Muut ryhmämatkat

Yksin yhdessä Sri Lanka Kia Finskan ja Jasmin Ngon kanssa

Ajankohta
2.11. - 15.11.2024
Kesto
14 päivää
Kohde
Sri Lanka
Hinta
3490 €
Varaa matka

Sri Lanka - hymyjen saari

Sri Lankan vihreä saarivaltio kohoaan Intian Valtamerestä lähellä eteläisen Intian niemimaata. Saaren henkeäsalpaavan kauniit maisemat, rikas kulttuuri ja eritoten ihanat, hymyilevät ihmiset ovat houkutelleet maahan matkailijoita jo vuosisatoja. Saari on kooltaan vain noin kolmasosa Suomen pinta-alasta, mutta asukkaita on kuitenkin yli 20 miljoonaa. Paras aika matkustaa tälle trooppiselle kauniille saarelle on marraskuusta huhtikuuhun.

Matkalle on varattavissa nais-/miespaikkoja. Jos huoneluku ei mene tasan, viimeiseksi varanneen on maksettava 1h-huoneen lisämaksu.

 

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • Turkish Airlinesin lento Helsinki–Colombo–Helsinki (koneenvaihto)
 • ruumalaukku 23 kg + 8 kg käsimatkatavara (mitat 23x40x55 cm)
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa
 • puolihoito hotellissa (aamiainen ja illallinen)
 • englantia puhuva paikallisopas ohjelman mukaisesti
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • 3 x lounas ohjelman mukaan
 • sisäänpääsymaksut:
  Sigirya,  Dambullan temppeli, Hiriwadunna -kylävierailu, temppelikäynti Kandyssa, teetehdas, Horton Plains -kansallispuisto, norsujen suojelukoti
 • Jasmin Ngo ja Kia Finska matkanjohtajina
 • verot, palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 985 €/henkilö
 • muut ateriat kuin ohjelmassa mainitut
 • ruokajuomat
 • tipit ja laukunkanto
 • muut mahdolliset palvelut
 • Sri Lankan viisumi (tällä hetkellä $50)

Matkustusasiakirjat

Passi, joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen. Viisumi, jokainen matkustaja hakee ja maksaa itse: Sri Lanka Online Visa / ETA

Majoitus

Useita hotelleja

Regal Reseau, Negombo – Deluxe room – 1 yö

Sigiriya Village, Sigiriya – Superior room – 2 yötä

Thilanka, Kandy -Deluxe room – 2 yötä

Araliya Red, Nuwara Eliya – Superior room – 2 yötä

Grand Udawalawe Safari Resort,
Udawalawe – Deluxe room – 2 yötä

Hikka Tranz by Cinnamon,
Hikkaduwa – Superior room – 3 yötä

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

lauantai 2.11. - perjantai 15.11.2024

2.11. lauantai | matkapäivä

Turkish Airlinesin lento TK1762 lähtee Helsingistä klo 12.25. Koneenvaihto Istanbulissa. Jatkolento Istanbulista Colomboon lähtee klo 19.25.

3.11. sunnuntai │ saapuminen Sri lankaan, Negombo ja majoittuminen (I)

Saavumme Colomboon klo 06.10. Paikallinen opas on ryhmää vastassa lentokentällä, josta kuljetus Negomboon (ajoaika n. tunti). Huoneet on käytettävissä heti saavuttuamme hotelliin. Tulopäivänä teemme kierroksen Negombossa, joka on tunnettu sen historiallisesta kanaaliverkostosta, joka ulottuu Colombosta aina Puttalamiin asti (120 km). Se rakennettiin alun perin mausteiden kuljetusta varten. Nykyään kanaaliverkosto on suosittu nähtävyys. Illallinen hotellissa.

4.11. maanantai │ Dambulla, Sigiriya (A, L, I)

Aamiainen. Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti Sigiryaa (ajoaika n. 3 tuntia). Matkalla pysähdymme Dambullan luolatemppelissä. Dambullan temppeli on yksi Sri Lankan kuuluisimmista ja vaikuttavimmista nähtävyyksistä. Se on osa Unescon maailmanperintöluetteloa. Noustessamme portaita pitkin temppeliin, kuljemme ohi kultaisen buddhan patsaan. Temppeli koostuu viidestä luolasta, jotka ovat koristeltu buddhalaisilla maalauksilla ja patsailla. Luolat ovat olleet pyhiä paikkoja jo yli 2000 vuotta, ja niissä on yli 150 buddhan kuvaa. Temppeli on rakennettu kallion huipulle, josta avautuu upeat näkymät. Lounas paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen jatkamme Sigiriyaan. Majoittuminen. Illallinen hotellissa.

5.11. tiistai│ Sigiriya, Hiriwadunna (A, L, I)

Aamiainen. Aamiaisen jälkeen ajamme Sigiryaan (ajoaika n. 30 min), joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Kuningas Kashyapa rakennutti palatsialueen 400-luvun lopulla ja hänen kuolemansa jälkeen palatsi toimi buddhalaisena luostarina 900 vuoden ajan. Sigirya on kuuluisa erityisesti upeista seinämaalauksistaan, jotka ovat Sri Lankan vanhimpia. Maalausten lisäksi se tunnetaan muinaisista puutarhoistaan ja kanavoiduista puistoistaan. Näyttävä, yli 370 metriä korkea järkälemäinen kalliolinnake keskellä villiä viidakkoa tekee vaikutuksen.
Matka jatkuu Hiriwadunnan kylään, jossa tapaamme paikallisia ihmisiä ja näemme, miten he elävät yksinkertaisesti ja harmonisesti luonnon kanssa. Kylän asukkaat harjoittavat maanviljelyä ja kalastusta. Hiriwadunna Village Trek on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua Sri Lankan kulttuuriin ja luontoon paremmin. Se on myös tapa tukea kylän kehitystä ja hyvinvointia, sillä retki on osa ruohonjuuritason ohjelmaa, joka tarjoaa työmahdollisuuksia ja tuloja kyläläisille.
Retken aikana ajamme härkävankkurien kyydissä kylän läpi ja ihailemme vehreitä riisipeltoja ja trooppista kasvillisuutta. Hiriwadunna -järven rauhallisilla vesillä voimme nähdä järven ympäristössä asuvia monia lintuja ja muita eläimiä. Lounaan nautimme kyläläisten kotona. Lounas on valmistettu tuoreista, paikallisista ja perinteisistä aineksista, kuten riisistä, curryista, salaateista ja hedelmistä. Illaksi palaamme Sigriyan hotelliin. Illallinen hotellissa.

6.11. keskiviikko │ Matale, Kandy (A, L, I)

Aamiainen. Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Mataleen, jossa tutustumme Sri Lankan ehkä kuuluisimpaan maustepuutarhaan. Täällä näemme, miten erilaisia mausteita kasvatetaan, ja miten niitä käsitellään. Maustepuutarhassa on ruuanlaittoesitys sekä lounas. Lisäksi on mahdollisuus ostaa mausteita mukaan. Seuraava kohteemme Kandy on kaunis kaupunki järvimaisemineen ja vihreine vuorenrinteineen. Illalla on mahdollista lähteä katsomaan perinteistä tanssiesitystä (lisämaksu) tai vierailla pyhän hampaan temppelissä ja todistaa sen ainutlaatuista Theva -seremoniaa. Illallinen hotellissa.

7.11. torstai │ Kandy (A, I)

Aamiainen. Aamiaisen jälkeen lähdemme Kandyn kaupunkikierrokselle. Kierroksen aikana käymme mm. torilla tutustumassa paikallisiin tuotteisiin, näemme kaupungin sydämessä sijaitsevan keinotekoisen järven, valtavan Bahirawakanda Vihara Buddhan eli valkoisen buddha patsaan ja Kandy View Pointin näköalapaikalta voimme ihastella näkymää yli kaupungin. Kaupunkikierroksen jälkeen halukkaat voivat vierailla joko kasvitieteellisessä puutarhassa, Peradeniya botanical Garden tai Udawatta kele -puistossa (lisämaksu). Illallinen hotellissa.

8.11. perjantai│Nuwara Eliya (A, I)

Aamiainen. Aikaisen aamiaisen jälkeen (tai aamiaispaketit mukaan) siirrymme Kandy/Peradeniya -asemalle, josta juna Nanu oya/Nuwara Eliyaan lähtee (junaliput tulevat myyntiin 30 pv ennen lähtöpäivää).  Juna saapuu Nuwara Eliayaan  noin 4,5 tunnin kuluttua. Mikäli junalippuja ei saada ryhmälle, niin matka jatkuu bussilla. Ennen majoittumista tutustumme Nuwara Eliyan kaupunkiin, joka tunnetaan myös nimellä ”Pikku Englanti”. Se sijaitsee yli 1800 metrin korkeudessa ja tarjoaa upeat näkymät ympäröiville vuorille, laaksoille, vesiputouksille ja teeplantaaseille.
Matkan aikana tutustumme myös teeplantaasin ja -tehtaaseen, jossa valmistetaan maailman parasta teelaatua. Tutustumiskäynnin jälkeen kannattaa maistaa kuppi hyvää, laadukasta ja tuoretta teetä. Tarkempi vierailupäivä vahvistuu myöhemmin riippuen tämän päivän ohjelmasta.

9.11. lauantai │ patikointi Horton Plains -luonnonpuistossa, Nuwara Eliya (A, I)

Tänään on aikainen herätys ja nappaamme hotellista aamiaispaketit mukaan ja lähdemme patikoimaan. Hotellista kuljetus Horton Plains -luonnonpuistoon, joka sijaitsee yli 2000 metrin korkeudella keskisellä ylängöllä. Sieltä saa alkunsa kolme jokea: Kelani, Walawe ja Mahaweli. Puistossa on monipuolinen biodiversiteetti, johon kuuluu kotoperäisiä nisäkäs-, lintu- ja kasvilajeja. Suosituin patikka puistossa n. kahdeksan kilometrin mittainen World’s End -kierros. Patikointiin kuluu aikaa n. 3,5 tuntia pysähdyksineen. Patikoinnin päätteeksi on kuljetus hotelliin. Aikaa rentoutumiselle. Illallinen hotellissa.

10.11. sunnuntai │ Little Adam´s peak, Udawalawe (A, I)

Aamiainen. Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu kohti Udawalawea. Matkalla pysähdymme Ellassa (ajoaika n. 2 tuntia). Siellä kiipeämme Little Adam´s Peak´n laelle, jonne rauhallisesti kävellen aikaa menee n. puoli tuntia. Udawalaween ajamme toiset 2 tuntia. Majoittuminen. Illallinen hotellissa.

11.11. maanantai │safari, Udawalawe (A, I)

Varhaisen aamiaisen jälkeen lähdemme Udawalawen kansallispuistoon, joka on yksi Sri Lankan suosituimmista luontokohteista. Puolen päivän safarilla voi nähdä monia villieläimiä, kuten norsuja, krokotiileja, vesipuhveleita ja erilaisia lintuja; kotkia, pöllöjä tai kuningaskalastajia.
Elephant Transit Home on ainutlaatuinen paikka, joka on omistettu Sri Lankan orpojen ja loukkaantuneiden norsujen hoidolle ja kuntoutukselle. Se sijaitsee Udawalawen kansallispuistossa. Suojelulaitos perustettiin vuonna 1995 villieläinten suojeluviraston, Born Free -säätiön ja muiden kansainvälisten järjestöjen yhteistyönä. Safarin jälkeen vierailemme ETH:ssa ja näemme, miten norsut elävät uudessa ympäristössään. Ruokinta-ajat: klo 09.00, 12.00, 15.00 ja 18.00. Paluu hotellille. Illallinen.

12.11. tiistai │Galle, Hikkaduwa (A, I)

Aamiainen. Aamiaisen jälkeen lähdemme Gallen kaupunkiin, jossa sijaitsee Sri Lankan tärkein satama (ajoaika n. 2 tuntia). Kaupungissa voi matkustaa ajassa taaksepäin aina hollantilaisen siirtomaavallan aikaan. Unescon maailmanperintökohteeksi nimetty linnoitus, Galle Fort, sisältää kokoelman rakennuksia, arkkitehtuuria ja kulttuuria vuosisatojen ajalta. Linnoituksen muureilta on huikeat näkymät kaupunkiin ja merelle. Majoittuminen Hikkaduwaan. Illallinen hotellissa.

13.-14.11 keskiviikko & torstai│ Hikkaduwa (A, I)

Hikkaduwa on pieni kaupunki Sri Lankan etelärannikolla, joka tunnetaan erityisesti sen kauniista rannoista, koralliriutoista ja surffausmahdollisuuksista. Hikkaduwassa voi nauttia auringosta ja merestä, snorklata tai sukeltaa värikkäiden kalojen ja kilpikonnien seurassa, vierailla kilpikonnien suojelukeskuksessa tai paikallisissa temppeleissä, tai tehdä päiväretkiä lähellä sijaitseviin historiallisiin ja luonnonkauniisiin kohteisiin; Galleen, Unawatunaan tai Sinharajaan. Hikkaduwa on myös vilkas yöelämän keskus, jossa on paljon baareja, ravintoloita ja klubeja. Loistava paikka rentoutumisen, seikkailun ja hauskanpidon yhdistämiseen. Aamiainen ja illallinen hotellissa kumpanakin päivänä.

15.11. perjantai│ matkapäivä

Lähdemme yöllä n. klo 02.00 ajamaan kohti Colombon kansainvälistä lentokenttää (ajoaika n.2,5 tuntia). Turkish Airlinesin lento Colombosta lähtee klo 07.40. Koneenvaihto Istanbulissa. Helsinkiin saavumme ilta kuudelta.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot │Turkish Airlines

02.11.2024   TK1762    Helsinki – Istanbul             klo 12.25–17.20
02.11.2024   TK0730    Istanbul – Colombo           klo 19.25-06.10 +1
15.11.2024   TK0731    Colombo – Istanbul           klo 07.40-14.15
15.11.2024   TK1763    Istanbul – Helsinki             klo 15.15–18.00

Maksuehto

Ennakkomaksu 400 € / henkilö. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua.

Peruutusehdot

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Hinnat perustuvat 25.3.2024 voimassa oleviin valuuttakursseihin (USD 1,08) ja hintatietoihin. Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikokoa 15.

Vastuullinen matkanjärjestäjä  on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Ayubowan (may you live long)!

Kuvia

Yksin yhdessä Sri Lanka Kia Finskan ja Jasmin Ngon kanssa kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna