Vaellusmatkat

Camino de Santiago

Ajankohta
20.9. - 28.9.2024
Kesto
9 päivää
Kohde
Espanja
Hinta
1698 €
Varaa matka

Vaellus pyhällä tiellä Sarriasta Santiago de Compostelaan

Kävely upeissa maisemissa ja vaihtelevassa maastossa, pienten kylien kautta, kukkuloiden yli ja laaksojen halki, tammimetsien suojassa ja varjottomilla ylängöillä, on voimaannuttava kokemus. Tämä matka irrottaa rutiineista, vahvistaa mieltä ja antaa aikaa ajatukselle.

Matkaamme ryhmänä, mutta kuljemme yksilöinä. Jokainen saa vaeltaa matkan omaan tahtiin, omissa ajatuksissaan. Upeat maisemat ja maastot vaihtuvat, kukkuloiden yli, laaksojen halki, tammimetsien suojassa ja varjottomilla ylängöillä. Ehkäpä tapaamme toisemme tauolla pienessä kylässä, mutta ihan viimeistään seuraavassa majoituskohteessamme. Illallisella nautimme toistemme seurasta, jaamme kokemuksiamme ja tsemppaamme toisiamme seuraavaan päivään.

Santiagon tie on historialtaan ja maisemiltaan todellinen vaellusten kuningas. Patikkamme seuraa sen tunnetuinta reittiä (Camino Francés), jota on kuljettu keskeytymättä yli tuhat vuotta. Reitin kulttuurihistoriallinen merkitys on tunnustettu ja ranskalainen Jaakobin tie on ollut Unescon maailmanperintökohteitten listalla vuodesta 1993. Pyhiinvaellukselle lähtemiselle syy aiemmin oli puhtaasti uskonnollinen, tämän päivän vaeltajille motiivi voi yhtä hyvin olla muu henkinen kuin myös luonnossa liikkuminen tai jopa kuntoilu, mutta koska kuljetaan historiallisella pyhiinvaellusreitillä kaikkia kulkijoita kutsutaan pyhiinvaeltajiksi, peregrinos.

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Vaellusopas Anna Lipasti

Vaellusoppaana toimii Espanjassa asuva Anna Lipasti, joka on todellinen maan ja sen kulttuurin tuntija ja patikoi koko reitin ryhmän kanssa.  Hän on auktorisoitu ”guia de senderismo” eli patikkaopas, auktorisoitu kaupunkiopas ja Camino – kärpäsen purema vuodesta 2010.

Anna on luonteeltaan positiivinen, iloinen, ulospäinsuuntautunut, oma-aloitteinen ja vastuuntuntoinen. Anna on asunut yli 20 vuotta Madridissa. Työkokemus on laaja ja monipuolinen ja suomalaisryhmien oppaana hän on toiminut jo yli 10 vuoden ajan niin kaupunkikohteissa kuin kierto- ja vaellusmatkoilla.  Anna rakastaa kohdemaataan, sen kulttuuria, historiaa, ihmisiä ja hän huolehtii, että kaikki kiertomatkalla toimii ja matkasta tulee jokaiselle ainutlaatuinen. 

Hintaan sisältyy

 • Lufthansan lennot Helsinki – Frankfurt – Porto  – München – Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen 
 • majoituksen pyhiinvaellusreitillä vaeltajille tarkoitetuissa pienissä hotelleissa ja/tai hostelleissa puolihoidolla; aamiainen ja illallinen ruokajuomineen (talon viini, mineraalivesi) ja majoituksen Santiago de Compostelassa 4*:n hotellissa aamiaisella  
 • matkaohjelmassa mainitut kuljetukset 
 • matkatavaroiden kuljetuksen tukiautolla vaellusreitin varrella majoituksesta seuraavaan  
 • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut lennon saapumisesta paluulennon lähtöön  
 • opastetun kävelykierroksen Santiago de Compostelan historiallisessa keskustassa 
 • Pyhiinvaelluspassin (credencial) 
 • palvelu- ja toimistomaksut sekä verot 

Lisämaksusta

 • 389 €/hlö 1h-hengen lisämaksu
 • muut mahdolliset palvelut 

Kohokohdat

 • päivittäin vaihtuvat maisemat
 • matkakumppanien elämäntarinat
 • aikaa ja lupa käsitellä niin mukavia kuin vaikeita muistoja

 

Majoitus

Useita hotelleja

20.9.-21.9. Samos Hotel A Veiga  

21.9.-22.9. Sarria Hotel Alfonso IX  

22.9.-23.9. Portomarin Pousada de Portomarin 

23.9.-24.9. Palas de Rei Casa Camiño

24.9.-25.9. Arzua Casa Teodora  

25.9.-26.9. Rua O Pino Hotel O Pino 

26.9.-28.9. Santiago de Compostela Hotel Compostela

 

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 20.9. - lauantai 28.9.2024

20.9. perjantai│matkapäivä, saapuminen kohteeseen (I)

Lufthansan lennot Helsingistä Portoon klo 6:20, perillä 11:20. Koneen vaihto Frankfurtissa.  Porton kentällä on vastassa vaellusopas, Anna Lipasti. Kuljetus Espanjan puolelle vaelluksen aloituspaikkaan, Samokseen. Ajoaika noin 4 tuntia. Matkan aikana opas kertoo yleisiä asioita tulevasta vaellusmatkasta, aikatauluista, toimintatavoista sekä Espanjasta, Galiciasta ja Caminon reitistä. Majoittuminen Samokseen. Illallinen.

21.9. lauantai | Vaelluksen aloitus Samos – Sarria n. 14 km (A, I)

Aloitamme päivän Samoksen keskiaikaisen benediktiiniläisluostarin maisemista. Oribio-joen varrella sijaitseva luostari on yksi vanhimmista edelleen toimivista luostareista Euroopassa- nykyisin benediktiinimunkkeja on vain kymmenkunta. Osa luostarin tiloista on yleisölle avoinna opastetulla kierroksella ja luostarin sisäpiha on yksi kauneimmista. Ensimmäinen vaellusosuus kulkee pääasiassa pehmeäpohjaista metsätietä nousten ja laskien loivasti laitumien, metsikköjen ja pikkukylien kautta Sarriaan. Majoittuminen ja illallinen Sarriassa. 

22.9. sunnuntai | Sarria – Portomarin 22 km (A, I)

Keltaisin nuolin merkitty historiallinen pyhiinvaellusreitti kulkee Sarrian vanhan osan halki. Asutuksen jäätyä taakse polku jatkuu tammimetsissä, karjalaidunten ja viljelysten ohi, niittyjen poikki ja pikkuruisten maalaiskylien läpi. Matkamme varrelle jää kiinteästi pyhiinvaelluksen historiaan liittyviä rakennuksia, mm. pieniä romaanisia kappeleita, joista Pyhän Jaakobin kirkko Barbadelossa on kuulunut osana paikalla aikaisemmin sijainneeseen 1100-luvulla rakennettuun luostariin. Portomariniin saavutaan Miño-joen ja Belesar-patoaltaan ylittävää siltaa pitkin. Patoaltaan alle jääneen vanhan keskiajalla merkittävän vanhan Portomarinin rauniot ja joen ylittänyt vanha silta ovat näkyvissä vain, kun veden pinta on matalalla. Majoittuminen ja illallinen Portomarinissa. 

23.9. maanantai| Portomarin – Palas de Rey 25 km (A, I)

Portomarinin jäätyä taakse noustaan San Antonion kukkulalle tammi- ja kastanjapuumetsiköiden läpi, pikkuruisten viinitarhojen ja vehreiden niittyjen ohi. Polun varrella nähdään jälleen useita pyhiinvaelluksen pitkästä historiasta kertovia vanhoja rakennuksia. Camino kulkee maalais-maisemissa pienten kivestä rakennettujen liuskekivikattoisten muutaman talon asutusten kautta. Reppulaisiin tottuneet paikalliset toivottavat ohi kulkeville vaeltajille ystävällisesti ”Buen Camino”! Palas de Reihin saavutaan mäntyjen ja eukalyptuspuiden varjostamaa metsätietä pitkin.   Majoittuminen ja illallinen Palas de Reissa.   

24.9. tiistai | Palas de Rey – Arzua 29 km (A, I)

Palas de Reistä Arzuaan reitti seuraa enimmäkseen pikkuteitä ja osittain tammipuiden katveessa mutkittelevia metsäpolkuja. Puolivälissä oleva Meliden kaupunki romaanisine pyhiinvaellus-kirkkoineen oli aikoinaan tärkeä risteyspaikka. Kylässä yhtyvät ranskalainen tie ja pohjoisesta Oviedosta tuleva reitti. Meliden jälkeen maisema on täynnä tammi-, kastanja- ja mäntymetsiä ja laajoja maissipeltoja. Päivän aikana ylitetään useita jokia.  Lähellä päivämatkan määränpäätä kuljetaan Iso-joen yli keskiaikaista kivistä siltaa pitkin. Joen rannassa sijaitsee Ribadiso do Baixon kivinen rakennuskompleksi. Keskiaikainen pyhiinvaeltajien sairaala toimii tämän päivän vaeltajien majatalona (albergue). Ribadisosta polku nousee kohti Arzuaa, jonne saavutaan päällystettyä tietä pitkin. Majoittuminen ja illallinen Arzuassa.   

25.9. keskiviikko | Arzua – Rua 19 km (A, I)

Arzuan keskustasta jatketaan vaellusta kylä ohittaen ja suunnataan metsäpolulle. Maisemaa halkovien niittyjen ja pienten kukkatarhojen jälkeen polku viettää loivasti alaspäin ja jatkuu loivasti kumpuilevassa maastossa tammi- eukalyptus- ja mäntymetsien halki. Kauniit maalaismaisemat, viljelysmaat ja niityt sekä eukalyptuspuiden tuoksu ovat seurana tämän vaelluspäivän ajan.  Majoittuminen ja illallinen Ruassa.  

26.9. torstai | Rua -Santiago de Compostela 20 km (A)

Viimeisenä vaelluspäivänä maalaismaisemat viljelysmaineen muuttuvat pikkuhiljaa kaupunki-maisemaksi. Reitin varrelle jää useita historiallisesti tärkeitä merkkipaaluja. Lavacollaa halkovassa joessa pyhiinvaeltajat peseytyivät ennen Santiagoon saapumistaan. Monte de Gozo – kukkulalle pyhiinvaeltajat kiirehtivät kilpaillen keskenään kuka ensimmäisenä näkee Santiagon katedraalin tornit. Pyhiinvaelluksen päämäärä ja sydän on suuri katedraali, josta löytyvät kristikunnan yhdet merkittävimmät reliikit eli pyhäinjäännökset. Jeesuksen opetuslapsi Pyhä Jaakob on uskomuksen mukaan haudattu katedraalin pääalttarin alapuolella olevaan kryptaan. Alun perin hautapaikalle rakennettiin jo vuonna 899 pienehkö kappeli, josta satojen vuosien kuluessa kasvoi hiljalleen yksi Espanjan näyttävimmistä katedraaleista. Keltaiset nuolet johtavat katedraalin edessä olevalle Obradoiro-aukiolle, joka kerää kaupunkiin saapuneet pyhiinvaeltajat hetkeksi pysähtymään ja ihailemaan vasta kunnostettua katedraalia.  Majoittuminen Santiago de Compostelassa. 

27.9. perjantai | Santiago de Compostela – kaupunkiin tutustuminen (A)

Aamiaisen jälkeen kävelykierros Santiago de Compostelassa. Santiago de Compostela tunnetaan ennen kaikkea apostoli Jaakobin pyhiinvaelluksen päätepisteenä. Tämä pyhiinvaellus, Camiño de Santiago, on toiminut jo tuhatkunta vuotta ja se on katolilaisen maailman kolmanneksi tärkein reitti.
Santiagon vanha kaupunki muodostaa yhden maailman kauneimmista kaupunkialueista romaanisine, goottilaisine ja barokkityylisine rakennuksineen. Katedraalin ympärille syntyneen Santiago de Compostelan historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1985. Opastetulla kierroksella kuljemme pitkin kaupungin kapeita ja maalauksellisia pikkukatuja, tehdään kierros Alameda-puistossa, jossa kuullaan sisarusten ”las dos Marias” eli kahden Marian tarina, käydään Mercado de Abastos – kauppahallissa ihailemassa tuoretiskien runsasta tarjontaa ja tutustutaan Platerias-, Quintana-, Azabacheria- ja Obradoiro aukioihin ja niiden ympärillä sijaitseviin historiallisiin rakennuksiin. Kierroksen aikana nähdään luostareita, useita pieniä kirkkoja ja aatelispalatseja ja nautitaan kaupungin ainutlaatuisesta kiireettömästä ja leppoisasta tunnelmasta. 

28.9. lauantai| kotimatka (A)

Huoneiden luovutus ja aamiaispussit mukaan. Kuljetus Porton lentokentälle. Lufthansan lento Portosta klo 11:10, Helsingissä 23:50. Koneen vaihto Münchenissä.

 Ateriat  A=aamiainen, I=illallinen  

Huom! Muutokset matkaohjelmaan ja lentoaikatauluihin mahdollisia

Lufthansan lennot

20.9.2024  LH 855   Helsinki – Frankfurt   06:20 –  08:00
20.9.2024  LH1176   Frankfurt – Porto       09:30  – 11:20   
28.9.2024  LH1183  Porto – München         11:10 – 15:00  
28.9.2024  LH2466 München – Helsinki   20:20 – 23:50 

(lentoaikataulu päivitetty 22.1.2024)

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Maksuehto

Ennakkomaksu 400 € / hlö. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua. 

Peruutusehdot

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa varaamansa matka seuraavin ehdoin: 

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 4.7.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Kuvia

Camino de Santiago kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun