Lukijamatkat

Eläkeliiton seurassa Pohjois-Italiaan!

Ajankohta
14.10. - 18.10.2024
Kesto
5 päivää
Kohde
Pohjois-Italia
Hinta
1650 €
Varaa matka

Eläkeliiton lukijamatka Pohjois-Italian kauneimmille järvialueille

Maggiorejärvi sijaitsee Pohjois-Italiassa, n. 80 km päässä Milanosta. Lago Maggiore on yksi Italian kauneimpia järvialueita. Järveä ympäröivät kukkulat ja vuoret – ja luonto on hyvin rehevää. Stresa, johon majoitumme, on Maggiore järven tunnetuin ja kaunein pikkukaupunki. Se sijaitsee 1500 metriä korkean Mottarone-vuoren suojassa. Stresan rantabulevardin varrella on tyylikkäitä hotelleja ja heti bulevardin takana on keskusta-aluepikkukujineen ja kauppoineen. Kaupungin edustalla on Borromeosuvun saaret Isola Bella, isola Pescatori ja Isola Madre. Tutustumme saarten upeisiin puutarhoihin ja palatseihin. Matkan aikana piipahdamme myös Sveitsin puolella Locarnon kaupungissa ja pääsemme ihastelemaan mahtavia alppimaisemia pienellä junamatkalla

 

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suora lento Helsinki–Milano–Helsinki lentoveroineen
 • 23 kg ruumalaukku ja 8 kg käsimatkatavaraa
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, opastukset ja sisäänpääsymaksut
 • ateriat: 4 x lounas ja 3  x hotellin puolihoitoillallinen (sis.vesi) ja 1x läksiäisillallinen (sis. 2 x viini/olut/virvokeannos)
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut Milanosta alkaen ja päättyen
 • Eläkeliiton oma edustaja matkalla mukana
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 195 €
 • ruokajuomat
 • muut mahdolliset palvelut

Majoitus

Della Torre

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 14.10. - perjantai 18.10.2024

Maanantai 14.10. |Matkapäivä, Orta- ja Maggiore -järvi, Stresa (L, I)

Finnairin suora lento Helsinki-Milano klo 08.00–10.05. Ryhmää vastassa suomalainen opas. Täältä siirrymme noin tunnin ajomatkan päähän pienelle ja romanttiselle Ortajärvelle. Ortan kylään saavuttuamme ajamme bussien parkkipaikalta pienellä turistijunalla keskustaan yhteiselle lounaalle. Lounaan jälkeen siirtyminen Ortajärven rantaa seuraillen aina järven pohjoispäähän, josta jatkamme matkaa Maggiorejärvelle ja Stresan kaupunkiin. Majoittuminen hotelliin Stresassa ja illalla yhteinen puolihoitoillallinen.

Tiistai 15.10. |Retki Isola Bellan ja Isola dei Pescatorin saarille (A, L, I)

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme jalkaisin Stresan satamaan, josta siirrymme venekyydillä Isola Bellan saarelle. Saarella sijaitsee Borromeo-suvun edelleen omistama loistelias palatsi sekä siihen kuuluva teatraalinen puutarha patsaineen, istutuksineen ja valkeine riikinkukkoineen. Tutustumiskierroksen jälkeen omaa aikaa, vaikka matkamuisto-ostoksiin tai kahvitteluun ja puoliltapäivin vene vie naapurisaarelle Isola dei Pescatorille. Saari on ainoa, jolla on paikallista asutusta ja siellä on useampia ravintoloita, joista yhdessä nautimme yhteisen lounaan. Lounaan jälkeen iltapäivällä paluu takaisin Stresaan. Iltapäivä vapaa-aikaa. Hotellissa puolihoitoillallinen.

Keskiviikko 16.10. | Retki Sveitsin puolelle Locarnoon ja Centovalli-laakson junamatka (A, L, I)

Hotelliaamiaisen jälkeen n. klo 11.00 siirtyminen bussilla Sveitsin puolelle Locarnoon. Pysähdymme matkan varrella Cannero Rivieraan yhteiselle pizzalounaalle Lido Caffè di Mauro e Ari ravintolassa. Locarno on tunnettu mm. filmifestivaaleistaan. Aloitamme junamatkan ns. sadan laakson reitille. Rautatieosuus on tunnettu vehreistä maisemistaan, vesiputouksistaan ja jylhistä vuoristaan. Junamatka päättyy Domodossolaan, n. 800m korkeuteen, josta on mahtavat maisemat vuoristoon ja järviseudulle. Täältä bussikuljetus takaisin Stresaan.  Puolihoitoillallinen hotellissa.

Torstai 17.10. | Como ja Villa Carlotta (A, L, I)

Klo 08.30 lähtö hotellilta kohti Comoa, jossa teemme kävelykierroksen. Comon keskustan merkittävimmät rakennukset ovat tuomiokirkko sekä sen vieressä kohoava hallintorakennus eli Broletto. Hieman vapaata aikaa tutustua kaupunkiin ja tehdä ostoksia. Lounas Comossa. Lounaan jälkeen matka jatkuu Tremezzon kylän tuntumaan, jossa vierailemme 1600-luvun lopulla rakennetussa Villa Carlotta –palatsissa. Villan upea sijainti takaa upean näköalan järven toisella puolella sijaitsevaan Bellagion kylään ja myös järveä ympäröiville vuorille. Villan kahdessa yleisölle auki olevassa kerroksessa on näytteillä arvokkaita taidetöitä ja antiikkihuonekaluja. Tutustumme myös Villa Carlottan upeaan botaaniseen puutarhaan, josta löytyy yli 150 eri kukkalajia atsaleoista, alppiruusuihin, kamelioihin ja sitruunapuihin.  Puutarhavierailun jälkeen paluu illaksi takaisin Stresaan. Yhteinen läksiäisillallinen.

Perjantai 18.10. | Kotiinpaluu (A)

Aamiainen, huoneiden luovutus ja vapaa aikaa nauttia omakustanteista lounasta ja tehdä ostoksia. Iltapäivällä lähdemme bussilla kohti Malpensan lentokenttää, josta paluulento klo 19.00. Helsinki-Vantaan lentoasemalla olemme klo 22.55.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

AY1751        Helsinki – Milano             14.10.         08:00 – 10:05
AY1756        Milano – Helsinki             18.10.         19:05 – 23.05

Majoitus

Della Torre***+
Via Sempione, 47 – 29049, Stresa (VB)

Maksuehto

Ennakkomaksu 400 €/hlö erääntyy varauksen yhteydessä.
Loppumaksun eräpäivä 8 viikkoa ennen lähtöpäivää.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.
* Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
* 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
* 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
* 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

 

 

Kuvia

Eläkeliiton seurassa Pohjois-Italiaan! kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna