Lukijamatkat

Suomen Kuvalehti: Alsacen viinitiellä

Ajankohta
29.9. - 3.10.2024
Kesto
5 päivää
Kohde
Ranska
Hinta
1889 €
Varaa matka

Pittoreskeja kyliä ja viehättäviä maisemia

Koe syksyn väriloisto keskellä Alsacen kuuluisaa viinialuetta! Matkamme aikana pääset maistelemaan ensiluokkaisia viinejä paikallisilta viinitiloilta, keräämään viinitietoutta ja ihastelemaan sympaattisia, uskomattoman suloisia pikkukyliä, joiden talot näyttävät suoraan satukirjan sivuilta. Lähde tutustumaan viinien maailmaan sekä lumoaviin maisemiin Alsacen sydämeen.

Olet erittäin tervetullut matkalle, vaikka et olisikaan lehden tilaaja. Tutustu, ihastu ja lähde mukaan!

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

 

 

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suora lento Helsinki–Zürich–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
 • ohjelman mukaiset ateriat: 5 x lounas ruokajuomineen (lasi viiniä ja vesi)
 • suomalainen paikallisopas mukana kohteessa koko matkan ajan
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 280 €
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
 • muut mahdolliset palvelut

Kohokohdat

 • Alsacen viinitilat
 • viehättävät pikkukylät, jotka ovat kuin suoraan satukirjasta kapeine kujineen ja värikkäine taloineen
 • viehättävät postikorttimaisemat

Matkanjohtaja

Outi Zumbühl

Filosofian maisteri ja matkailun ammattilainen, asunut yli 40 vuotta Sveitsissä. Työura matkailun parissa alkoi jo opiskeluaikona Turussa oppaana ja matkanjohtajana Euroopassa, jatkui Baseliin muuton jälkeen Suomen matkojen ja erikoisryhmien tuotantopäällikkönä. Keski-Eurooppa on tullut tutuksi Outille, jonka sydäntä lähellä ovat taide, arkkitehtuuri ja kirjallisuus.

Majoitus

Hotel Turenne

10, Route de Bâle, 68000 Colmar

Hotel Turenne sijaitsee viehättävällä Colmarin Petite Venise -alueella. Hotellin julkisivu on tyypillisen elsassialainen, värikäs ja kattopalkein koristeltu. Huoneet ovat varusteltu modernein mukavuuksin, joihin kuuluvat ilmastointi, televisio, rajoittamaton Wi-Fi-yhteys, hiustenkuivaaja sekä tee- ja kahvinvalmistusvälineet.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 29.9. - torstai 3.10.2024

29.9. sunnuntai | matkapäivä Alsacen viinialueelle (L)

Finnairin lento Zürichiin klo 7.55–9.45. Suomalainen paikallisopas ja bussi ovat vastassa lentoasemalla. Suuntaamme bussin Ranskan puolelle hurmaavaan Eguisheimin kylään, jossa nautimme paikallisista maalaisherkuista koostuvan lounaan. Lounaan jälkeen vierailemme Domaine Paul Schneiderin viinitilalla, missä maistelemme tilan puna- ja valkoviinejä ja kuulemme tämän maineikkaan tilan historiasta sekä tulevaisuuden suunnitelmista. Eguisheim on keskiaikainen kylä Alsacen viinialueella ja se on tärkeä osa alueen viininviljelyreittiä. Kylä on valittu yhdeksi Ranskan kauneimmista kylistä, ja sen puoliksi puusta rakennetut talot reunustavat vanhan kaupungin kapeita, mutkaisia katuja. Iltapäivällä jatkamme Colmariin, Alsacen viinireitin pääkaupunkiin, johon majoitumme.

30.9. maanantai | Colmar – Ranskan Venetsia (A, L)

Päivä alkaa ihastuttavassa Colmarissa, missä teemme oppaan johdolla perinteisen kaupunkijunakierroksen sekä tutustumme kaupunkiin jalkaisin. Colmar sijaitsee keskellä viinitarhoja ja on kuin pienoismalli Alsacen alueesta perinteisine taloineen, kanaaleineen, kukkineen ja kuuluisine viineineen. Vaikka Colmarissa asuu 67 000 ihmistä, se on säilyttänyt maalaiskylämäisen ilmapiirinsä, mikä lisää sen viehätysvoimaa. Kaupunkikierroksen jälkeen nautimme lounasta alueella, jota kutsutaan pieneksi Venetsiaksi sen kauniiden kanaalien varrella. Lounaan jälkeen iltapäivä on omatoimista aikaa tutustua Colmariin. Esimerkiksi Unterlinden-museo on ehdottomasti vierailun arvoinen, samoin kuin kaupungin lukuisat uniikit kaupat ja putiikit.

1.10. tiistai | Ribeauville ja Cattinin viinitila (A, L)

Kiireettömän aamupäivän jälkeen suuntaamme bussilla upeiden ja vehreiden maisemien läpi Riquewihrin kautta Ribeauvilleen, joka sijaitsee viinitarhojen ja vuorien välissä. Riquewihr on keskiaikainen kaupunki Alsacen viinitarhojen sydämessä ja se on luokiteltu yhdeksi Ranskan kauneimmista kylistä. Ribeauville on viehättävä 5000 asukkaan kylä, joka yhdistää historiallisen perinnön ja modernin maailman. Ribeauvillessä nautimme lounaaksi paikallisherkkua, Tarte Flambeeta eli Alsacen omaa pizzaa, ja juomme lasilliset alueen viiniä. Iltapäivällä vapaa aikaa Ribeauvillessä. Paluumatkalla Colmariin pysähdymme Cattinin viinitilalla, missä pääsemme tutustumaan tämän perinteikkään ja alueella tunnetun tilan tuotantoon ja maistelemaan heidän viinejään. Maistelun ohella nautimme myös perinteisiä paikallisia suolaisia herkkuja eli vastapaistettuja pretzeleitä.

2.10. keskiviikko | Kaysersbergin ja Orschwihrin viinialueet (A, L)

Aamiaisen jälkeen lyhyt bussimatka vie meidät Kaysersbergin kylään, joka on yksi Alsacen tunnetuimmista ja upeimmista viininviljelyalueista. Ensimmäiset viinit tuotiin tänne 1500- luvulla Unkarista ja viinintuotanto on edelleen tärkeä osa kaupungin taloutta. Erityisesti Pinot Gris-lajikkeesta valmistettu viini on paikallinen erikoisuus. Kaysersbergissä tutustumme opastetulla kierroksella Albert Schweitzer-museoon, joka on omistettu ranskalaissaksalaisen Nobelin rauhanpalkinnon saaneen lääkärin, teologin, humanitääriin, kirjailijan ja filosofin töille.  Museo on perustettu vuonna 1981 ja sijaitsee talossa, jossa Albert Schweitzer vietti osan lapsuudestaan. Lounaan nautimme Kaysersbergissä ennen iltapäivän ohjelmaa.

Seuraavaksi suuntaamme lyhyen bussikuljetuksen päähän sympaattiseen ja vanhaan Orschwihrin kylään, missä maistelemme viinejä François Schmitt – viinitilalla. François Schmitt on useamman sukupolven viinituottajien jälkeläinen, joka otti perheviljelmän hoitaakseen 1970-luvun alussa. Alun perin viinitila käsitti kolmen hehtaarin viinitarhan ja sijaitsi kylän keskustassa. Nykyään François Schmittin viinitila kattaa 80 % Bollenbergin ja Pfingstbergin Grand Cru- rinteistä.

3.10. torstai | Munsterin juustot ja kotimatka (A, L)

Aamiaisen jälkeen suuntaamme bussilla Munsterin kylään, missä tutustumme juustomuseoon. Munsterin laakso on tunnettu samannimisestä pehmeästä juustostaan, ja museokierroksen aikana pääsemme oppaan johdolla tutustumaan juuston valmistukseen, mukaan lukien näyttöjuustola. Kierroksen päätteeksi maistelemme juustolan herkkuja ja voimme ostaa juustoja tilan myymälästä. Puolilta päivin nautimme kiireettömän lounaan, joka koostuu kurpitsakeitosta,  paikallisista juustoista ja lasillisesta alueen viiniä. Lounaan jälkeen kuljetus Zürichin lentokentälle. Finnairin lento Helsinkiin klo 19.05-22:50.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

HUOM! Muutokset lentoaikatauluihin ja alustavaan ohjelmaan mahdollisia

Finnairin lennot

29.9.2024  Helsinki – Zürich   AY1511  klo 07:55-09:45
3.10.2024  Zürich – Helsinki   AY1514  klo 19:05-22:50

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu on 400 EUR/henkilö. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua. 

Peruutusehdot

Peruutus tulee voimaan sillä hetkellä, kun tieto siitä tulee toimistoomme. Palvelumaksua ei palauteta peruutuksen yhteydessä.

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa varaamansa matka seuraavin ehdoin:

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 EUR/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 7.3.2024 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Kuvia

Suomen Kuvalehti: Alsacen viinitiellä kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna