Kulttuuri­matkat

Kotiliesi: Aurinkoinen Apulia

Ajankohta
30.9. - 7.10.2024
Kesto
8 päivää
Kohde
Apulia, Italia
Hinta
2498 €
Varaa matka

Italian saappaan korko tutuksi

Apulian maakunta tarjoaa upeita ja ainutlaatuisia muinaisia kaupunkeja, rikasta historiaa sekä ajattomia perinteitä. Matkalla tulevat tutuksi Brindisin ja Barin merelliset satamakaupungit, Leccen barokkikaupunki, Alberobellon trullitalot sekä Materan luola-asunnot. Apulia tarjoaa charmikasta ja aitoa italialaista elämänmenoa, joka jää sydämeesi ikuisiksi ajoiksi.

Olet erittäin tervetullut matkalle, vaikka et olisikaan lehden tilaaja. Tutustu, ihastu ja lähde mukaan!

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

 

 

 

 

Hintaan sisältyy

 • suora Finnairin lento Helsinki–Napoli–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • ohjelman mukainen majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
 • ohjelman mukaiset ateriat: 6 x lounas ja 1 x illallinen ruokajuomineen
 • suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa
 • Kotiliesi-lehden edustaja mukana koko matkan ajan
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 320 €
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
 • muut mahdolliset palvelut

Kohokohdat

 • aidot italialaiset ja elämänmakuiset Brindisin ja Barin kaupungit
 • Leccen barokkikaupunki
 • Otranton merellinen tunnelma
 • lumivalkoinen Ostuni
 • maalauksellinen Polignano del Mare
 • Alberobellon trullitalot
 • Materan luolakaupunki
 • oliivilehtomaisemat

Matkanjohtaja

Mervi Kaskinen

Olen auktorisoitunut Rooman opas, jolla on valtava tietämys Italian eri alueista ja niiden historiasta. Yli 40 vuoden kokemus alalla on johtanut syvälliseen käsitykseen paikallisista nähtävyyksistä, kulttuurista, jokapäiväisestä elämästä sekä tapakulttuurista.

Majoitus

Useita hotelleja


Palazzo Virgilio 4* | 30.9.-3.10.
Corso Umberto I, 149 – 72100 Brindisi (BR)

Tyylikäs uusittu hotelli vain muutaman askeleen päässä Brindisin historiallisesta keskustasta. Hotelli on sisustettu hillityin värein ja minimalistiseen tyyliin. Hotellissa on ravintola ja baari.

Corte Altavilla 4* | 3.10.-6.10.
Largo Cattedrale – 70014 Conversano (BA)

Tunnelmallinen hotelli Conversanon historiallisen keskustan keskiaikaisten kujien keskellä. Hotellissa on ravintola sekä spa-osasto.

Palazzo Giordano Bruno 4* | 6.-7.10.
SS7bis, 321 – 80035 Nola (NA)Hiljattain rakennettu hotelli rauhallisella paikalla, lähellä Nolan historiallista keskustaa. Hotelli on sisustettu design-huonekaluilla sekä taiteilija Peppe Capasson taideteosten näyttelyllä. Hotellissa on ravintola.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 30.9. - maanantai 7.10.2024

30.9. maanantai |saapuminen Brindisiin (L)

Finnairin lento Napoliin klo 7.15–9.45. Suomalainen paikallisopas, Mervi Kaskinen on vastassa Napolin lentokentällä. Matkaamme bussilla Italian saappaanvarren halki, yli Apenniinien vuoriston aina Adrianmeren tasangolle asti. Maisemat matkan varrella ovat upeat ja vaihtelevat. Matkalla pysähdymme lounaalle paikalliseen ravintolaan. Iltapäivällä saavumme Brindisin satamakaupunkiin, johon majoitumme. Päivän ajomatka n. 370 km.

1.10. tiistai | Brindisi tutuksi (A, L)

Tutustumme Brindisin nähtävyyksiin kävellen keskustan historiallisilla kujilla ja ihailemme kaupungin tärkeimpiä kirkkoja ja palatseja. Rantakadun maisemista avautuu näkymä vanhoihin roomalaisiin pylväisiin, jotka ovat muistona antiikin ”via Appia” -tiestä. Kävelykierroksen päätteeksi suuntaamme lounaalle keskustan ravintolaan. Siestan jälkeen voit jatkaa omatoimista kierrostasi Brindisin ostoskaduilla ja nauttia kaupungin tunnelmasta esimerkiksi aperitiivin äärellä.

Brindisin kaupunki on oman provinssinsa pääkaupunki, jossa on liki 90 000 asukasta. Antiikin aikaan kaupunki tunnettiin nimellä Brundisium ja se oli yksi Rooman valtakunnan tärkeimmistä satamista itään suuntautuneelle liikenteelle. Antiikin Rooman ensimmäinen tie ”via Appia” sai alkunsa Roomasta ja päättyi Brindisiin. Tästä on edelleen muistona Brindisin satamassa vanhat roomalaiset pylväät.

2.10. keskiviikko | Leccen barokkikaupunki ja Otranton rannikkokaupunki (A, L)

Noin puolen tunnin ajomatkan päässä Brindisistä sijaitsee historiallinen Leccen kaupunki, joka tunnetaan myös nimellä ”Apulian Firenze”. Teemme kävelykierroksen Leccen viehättävässä vanhassa kaupungissa, joka on tunnettu hiekankeltaisista rakennuksistaan. Vanhat palatsit ja kirkot on rakennettu kauniista kellertävästä kalkkikivestä, ja kaupungissa hallitsee 1700-luvun runsaskoristeinen barokkiarkkitehtuuri. Kuuluisin tämän tyylisuunnan edustaja on basilica di Santa Crocen kirkko, jossa vierailemme. Ennen yhteistä lounasta voit vapaasti tutustua Leccen kujille. Iltapäivällä matkamme jatkuu eteläisen Apulian lumoavaan Otranton rannikkokaupunkiin. Otranto sijaitsee aivan meren rannalla, vanhojen linnoitusmuurien ympäröimänä. Kaupunki hurmaa historiallisilla rakennuksillaan ja kapeilla kujillaan. Romaneskin tyylin katedraali Santa Maria Assunta on kaupungin merkittävin nähtävyys, ja sen lattiamosaiikki ”elämän puu” kuvaa vanhan testamentin tapahtumia. Yhteisen kävelykierroksen jälkeen voit nauttia vapaasta ajasta istahtamalla kahvilaan espressolle tai herkuttelemalla paikallisella jäätelöllä.

3.10. torstai | Ostunin valkoisesta kylästä oliivilehtomaisemiin (A, L)

Jätämme hyvästit Brindisille ja suuntaamme kohti Murgian kalkkikiviylänköä sisämaahan. Yksi alueen kauneimmista kaupungeista on lumivalkoinen Ostuni, joka tunnetaan myös nimellä ”Ostuni Bianca” valkoisten kalkittujen rakennustensa ansiosta. Teemme lyhyen kävelykierroksen kaupungin keskustassa, ja kävelykierroksen jälkeen voit nauttia vapaasta ajasta. Ostunin jälkeen suuntaamme oliivilehtomaisemien halki kohti Cisterninoa, missä vierailemme paikallisella viinitilalla. Kierros tiluksilla antaa meille mahdollisuuden nähdä, mitä rypälelajikkeita alueella ja tilalla viljellään. Pääsemme tutustumaan siihen, missä viini puristetaan, säilötään ja lopulta pullotetaan. Vierailun kruunaa viininmaistajaiset ja lounas, jossa pääsemme maistelemaan alueelle tyypillisiä herkkuja.  Viinitilavierailun jälkeen matkamme jatkuu pieneen Conversanon kukkulakaupunkiin, johon majoitumme.

4.10. perjantai | Merellinen Bari ja maalauksellinen Polignano del Mare (A, L)

Barin viehättävää vanhaa kaupunkia kutsutaan nimellä ”Bari vecchia”. Teemme kävelykierroksen tässä meren ympäröimässä historiallisessa kaupungissa, ihastellen sen merkittävimpiä nähtävyyksiä, kuten pyhän Nikolauksen katedraalia, joka toimii tärkeänä pyhiinvaelluskohteena erityisesti ortodokseille. Nautimme merellisen lounaan vanhassa Barissa. Matka jatkuu Barista rannikkoa pitkin Polignano del Mareen, joka on rakennettu jyrkälle merenrantatörmälle. Kaupunki tunnetaan Domenico Modugnon synnyinkaupunkina, ja hän nousi maailmanmaineeseen vuonna 1958 voittaessaan San Remon festivaalit laululla ”Nel blu dipinto di blu – volare”. Polignano del Maren kujilla voit vapaasti kierrellä ja nauttia kaupungin tunnelmasta, mahdollisesti istahtaa paikalliseen baariin aukion laidalle nauttimaan virkistävästä juomasta. Paluu Converanoon tapahtuu myöhään iltapäivästä, ja ilta jää vapaaksi rentoutumiselle.

 5.10. lauantai | Trullitalojen Alberobello ja ”pyöreä” Locorotondo (A, I)

Unescon maailmanperintökohde Alberobello sijaitsee vain lyhyen bussimatkan päässä, ja se on tunnettu erikoismuotoisista trullitaloistaan. Teemme kävelykierroksen kylän viehättävillä kujilla, tutustumme trullitaloon sisältä päin ja vierailemme myös trullikirkossa. Yhteisen kierroksen jälkeen voit aistia Alberobellon ainutlaatuista ilmapiiriä ja nauttia omatoimisen lounaan. Matkamme jatkuu kohti läheistä Locorotondoa, joka on asemakaavaltaan pyöreähkö pikkukaupunki, kuten sen nimestä voi päätellä. Keskustan kujilla on aikaa vapaaseen ajanviettoon, ja voit täydentää tuliaisostoksiasi paikallisissa liikkeissä.  Paluu tapahtuu iltapäivällä Conversanoon, missä päätämme Apulian matkan yhteisen illallisen merkeissä hotellin ravintolassa.

6.10. sunnuntai | Materan luolakaupunki (A, L)

Aamiaisen jälkeen on aika sanoa hyvästit Apulialle ja suunnata kohti Basilicatan maakuntaa ja Materran kaupunkia, matkan toista Unescon maailmanperintökohdetta. Matera on tunnettu sassi-nimisistä kaupunginosistaan, joiden rakennukset on kaiverrettu suoraan kallioon vuosisatojen aikana. Kaupungin korkeuserot ovat vaikuttavat, ja maisemat ovat karun kauniit. Matera on toiminut usean kuuluisan elokuvan näyttämönä sen maisemien vuoksi. Kävelykierroksen aikana nousemme välillä portaita ylös ja alas luola-asumusten lomitse. Tutustumme perinteiseen luolakotiin ja kirkkoon kierroksen aikana, jonka päätteeksi nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa. Materan jälkeen matkamme suuntautuu kohti Napolia ja Nolan pikkukaupunkia, jossa vietämme viimeisen yön.

7.10. maanantai | kotimatka (A)

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Kuljetus lentokentälle. Finnairin lento Helsinkiin klo 10:35-14:50.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

HUOM! Muutokset matkaohjelmaan ja lentoaikatauluihin mahdollisia.

Finnairin lennot

30.9.2024  AY1791   Helsinki – Napoli  klo 07.15–09.45
7.10.2024  AY1792   Napoli – Helsinki klo 10.35–14.50

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu on 400 €/henkilö. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua. 

Peruutusehdot

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa varaamansa matka seuraavin ehdoin:

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 EUR/henkilö.
 • 89 vrk – 61 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 60 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 31.1.2024 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Kuvia

Kotiliesi: Aurinkoinen Apulia kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna