Vaellusmatkat

Camino de Santiago

Ajankohta
3.6. - 10.6.2022
Kesto
8 päivää
Kohde
Espanja
Hinta
1495 €
Varaa matka

Camino de Santiago

Myös Camino de Francés kutsuttu pyhiinvaellus on voimakas kokemus! Tämä matka houkuttelee sinut irroittautumaan rutiineistasi, toteuttamaan unelmasi patikasta, vahvistamaan mieltäsi ja antamaan aikaa omille ajatuksille.

Matkaamme ryhmänä, mutta kuljemme yksilöinä. Jokainen saa vaeltaa matkan omaan tahtiin, omissa ajatuksissaan. Upeat maisemat ja maastot vaihtuvat, kukkuloiden yli, laaksojen halki, tammimetsien suojassa ja varjottomilla ylängöillä. Ehkäpä tapaamme toisemme tauolla pienessä kylässä, mutta ihan viimeistään seuraavassa majoituskohteessamme. Illallisella nautimme toistemme seurasta, jaamme kokemuksiamme ja tsemppaamme toisiamme seuraavaan päivään.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

  • Lufthansan lento Helsinki–Frankfurt–Porto–Frankfurt–Helsinki
  • majoitukset pyhiinvaellusreitillä vaeltajien pienissä hotelleissa/majataloissa
  • vaelluksen aikana puolihoito: aamiainen ja illallinen
  • Santiago de Compostelan hotellissa buffetaamiainen
  • retket ja kuljetukset matkaohjelman mukaisesti
  • matkatavaroiden kuljetus vaellusreitin varrella majoituksesta seuraavaan (1x20kg/hlö)
  • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut kohteessa

Lisämaksusta

  • 295 €/hlö 1h-hengen lisämaksu

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 3.6. - perjantai 10.6.2022

Santiagon tie on historialtaan ja maisemiltaan todellinen vaellusten kuningas. Patikkamme seuraa sen tunnetuinta reittiä (Camino Francés), jota on kuljettu keskeytymättä yli tuhat vuotta. Reitin kulttuurihistoriallinen merkitys on tunnustettu ja ranskalainen Jaakobin tie on ollut Unescon maailmanperintökohteitten listalla vuodesta 1993. Pyhiinvaellukselle lähtemiselle syy aiemmin oli puhtaasti uskonnollinen, tämän päivän vaeltajille motiivi voi yhtä hyvin olla muu henkinen kuin myös luonnossa liikkuminen tai jopa kuntoilu, mutta koska kuljetaan historiallisella pyhiinvaellusreitillä kaikkia kulkijoita kutsutaan pyhiinvaeltajiksi, peregrinos.

3.6. perjantai | Helsinki – Porto – Samos

Lähtö Helsinki-Vantaan lentokentältä aamutuimaan Lufthansan lennolla Frankfurtin kautta Portoon. Ryhmää on vastassa suomenkielinen oppaamme ja vielä pitkähkön bussimatkan Samosin kylää.  Bussimatkan aikana ehdimme nähdä niin Portugalia kuin Espanjankin maaseutua ja kuulla viimeisimmät uutiset molemmista maista. Majoittuminen ja illallinen hotellin ravintolassa, jossa käymme viikon ohjelman ja pelisäännöt läpi. Matka itseensä ja omiin ajatuksiin on alkanut.

4.6. lauantai | Vaelluksen aloitus Samos – Sarria n. 14 km

Samos on pieni viehättavä luostarin ympärille syntynyt kylä,  joka sijaitsee laaksossa kukkuloiden ympäröimänä. Tunnelma on omanlaisensa. Aloitamme ensimmäisen päivän vaelluksen täältä päätyen Sarriaan, jossa majoitutaan ja illallistetaan yhdessä.

5.6. sunnuntai | Sarria – Portomarin n. 22 km

Keltaisin nuolin merkitty historiallinen pyhiinvaellusreitti kulkee Sarrian vanhan osan halki. Asutuksen jäätyä taakse polku jatkuu tammimetsissä, karjalaidunten ja viljelysten ohi, niittyjen poikki ja pikkuruisten maalaiskylien läpi. Matkamme varrelle jää kiinteästi pyhiinvaelluksen historiaan liittyviä rakennuksia, mm pieniä romaanisia kappeleita, joista Pyhän Jaakobin kirkko Barbadelossa on kuulunut osana paikalla aikaisemmin sijainneeseen 1100-luvulla rakennettuun luostariin. Portomariniin saavutaan Miño-joen ja Belesar-patoaltaan ylittävää siltaa pitkin. Patoaltaan alle jääneen vanhan keskiajalla merkittävän vanhan Portomarinin rauniot ja joen ylittänyt vanha silta ovat näkyvissä vain kun veden pinta on matalalla. Majoittuminen ja illallinen Portomarinissa.

6.6. maanantai | Portomarin – Palas de Rei n. 25 km

Portomarinin jäätyä taakse noustaan San Antonion kukkulalle tammi- ja kastanjapuumetsiköiden läpi, pikkuruisten viinitarhojen ja vehreiden niittyjen ohi. Polun varrella nähdään jälleen useita pyhiinvaelluksen pitkästä historiasta kertovia vanhoja rakennuksia. Camino kulkee maalaismaisemissa pienten kivestä rakennuttujen liuskekivikattoisten muutaman talon asutusten kautta. Reppulaisiin tottuneet paikalliset toivottavat ohi kulkeville vaeltajille ystävällisesti ”Buen Camino”! Palas de Reihin saavutaan mäntyjen ja eukaliptuspuiden varjostamaa metsätietä pitkin. Majoittuminenja illallinen Palas de Reissa.

7.6. tiistai | Palas de Rei – Arzua n. 30 km

Palas de Reistä Arzuaan reitti seuraa enimmäkseen pikkuteitä ja osittain tammipuiden katveessa mutkittelevia metsäpolkuja. Puolivälissä oleva Meliden  kaupunki romaanisine pyhiinvaelluskirkkoineen oli aikoinaan tärkeä risteyspaikka. Kylässä yhtyvät ranskalainen tie ja pohjoisesta Oviedosta tuleva reitti. Meliden jälkeen maisema on täynnä tammi- ja mäntymetsiä ja laajoja maissipeltoja. Päivän aikana ylitetään useita jokia. Lähellä päivämatkan määränpäätä kuljetaan Iso-joen yli keskikaikaista kivistä siltaa pitkin. Joen rannassa sijaitsee Ribadiso do Baixon kivinen rakennuskompleksi. Keskiaikainen pyhiinvaeltajien sairaala toimii tämän päivän vaeltajien majatalona (albergue). Ribadisosta polku nousee kohti Arzuaa, jonne saavutaan päällystettyä tietä pitkin. Majoittuminen ja illallinen Arzuassa.

8.6. keskiviikko | Arzua – A Rua n. 21 km

Arzuan keskustasta jatketaan vaellusta kylä ohittaen ja suunnataan metsäpolulle. Maisemaa halkovien niittyjen ja pienten kukkatarhojen jälkeen polku viettää loivasti alaspäin ja jatkuu loivasti kumpuilevassa maastossa tammi-, eukalyptus- ja mäntymetsien halki. Kauniit maalaismaisemat, viljelysmaat ja niityt sekä eukalyptuspuiden tuoksu ovat seurana tämän vaelluspäivän ajan. Majoittuminen ja illallinen Ruassa.

9.6. torstai | A Rua – Santiago de Compostela n. 20 km

Viimeisenä vaelluspäivänä maalaismaisemat viljelysmaineen muuttuvat pikkuhiljaa kaupunkimaisemaksi. Reitin varrelle jää useita historiallisesti tärkeitä merkkipaaluja. Lavacollaa halkovassa joessa pyhiinvaeltajat peseytyivät ennen Santiagoon saapumistaan. Monte de Gozo – kukkulalle pyhiinvaeltajat kiirehtivät kilpaillen keskenään kuka ensimmäisenä näkee Santiagon katedraalin tornit. Pyhiinvaelluksen päämäärä ja sydän on suuri katedraali, josta löytyvät kristikunnan yhdet merkittävimmät reliikit eli pyhäinjäännökset. Jeesuksen opetuslapsi Pyhä Jaakob on uskomuksen mukaan haudattu katedraalin pääalttarin alapuolella olevaan kryptaan. Alun perin hautapaikalle rakennettiin jo vuonna 899 pienehkö kappeli, josta satojen vuosien kuluessa kasvoi hiljalleen yksi Espanjan näyttävimmistä katedraaleista. Keltaiset nuolet johtavat katedraalin edessä olevalle Obradoiro-aukiolle, joka kerää kaupunkiin saapuneet pyhiinvaeltajat hetkeksi pysähtymään ja ihailemaan vasta kunnostettua katedraalia. Majoittuminen Santiago de Compostelassa.

10.6. perjantai | kotiinpaluu

Aamiainen hotellissa. Aamuvirkut ehtivät vielä ostoksille Santiago de Compostelan vilkkaille kauppakujille. Kuljetus Porton lentokentälle, josta Lufthansan lento Frankfurtin kautta Helsinkiin.

Lennot

pe 3.6. LH855 Helsinki – Frankfurt 06.30-08.10
pe 3.6. LH1176 Frankfurt – Porto 09.30-11.15
pe 10.6. LH1179 Porto – Frankfurt 16.30-20.10
pe 10.6. LH854 Frankfurt – Helsinki 21.30-00.50 (perillä sunnuntain puolella)

Maksuehto

Varausmaksu 300 €/hlö varauksen yhteydessä,
Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua

Hinnat perustuvat 19.11.2021 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin sekä minimi 14 hengen ryhmään. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Kuvia

Camino de Santiago kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna