Kulttuuri­matkat

Kotiliesi: Jokiristeily Tonavalla

Ajankohta
12.11. - 16.11.2024
Kesto
5 päivää
Kohde
Tonava
Hinta
1598 €/1679 €
Varaa matka

Wien-Dürnstein-Melk-Linz-Wien

Koe Tonavan metropolien kauneus tällä unohtumattomalla matkalla. Risteily on kaiken kattava elämys, jossa nautit kohteiden lisäksi aluksen erinomaisesta palvelusta sekä korkealaatuisista aterioista. Kaikki on huolehdittu puolestasi, joten astu laivaan, rentoudu ja anna ajatustesi virrata mukavassa seurassa.

Olet erittäin tervetullut matkalle, vaikka et olisikaan lehden tilaaja. Tutustu, ihastu ja lähde mukaan!

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

 

 

 

 

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suora lento Helsinki–Wien–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • 4 päivän Tonavan risteily jaetussa kahden hengen hytissä valitussa hyttikategoriassa
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket suomalaisella opastuksella
 • suomenkielinen Hyvä tietää risteilystä – infokirja. Yksi per hytti.
 • Kotilieden edustaja mukana koko matkan ajan
 • suomalainen paikallisopas mukana kohteessa koko matkan ajan

Risteilyn aikana:

 • täysihoitoruokailut: aamiaisbuffet, lounas, päivällinen (pöytiin tarjoiltu usean ruokalalajin menu, välipalat)
 • alkoholittomat juomat (mineraalivesi, virvoitusjuomat, mehut, erikoiskahvit, tee, kaakao)
 • valikoima alkoholijuomia (kuohuviini, aperitiivi, valkoviini, punaviini, rosé, samppanja, valikoima oluita, cocktailit, väkevät ja liköörit)
 • kerran risteilyn aikana valikoima makeita ja suolaisia herkkuja kuten skonsseja, kerrosleipiä, kuppikakkuja, suklaita, macaron-leivoksia ja erikoisteet
 • päivittäin täytettävä hytin minibaari
 • WiFi -nettiyhteyden. Huomioithan, että verkossa ja signaalissa voi olla rajoitteita riippuen laivan matkustusalueesta.
 • Rituals (tai vastaava) hyvinvointituotteet hytissä
 • jokaisessa hytissä on uudelleenkäytettävä VIVA Cruise vesipullo, jonka voi täyttää laivan vesipisteillä tai baarissa. Pullon saa viedä tuliaisena kotiin.
 • pakolliset satamaverot ja -maksut
 • pakolliset perustarjoilupalkkiot

 

Lisämaksusta

 • yhden hengen hytti Ruby 280 € (rajoitettu määrä)
 • henkilökohtaisetkulut, kuten ostokset laivan myymälöissä, Spa palvelut ja terveydenhoitopalvelut.
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
 • muut mahdolliset palvelut

Kohokohdat

 • risteilyn all-inclusive kokonaisuus
 • upea Schlosshofin barokkilinna
 • Dürnsteinin  viehättävä keskiaikainen kaupunki
 • vaikuttava Melkin benediktiiniluostari
 • Linzin rikas historia roomalaisajoista nykypäivään
 • Wien – Itävallan ihana pääkaupunki
 • Tonavan laakson upeat maisemat

Matkanjohtaja

Kirsi Hytönen

Olen Wienin ja Itävallan virallinen opas. Pian on kulunut miltei 30 vuotta siitä, kun muutin Itävaltaan. Olen työskennellyt matkailualalla lähes 30 vuotta ja rakastan vaihtelevaa työtäni, erilaisten matkojen suunnittelua, opastamista ja uusien ihmisten kohtaamisia. On ihanaa esitellä Wienin ja Itävallan upeita nähtävyyksiä, linnoja, luostareita, museoita suomalaisille ryhmille.  Opastan usein myös... Lue lisää

Majoitus

MS VIVA ENJOY

Matkustajia 190, miehistöä 52, kansia 3, pituus 135 m, leveys 11 m. Kaikki Viva Cruisen laivat seilaavat Sveitsin lipun alla.
Pieni matkustajamäärä, vain 190 vierasta, takaa risteilyn aikana intiimin ilmapiirin. Lämminhenkinen miehistö panostaa hyvään palveluun ja gourmet-illalliset ovat matkan kulinaristisia kohokohtia. Matkan hintaan sisältyy täysihoito kaikkine juomineen, mukaan lukien alkoholijuomat. Laivan kielinä toimivat saksa ja englanti.
Pukeutuminen: Laivalla pukeudutaan mukavasti! Miehillä kauluspaita (pikkutakilla tai ilman) riittää mainiosti illalliselle.
Juomat ja ruokailu: Juomavalikoimiin kuuluu koko päivän virvoitusjuomat, mehut, erilaiset kahvit, tee, kaakao sekä myös aperitiivit, kuohuviini ja samppanja, viinit, oluet, cocktailit, väkevä alkoholi ja liköörit. Buffet-aamiainen sisältää laajan valikoiman niin suolaisia kuin makeitakin aamiaisannoksia. Lisäksi aamiaismenusta voit valita useita erilaisia munakkaita ja vastaavia tarjoiltuna pöytään. Laivan pääruokasali on tilava ja tunnelmallinen. Useamman ruokalajin lounas ja illallinen tarjoillaan pöytiin päivittäin vaihtuvin menuin. Usein tarjolla on risteilyalueen erikoisuuksia, paikallisia viinejä ja juustoja. Valittavana on yleensä liha-, kala- ja kasvisvaihtoehdot, muista ruokavalioista voi ilmoittaa jo varauksen yhteydessä. Lisäksi kerran risteilyn aikana tarjoillaan High Tea, brittiläistyylinen teetarjoilu pikkusuolaisine naposteltavineen ja herkullisine leivonnaisineen. Ensimmäisenä iltana kutsuu kapteeni Welcome cocktail-vastaanotolle ennen illallista ja viimeisenä iltana nautitaan Farewell- gaalaillallinen. Päivittäin täydennettävä minibaari hytissä sisältyy myös risteilyn hintaan, kerro mieltymyksesi hyttiemännälle tai -isännälle. Laivalla on kolme ravintolaa, kuntosali, pieni spa-alue, aurinkokansi ja hissi. Ilmaiset vuokrapyörät.

Hytit
Ruby hytit (kansi 2): 15 m², ranskalainen parveke
Diamond hytit (kansi 3): koko 15 m², ranskalainen parveke
Kaikki hytit ovat varustettu kylpyhuoneella, taulu-tv:llä, minibaarilla, Nespresso®-koneella, RITUALS®-kauneustuotteilla, hiustenkuivaajalla, tallelokerolla ja ilmastoinnilla.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 12.11. - lauantai 16.11.2024

12.11. tiistai │ Tervetuloa Wieniin (L, I)

Finnairin suora lento Wieniin klo 9.25–10.55. Suomalainen paikallisopas, Kirsi Hytönen on vastassa lentokentällä. Vierailemme upeassa Schlosshofin barokkiaikaisessa linnassa, joka sijaitsee n. 50 km matkan päässä Wienistä, lähellä Itävallan ja Slovakian rajaa.  Linna rakennutettiin aikoinaan Prinz Eugen von Savoyen toimesta ja myöhemmin keisarinna Maria Theresia osti sen kesäasunnokseen. Teemme linnassa tutustumiskierroksen tutustuen myös sen laajaan puutarhaan ja pieneen eläintarhaan, jossa asustelee 1700-luvun tyypillisiä kotieläimiä. Yhteisen lounaan nautimme linnan ravintolassa. Saavumme laivalle noin klo 16:30. Yhteisen illallisen merkeissä odotamme laivan lähtöä, joka on klo 23:30

13.11. keskiviikko | Dürnstein ja Melk (A, L, I)

Laiva Dürnsteinissa klo 06:30-10:30
Laiva Melkissä klo 13:30-20:00
Aamupäivän vietämme ihastuttavassa Dürnsteinissa, missä teemme kävelykierroksen. Tämä viehättävä pikkukaupunki sijaitsee Wachaun laaksossa aivan Tonavan rannalla ja sitä ympäröivät viinitarhat. Veneellä saavuttaessa avautuu kaunis näkymä kahteen merkittävään nähtävyyteen; korkealla kaupungin yläpuolella kohoavalle Kuenringerburgin linnan raunioille, jossa Englannin kuningasta Rikhard Leijonamieltä pidettiin vankina useita vuosia sekä Dürnsteinin luostariin. Jälkimmäinen on todellinen barokkijalokivi ja se tunnetaan sinivalkoisesta kellotornistaan. Kaupungin kapeilla kujilla voimme uppoutua perinteisten talojen, kahviloiden ja pienten putiikkien tunnelmaan.
Kun lähestymme Melkin historiallista kaupunkia, tulemme näkemään Melkin luostarin korkealla joen yläpuolella jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Tämä vaikuttava barokkikokonaisuus on osa Unescon maailmanperintökohteita ja kuuluu maailman kuuluisimpiin benediktiiniluostareihin. Luostaria ovat hoitaneet benediktiiniveljeskunnan munkit vuodesta 1089 lähtien. Teemme luostarissa opastetun kierroksen sen vaikuttavissa saleissa, jonka jälkeen on aikaa kuljeskella Melkin kujilla ennen laivan lähtöä.

14.11. torstai | Linz (A, L, I)

Laiva Linzissä klo 06:00-19:00
Linz on Itävallan kolmanneksi suurin kaupunki. Linzin kauniit julkisivut ja viehättävät kaupat kutsuvat kävelylle vanhaan kaupunkiin, johon mekin suuntaamme opastetulle kävelykierrokselle. Iltapäivällä voit halutessasi nauttia kävelyretkestä pitkin kaunista Danube-joen rantaa tai nauttia kaupungin rennosta ilmapiiristä. Linzissä sijaitsee myös Ars Electronica Center, joka on maailmankuulu interaktiivinen museo ja tutkimuskeskus. Älä unohda maistaa kuuluisaa kaupungin nimen mukaan nimettyä Linzin torttua ”Linzer Torte”, koska se maistuu parhaimmalta juuri täällä!

 15.11. perjantai | Wien tutuksi (A, L, I)

Laiva saapuu Wieniin klo 09:00
Aamupäivän aikana tutustumme Wieniin sekä bussista käsin että kävellen. Kiertoajelulla havainnoimme kaupungin merkittävimpiä nähtävyyksiä, kuten Hundertwasserhausin, Praterin huvipuiston, Uno-cityn ja Tonavan alueen. Ringstraße-kehätien varrella näemme upeita historiallisia rakennuksia, kuten ooppera- ja parlamenttitalon, kaupungintalon, taide- ja luonnonhistoriallisen museon, yliopiston ja Hofburgin talvipalatsin. Kuljemme Karlsplatz-aukion halki, jossa sijaitsee Musikvereinin konserttitalo, Kaarlen barokkikirkko ja Secession-taidenäyttelytalo. Näemme myös Naschmarktin hedelmä- ja vihannesmarkkinat, lukuisia puistoja sekä vanhoja wieniläiskahviloita. Kävelykierroksella liikumme Pyhän Tapanin tuomiokirkon, Mozartin asuintalon, oopperatalon, Albertina-aukion ja Hofburgin talvipalatsin alueilla. Tutustumme myös Wienin kuuluisiin ostos- ja kävelykatuihin, kuten Kärntnerstrasse, Graben ja Kohlmarkt, samalla ihaillen lukuisia vanhoja wieniläiskahviloita ja ravintoloita.  Kierroksen jälkeen on helpompi tutustua kaupunkiin omin päin.

16.11. lauantai│Kotimatka (A)

Aamiainen ja kuljetus laivalta lentokentälle klo 9:15. Finnairin lento Wien – Helsinki klo 11:40-15:05.

 Ateriat: A=aamiainen, L=lounas, I=illallinen

HUOM! Muutokset matkaohjelmaan ja lentoaikatauluihin mahdollisia.

Finnairin lennot

12.11.2024  AY1471   Helsinki – Wien  klo 09.25–10.55
16.11.2024  AY1472   Wien – Helsinki klo 11.40–15.05

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu on 400 €/henkilö. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua. 

Peruutusehdot

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa varaamansa matka seuraavin ehdoin:

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 EUR/henkilö.
 • 89 vrk – 61 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 60 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 15.3.2024 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Kuvia

Kotiliesi: Jokiristeily Tonavalla kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna