Kulttuuri­matkat

Ranskan Riviera tutuksi kävellen

Ajankohta
3.4. - 8.4.2025
Kesto
6 päivää
Kohde
Ranskan Riviera
Hinta
1549 €
Varaa matka

Rivieraa pintaa syvemmältä

Tällä matkalla kurkistamme kuuluisan Rivieran kulissien taakse kaikessa rauhassa kävellen. Poikkeamme tutuilta poluilta paikkoihin, jotka monelta matkailijalta jäävät kokonaan näkemättä. Pääsemmekin näkemään sitä aidointa ja alkuperäisintä Rivieraa ja rannikon kaupunkien tavallista arkea. Kävelyreittien varrelle osuu monia kätkettyjä aarteita, taidetta, eksoottisia kasveja ja tietenkin paikallisia herkkuja.

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Majapaikkamme on Nizzassa, josta matkaamme vierailukohteisiin junalla tai tarvittaessa bussilla. Kävelykierrokset ovat pääasiassa puolen päivän retkiä ja osallistuminen edellyttää hyvää peruskuntoa. Kävelyreittien varrella on paljon portaita ja siksi matka ei sovellu huonosti liikkuvalle. Kävelykierroksen jälkeen on mahdollista jäädä omatoimiselle lounaalle ja palata omin päin junalla Nizzaan. Oppaana matkalla toimii Nizzassa pitkään asunut Timo Hakola, joka tuntee Ranskan Rivieran kuin omat taskunsa. 

 

Hintaan sisältyy

 • suora lento Helsinki–Nizza–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
 • lentokenttäkuljetukset Nizzassa
 • ohjelman mukaiset junamatkat 2 lk:ssa
 • ateriat: 2 x lounas ruokajuomineen
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut kohteessa retkien aikana
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 356 €. Huom! Jos varaat kahden hengen huoneen yksin, ja huoneeseen ei löydy huonekaveria, muutetaan huone yhden hengen huoneeksi (lisämaksu 356 €)
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
 • muut mahdolliset palvelut

Kohokohdat

 • toinen toistaan mielenkiintoisimmat Ranskan Rivieran kaupungit
 • erilainen aktiiviloma kaupunkiympäristössä
 • tutustuminen rannikon kaupunkien tavalliseen arkeen
 • päivittäin vaihtuvat vierailukohteet

Matkanjohtaja

Timo Hakola

Tervehdys Nizzasta, Ranskan Rivieralta! On ilo ja onni saada luotsata ryhmiä tällä mahtavalla rannikolla, joka hakee monipuolisuudessaan vertaistaan Euroopassa. Ihana, elämänmakuinen Provencen maakunta on ihan naapurissa. Ja ripauksen luksusta tarjoaa tietenkin Monacon ruhtinaskunta. Kotikonnuilta tie vie tämän tästä myös eksoottisiin kaukokohteisiin, Sri Lankaan, Kambodžaan, Kuubaan… Tervetuloa k... Lue lisää

Majoitus

Hotel Univers

2 rue de la Liberte, 06000 Nice

Moderni hotelli erinomaisella sijainnilla Nizzan keskustassa, reilun 5 minuutin kävelymatkan päässä Nizzan vanhasta kaupungista ja Cours Saleyan kuuluisilta kukkamarkkinoilta. Rantaan on noin 5 minuutin kävelymatka. Hiljattain uusitut huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja. Huoneissa on mukavuuksien lisäksi ilmastointi, televisio ja pieni jääkaappi. Hotellissa tarjoillaan lämmin buffet aamiainen.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

torstai 3.4. - tiistai 8.4.2025

3.4. torstai │ kohti Nizzaa (L)

Finnairin lento Helsinki – Nizza klo 7.30–9.55. Nizzan lentokentällä on vastassa suomalainen paikallisopas Timo Hakola. Viemme matkalaukut hotellille, minkä jälkeen lähdemme tutustumaan Nizzan keskustaan ja vanhaan kaupunkiin. Sen arkkitehtuuri on peräisin ajalta, jolloin Nizza oli vielä osa Savoijin herttuakuntaa. Se onkin varsinainen barokin kehto ja aarreaitta. Kierroksen päätteeksi yhteinen lounas ja majoittuminen. Päivän kävelyreitti noin 4 km

4.4. perjantai | Merellinen Antibes (A)

Aamiaisen jälkeen hyppäämme junaan ja suuntaamme merellisen Antibesiin. Aloitamme kierroksemme sen uudemmasta osasta, mutta keskitymme ennen kaikkea kaupungin mielenkiintoiseen vanhaan kaupunkiin.  Pienen sivukadun varrella sijaitsee monelle tuntematon, 1500-luvulta peräisin oleva Bernardino Sienalaisen kappeli, joka on todellinen kätketty aarre Antibesissa. Cours Masséna -aukiolla tutustumme perinteisiin provencelaisiin markkinoihin. Lähellä sijaitsee Grimaldi-suvun rakennuttama mahtava linna, jossa toimii Picasso-museo. Kävelemme myös erikoisessa Commune Libre du Safranier’n ”vapaakaupungissa”.  Kierroksen jälkeen on mahdollista jäädä lounastamaan Antibesiin tai vaikkapa tutustua Picasso-museon kokoelmiin. Paluu junalla Nizzaan. Päivän kävelyreitti noin 10 km.

5.4. lauantai | Tarunhohtoinen Monaco (A)

Matkaamme kauniissa rantamaisemissa Monacon ruhtinaskuntaan, joka sijaitse vain parinkymmenen minuutin junamatkan päässä Nizzasta. Tänään kurkistamme tarunhohtoisen Monacon kulissien taakse ja tutustumme asioihin ja paikkoihin, joita monetkaan eivät tunne. Aamun alkajaisiksi käväisemme Fontvieillen kaupunkipiirissä, joka vallattiin mereltä 1960–70 -lukujen vaihteessa. Fontvieille on Monacon toimisto- ja yrityskortteli ja siellä sijaitsee mm. Monacon urheilustadion, Monte-Carlon sirkus sekä ruhtinatar Gracen ruusupuutarha.  Nousemme ylös Monacon vanhaan kaupunkiin, Monaco-Villeen, jota monacolaiset kutsuvat tuttavallisemmin nimellä ”Rocher”, kallio. Teemme kierroksen vanhan kaupungin kapeilla kujilla ja käymme sisällä katedraalissa, jonne ruhtinatar Grace ja ruhtinas Rainier III on haudattu. Aikaa jää myös lounaaseen ennen kuin jatkamme kierrosta legendaariseen Monte-Carloon. Kävelykierroksella maailman kalleimmalla asuinalueella näemme Belle Époque -ajan upeat rakennukset ja modernit pilvenpiirtäjät. Kävelemme myös Avenue Princess Grace -kadulla, jota kutsutaan ”maailman kalleimmaksi kaduksi”. Sen varrella olevien asuntojen neliöhinnat nousevat jopa 100 000 euroon. Vierailemme myös kauniissa japanilaisessa puutarhassa. Pitkän, mutta antoisan päivän jälkeen palaamme junalla Nizzaan. Päivän kävelyreitti noin 10 km.

6.4. sunnuntai | Cannesin glamouria (A)

Tänään kävelyohjelmassamme on elokuvajuhlistaan tunnettu Cannes. Junamatka Cannesiin kestää noin 40 minuuttia. Suuntaamme aluksi kaupungin itäpuolelle Place Gambettan paikallisille markkinoille. Jatkamme kierrosta kauniiseen ruusupuistoon ja 2. maailmansodan muistomerkille. Teemme aamukävelyn maailmankuululla La Croisette -bulevardilla, jota reunustavat luksushotellit ja -putiikit. Festivaalipalatsin edustalla tutkimme laattoihin painettuja elokuvataivaan kirkkaimpien tähtien kämmenenjälkiä. Nousemme ylös Cannesin viehättävään vanhaan kaupunkiin, joka tunnetaan nimellä Le Suquet. Käväisemme Notre-Dame de l’Espérance kirkossa ja ihailemme näköalatasanteelta avautuvia kauniita näkymiä. Vanhasta kaupungista laskettelemme alas Cannesin vanhaan satamaan. Halukkaat voivat jäädä omatoimiselle lounaalle keskustaan ja palata junalla omia aikojaan Nizzaan. Päivän kävelyreitti noin 6 km.

7.4. maanantai | Menton – Rivieran helmi (A)

Mentonia kutsutaan Ranskan Rivieran helmeksi, eikä syyttä. Kaupunki sijaitsee aivan Italian rajalla, mikä näkyy ja tuntuu myös katukuvassa.  Jäämme junasta pois Carnolèsin pikkuasemalla, josta jatketaan Monacon ruhtinaitten rakennuttamalle Palais Carnolès -palatsille, jonka sitrushedelmätarhassa on yli 100 erilaista sitruspuulajia! Matkalla keskustaan ohitamme upeita Belle Époque -ajan luksushotelleja, joissa eurooppalainen aristokratia vietti talviaan. Yksi kierroksen kohokohdista on vierailu Mentonin kaupungintalon vihkisalissa, jonka ranskalainen taiteilija Jean Cocteau koristeli 1950-luvun lopulla. Jatkamme kierrosta Mentonin pittoreskiin vanhaan kaupunkiin, jonka arkkitehtuuri muistuttaa Italian Ligurian ja Piemonten värikkäitä vanhoja kaupunkeja ja kyliä. Päivän kävelyreitti noin 6 km.

8.4. tiistai | Saint-Paul de Vence ja kotimatka (A, L)

Vapaan aamupäivän päätteeksi nautimme yhteisen lounaan.  Iltapäivällä vierailemme vielä Saint-Paul de Vencen keskiaikaisessa kylässä, joka on kuuluisa taidegallerioistaan. Päivän kävelyreitti: n. 5 km.  Kuljetus kentälle. Finnairin lento Nizzasta Helsinkiin klo 19:40-23:55.

Huom! Muutokset matkaohjelmaan ja lentoaikatauluihin mahdollisia

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas

Finnairin lennot

3.4.2025  AY1601   Helsinki – Nizza  klo 07.30–09.55
8.4.2025  AY1604   Nizza – Helsinki klo 19.40–23.55

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Maksuehdot

Ennakkomaksu on 400 EUR/henkilö. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua. 

Peruutusehdot

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 EUR/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 5.7.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Kuvia

Ranskan Riviera tutuksi kävellen kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna