Teemamatkat

Italian avaimet kielikurssi Sisiliassa

Ajankohta
5.1. - 17.1.2025
Kesto
13 päivää
Kohde
Palermo, Sisilia
Hinta
3198 €
Varaa matka

Italian kielen opintoja Palermossa

Sisilian itsenäisen hallintoalueen pääkaupunki sijaitsee avaran lahden rannalla, Monte Pellegrinon kalkkikivimassiivin juurella. Antiikin aikana foinikialaiset ja karthagolaiset hallitsivat kaupunkia ja pitivät pintansa saaren muihin osiin asettuneita kreikkalaisia vastaan. Arabit valloittivat Palermon 800-luvulla ja siitä tuli islamilaisen tieteen ja kulttuurin tärkeä keskus. Kuninkaan palatseissa ja monissa kirkoissa on säilynyt uskomattoman kaunista mosaiikkitaidetta. Keskiajalla Fredrik II Hohenstaufen sijoitti Palermoon keisarikuntansa hovin, jossa kirjoitettiin ensimmäiset runot italian kielellä.
Kirjallisuus on aina kukoistanut Sisiliassa. Verismin, 1800-luvun lopun realistisen suuntauksen merkittävimmät kirjailijat Giovanni Verga ja Luigi Capuana olivat sisilialaisia. Agrigentossa syntynyt Luigi Pirandello uudisti italialaisen teatterin 1900-luvun alkupuolella. Giuseppe Tomasi di Lampedusan romaani Il gattopardo (Tiikerikissa) kertoo Italian yhdistymisen jälkeisistä vaiheista Sisiliassa, ja Luchino Visconti ohjasi teokseen pohjautuvan elokuvan. Viime vuosikymmeninä Andrea Camilleri toi tarinoihinsa mukaan Sisilian alueellisen kielimuodon, joka avasi tien myös muille murteille kirjallisen ilmaisun välineenä.
Sisilialaisessa ruokakulttuurissa tuntuvat monet vaikutteet. Vihannesten runsas osuus on perua arabiajalta, samoin monet tyypilliset ruokalajit. Palermon seudulla valmistetaan perinteisiä marsipaanimakeisia, jotka ovat eri hedelmien muotoisia ja näköisiä. Marsalan alueella tuotetaan jälkiruokaviiniä, jonka englantilaiset toivat kansainvälisille markkinoille.

Kielikurssi sopii niin opintojen alkuvaiheessa oleville kuin italiaa pidempään harrastaneille. Luemme yhdessä lyhyitä italiankielisiä kirjoituksia eri aiheista ja tutkimme niiden pohjalta kielen rakenteita. Ohessa tehdään kieliopin harjoituksia, jotka tällä kertaa keskittyvät italian verbeihin. Kirjoitamme pieniä tekstejä (esim. kirjeitä tai muita viestejä) ja ennen kaikkea puhumme italiaa!

Matkanjohtajana ja opettajana toimii  Elina Suolahti.

Matka toteutetaan yhteistyössä Matka-Rasila Oy:n kanssa.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • Lufthansan lennot Münchenin kautta Palermoon
 • 23 kg ruumalaukku + 8 kg käsimatkatavaraa
 • majoitus 12 yötä ohjelmassa mainitussa hotellissa
 • buffetaamiainen hotellissa
 • ohjelman mukaiset 11 ateriaa viineineen
 • viinimaistajaiset
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • Italian kielikurssi (25 oppituntia à 45 min) oppimateriaaleineen
 • matkanjohtaja- ja opaspalvelut kohteessa
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • 1-hengen huone 510 €
 • muut palvelut

Kohokohdat

 • italian kielen opiskelua suomalaisten opettajan johdolla
 • mielenkiintoiset retket
 • historiaa ja taideaarteita
 • viininmaistajaiset

Majoitus

Federico II ****

Via Principe Granatelli 60, 90139 Palermo

Klassista ja design-tyyliä yhdistävä hotelli sijaitsee Palermon keskustassa, lähellä ravintoloita ja ostoskatuja.  Hotellissa on ravintola, baari ja spa.
Ilmastoiduissa huoneissa on taulu-tv, tallelokero, minibaari, hiustenkuivaaja ja maksuton Wi-Fi.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 5.1. - perjantai 17.1.2025

5.1. sunnuntai | Matkapäivä, saapuminen Palermoon (I) 

Lufthansan lennot Helsingistä Münchenin kautta Palermoon klo 12.45–17.15. Punta Raisin lentokentältä ajamme tilausbussilla kaupungin keskustassa sijaitsevaan hotelliimme. Majoittumisen jälkeen lähdemme illalliselle läheiseen ravintolaan. 

 6.1. maanantai | Kaupunkikierros tilausbussilla kielikurssi alkaa (A, I)                                     

Aamupäivällä tutustumme Palermon historialliseen keskustaan, normanniajan palatsiin ja tuomiokirkkoon. Lopuksi ajamme Monrealeen ihailemaan katedraalin bysanttilaisia mosaiikkeja. Omaehtoisen lounaan jälkeen opiskelemme klo 15.30–17.00. Yhteinen illallinen. 

7.1. tiistai | Italianopintoja (A, I) 

Opiskelua aamulla klo 9.30–13.00 ja iltapäivällä klo 15.30–17.00. Yhteinen illallinen nautitaan lähiravintolassa. 

8.1. keskiviikko | Italianopintoja (A, I) 

Opiskelemme klo 9.30–13.00, iltapäivä on vapaata yhteisestä ohjelmasta. Illallinen lähiravintolassa. 

9.1. torstai | Retkipäivä: Cefalù ja Santo Stefano di Camastra (A, L)

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan saaren pohjoisrannikkoa itään. Noin 70 kilometrin päässä sijaitsevassa Cefalùssa tutustumme 1100-luvulla rakennetun katedraalin mahtaviin bysanttilaisiin mosaiikkeihin. Yhteisen lounaan jälkemme jatkamme matkaa. Vuorossa on S. Stefano di Camastran hieno keramiikkakaupunki. Vierailemme museossa, jossa on mainio vanhan keramiikan kokoelma. Kaupungin kaduilla on suuri määrä keramiikkaesineitä myyviä liikkeitä. Palaamme illansuussa Palermoon. 

10.1. perjantai | Italianopintoja (A, I) 

Jatkamme opiskelua klo 9.30–13.00 ja omaehtoisen lounaan jälkeen klo 15.30–17.00. Yhteinen illallinen. 

11.1. lauantai | Giornata libera – vapaapäivä! (A)

Palermon lukuisat torit, museot,  nähtävyydet  ja kahvilat kutsuvat tutustumaan.

12.1. sunnuntai | Retki Segestaan ja Marsalaan (A, L)

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan lounaaseen kohti Segestaa, jossa tutustumme luonnon ympäröimään arkeologiseen alueeseen. Muinaisen kaupungin rakennuksista ovat säilyneet doorilainen temppeli ja teatteri. Jatkamme matkaa rannikolle päin Marsalaan ja vierailemme siellä marsalaviinin tuottajan Florion tilalla. Kierros päättyy buffetlounaalle, jolla maistelemme myös sekä aperitiivi- että jälkiruokaviiniä. Palaamme iltapäivällä Palermoon. 

13.1. maanantai | Italianopintoja (A, I)

Opiskelua klo 9.30–13.00 ja omaehtoisen lounaan jälkeen klo 15.30–17.00. Yhteinen illallinen. 

14.1. tiistai | Galleria Regionale della Sicilia ja GAMiltapäivällä koulua (A, I)

Omistamme aamupäivän vanhalle ja uudelle taiteelle. Palazzo Abatellisin ruhtinaspalatsissa sijaitsevan Sisilian maakunnallisen taidemuseon hienoihin kokoelmiin kuuluu mm renessanssitaiteilija Antonello da Messinan (1430–1479) maalauksia. Entisessä luostarissa toimivassa Modernin taiteen museossa tutustumme sisilialaiseen 1800- ja 1900-lukujen taiteeseen. Omaehtoisen lounaan jälkeen jatkamme opiskelua 15.30–17.00. Yhteinen illallinen.  

15.1. keskiviikko | Aamupäivällä opintoja, iltapäivällä Teatro Massimo (A, I)

Opiskelua klo 9.30–13.00. Omaehtoisen lounaan jälkeen vierailemme opastetulla kierroksella Piazza Verdillä sijaitsevassa oopperatalossa Teatro Massimo, joka on nimensä mukaisesti Italian huomattavin! Nautimme yhteisen illallisen lähiravintolassa. 

16.1. torstai  | Kurssin päättäjäiset (A, I)

Päivä on vapaata yhteisestä ohjelmasta. Illalla pidetään kurssin juhlalliset päättäjäiset klo 18.30, ja sen jälkeen menemme läksiäisillalliselle lähellä sijaitsevaan ravintolaan. 

17.1. perjantai | Paluu Suomeen (A)

Lähdemme heti aamiaisen jälkeen ajamaan Palermon lentokentälle. Paluu Münchenin kautta Helsinkiin Lufthansan siivin klo 11.40–18.40.  

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

5.1.2025  LH2461 Helsinki-München 12.45-14.30
5.1.2025  LH1914 München-Palermo 15.20-17.15
17.1.2025 LH1915 Palermo-München 11.40-13.45
17.1.2025 LH2462 München-Helsinki 15.05-18.40

Maksuehdot

Ennakkomaksu 400 euroa maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen lähtöä.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 28.3.2024 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 12.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja jotka löytyvät verkkosivuiltamme.

Kuvia

Italian avaimet kielikurssi Sisiliassa kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun