Vaellusmatkat

Camino de Santiago Finisterre

Ajankohta
26.4. - 3.5.2025
Kesto
8 päivää
Kohde
Espanja, Galicia
Hinta
1795 €
Varaa matka

Vaellus pyhällä tiellä Santiago de Compostelasta Finisterreen

Camino Finisterre on lukuisista pyhiinvaellusreiteistä ainoa, joka alkaa Santiago de Compostelan kauniista pyhiinvaeltajien kaupungista ja johdattaa vaeltajaa metsäisiä polkuja pitkin kohti Finisterreä – Galician rannikon kärjessä sijaitsevaa maailman äärilaitaa. Kautta aikojen ovat vaeltajat ja matkaajat tunteneet alueen maagisuuden ja halunneet kulkea auringon ja tähtien viitoittamaa polkua kohti maailman etäisintä reunaa, josta ei ollut mahdollista jatkaa eteenpäin ja jota keskiajalla pidettiin maailmanloppuna.

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Vaellusopas Anna Lipasti

Vaellusoppaana toimii Espanjassa asuva Anna Lipasti, joka on todellinen maan ja sen kulttuurin tuntija ja patikoi koko reitin ryhmän kanssa.  Hän on auktorisoitu ”guia de senderismo” eli patikkaopas, auktorisoitu kaupunkiopas ja Camino – kärpäsen purema vuodesta 2010.

Anna on luonteeltaan positiivinen, iloinen, ulospäinsuuntautunut, oma-aloitteinen ja vastuuntuntoinen. Anna on asunut yli 20 vuotta Madridissa. Työkokemus on laaja ja monipuolinen ja suomalaisryhmien oppaana hän on toiminut jo yli 10 vuoden ajan niin kaupunkikohteissa kuin kierto- ja vaellusmatkoilla.  Anna rakastaa kohdemaataan, sen kulttuuria, historiaa, ihmisiä ja hän huolehtii, että kaikki kiertomatkalla toimii ja matkasta tulee jokaiselle ainutlaatuinen. 

Hintaan sisältyy

 • Lufthansan lennot Helsinki-Frankfurt-Santiago de Compostela-Frankfurt-Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • ohjelman mukaiset majoitukset jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset ruokailut: 6 x illallinen ruokajuomineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • matkatavarakuljetuksen majoituksesta seuraavaan (1 laukku/asiakas, max 20 kg)
 • suomenkielisen paikallisoppaan palvelut
 • opastettu kävelykierros Santiago de Compostelassa
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • 330 €/hlö 1h-hengen lisämaksu.  Huom! Jos varaat kahden hengen huoneen yksin, ja huoneeseen ei löydy huonekaveria, muutetaan huone yhden hengen huoneeksi (lisämaksu 330 €/hlö)
 • muut mahdolliset palvelut 

Kohokohdat

 • luonnon kauneus ja Galician maisemat
 • maaginen Finisterre – käynti maailman äärilaidalla
 • matkakumppanien elämäntarinat
 • aikaa ja lupa käsitellä niin mukavia kuin vaikeita muistoja
 • Santiago de Compostela – tunnettu pyhiinvaeltajien kohde ympäri maailmaa

Majoitus

Useita hotelleja

26.-27.4. Santiago de Compostela: Hotel Virxe de Cerca 4*

27.-28.4. Negreira: Hotel Milan

28.-29.4. A Picota: Hotel Casa Jurjo

29.-30.4. Cee: Hotel Marina

30.4.-1.5. Finisterre: Hotel Playa Langosteira

1.-2.5. Muxia: Hotel La Cruz

2.-3.5. Santiago de Compostela: Hotel Gelmirez

 

 

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

lauantai 26.4. - lauantai 3.5.2025

26.4. lauantai│matkapäivä (I)

Lufthansan lennot Frankfurtin kautta Santiago de Compostelaan klo 06:20-16:20. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi vastassa lentoasemalla. Majoittuminen ja yhteinen illallinen.

27.4. sunnuntai | Santiago de Compostela – Negreira 21 km (A, I)

Vaelluksemme lähtee liikkeelle Espanjan Galician itsehallintoalueen pääkaupungista Santiago de Compostelasta, joka on jo yli tuhannen vuoden ajan ollut Euroopan tärkeimpiä pyhiinvaelluskohteita. Vaelluksemme aloituspiste on Plaza de Obradoiro, Santiago de Compostelan katedraalin edustalla oleva suurikokoinen aukio. Jätämme taakse suhteellisen nopeasti vilkkaan kaupungin ja aloitamme miellyttävän matkan maaseutumaisemien läpi. Kuljemme suurien, tiheiden tammi-, mänty- ja eukalyptuspuiden varjossa. Matkalle osuu rinteitä, jotka ovat pääasiassa maltillisia, lukuun ottamatta Alto do Mar de Ovellasia, jossa meidän on kuljettava 210 metrin korkeusero 2 kilometrin mittaisella matkalla. Majoitus ja illallinen Negreirassa

28.4. maanantai | Negreira – A Picota 28 km (A, I)

Tämän päiväinen vaellusreittimme on maisemiltaan yksi reitin kauneimmista. Etapin aikana vaellamme täysin maaseudun rauhassa, vehreitä tammi- ja kastanjapuita täynnä olevien laaksojen alueella, jossa on karjankasvatusta. Tämän vaellusetapin aikana on useita nousuja ja laskuja, mutta vältymme raskailta nousuilta. Poikkeamme pääreitiltä hyvien palveluinen kylään A Picotaan. Majoitus ja illallinen A Picotassa

29.4. tiistai | A Picota – Cee 24 km (A, I)

Päivän etappimme ensimmäinen päämäärä on Olveiroa. Matkamme taittuu pikkutien reunaa laajojen peltoaukeiden ja pienten idyllisten kylien kautta. Saavumme Olveiran kivisillalle ja ylitämme Xallas -joen. Samaisessa paikassa, vuonna 1809, Galician talonpojat yrittivät lopettaa Napoleonin ranskalaisjoukkojen etenemisen, mutta epäonnistuivat yrityksessään. Olveiroasta jatkamme matkaamme nauttien joki- ja metsämaisemista. Jyrkähkö alamäki johtaa meidät lopulta koti Ceen kylää. Majoitus ja illallinen Ceessä

30.4. keskiviikko | Finisterre 15 km + Cabo de Finisterre 3 km (A, I)

Heti hotellista lähtömme jälkeen vaelluksemme suuntaa kohti Atlantin rantaviivaa. Vaellamme Villa de Corcubión viehättävän kylän kautta Finisterreen. Tämän helpon etapin aikana kuljemme pääasiassa jalkakäytäviä ja asfaltoitujen katujen reunoja pitkin. Ympärillämme avautuvat sanoin kuvaamattomat mäntymetsä- sekä merenrantamaisemat. Finisterreen saavutaan Langosteiran pitkän ja kauniin hiekkarannan kautta. Täällä kaikki vaeltajat voivat suorittaa yhden pyhiinvaellusreitin rituaaleista, puhdistumisrituaalin eli uida Atlantin aalloissa. Kylään päästyämme voimme noutaa pienestä vaeltajien retkeilymajasta “Fisterran”, joka on virallinen todistus siitä, että olemme saapuneet “maailman loppupisteeseen”. Vaelluksemme jatkuu Cabo de Finisterre -niemekkeelle, jossa on aikaa ihailla aavaa merta kiviseltä kalliolta. Majoitus ja illallinen Finisterressä. Illallisen jälkeen halukkaat voivat omatoimisesti mennä katsomaan auringonlaskua Cabo de Finisterre -niemekkeelle. (säävaraus)

1.5. torstai | Finisterre – Muxia 28 km (A, I)

Vaelluksemme viimeinen etappi kulkee rannikon tuntumassa, laajan ja rauhallisen maaseudun ja tuuheiden metsäisten alueiden läpi. Reitti kulkee vaihdellen asfalttia sekä metsäisiä polkuja pitkin. Etapin varrella on myös nousuja, korkein kohta on Facho de Lourido (269 m), vanha vartiointipaikka, jonne sytytettiin nuotio varoittamaan rannikon vaaroista. Kulkumme varrella pienet maalaiskylät kuten Escaselas ja Castrexe tuovat reitillemme mukavaa vaihtelua ja värikkyyttä. Saavuttuamme Muxiaan vierailemme vaelluksemme viimeisessä pisteessä, Santuari de Barcan pyhäkössä, josta on tullut yhdessä Fisterran kanssa pyhiinvaeltajien tavoite. Pyhäkkö tuhoutui vuonna 2013 joulun aikaan salaman aiheuttamasta tulipalosta, joka tuhosi katon ja sisätilat ja samalla ison palan historiaa. Pyhäkön merkitys pyhiinvaeltajille juontaa juurensa vuosisatojen taakse, kerrotaan, että Neitsyt Maria oli saapunut juuri tähän paikkaan kiviveneessä rohkaisemaan apostoli Santiagoa. Täällä monet ovat innokkaita näkemään päivän hämärtymisen ja upean auringonlaskun. Majoitus ja illallinen Muxiassa.

2.5. perjantai | Santiago de Compostela (A)

Hotellissa nautitun aamiaisen jälkeen siirrymme bussilla Santiago de Compostelaan, jonne saavuttuamme teemme yhteisen, opastetun kaupunkikävelyn. Majoitus Santiago de Compostelassa. Ilta vapaa.

2.5. lauantai| kotimatka (A)

Huoneiden luovutus ja vapaa-aikaa. Kuljetus lentokentälle. Lufthansan lennot Frankfurtin kautta Helsinkiin klo 17:10-01:15 (3.5.)

Ateriat  A=aamiainen, I=illallinen  

Huom! Muutokset matkaohjelmaan ja lentoaikatauluihin mahdollisia

Lufthansan lennot

LH855   Lufthansa 26.4. Helsinki – Frankfurt                              klo 06:20-08:00
LH1110 Lufthansa 26.4. Frankfurt – Santiago de Compostela   klo 13:40-16:20
LH1111 Lufthansa  3.5.  Santiago de Compostela-Frankfurt       klo 17:10-19:35
LH854   Lufthansa  3.5.  Frankfurt – Helsinki                               klo 21:50-01:15+1

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Maksuehto

Ennakkomaksu 400 € / hlö. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua. 

Peruutusehdot

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa varaamansa matka seuraavin ehdoin: 

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 27.6.2024 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Kuvia

Camino de Santiago Finisterre kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna