Teidellä, Teneriffan maisemaa hallitsevalla tulivuorella. Lisäksi jää reilusti aikaa liikunnalliseen omatoimiseen arkeen, jota voivat rytmittää myös paikallisen Suomi-kerhon tarjoamat palvelut. Majoitus huoneistohotelli Casablancassa tekee oleskelusta mukavaa ja kotoisaa. Voit valita haluatko kokata omassa keittiössäsi vai nauttia ateriat ravintolassa.

Puerto de la Cruz on Teneriffan saaren pohjoisrannikolla sijaitseva kaunis ja vihreä kaupunki, joka on yksi saaren vanhimmista matkakohteista. Puerto de la Cruzissa on tummahiekkaisia rantoja, upeita merivesialtaita, kasvitieteellinen puutarha, katutaidetta ja historiallista arkkitehtuuria.

Matkalle on varattavissa nais-/miespaikkoja. Jos huoneluku ei mene tasan, viimeiseksi varanneen on maksettava 1h-huoneen lisämaksu.

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • Norwegianin suorat lennot Helsinki – Tenerife sur – Helsinki
 • kaksi ruumalaukkua à 23 kg ja 10 kg käsimatkatavaraa
 • 30 yön majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa (1-makuuhuoneen huoneisto, ei aterioita)
 • lentokenttäkuljetukset Teneriffalla
 • opastettu kävelykierros lounaineen Puerto de la Cruzissa
 • opastettu patikointiretki Teiden tulivuorelle
 • viikoittaiset puisto- ja tasapainojumpat
 • viikoittaiset kävelyretket ohjelman mukaan
 • Suomi-kerhon jäsenyys ja palvelut matkan ajan
 • tervetulolounas paikallisessa ravintolassa
 • läksiäisateria paikallisessa ravintolassa
 • Matkanjohtaja Katriina Nurmio on mukana koko matkan ajan
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • 1-hengen huone 1470 €
 • lisämaksulliset ateriat, retket ja aktiviteetit
 • muut palvelut

Kohokohdat

 • Mukava majoitus tilavissa 1-makuuhuoneen huoneistoissa
 • Liikunnallista arkea yhdessä tai erikseen
 • Suomi-kerhon palvelut käytössäsi koko matkan ajan
 • Matka antaa kipinän liikuntaan

 

Matkanjohtaja

Katriina Nurmio

Kaikki johtaa johonkin, välillä mutkan kautta, välillä suoremmin ja nyt askeleet vievät patikoimaan seniorien kanssa. Polulla olen saanut patikoida ensin opena lasten kanssa, sitten vuorossa oli terveyden edistämisen vuodet terveyskauppiaana ja lopulta ihanat vuodet aikuisopiskelijoiden kanssakulkijana hyvinvointialan koulutusten kehittäjänä. Patikointi kotimaisemissa ja välillä maailmalla on tuon... Lue lisää

Majoitus

Apartamentos Casablanca 3*

Calzada de Martiánez 4, 38400 Puerto de la Cruz, Tenerife

Huoneistohotelli sijaitsee Puerto de la Cruzissa La Pazin kaupunginosassa, josta on noin 800 metriä kaupungin keskustaan ja Lagos Martiánezin merivesialtaille. Ympäristössä on supermarketteja, basaareja, kahviloita ja ravintoloita.
Huoneistot ovat moderneja ja viihtyisiä. Tilavissa 1- makuuhuoneen huoneistoissa on erillinen makuuhuone, keittiö, kylpyhuone ja parveke/terassi. Kaikissa huoneistoissa on hiustenkuivaaja kylpyhuoneessa; keraaminen liesi, leivänpaahdin, mikroaaltouuni, uuni ja jääkaappi keittiössä; televisio, maksullinen tallelokero, puhelin ja maksuton Wi-Fi. Huoneistot siivotaan 5 kertaa viikossa, vuodevaatteet vaihdetaan kahdesti viikossa ja pyyhkeet kolme kertaa viikossa.
Huoneistohotellissa on 24h vastaanottopalvelu, itsepalvelupesula, lisämaksullinen kuntosali, spinning ja sauna, pelihuone, biljardi, pingis, lämmitetty, esteetön uima-allas ja lastenallas. Uima-altaalla aurinkotuolit ja varjot. Musiikki- ja showesityksiä järjestetään useampana iltana viikossa. Cafe Bar tarjoaa lisämaksusta mannermaisen aamiaisen.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 12.11. - torstai 12.12.2024

Ensimmäinen viikko (12.-17.11.2024)

Saapuminen Teneriffalle Norwegian suoralla lennolla. Lentokenttäkuljetuksen aikana suomenkielinen opas kertoo meille paikallisista oloista sekä kohteestamme, Puerto de la Cruzista.
Majoittuminen Apartamentos Casablanca huoneistohotelliin (30 yötä).

Seuraavana päivänä kävelykierros Puerto de la Cruzin lomakaupungissa avartaa näkemystä kaupungin monipuolisuudesta ja ainutlaatuisuudesta. Kävelyn aikana kuljetaan kaupungin vanhassa kaupungissa, jolloin tutuiksi tulevat sen aukiot, kirkot ja museot sekä pienet, viehättävät kivijalkaputiikit, jotka tarjoavat paikallisia tuotteita mm. käsitöitä. Lisäksi reitin varrella on César Manriquen suunnittelemat merivesialtaat, jotka houkuttelevat nauttimaan rennosta oleilusta ja merellisestä tunnelmasta. Kaupunkikävelyn aikana saamme nauttia Puerto de la Cruzin iloisesta tunnelmasta, sen vehreydestä ja värien ilottelusta. Kävelykierroksen jälkeen nautimme perinteisen, kanarialaisen lounaan.

Jokaisen viikon ohjelmaan kuuluvat myös Senioriliiton liikuntaseniori Katriina Nurmion ohjaama puistojumppa sekä kävelyretki. Tällä viikolla se suuntautuu rantabulevardia pitkin Punta Bravaan, matkalla voimme ihastella kaupunkia rantaviivaa seuraten ja tutustua kivoihin kahviloihin ja ravintoloihin.

Vertaisliikuttajaohjaaja Pekka Nurmion tasapainojumpat kuuluvat niin ikään viikoittaiseen ohjelmaan.

Toinen viikko (18.-24.11.)

Paikallinen Suomi-kerho, Club Finlandia de Tenerife, sijaitsee aivan hotellimme lähellä. Kerho tarjoaa jäsenilleen paljon aktiviteetteja, kuten petankkia, kirjaston, erilaisia harrastekerhoja, elokuvailtoja ja retkiä. Lisäksi se toimii paikkana, jossa voi tavata muita jäseniä kahvikupposen ääressä tai kysyä vinkkejä Puerto de la Cruzin toiminnoista. Matkan hintaan sisältyvän jäsenyyden ansioista voimme hyödyntää Suomi-kerhon palveluita kuukauden ajan. Tutustumme kerhon toimintaan Katriinan kanssa.

Suomi-kerho järjestää myös retkiä ja illanviettoja, joihin voi pienestä lisämaksusta osallistua. Ohjelma tarkentuu syksyllä.

Teemme opastetun patikointiretken Teidelle, Espanjan korkeimman vuoren rinteille. Tulivuori Teide on Kanariansaarten tunnetuin nähtävyys ja Teneriffan tärkein vierailukohde. Matka Teidelle kulkee halki vuoriston ja vehreiden kanarianmäntymetsien. Matkalla vaihtuvat maisemat hämmästyttävät erilaisuudellaan. Las Cañadasin kansallispuistoalueella nähdään kraatterialueen kuumaisemat ja kuuluisat laavakivimuodostelmat. Yksi koko Teiden kansallispuiston kauneimmista reiteistä lähtee Mirador de la Ruleta -näköalatasanteelta. Se on noin 3,5 kilometrin pituinen ympyräreitti, jonka suorittaminen kestää noin kaksi tuntia ja joka on melko helppokulkuinen. Polku johtaa Llano de Ucancaan, kansallispuiston suurimmalle rotkolle. Tämän laskeutumisen aikana ohitetaan La Cascadan ja La Catedralin kivimuodostelmat, jotka yhdessä Roque Cinchadon kanssa ovat näyttävimmät muodostelmat kiviryhmässä. Retken aikana on mahdollisuus omatoimiseen ruokailuun.

Viikon ohjelmassa on myös Katriinan ja Pekan vetämät jumppahetket. Lisäksi jää runsaasti aikaa omatoimiseen liikunnalliseen arkeen.

Kolmas viikko (25.11.-1.12.)

Tämän viikon kävelyretkellä suuntaamme 7 km päähän San Pedroon. Reitti kulkee hyväkuntoisella polulla rannikkoa myötäillen. Perillä meitä odottaa Mirador San Pedro, ravintola ja näköalapaikka, josta avautuu yksi Teneriffan pohjoisen rannikon parhaista näkymistä. Kahvi- tai lounastauko ravintolassa (lisämaksusta). Paluu Puerto de la Cruziin joko kävellen tai paikallisbussilla.

Katriinan ja Pekan jumppahetkien lisäksi Suomi-kerhon palvelut ovat käytettävissä koko viikon ajan, sieltä voi myös kysyä vinkkejä tapahtumista, ravintoloista, kävelyreiteistä, bussiyhteyksistä jne.

Teneriffan luonto ja ihanteellinen ilmasto kutsuvat liikkumaan ja tutustumaan kaupunkiin! Omatoimisilla retkillä kannattaa suunnata vaikkapa kasvitieteelliseen puutarhaan tai Loro Parque eläinpuistoon.

Neljäs viikko (2.-8.12.)

Omatoimiset liikunnalliset päivät pitävät meidät liikkeessä. Yksin tai yhdessä – ryhmän muista osallistujista löytyy varmastikin seuraa.

Yhteisellä kävelyretkellämme on tällä kertaa etappina Bolullon ranta, jonne kuljemme banaanilehtojen läpi. 4-5 km matka taittuu noin tunnissa, matkalla on jonkun verran korkeuseroja ja portaita. Tummahiekkainen luonnonranta, tyrskyävät aallot ja ympäröivät kallioseinämät tekevät paikasta erityisen kauniin.

Itsenäisyyspäivää vietämme Suomi-kerhon juhlissa. Ohjelma tarkentuu myöhemmin, mutta itsenäisyyttä juhlistetaan pitkin päivää sekä ulkona että kerhotalolla.

Viikkoon mahtuu tuttuun tapaan myös Katriinan ja Pekan ohjaamat jumppatuokiot.

Viides viikko (9.-12.12.)

Viimeisellä viikolla ehtii vielä imeä itseensä energiaa Teneriffan lämmöstä ja valosta, luonnosta ja liikunnasta. Katriinan ja Pekan jumppahetkissä saadut vinkit kannattaa pakata mukaan kotiinviemisiksi.

Ennen kotiinlähtöä kokoonnumme vielä viettämään yhteisen hetken ja nauttimaan paikallisista herkuista.

Viimeisenä päivänä kuljetus lentokentälle, Helsinkiin palaamme Norwegianin suoralla lennolla.

Lennot / Norwegian

12.11.2024  D8 2876  Helsinki-Tenerife Sur 09.20-14.00
12.12.2024  D8 2877  Tenerife Sur-Helsinki  14.50-23.20

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu 400 euroa maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen lähtöä.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 13.3.2024 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja jotka löytyvät verkkosivuiltamme.

Kuvia

Kuukaudeksi pimeyttä pakoon Teneriffalle kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna