Lukijamatkat

Maatilan Pellervo: Perinteikäs Irlanti

Ajankohta
7.10. - 11.10.2024
Kesto
5 päivää
Kohde
Irlanti
Hinta
1995 €
Varaa matka

Vihreitä nummia ja paikallista elämänmenoa

Tervetuloa seikkailemaan Irlannin vehreille nummille ja kokemaan mutkattoman saaren leppoisa tunnelma ja vieraanvaraisuus! Pääsemme näkemään maan maaseutuelämää, tutustumme Atlantin Valtameren jylhän karuun rannikkoseutuun ja sen nähtävyyksiin sekä päätämme matkan Irlannin eläväiseen pääkaupunkiin, Dubliniin. Lähde virkistäytymään iloiseen Irlantiin mukavassa seurassa!

Olet erittäin tervetullut matkalle, vaikka et olisikaan lehden tilaaja. Tutustu, ihastu ja lähde mukaan!

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

 

 

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suora lento Helsinki–Dublin–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
 • ohjelman mukaiset kuljetuksetja retket
 • ateriat: 4 x lounas + 1 x illallinen, ruokajuomana vesi
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut kohteessa
 • Maatilan Pellervon edustaja mukana koko matkan ajan
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 280 € 
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
 • muut mahdolliset palvelut 

 

Kohokohdat

 • Irlannin länsirannikon helmi, Galway
 • Connemaran kuvankauniit maisemat
 • tutustumiset paikallisiin elinkeinoihin
 • aidon Inis Oirr-saaren tunnelma
 • Moherin kalliot Atlantin rannalla
 • eloisa Dublin

 

 

Majoitus

Useita hotelleja

Victoria Hotel 3* | 7.-10.10.
Eyre Square, Galway
Tel: +353-(0)91-567 433

Viehättävä irlantilaishotelli erinomaisella sijainnilla Galwayn ydinkeskustassa, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Eyre Square aukiolta. Parin minuutin kävelymatkan päässä ovat keskustan ostosmahdollisuudet, kulttuuritarjonta sekä lukuisat pubit ja ravintolat. Hotellissa on 75 huonetta, joissa on varusteena kylpy/suihku, TV, puhelin, hiustenkuivaaja ja kahvin/teenkeittovälineet. Hotellissa on viihtyisä ravintola, jonka menussa on perinteisten irlantilaisten ruokalajien lisäksi myös kansainvälisempiä makuja. Hotellin viihtyisässä pubissa tarjoillaan eksoottisia cocktaileja unohtamatta perinteisiä irlantilaisia juomia, täältä löytyy myös maittavaa pubiruokaa.


Academy Plaza Hotel 3* | 10.-11.10.
10-14 Findlater Place, Off O’Connell Street, Dublin 1

Academy Plaza hotelli on viihtyisä hotelli Dublinin ydinkeskustassa O’Connell Street – pääkadun sivukadun varrella. Kaikki nähtävyydet, kaupat ja ravintolat ovat vain muutaman minuutin päässä hotellista. Hotelli on tyyliltään moderni. Hotellissa on 285 huonetta, joissa on varusteena työpöytä, kylpy/suihku, puhelin, TV, internet-yhteys, hiustenkuivaaja, silitysvarusteet ja kannettavan tietokoneen kokoinen tallelokero, sekä teen- ja  kahvinkeittovälineet. Hotellissa on kaksi ruokaravintolaa. Erinomainen sijainti keskellä kaupunkia!

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 7.10. - perjantai 11.10.2024

Alustava matkaohjelma  

7.10. maanantai │ Ceád Mile Fáilte -Tervetuloa Irlantiin! (L)

Finnairin suora lento Dubliniin klo 8.15–9.30. Suomalainen paikallisopas on vastassa lentokentällä. Siirrymme bussilla Irlannin länsirannikolle, Galwayn kaupunkiin. Matkan varrella nautimme yhteisen lounaan sekä vierailemme Belvederen kartanossa sekä sen puutarhassa. Kartano rakennettiin ajanviettopaikaksi lordi Robert Rochfortille ja hänen vaimolleen Marylle. Robert sai myöhemmin kutsumanimen ”The Wicked Earl” julmasta käytöksestään. Hänen kerrotaan lukinneen vaimonsa 31 vuodeksi heidän kotitalonsa kellariin, sillä hänellä väitettiin olevan suhde Richardin veljen Arthurin kanssa. Tämä oli valtava skandaali aikoinaan ja Arthur veli kuoli pennittömänä velkojien vankilassa ja Richard jätti myös veljen 9 lasta ja vaimon pennittömäksi. Kartanoa ympäröi kiehtova viktoriaaninen aidattu puutarha, mistä löytyy yksi Irlannin hienoimmista harvinaisten kasvien kokoelmista. Täältä löytyy myös vierailukeskus sekä viihtyisä ravintola.

Galwayhin saavuttaessa teemme kaupunkikävelykierroksen tutustuen kaupunkiin. Kaupunkiin on helpointa tutustua kävellen, sillä vanhan kaupungin keskustassa on kapeita keskiaikaisia kauppakatuja ja kujia. Kierroksen aikana tutustumme Pyhän Nicholaksen katedraaliin, Lynch’s Castle kaupungintaloon, sekä kuuluisaan Spanish Arch kauppakaareen, josta espanjalaiset kauppiaat saapuivat aikoinaan kaupunkiin, Kaupungin pubeissa ja kaduilla soitetaan iltaisin perinteistä irlantilaista musiikkia. Opas antaa vinkkejä iltaa varten. Omatoiminen illallinen.

Galway (Gaillimh iiriksi) sijaitsee Connachtin provinssissa, Irlannin länsirannikolla, Corrib-joen varrella. Tämä viehättävä kaupunki on Galwayn maakunnan pääkaupunki. Galwayssa on noin 80,000 asukasta ja se on näin ollen Irlannin neljänneksi suurin kaupunki. Galwayn kaupungista löytyy keskiaikaisia piirteitä, ja paikoittain voi nähdä vielä vanhat kaupunginmuurit. Galway on täynnä mielenkiintoisia rakennuksia ja alueita, jotka rikastavat kaupungin historiallista ja kulturellia perintöä. Moni keskustan vanhoista rakennuksista ja nähtävyyksistä on suojeltu ja entisöity hyvin sekä integroitunut saumattomasti kaupungin nykyaikaan ja päivittäiseen elämään. Keskiajalla Galwayta hallitsi 14 heimoa ja tämä näkyy tänäkin päivänä, sillä kaupunkia kutsutaan ’City of the Tribes’, heimojen kaupungiksi. Galway on myös shoppailijan paratiisi. Kaupungista löytyy monta erilaista liikettä, ja kaupungin tiiviin keskustan takia, moni parhaimmista shoppailualueista löytyy pienen kävelymatkan päässä. Parhaimmat ostosmahdollisuudet kaupungin keskustassa löytyvät Shop Street ja Quay Street kaduilta. Kaikkien kauppojen lisäksi, kaupungista löytyy myös monta pubia, yökerhoa sekä ravintolaa. Monipuolinen kaupunki, jossa kaikki löytyy läheltä!

8.10. tiistai | Connemaran lampaat ja villat (A, L)

Aamiainen hotellissa. Suuntaamme retkelle Connemaran alueelle. Connemara on tunnettu upeista suo- ja vuoristoalueistaan ja päivän maisemat ovat kuvankauniit. Reitti kulkee aamupäivällä Galwayn lahden rantaa pitkin. Jaloittelemme hetken Maam Grossin risteyksessä, jossa sijaitsee tuttu olkikattoinen mökki elokuvasta ’The Quiet Man’, jonka pääosissa loistivat John Wayne ja Maureen O’Hara. Täältä matka jatkuu kohti Irlannin ainoaa vuonoa, Killary Fjordia, ja Leenaun kylää. Ensimmäinen pysähdys vie meidät tutustumaan lammaskoirien työhön ja koulutukseen sekä erilaisiin lampaisiin, joita löytyy ympäri Irlantia. Joe Joyce esittelee meille noin tunnin ajan lammaskoirien työskentelyä, ja vierailun aikana näemme tyypillisen Connemaran lammastilan, jolla kasvatetaan Connemara Blackface -lampaita. Lammastilalta siirrymme naapuritilalle, joka kuuluu Carina Coynelle ja hänen miehelleen Marcusille. Tämä tila sijaitsee upealla paikalla Lough na Fooey -järven rannalla. Carina on kutonut pienestä pitäen, samoin kuin hänen äitinsä, ja heille kudonta ja ompelu olivat arkipäivää. Kun Carina ensimmäisen kerran kutoi tyttärelleen peiton oikeasta villasta, hän tajusi suuren eron akryyli- ja villalankojen välillä.  Rakastuttuaan villalla kudontaan hän päätti hankkia tarpeeksi villaa toisen peiton kutomiseen. Laadukas villalanka on arvokasta, joten hän pyysi Marcusta jättämään hänelle vastakerittyä villaa ja tilasi itselleen rukin.  Siitä lähtien hän on kehrännyt kaiken heidän ja naapureidensa lampaanvillan langoiksi, joita hän värjää upeilla väreillä käyttäen vain luonnon raaka-aineita, kuten jäkäliä, marjoja ja kasveja, joita hän löytää omalta pihapiiristään.  Noin tunnin vierailun aikana kuulemme Carinan tarinan, kokeilemme rukilla kehräämistä ja ihastelemme kauneimpia villalankoja, upeita maisemia ja tietysti lampaita!

Iltapäivällä ehdimme vielä vierailla Connemaran päänähtävyydessä, Kylemore Abbey -luostarissa, jossa nautimme yhteisen keittolounaan luostarin ravintolassa. Luostarin rakensi aikoinaan rikas englantilainen aatelismies, joka ihastui alueen kauniiseen luontoon. Luostarin alueella on upea puutarha ja kaunis goottilainen kirkko, jonka sisustuksessa on käytetty neljää eri väristä marmoria, joista vihreä on peräisin Connemaran vihreästä marmorista. Luostarin tiloissa on myös erinomainen myymälä, josta voi ostaa paikallisia tuotteita.

9.10. keskiviikko | Burren ja Moherin kalliot (A, L)

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Burrenin aluetta, joka on tunnettu ainutlaatuisesta kallioperästään ja harvinaisista kasveistaan. Tämä luonnonsuojelualue tarjoaa upeita maisemia ja unohtumattomia luontokokemuksia pitkin rannikon kuuluisaa maisematietä.

Saapuessamme Doolinin lauttasatamaan astumme lauttaan kohti Inis Oirr -saarta, joka on Aran-saarista pienin. Matka saarelle kestää vain noin 15 minuuttia, mutta vie meidät täysin erilaiseen maailmaan. Inis Oirr on Unescon luonnonsuojelukohde, jonka luonto lumoaa kävijät. Saarella asuu vain noin 260 asukasta ja siellä puhutaan iirin kieltä. Täällä saamme taatusti lämpimän ja aidon irlantilaisen vastaanoton! Tutustumme saareen hevosvankkureilla. Täältä löytyy muutamia matkamuistomyymälöitä ja pubeja, vanha linna ja majakka. Nautimme yhteisen lounaan saarella.

Iltapäivällä jatkamme matkaa bussilla noin 15 minuutin ajan kohti Moherin kallioita, jotka ovat yksi Irlannin vaikuttavimmista luonnonihmeistä. Pääsemme samalla vierailemaan Cliffs of Moher vierailukeskuksessa. Moherin kalliot ovat yksi Irlannin matkan huippukohdista! Aikanaan Euroopassa uskottiin, että maailma loppuu näille uskomattoman jylhille ja karuille rannoille. Ne laskeutuvat äkkijyrkästi mereen 8 kilometrin pituisina ja 210 metrin korkeudessa. Maisemat Atlantille ovat henkeäsalpaavat, ja selkeällä säällä voimme nähdä jopa Aran-saarille asti.

10.10. torstai | Causey Farm maatila, Dublinin kiertoajelu ja irlantilainen ilta (A, L, I)

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen lähdemme matkalle kohti Dublinia. Matkalla pysähdymme Causey Farm maatilalla, jossa pääsemme näkemään irlantilaisen maatilan elämää ja eläimiä, leipomaan perinteistä sooda leipää, kokeilemaan Bodhran-rumpujen soittoa, tutustumaan Irlannin hurling-mailapeliin ja opettelemaan irlantilaisen tanssin perusteita. Tilalla nautimme myös lounaan.

Vierailun jälkeen matka jatkuu Dubliniin, jossa teemme kaupunkikiertoajelun tutustuen kaupungin kiehtovaan historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksen aikana näemme mm. pääkatu O’Connell Streetin, jonka varrella on mm. uusi Spire of Dublin -monumentti sekä GPO-pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit sekä St. Stephen’s Green ja Phoenix Park -puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset nykypäivän vilkkaasta pääkaupungista.  Kierroksen päätteeksi majoitumme Dublinin keskustaan. Vapaa-aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen ennen iltaohjelmaa.

Illansuussa tapaamme hotellin aulassa, josta lähdemme oppaan johdolla viettämään irlantilaista, Celtic Night -iltaa. Ohjelmassa on hyvää ruokaa ja perinteistä irlantilaista musiikkia ja tanssia. Illan aikana nautimme maailmankuulun Celtic Rhytm – tanssiryhmän ja orkesterin esityksistä sekä irlantilaisesta live-musiikista. Ilta päättyy noin klo 22:30, jonka jälkeen palaamme hotellille

11.10. perjantai│ Slán Abhaile! Näkemiin… (A)

Huoneiden luovutus ja aamiaispaketit mukaan hotellista. Kuljetus Dublinin lentokentälle. Finnairin paluulento Helsinkiin klo 10:15 -15:20.  

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas, I=illallinen

Huom! Muutokset matkaohjelmaan mahdollisia.

Finnairin lennot

AY1381  Helsinki – Dublin  7.10.2024  klo 08:15 – 09:30
AY1382  Dublin – Helsinki 11.10.2024 klo 10:15 –  15:20

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu on 400 €/henkilö. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua. 

Peruutusehdot

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa varaamansa matka seuraavin ehdoin:

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 EUR/henkilö.
 • 89 vrk – 61 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 60 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 8.4.2024 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Kuvia

Maatilan Pellervo: Perinteikäs Irlanti kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun