Kulttuuri­matkat

Sisilian varhaiseen kevääseen

Ajankohta
9.2. - 16.2.2024
Kesto
8 päivää
Kohde
Italia, Sisilia
Hinta
2370 €

Unesco-kohteita ja upeita maisemia

Lähde mukaan henkeäsalpaavaan kauniisiin maisemiin Sisiliaan, Välimeren suurimmalle saarelle. Kulje mukana niin foinikialaisten, kreikkalasten, roomalaisten kuin Bysantin, islamin ja paavin jalanjäljillä. Vierailumme aikana näemme 11 Unesco-kohdetta, jotka ovat osoitus Sisilian keskeisestä asemasta historiassa. Kiertomatkan päätteeksi majoitumme Palermossa vastikään uudistetussa 5* hotellissa, jossa mm. Kummisetä elokuva on aikoinaan kuvattu.

Matkanjohtajana toimii Silja Tuominen, joka tuntee Italian kuin omat taskunsa ja onkin pitkään opastanut suomalaisia. Hän on asiantuntija niin historian, kulttuurin kuin gastronomiankin alalla.

Matka toteutetaan yhteistyössä Matka-Rasila Oy:n kanssa.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • Lufthansan lennot  Helsinki – München – Catania / Palermo – München – Helsinki
 • 23 kg ruumalaukku + 8 kg käsimatkatavaraa
 • majoitus ohjelmassa mainituissa hotelleissa
 • aamiainen hotelleissa
 • ohjelman mukaiset 5 tasokasta ateriaa viineineen sekä 1 kylmä buffetlounas viineineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • Silja Tuomisen opaspalvelut Sisiliassa
 • palvelumaksut ja verot

Lisämaksusta

 • 1-hengen huone, tiedustele saatavuutta
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennoilla
 • muut palvelut

Matkanjohtaja

Silja Tuominen

Valmistuttuani Helsingin Kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi ajauduin matkailualalle. Opiskeluaikana olin jo työharjoittelussa Dublinissa ja Wienissä, jossa jatkoin puolisen vuotta myös yliopistossa. Aurinkomatkojen edustajana aloitin Itävallasta, Jugoslaviasta ja Thaimaasta päätyen Italiaan, jossa löysin humanistin sieluni. Taidehistoria, yleinen ja kirkkohistoria sekä arkeologia muo... Lue lisää

Majoitus

Useita hotelleja

Il Principe **** (3 yötä)

Hotelli sijaitsee Catanian historiallisen keskustan barokkityylisessä sydämessä. Tyylikkäästi sisustetuissa huoneissa on ilmastointi, satelliitti-tv, WIFI-internetyhteys, minibaari ja tallelokero. 

Hotel Colleverde Park **** (1 yö)

Hotelli sijaitsee kaupungin historiallisen keskustan ja Temppelilaakson välissä vehreässä puistossa, josta on ja tarjoaa rauhallisen keitaan kaiken keskellä. Huoneissa on ilmastointi, satelliitti-tv, WIFI-internetyhteys, minibaari ja tallelokero. 

Grand Hotel et Des Palmes ***** (3 yötä)

Grand Hotel Et Des Palmes on elegantti jugendrakennus viiden minuutin kävelymatkan päässä Palermon Massimo– ja Politeama-teatterista. Klassisesti sisustetuissa huoneissa on puu/parkettilattiat, ilmastointi, satelliitti-tv, minibaari ja tallelokero. 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 9.2. - perjantai 16.2.2024

9.2. perjantai │ Helsinki – München – Catania (I)

Lufthansan lennot Helsingistä Münchenin kautta Cataniaan klo 12.45–17.25. Suomalainen opas on ryhmää vastassa Catanian lentokentällä. Lähdemme bussillamme noin puolen tunnin ajomatkan päähän Catanian ydinkeskustassa sijaitsevaan hotelliimme Il Principe 4* (3 yötä). Majoittumisen jälkeen teemme pienen kävelykierroksen viereiselle S.Agatan keskusaukiolle ja nautimme yhteisen illallisen. Etnan tuhkapilvien ja laavavirtojen monesti järkyttämän kaupungin keskustan restauroinnit ovat tehneet Pyhän Agatan kirkon aukiosta kauniin barokkinäyttämön, jonka laidalla vahvana vastakohtana on aamuisin kuuluisa kalatori ynnä muut vihannes-, liha- ja juustotiskien väentungoksen täyttämät kujat.  

10.2. lauantai │ Etna – Taormina – luontoäidin voimannäyte (A)

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussillamme kipuamaan Etnan tulivuoren rinteitä lukuisten eri laavakerrosten peittämien asuttujen kylien ohi. Nousemme kastanjametsien harvetessa 1900 metrin korkeudessa olevaan tien päättymispisteeseen, korkeudelle, johon laavaa valui viimeksi vuonna 2001. Etnan synty merenpohjasta Euroopan korkeimmaksi (3350 metriä) tuliseksi jättiläiseksi antaa konkreettisen käsityksen luonnonvoimista ja ihmisen pienuudesta. Antiikin kreikkalaiset pitivät Etnaa sepäntaidon jumalan Hefaistoksen ahjona, ja yleensä se tupruttaa taivaalle savua, joka näkyy kauas. Pienellä vapaa-ajalla on mahdollisuus kiivetä mm pysähtymispaikkamme Rifugio Sapienzan vieressä sijaitsevalle Silvestrin kraaterille. Keskipäivällä laskeudumme alas ja jatkamme 200 metrin korkeudessa kohoavaan Taorminaan, jonka kreikkalais-roomalaisesta teatterista avautuu mahtava näkymä niin Messinan salmelle kuin Etnalle. Etnan retken toteutuminen edellyttää suhteellisen pilvetöntä säätä, koska huonolla näkyvyydellä tiet saatetaan turvallisuussyistä sulkea. Päivän aikana omaehtoinen lounastauko.  

11.2. sunnuntai │ Syracusa – Magna Graecian suuruus ja jumalat – Noto (A)

Aamiainen. Koko päivän retki vajaan tunnin ajomatkan päähän Arkhimedeen kaupunkiin Syracusaan, joka oli Magna Graecian eli Suur-Kreikan vaikutusvaltaisin siirtokunta 400–300-luvulla eKr. Arkeologisella alueella näemme mm. 200-luvulla eKr. rakennetun kreikkalaisen teatterin ja 100-luvulla jKr. rakennetun roomalaisen amfiteatterin rauniot. Korinttilaiset perustivat 700-luvulla eKr. Ortygian kaupungin, josta kehittyi 400-luvulla eKr. koko Magna Graecian alueen hallinnon keskus. Apollon temppeli on Sisilian vanhimpia, mutta vaikuttavin on Athena -jumalattarelle perustettu temppeli. Osa temppelin mahtavista doorilaisista pylväistä näkyy Piazza del Duomolla olevan tuomiokirkon seinissä. Kirkon julkisivu rakennettiin barokkityyliseksi vuoden 1693 maanjäristyksen jälkeen. Friedrich II Hohenstaufenin 1200-luvulla rakennuttama linnoitus niemen kärjessä muistuttaa seudun merkityksestä Saksan keisarikunnalle. Kreikkalaisuus, keskiaika ja barokki sulautuvat kokonaisuudeksi vanhoilla kujilla, jotka ovat viime vuosina kehittyneet suosituksi kävelyalueeksi. Vapaata aikaa lounastaa. Vapaahetken jälkeen jatkamme Noton laaksoon, jonka kuuluisat kaupungit Modica, Ragusa ja Noto tuhoutuivat v. 1693 maanjäristyksessä. 1700-luvun alussa jälleenrakennetut kaupungit barokkikoristeisine kirkkoineen muodostavat yhden Sisilian monista Unesco-kohteista. Teemme kävelykierroksen niistä tunnetuimmassa Notossa, jonka pääkadun varrella kohoavat toinen toistaan mahtavampien kirkkojen barokkifasadit. Palaamme Cataniaan illansuussa. 

12.2. maanantai │ Piazza Armerina – roomalaisuuden juuret – Agrigento (A, I)

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Simeton jokilaakson silmänkantamattomien sitruslehtojen ja vihreiden viljapeltojen ohitse sisämaahan. Saaren sydämessä kukkuloiden keskellä sijaitsevassa Piazza Armerinassa tutustumme ainutlaatuiseen Unesco-kohteeseen Villa Imperialeen, joka on todennäköisesti ollut keisarillinen huvila. Perusteellisten restaurointien jälkeen villan ainutlaatuiset lattiamosaiikit saatiin kunnostettua vuonna 2012. Lähes täydellisesti säilyneet 200–300 – luvulta jKr. peräisin olevat mosaiikit kattavat noin 3500 m² lattiapinta-alan ja kertovat kreikkalaisen jumaltaruston keskeisyydestä myös roomalaisille. Lounastauon jälkeen jatkamme noin puolentoista tunnin ajomatkan päähän Sisilian etelärannikolla sijaitsevaan Agrigentoon, mahtavimpaan kreikkalaiskaupunkiin. Majoitumme Colleverde Park hotelliin 4* (1 yö). Sen viehättävästä trooppisesta puutarhasta näkyvät iltavalaistut Valle dei Templin kreikkalaistemppelit. Yhteinen illallinen.

 13.2. tiistai │ Agrigento – kreikkalainen temppeliarkkitehtuuri (A, L)

500-luvulla eKr. perustetusta Agrigentosta (kreikaksi Akragas) tuli merkittävin kreikkalainen siirtokunta manner-Kreikan ulkopuolella. Vaurauden aika päättyi karthagolaisten maihinnousuun 406 eKr. Sen jälkeen kaupungin valloittivat vuorotellen korinttilaiset, roomalaiset, saraseenit ja normannit. Unescon maailmanperintökohde Valle dei Templin temppelilaakso on parhaiten säilynyt kreikkalaistemppeleiden alue Kreikan suuruuden ajoilta. 400-luvulla eKr. rakennetut Heran, Herkuleksen ja Concordian temppelit näkyvät kilometrien päähän. Teemme runsaan parin tunnin kävelykierroksen temppelialueella, ja menemme sen jälkeen yhteiselle lounaalle. Iltapäivällä jatkamme matkaa parin tunnin verran Erei ja Madonie-vuorten jylhien maisemien ohi Tyrrhenanmeren rannikolle ja sieltä Palermoon. Majoitumme pääkadulla sijaitsevaan historialliseen hotelliimme Les Palmes (3 yötä). Teemme vielä yhdessä pienen kävelykierroksen, jonka aikana näemme mm. Palermon Oopperan Teatro Massimon sekä Teatro Politeaman konserttitalon. Foinikialaisten 700-luvalla eKr. perustaman ja roomalaisten ja bysanttilaisten myöhemmin valloittaman Palermon valta huipentui saraseenien aikaan, jolloin se oli yksi arabimaailman keskuksista. Myös normannit jättivät jälkeensä paljon arkkitehtuuria. Palermo on nykyisin vilkas ja elinvoimainen kaupunki, jossa on kauniita ja mielenkiintoisia historiallisia rakennuksia. Arabialais-normannilainen ja bysanttilainen rakennustaide kilpailevat tilasta espanjalaisen ja barokkiarkkitehtuurin kanssa. 

14.2. keskiviikko │ Palermo – Bysantti, islam ja normannit kohtaavat taiteessa (A, L)

Omistamme päivän Palermon mosaiikeille, jotka ovat sisilialainen sekoitus arabien, normannien ja Bysantin taiteesta. Parhaimmillaan tämä ilmenee Santa Maria dell´Ammiraglio kirkon bysanttilaisina mosaiikkeina ja barokkimaalauksina yhdessä puhdastyylisen San Cataldon -kirkon arabialais-normanniarkkitehtuurin kanssa. Kappeli toimii nykyisin Pyhän Haudan rukoushuoneena. Arabivallan emiirin hallintopalatsista satamaan johtanut pääväylä il Cassaro on nykyinen pääkatu Via Vittorio Emanuele. Se johtaa Normannien Palatsiin, joka on maakunnan hallintopalatsi. Normanniajalta (1100-luvulta) säilyneen Cappella Palatinan kauttaaltaan seinäpintoja koristelevat bysanttilaiset mosaiikit loistavat restauroinnin jälkeen. Katto on harvinainen esimerkki arabivaikutteisesta ´muquarnas´- koristelusta. Katedraalissa kruunattiin Sisilian ja myöhemmin Napolin kuningaskunnan kuninkaat. Täällä lepäävät yhä Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan keisari Friedrich von Hohenstaufen (k. 1250) sekä hänen isänsä Saksan keisari ja äitinsä normanniprinsessa. Lähellä on toinenkin arabialais-normannivaikutteinen nähtävyys S. Giovanni degli Eremiti 1100-luvulta. Ajamme bussillamme lounaalle Palermon kukkuloilla sijaitsevaan Monrealeen. Tämän jälkeen vierailemme Monrealen tuomiokirkossa. Juhlallisen normanniarkkitehtuurin, kattoholvien ja seinien kultaisten bysanttilaisten mosaiikkien luoma kokonaisuus on mykistävä. 

15.2. torstai │ Segesta – Marsala (A, L, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan rannikkoa runsaan tunnin päässä sijaitsevaan Segestaan. Kauniilla paikalla kohoavien raunioiden hienoin esimerkki on 430eKr.rakennettu doorilainen temppeli, yksi antiikin rakennustaiteen komeimpia säilyneitä edustajia. Jatkamme vajaan tunnin ajon päähän Marsalaan, jossa tutustumme marsalaviinin tuottajista historiallisimman Florion kellareihin. Päätämme kierroksen kylmään buffet-lounaaseen, jolla saamme lounasviinin lisäksi maistella myös Florion aperitiivi- ja jälkiruoka-marsalaa. Vierailun jälkeen palaamme Palermoon. Yhteisen läksiäisillallisen nautimme hotellin lähellä olevassa ravintolassa. 

16.2. perjantai │ Palermo – München – Helsinki

Aamiaisen jälkeen lähdemme paluumatkalle kohti Palermon lentokenttää, josta Lufthansan lennot Münchenin kautta Helsinkiin klo 11.45-23.10.   

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

9.2. LH2461 Helsinki – München 12.45- 14.30
9.2. LH1906  München- Catania 15.20- 17.25
16.2. LH1915  Palermo- München 11.45- 13.50
16.2. LH2464 München- Helsinki   19.35- 23.10

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu 400 euroa maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen lähtöä.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 25.4.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 13.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja jotka löytyvät verkkosivuiltamme.

Kuvia

Sisilian varhaiseen kevääseen kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna