Kulttuuri­matkat

Italian avaimet

Ajankohta
5.1. - 14.1.2024
Kesto
10 päivää
Kohde
Italia, Ferrara
Hinta
2565 €

Kielikurssi, kulttuuria ja historiaa Ferrarassa

Emilia-Romagnan alueella sijaitseva Ferrara oli yksi renessanssiajan hovikulttuurin keskuksia. D’Este-suvun hallitessa kaupunkiin rakennettiin uhkeita palatseja, kirkkoihin ja yksityisasuntoihin tilattiin taiteilijoilta freskoja ja muotokuvia. Estet kilpailivat kulttuurin tukemisessa toisen renessanssin keskuksen, Gonzaga-suvun hallitseman Mantovan kanssa.  Emilia-Romagna tunnetaan herkuttelun maakuntana, jossa on mm kehitetty erilaisia täytetyn pastan lajeja ja muotoja kuten tortellini, cappelletti, agnolotti. Jokainen kaupunki on ylpeä omasta versiostaan, jota pitää muita parempana! Herkullisten ruokalajien seuralainen on erinomainen viini: alueella viljellään Albana di Romagna-rypälettä (nykyisin Romagna Albana), josta puristettu juoma sai Italian ensimmäisenä valkoviininä DOCG –merkinnän.  Kuvataiteissa Ferrara oli jälleen avainasemassa 1900-luvun ns metafyysisen taidesuunnan kehittymisessä, kun Giorgio de Chirico siellä ollessaan loi perustan koko Italian taidetta uudistavalle liikkeelle.  Myöhäisen keisariajan ja bysantin rakennustaiteeseen ja mosaiikkeihin tutustutaan Ravennassa, jossa myös käväisemme Dante Alighierin haudalla. Läheinen Faenza on keramiikan kaupunki, siitä on saanut nimensä suomenkin sana ”fajanssi”! 

Italian sanastoa ja rakenteita täydentävän kielikurssin (yhteensä 30 oppituntia à 45 min) aikana tutustumme myös ferraralaisten kirjailijoiden Giorgio Bassanin ja Roberto Pazzin teoksiin.  Kielikurssi sopii kaikille, joilla on vähintään italian kielen alkeet jokseenkin hallussa. Opettaja suunnittelee oppimateriaalin kullekin sopivaksi. Tästä ei koulu parane!

Matkanjohtajana ja opettajana toimii  Elina Suolahti.

Matka toteutetaan yhteistyössä Matka-Rasila Oy:n kanssa.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • Lufthansan ja Air Dolomitin lennot Munchenin kautta Bolognaan
 • 23 kg ruumalaukku + 8 kg käsimatkatavaraa
 • majoitus ohjelmassa mainitussa hotellissa
 • buffetaamiainen hotellissa
 • ohjelman mukaiset 10 ateriaa viineineen + viinimaistiaiset
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • Italian kielikurssi (30 oppituntia à 45 min) oppimateriaaleineen
 • opaspalvelut kohteessa
 • palvelu- ja toimistomaksut sekä verot

Lisämaksusta

 • 1-hengen huone 140 €
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennoilla
 • muut palvelut

Kohokohdat

 • italian kielen opiskelua suomalaisten opettajan johdolla
 • mielenkiintoiset retket
 • renessanssin taideaarteita
 • viininmaistajaiset

Majoitus

Astra Hotel

Viale Cavour 55, 44121 Ferrara

Hotelli sijaitsee Ferraran historiallisessa keskustassa, lyhyen kävelymatkan päässä katedraalista ja keskiaikaisesta Estensen linnasta. Klassisessa design-hotellissa on ravintola ja baari. Ferrara on Unescon maailmanperintökohde.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 5.1. - sunnuntai 14.1.2024

5.1. perjantai |Matkapäivä, saapuminen Ferraraan  (I) 

Lufthansan lennot Munchenin kautta Bolognaan klo 12.45-16.50. Kuljetus noin tunnin ajomatkan päässä olevaan Ferraraan ja aivan kaupungin ydinkeskustassa sijaitsevaan hotelliimme.  Majoittumisen jälkeen lyhyellä kotiseutukävelyllä näemme Este-suvun linnan ja tuomiokirkon. Yhteinen illallinen hotellin ravintolassa.  

 6.1. lauantai | Kielikurssi alkaa, Arioston kotimuseo (A, I)                                     

Aamiaisen jälkeen aloitamme italianopinnot klo 9.00 ja jatkamme klo 13.00 asti, jolloin on mahdollisuus omaehtoiseen lounaaseen. Iltapäivällä lähdemme klo 15.30 kävellen lähellä sijaitsevaan Ludovico Arioston kotimuseoon, jossa tutustumme renessanssin sankarirunoelman luojan arkipäivään. Yhteinen illallinen hotellin ravintolassa.  

7.1. sunnuntai | Renessanssin taideaarteita ja italian opintoja (A, I) 

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan hiljattain restauroituna avattuun Schifanoian museoon, jonka kokoelmat tarjoavat monenlaisia näkymiä renessanssin kulttuuriin. Omaehtoisen lounaan jälkeen opiskelua klo 15.00–17.30. Yhteinen illallinen.  

8.1. maanantai | Italianopintoja (A, I) 

Aamiaisen jälkeen jatkamme italianopintoja. Omaehtoinen lounas, yhteinen hotelli-illallinen.  

9.1. tiistai | Retkipäivä: Mantova (A, L) 

Hyvissä ajoin aamiaisen jälkeen lähdetään ajamaan kohti luoteista. Puolentoista tunnin ajomatkan jälkeen saavumme Mantovaan, joka kuuluu Lombardian hallintoalueeseen. Pysähdymme ensin Giulio Romanon suunnittelemaan Gonzagojen kesäpalatsiin (Palazzo Te), jossa ihailemme jättiläisiä kuvaavia freskoja. Sieltä jatkamme kaupungin keskustaan ja tutustumme Gonzagan herttuapalatsin ns Hääparin huoneeseen (Camera degli sposi), jonka freskot Andrea Mantegan maalasi 1400-luvun loppupuolella. Nautimme yhteisen lounaan läheisessä ravintolassa. Palaamme iltapäivällä Ferraraan. 

10.1. keskiviikko | Kielikurssi (A, I) 

Omistamme päivän kieliopinnoille, aikaa myös nauttia omaehtoinen lounas. Yhteinen illallinen. 

11.1. torstai | Retkipäivä: Ravenna – viinitila – Faenza (A, L) 

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Adrianmeren rannikolle Ravennaan. Ajomatkaa on noin 75 km. Ravennassa tutustumme Sant’Apollinare in Classen basilikaan, Danten hautamausoleumiin, Galla Placidian mausoleumiin ja San Vitalen kirkkoon. Kahvitauon jälkeen jatkamme matkaa Bertinoroon, jossa vierailemme Albana di Romagnaa (ja muitakin lajikkeita) viljelevällä viinitilalla. Tutustumiskierroksen jälkeen nautimme kevyen lounaan viinimaistiaisten kanssa. Aterian jälkeen ajamme Faenzaan tutustumaan keramiikan valmistukseen. Palaamme illansuussa Ferraraan.  

12.1. perjantai | Italianopintoja (A, I) 

Aamupäivällä on vapaata aikaa tutustua Ferraraan ja nauttia lounas omin päin. Iltapäivällä jatkamme opiskelua. Yhteinen illallinen. 

13.1. lauantai | Koulupäivä, kurssin päättäjäiset (A, I) 

Aamupäivällä on viimeiset oppitunnit. Päivällä vapaata aikaa tuliaisostoksiin ja omaehtoiseen lounaaseen. Klo 18.30 on kurssin päättäjäiset ja läksiäisillallinen läheisessä ravintolassa.  

14.1. | Kotiinpaluun aika (A, L) 

Lähdemme aamiaisen jälkeen kohti Bolognaa, jossa teemme lyhyen kaupunkikierroksen ja nautimme kevyen lounaan. Sen jälkeen ajamme lentokentälle, josta Lufthansan siivin lennämme Münchenin kautta Helsinkiin klo 17.30-23.10. 

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

5.1.2024  LH2461 Helsinki-Munchen 12.45-14.30
5.1.2024  EN8242 Munchen-Bologna 15.45-16.50
14.1.2024 EN8243 Bologna-Munchen 17.30-18.40
14.1.2024 LH2464 Munchen-Helsinki 19.35-23.10

Maksuehdot

Ennakkomaksu 400 euroa maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen lähtöä.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 29.9.2022 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 12.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja jotka löytyvät verkkosivuiltamme.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna