Wellness-matkat

Patikointimatka Irlantiin senioreille

Ajankohta
5.4. - 10.4.2024
Kesto
6 päivää
Kohde
Irlanti
Hinta
1910 €

Vuoria, vihreitä laaksoja, patikointia, pubeja & irlantilaista tanssia ja musiikkia!

Tämä matka suuntautuu Kerryn maakuntaan Killarneyn kaupunkiin. Kerryä kutsutaan usein leikillisesti “Kerry, The Kingdom” kuningaskunnaksi, sillä kerryläiset pitävät aluettaan omana valtakuntana! Kerryn maakunta on kuvankaunis alue Lounais-Irlannissa MacGillicuddy Reeks vuorten sylissä Atlantin rannalla.

Kaupungin pubeissa ja kaduilla soitetaan iltaisin perinteistä irlantilaista musiikkia, täällä voi aistia aidon irlantilaisen elämänmenon. Killarneyn katukuvaa värittävät perinteiset ’jaunting cars’ hevosvankkurit, joiden kyytiin tälläkin matkalla päästään. 

Matka soveltuu hyvän peruskunnon omaaville senioreille.

Matkalle on varattavissa nais-/miespaikkoja. Jos huoneluku ei mene tasan, viimeiseksi varanneen on maksettava 1h-huoneen lisämaksu.

Matkalla on mukana senioripatikointiin erikoistunut matkanjohtaja Katriina Nurmio sekä Irlannissa suomenkieliset paikallisoppaat.

 

 

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot suorat Helsinki – Dublin – Helsinki
 • 23 kg ruumalaukku ja 8 kg käsimatkatavaraa
 • 5 yön majoitus ohjelmassa mainitussa hotelleissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiainen hotellissa
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • ohjelman mukaiset ruokailut: 3 x lounas (ruokajuoma vesi) ja 2 x illallinen (ruokajuoma vesi/viini/olut)
 • senioripatikointiin erikoistunut matkanjohtaja on mukana koko matkan ajan
 • suomenkielisen oppaan palvelut retkillä ja patikoilla Irlannissa
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • 1-hengen huone 345 €
 • muut palvelut

Matkanjohtaja

Katriina Nurmio

Kaikki johtaa johonkin, välillä mutkan kautta, välillä suoremmin ja nyt askeleet vievät patikoimaan seniorien kanssa. Polulla olen saanut patikoida ensin opena lasten kanssa, sitten vuorossa oli terveyden edistämisen vuodet terveyskauppiaana ja lopulta ihanat vuodet aikuisopiskelijoiden kanssakulkijana hyvinvointialan koulutusten kehittäjänä. Patikointi kotimaisemissa ja välillä maailmalla on tuon... Lue lisää

Majoitus

Dromhall Hotel ****

Muckross Road
Killarney
Tel:  +353-(0)64-663 9300  

Viihtyisä hotelli vajaan 10 minuutin kävelymatkan päässä Killarneyn keskustasta. Hotelli sijaitsee Muckross Road tien varrella, joka johtaa keskustasta Muckross House kartanolle ja Killarney National Park kansallispuistoon.
Hotellissa on 83 huonetta, jotka on varusteltu tyylikkäästi ja elegantisti perinteiseen irlantilaiseen tyyliin. Huoneissa on kylpy/suihku, taulu TV, hiustenkuivaaja, silitysvälineet sekä kahvinkeittovälineet. 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 5.4. - keskiviikko 10.4.2024

5.4. perjantai │ matkapäivä, Helsinki – Dublin – Killarney (I)

Finnairin suora lento Dublinin klo 8.15–9.30. Suomenkielinen paikallisopas on ryhmää vastassa lentokentän tuloaulassa. Matkamme jatkuu tilausbussilla saaren lounaisosaan Killarneyhin (310 km). Matkan varrella vierailemme upeassa Rock of Cashel linnoituksessa, jossa on myös aikaa nauttia lounas omatoimisesti.
Rock of Cashel linnoitus toimi aikoinaan muinaisten kelttipäälliköiden valtaistuimena ja kruunauspaikkana, mutta myös kirkollisena keskuksena, josta hallittiin eteläistä Irlantia. Pyhän Patrickin vierailu alueella on jättänyt nykypolville useita tarinoita, jotka ilmenevät paikan nimissä eteläisen Tipperaryn alueella.
Killarneyssa majoitumme Dromhall hotelliin (5 yötä). Pienen lepohetken jälkeen kokoonnumme hotellissa, käymme patikointioppaan johdolla läpi tulevien päivien ohjelmaa ja nautimme yhteisen illallisen.

6.4. lauantai | patikointia – Tomies Woods – Gap of Dunloe (A, L)

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Tänään patikoimme Tomies Wood – Gap of Dunloen välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa rauhallisessa Tomies Woods metsässä.  Tämän rengaspatikan teemme sadunomaisen kauniissa metsässä, jonka läpi kulkee myös Lambs falls joki. Ensimmäinen 3km reitistä nousee loivasti, jonka jälkeen avautuvat huikeat maisemat maailman kuuluisille Killarneyn järville. Killarney järvet ovat kolmen järven kokonaisuus, näkymä Tomies Woodsista avautuu Killarneyn Lower Lake (alimmalle järvelle), Lough Leannelle. Loppumatkan 3.5–4 km tulemme mukavasti alamäkeä takaisin aloituspaikalle. Tällä reitillä on mukavasti levähdyspaikkoja, joissa on penkkejä istuskeluun ja maisemien ihailuun. Koko matkan vaellamme hyväkuntoista, leveää polkua.  Patikan jälkeen siirrymme bussilla lähellä sijaitsevalle Kate Kearney’s Cottagelle. Täällä nautimme pubilounaan ja voimme ihastella Gappia. Gappi on geologisesti merkittävä paikka, ja myös Valentine MacGillycuddyn tarina on kiinnostava ja liittyy oleellisesti tähän alueeseen. Paluu hotelliin iltapäivällä. Ilta vapaa.

7.4. sunnuntai | patikointia – Derrycunnihy Church – Lord Brandon’s Cottage – Celtic Steps Show (A, L)

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Patikointia pitkänmatkan vaellusreitillä, Kerry Waylla. Se on Irlannin suosituin ja kuuluisin patikointikierros, joka alkaa ja päättyy Killarneyhin. Kuljetus hotellilta bussilla upealle Lady’s View näköalapaikalle, joka on yksi kuvatuimpia maisemia koko Irlannissa. Se on saanut nimensä kuningatar Victorian kamarineitojen mukaan. Itse patikka alkaa Derrycunnihy Church kirkolta.  Lähtö polkua pitkin kirkolta, joka laskeutuu Derrycunnihy Cascade & Falls ohi Killarneys Upper Lakeille (ylemmälle järvelle). Vaellus myötäilee polkua järven tuntumassa ja päättyy Lord Brandonin majalle. Vaellusta noin 5 km. Majalla nautimme keittolounaan, jonka jälkeen matka jatkuu veneillä takaisin Killarneyhin (huom. säävaraus). Veneretki kestää reilun tunnin ja reitti kulkee aluksi vuorten välissä kapeassa vesistössä päättyen lopuksi keskiaikaisen kivisillan ali Mucrossin järvelle. Nouto Ross Castle parkkipaikalta ja kuljetus hotelliin. Illallinen omatoimisesti.
Illallisen jälkeen lähdemme bussilla katsomaan kuuluisaa Celtic Steps Showta. Tämä upea Show on täynnä Irlannin perinteistä musiikkia, laulua ja tanssia. Monet esiintyjistä kiertävät kuuluisan Riverdance ryhmän mukana pitkin maailmaa.

8.4. maanantai | patikointia – Ring of Kerry (A, L)

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Koko päivän kestävä retki kuuluisan Ring of Kerryn ympäri. Matkustamme bussillamme kohteesta toiseen ja pysähdymme patikoimaan kolmessa kohteessa: Rossbeigh Beach, Kerry Cliffs ja Kenmaren pronssiaikainen kivikehä. Kokonaispituus vaellusosuudelle noin 5–8 km. Päivän aikana nautitaan pubilounas. Saapuminen takaisin hotelliin illansuussa, ilta vapaa.

9.4. tiistai | Killarneyn kansallispuisto (A, I)

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Lähtö hotellilta kävellen Killarneyn, Irlannin vanhimman kansallispuiston, läpi kohti Muckross House & Gardens vierailukohdetta. Voimme ihastella tämän 1800-luvulla rakennetun viktoriaanisen kartanon upeita puutarhoja. Vapaata aikaa nauttia omakustanteinen lounas Muckrossin vierailukeskuksen kahvilassa. Tauon jälkeen jatkamme patikkaa Torc-vesiputouksille.  Viimeinen patikkaosuus vie meidät Muckross Abbey luostariraunioille, josta meidät noudetaan ja kuljetetaan takaisin tuttuun hotelliin hevosvankkureilla.  Päivän vaellusmatkat yhteensä noin 10 km.
Yhteinen illallinen Killarneyn keskustan ravintolassa.

10.4. keskiviikko | Killarney – Dublin – Helsinki (A)

Irlantilainen aamiainen ja huoneiden luovutus. Kuljetus aamulla Dublinin keskustaan, jossa teemme opastetun kävelykierroksen. Kierroksen aikana tutustumme Dublinin ydinkeskustaan ja näemme kuuluisan Trinity College yliopiston, O’Connell Street pääkadun ja GPO postitalon, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Käymme katsomassa myös Temple Bar alueen ja kuuluisan Molly Malonen patsaan. Iltapäivällä on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin ja nauttia lounas ennen kuljetusta lentokentälle. Finnairin suora lento Helsinkiin lähtee klo 18.00-23.05.

Ateriat

A=aamiainen, I = illallinen

Lennot

5.4. AY1381  Helsinki – Dublin 08.15- 09:30
10.4. AY1386  Dublin- Helsinki  18.00- 23.05

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu 400 euroa maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen lähtöä.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 27.10.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja jotka löytyvät verkkosivuiltamme.

Kuvia

Patikointimatka Irlantiin senioreille kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna