Kulttuuri­matkat

Puutarhojen ja taiteiden Madrid

Ajankohta
26.9. - 30.9.2024
Kesto
5 päivää
Kohde
Madrid, Espanja
Hinta
2175 €
Varaa matka

Ikimuistoisia aistielämyksiä hyvässä seurassa

Tämä on matka, jonka tulet muistamaan. Sen aikana koet lumoavia puutarhoja, modernia taidetta ja puhuttelevaa arkkitehtuuria – paikallisia makuja unohtamatta.  Miltä kuulostaisi hetki taidemaalari Joaquin Sorollan kotimuseon itämaisessa puutarhassa? Entä opastettu kierros Real Jardin Botanicossa, joka kuuluu Euroopan merkittävimpiin kasvitieteellisiin puutarhoihin? Halunnet myös omin silmin nähdä Pablo Picasson kuuluisan Guernica-maalauksen Reina Sofia -museossa? Vierailemme myös kuninkaanlinnassa ja antiikkimarkkinoilla sekä kohteissa, jotka heräävät henkiin kirjassa ”Kasvun tarina. Puutarhan elämää kannatteleva voima”. Saamme lukuisia näkökulmia kulttuuriin ja hyvään elämään. Matkanjohtajina toimivat puutarha-asiantuntija Timo Taulavuori ja tietokirjailija Maaretta Tukiainen.

Tule mukaan syyskuiselle kulttuurimatkalle ja koe, mitä kaikkea majesteettinen Madrid kätkee sisäänsä. Kasvun tarina -kirja kuuluu matkan hintaan. Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa omasi heti.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Maaretta Tukiainen on tietokirjailija, podcastien tekijä ja luovan alan sisällöntuottaja, jolta on julkaistu 17 tietokirjaa. Niihin kuuluvat muun muassa suosittu Hyvän mielen taidot -sarja sekä vasta ilmestynyt, puutarhan kulttuurihistoriaa ja merkitystä käsittelevä Kasvun tarina. Puutarhan elämää kannatteleva voima.  Maaretan tausta on media-alan johtotehtävistä. Hän on työskennellyt muun muassa MTV Mediassa, Tammessa ja A-lehdissä sekä juontanut YLE TV1:lle asiaohjelmasarjan 8 myyttiä työstä. Koulutukseltaan hän on kasvatustieteen maisteri, sisustusarkkitehti SIO sekä HuK elokuva- ja TV-tieteestä.  Tällä hetkellä Maaretta on erityisen kiinnostunut luonnosta, kulttuurihistoriasta ja taiteista ja kirjoittaa blogia näistä teemoista: https://www.maaretta.com/inspired-blogi. Hänen mottonsa on ”Inspire, create, elevate.” Vapaa-aikanaan Maaretta hoitaa vanhan huvilan takapihalla olevaa salaista puutarhaa, jonne hän syksyisin istuttaa uusia tulppaaneja.  Lisätietoa: https://www.maaretta.com/

Timo Taulavuori (MMM, puutarha-argonomi) on erityisen kiinnostunut elävästä kaupunki- ja ruokakulttuurista. Hän ollut näitä molempia kehittämässä Helsingin Tukkutorin vetäjänä ja uuden Teurastamo-alueen synnyttäjänä. Nykyisin Timo toimii Puutarhaliiton toimitusjohtajana ja hänen erikoisalaansa ovat puutarhat, puistot ja niiden kasvit. Kokeneena matkanvetäjänä hän kävi valitsemassa paikan päällä Madridin kiinnostavimpia kohteita juuri teitä varten.

 

 

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lento Helsinki–Madrid, paluu KLM:n lennoilla Madrid – Amsterdam–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
 • ohjelman mukaiset opastukset englannin kielellä
 • ohjelman mukaiset ateriat ruokajuomineen
 • kuulokkeet
 • matkanjohtajina puutarha-asiantuntija Timo Taulavuori ja tietokirjailija Maaretta Tukiainen koko matkan ajan
 • Maaretta Tukiaisen kirjoittama Kasvun tarina -kirja
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • 1-hengen huone 390 €
 • muut palvelut

Kohokohdat

 • Madridin uskomattomat taideaarteet
 • Sorolla-museo ja sen itämainen puutarha
 • Upea Madridin kuninkaanlinna puutarhoineen
 • El Rastron sunnuntaimarkkinoiden vilkas tunnelma
 • Retiron puiston kaunis viheralue, jossa voi ihailla näyttäviä patsaita ja kasvitieteellisiä nähtävyyksiä.
 • Reina Sofian taidekeskus ja sen kuuluisin teos Picasson sodanvastainen maalaus, Guernica

Majoitus

Hotel Crowne Plaza Madrid Center Retiro

Calle Pez Volador 1, 28007 Madrid

Urbaani keidas eloisan Espanjan pääkaupungin sydämessä, kuuluisan Retiro-puiston laidalla. Hotellissa on ravintola, puutarha ja kuntosali.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

torstai 26.9. - maanantai 30.9.2024

26.9. torstai | Lento Helsinki – Madrid

Finnairin lento Helsinki-Madrid klo 16:40-20:05. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen.

27.9. perjantai | Madridin taide-elämyksiä (A, L)

Aloitamme päivän kaupunkikiertoajelulla, jonka aikana jaloittelemme mm. Plaza de Españalla sekä Templo del Debodin alueella. Templo del Debod on antiikin egyptiläinen temppeli, joka on omistettu jumalatar Isisille. Temppeli lahjoitettiin ja siirrettiin Egyptistä Madridiin vuonna 1968, jotta se saatiin pelastettua Aswanin padon rakentamisen aiheuttamilta seurauksilta. Temppeliltä käsin saamme ihailla maisemia yli Madridin kaupungin. Kierroksen jälkeen teemme opastetun kierroksen Lazaro Galdiano-museossa. Se on tunnettu kulttuuri-instituutio, joka esittelee Lazaro Galdianon kokoelman taide-esineitä, joihin kuuluu maalauksia, veistoksia, koruja, käsikirjoituksia ja muita arvokkaita esineitä eri aikakausilta.

Sushita cafessa nautitun lounaan jälkeen tutustumme Sorolla museoon ja sen itämaiseen puutarhaan. Tämä viehättävä museo on omistettu kuuluisalle espanjalaiselle taidemaalarille Joaquín Sorollalle, joka tunnetaan kauniista impressionistisista teoksistaan, erityisesti ranta- ja puutarhamaalauksistaan. Museo sijaitsee talossa, jossa Sorolla asui ja työskenteli.

28.9. lauantai | Kuninkaan palatsi ja puutarhoja (A, L)

Vierailemme englanninkielisen oppaan johdolla Almudenan katedraalissa sekä teemme opastetun kierroksen Kuninkaanpalatsissa Tutustumme myös palatsin yhteydessä olevaan Jardines de Sabatini – puutarhaan ja Plaza de Orienten aukioon. Puutarha on suunniteltu neoklassiseen tyyliin ja siellä on reheviä viheralueita, patsaita, suihkulähteitä ja käytäviä.

Lounas nautitaan Plaza Mayorin lähellä olevassa ravintolassa. Lounaan jälkeen tutustumme opastetulla kierroksella Real Jardinin kasvitieteelliseen puutarhaan. Se on yksi kaupungin merkittävimmistä viheralueista ja kulttuurikohteista. Puutarha perustettiin vuonna 1755 kuningas Ferdinandin VI aloitteesta, ja se toimii tänä päivänä yhtenä Espanjan johtavista kasvitieteellisistä tutkimus- ja koulutuskeskuksista. Real Jardín Botánicossa on nähtävillä laaja valikoima kasveja eri puolilta maailmaa.

29.9. sunnuntai | El Rastron markkinat ja Retiron puisto (A, L)

Heti aamusta suuntaamme El Rastron sunnuntaimarkkinoiden vilkkaaseen tunnelmaan. Sieltä voi löytää kaikkea vaatteista ja käsitöistä antiikkiin, keräilyesineisiin ja käyttötavaroihin ja hankkia uniikkeja löytöjä eri myyjien kojuista ja liikkeistä. Alueella on myös lukuisia baareja ja kahviloita, joissa voi levähtää shoppailun lomassa ja nauttia paikallisista herkuista.

Markkinoilta siirrymme käyskentelemään Retiron puistoon paikallisten tapaan paikallisoppaan johdolla. Puisto on yksi kaupungin suosituimmista virkistysalueista ja nähtävyyksistä. Retiron puisto on laaja ja monipuolinen alue, joka tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden rentoutua vihreässä ympäristössä, kävellä kauniiden puutarhojen läpi, vuokrata veneitä järvellä, tutustua monumentteihin ja nauttia kulttuuritapahtumista.

Kierroksen jälkeen kuljetus hotelliin, jossa lounas. Iltapäivä vapaa.

30.9. maanantai | Reina Sofia museo (A, L)

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen vierailemme Reina Sofian museossa, joka omistettu modernille nykytaiteelle ja se on yksi Madridin tärkeimmistä taidekeskuksista. Museo on saanut nimensä Espanjan kuningatar Sofialta, ja on tunnettu erityisesti Pablo Picasson, Salvador Dalín, Joan Mirón ja muiden merkittävien espanjalaisten taiteilijoiden teoksista. Museon kuuluisin teos on Picasson sodanvastainen maalaus Guernica. Museon yhteydessä on myös puutarha. Ennen lentokentälle lähtöä nautimme museon kahvilassa brunssin. KLM:n lento Suomeen klo 17:10

HUOM! Muutokset matkaohjelmaan ja lentoaikatauluihin mahdollisia

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas

Lennot

26.9. AY1661 Helsinki – Madrid klo 16:40-20:05

30.9. KL1506 Madrid – Amsterdam   klo 17:10-19:45
30.9. KL1255 Amsterdam – Helsinki klo 20:50-00:15+1

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu 400 euroa maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen lähtöä.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 24.4.2024 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja jotka löytyvät verkkosivuiltamme.

Kuvia

Puutarhojen ja taiteiden Madrid kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun