Lukijamatkat

Lapin Kansan lukijamatka Müncheniin

Ajankohta
14.12. - 17.12.2024
Kesto
4 päivää
Kohde
München
Hinta
1166 €
Varaa matka

Jouluista tunnelmaa ja monipuolista kulttuuria

Tervetuloa lukijamatkalle Saksan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin, Baijerin pääkaupunkiin Müncheniin! Matkan aikana pääset kiertämään upeita joulutoreja, tutustumaan kaupungin pitkään historiaan, maistelemaan baijerilaisia herkkuja sekä kokemaan monia nähtävyyksiä.

Hotellimme sijaitsee vanhankaupungin ja sen monien oluttupien, ostosmahdollisuuksien ja nähtävyyksien äärellä. Lauantaina kokoonnumme yhteiselle juhlaillalliselle, jonne saapuu myös yllätysvieras. Sunnuntaina tutustumme kaupunkiin suomenkielisen oppaan johdolla ja nautimme yhteisen lounaan. Maanantaina on mahdollisuus lähteä matkanjohtajan opastuksella muun muassa BMW-museoon ja Olympiapuistoon. Lisämaksusta on tarjolla muun muassa konserttilippuja. Omaakin aikaa on luvassa runsaasti!

Matkanjohtajana toimii päätoimittaja Sauli Pahkasalo.

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • Norwegianin lennot Rovaniemi – München – Rovaniemi
 • ruumalaukku 2 x 23 kg + 10 kg käsimatkatavaraa
 • majoitus 3 yötä, Arthotel München -hotellissa
 • 3 x aamiainen, 1 x lounas, 1 x illallinen, sis. ruokajuomat
 • suomenkielinen opas tulopäivänä lentokentältä hotelliin
 • suomeksi opastettu kaupunkikierros 3 h, sis. lounas
 • lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • suomalainen matkanjohtaja mukana matkalla
 • verot, palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 192 €
 • ruokajuomat (yhteinen illallinen sisältää ruokajuomat)
 • juomarahat
 • muut mahdolliset palvelut

Majoitus

Arthotel München ***

Arthotel Munich on 3 tähden superior-hotelli, joka sijaitsee 5 minuutin kävelymatkan päässä Münchenin päärautatieasemalta ja Theresenwiesen (oktoberfest)välisellä alueella. Hotellissa on 111 huonetta sekä kokoustila. Huoneissa on suihku/WC, TV, puhelin, radio, minibaari, safe.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

lauantai 14.12. - tiistai 17.12.2024

14.12.2024 lauantai | matkapäivä, saapuminen München

Lähdemme Rovaniemen lentokentältä klo 13.00 Norwegian suoralla lennolla kohti Müncheniä, perillä aikataulun mukaisesti klo 15.15.
Suomenkielinen opas vastassa on vastassa München lentokentällä.  Lentokentältä kuljetus hotelliin, kuljetuksen kesto noin 40 minuuttia. Opas antaa matkalla vinkkejä iltaa varten. Majoittuminen Arthotel München sijaitsee 5 minuutin kävelymatkan päässä Münchenin päärautatieasemalta ja Theresenwiesen (Oktoberfest) välisellä alueella. Illalla nautitaan yhteinen 3 ruokalajin illallinen ruokajuomineen, illalliselle saapuu myös yllätysvieras.

15.12.2024 sunnuntai | Kaupunkikierros Münchenissä

Aamiainen hotellissa. Aamupäivästä nautitaan 3 tunnin kaupunkikierros bussilla, suomalaisen oppaan johdolla.

München on Saksan kolmanneksi isoin kaupunki Berliinin ja Hampurin jälkeen. Siellä järjestettiin vuoden 1972 kesäolympialaiset, tunnetuin jalkapallojoukkue on FC Bayern München. Alpeille on matkaa noin 50 kilometriä. Altstadt-vanhakaupunki, Hauptbahnhof-päärautatiaseman edusta ja Lehel-kaupunginosa muodostavat alueen, jota voidaan nimittää Münchenin ydinkeskustaksi.
Altstadt on alue Marienplatzin ja Viktualienmarkt-aukion ympäristössä, ja sen alueella on useita kirkkoja, palatseja, kävelykatuja ja vanhoja kujia. Monet Münchenin suurimmat nähtävyydet, kuten Residenz-palatsi ja Vanha Kaupungintalo ovat tällä alueella ja sen lähellä on myös kaupungin puistoja kuten suuri Englischer Garten. Altstadt on Münchenin ravintolaelämän keskus ja Platzl-alueella sijaitsevat kaupungin tunnetuimmat oluttuvat ja useat ravintolat. Altstadt ja sitä ympäröivät uudemmat ydinkeskustan alueet ovat Münchenin ostosaluetta.
Kierroksen aikana pysähdystaukoja. Kiertoajelun jälkeen yhteinen 2 ruokalajin lounas. Lounaan jälkeen kävellen hotellille.

16.12.2024 maanantai | omatoiminen kaupunkiin tutustuminen

Aamiainen hotellissa.
Maanantaina on mahdollisuus lähteä matkanjohtajan opastuksella muun muassa BMW-museoon ja Olympiapuistoon.
Tai tutustua omatoimisesti kaupunkiin.
Esimerkkejä Münchenin nähtävyyksiä
• Marienplatz – Münchenin keskusta
• Alter Hof – vanha linna
• Hofbräuhaus – maailmankuulu oluttupa
• Theatiner Kirche – kirkko
• Alte ja Neue Pinakothek – kaksi maalaustaiteen museota
• Peterskirche – Münchenin vanhin kirkko
• Frauenkirche – Münchenin tuomiokirkko
• Olympiapark – Olympiapuisto
• Allianz Arena – Jalkapallostadion
• BMW-museum – Automuseo
• Deutsches Museum – Maailman suurin tiede-ja teknologiamuseo
• Residenz ja Nationaltheater – entinen kuninkaan linna ja valtion ooppera
• Königsplatz – Kuninkaan aukio
• Schloss Nymphenburg – Nymphenburgin linna
• Schloss Schleissheim – Schleissheimin linna
• Viktualienmarkt – suosittu kauppatori

17.12.2024 tiistai |paluupäivä

Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutus. Klo 10.30 kuljetus lentokentälle. Suora Norwegian lento Rovaniemelle 13:55, saapuminen kohteeseen aikataulun mukaisesti 18.15.

Huom! Muutokset matkaohjelmaan mahdollisia.

Norwegian suorat lennot
D82926 14.12.2024 Rovaniemi-München 13.00-15.15
D82927 17.12.2024 München-Rovaniemi 13.55-18.15

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu on 400 €/henkilö. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua.

Peruutusehdot

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa varaamansa matka seuraavin ehdoin:

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 31.5.2024 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

 

Kuvia

Lapin Kansan lukijamatka Müncheniin kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna