Kiertomatkat

Sveitsin kiertomatka

Ajankohta
13.5. - 17.5.2024
Kesto
5 päivää
Kohde
Sveitsi
Hinta
2235 €

Alppikylistä palmumaisemiin Bernina Express -junalla

Sveitsin kiertomatka vie kuvankauniista Pikku Heidin postikorttimaisemista Luganon palmumaisemiin, jonne matkaamme tyylikkäästi maailmankuululla Bernina Express-junalla vaikuttavien panoraamanäkymien läpi.   Käymme tutustumassa myös Tamina-kanjonin kuumiin lähteisiin sekä poikkeamme piskuisessa Liechtensteinissa, jossa maistelemme ruhtinaan oman tilan viinejä. Upeat alppimaisemat, hohtavan siniset järvet ja viehättävät kylät luovat matkalle satumaisia muistoja!

 

 

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

 

 

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suorat lennot Helsinki–Zürich/Milano–Helsinki
 • ohjelman mukaiset majoitukset jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetuksetja retket sisäänpääsymaksuineen
 • ohjelman mukaiset ateriat: 5 x lounas
 • Bernina Express – junamatka Chur-Tirano 1. luokassa
 • viininmaistelu
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut kohteessa
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 250 €
 • ruokajuomat lounailla (paitsi vesi)
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
 • muut mahdolliset palvelut

Kohokohdat

 • Sveitsin upeat postikorttimaisemat
 • unohtumaton Bernina Express-junamatka
 • piskuinen Liechtenstein
 • ihmeellinen Tamina-kanjoni
 • elegantti Lugano järvimaisemineen

 

Matkanjohtaja

Liisa Helve-Sibaja

Liisa on parikymmentä vuotta Sveitsissä asunut toimittaja ja kirjoittamisen monityöläinen, suomenopettaja sekä innokas patikoitsija. Hän on julkaissut Hausfrau – kotona Sveitsissä ja Reppu ja reitti – patikkapolkujen -kirjat ja myös kirjoittanut Sveitsin osuuden true crime -teoksessa Rikostarinoita maailmalta.

Majoitus

Useita hotelleja

Swiss Heidi hotel, Maienfeld 13.-15.5.
Pikku Heidin maisemissa sijaitseva hotelli. Hotellissa on suosittu ravintola ja monipuolinen aamiaistarjoilu.

Zurigo hotel, Lugano 15.-17.5.
Historiallisessa rakennuksessa sijaitseva hotelli Luganon keskustassa, lähellä ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Lugano-järven rantaan on 300 metriä.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 13.5. - perjantai 17.5.2024

13.5. maanantai│ Helsinki – Zürich, saapuminen Pikku Heidin maisemiin (L)

Finnairin lento Zürichiin klo 7.55-9:45. Suomalainen paikallisopas on vastassa lentoasemalla. Suuntaamme bussin Maienfeldiin, Pikku Heidin kylään, johon tutustumme museo-oppaan johdolla. Pikku Heidi on tuttu Johanna Spyrin samannimisestä romaanista. Rinteestä avautumaa maisemaa katsellessaan voi hyvinkin kuvitella romaanin päähenkilön Heidin juoksevan ystäviensä kanssa vehreillä niityillä vuohien keskellä tai kuulemassa isoisän kertomuksia. Lounas ja majoittuminen.

14.5. tiistai | Tamina-kanjoni ja Liechtenstein (A, L)

Aamiaisen jälkeen teemme retken Tamina-kanjonille. Tamina-kanjonin löysivät aikoinaan kaksi paikallista metsästäjää. Kanjonin lähdevesi oli tunnettu parantavasta vaikutuksesta ja siksi Tamina-kanjonin ulkopuolelle rakennettiin barokkiaikainen kylpylä, joka oli kuninkaallisten suosittu kohtaamis- ja rentoutumispaikka. Sisäänkäynti kanjoniin onkin muinaisen Pfäfersin kylpylärakennuksen luona, mistä alkaa noin 450 metrin pituinen kulkureitti maansisäisiin kuumalähdevesien synnyinpaikkaan. Kuuma lähdevesi kuohuu 8000 litraa minuutissa kiviseinästä ympäri vuorokauden 36,5 asteisena. Tamina-kanjonin ulkopuolella sijaitsevassa luostarissa sekä kylpylän museossa on väliaikaisia näyttelyitä. Kanjonivierailun jälkeen siirrymme Liechtensteiniin, missä nautimme lounaan. Kuulemme Liechtensteinin historiasta ja ruhtinasperheestä kaupunkijunalla tehtävällä kierroksella. Kierroksen päätteeksi pysähdymme ruhtinaan viinitilalle, missä tutustumme viinien saloihin tilan asiantuntijan johdolla. Kierrämme tilalla ja maistelemme näitä ainutkertaisia viinejä. Kuljetus takaisin hotellille.

15.5. keskiviikko | Bernina Express- junamatka (A, L)

Aamiaisen jälkeen siirrymme bussilla idylliseen Churiin, joka tunnetaan Sveitsin vanhimpana kaupunkina. Churista nousemme Bernina Express-junaan. Tämä matka on paitsi unohtumaton, myös yksi kauneimmista junareiteistä, jota monet matkailijat tulevat eri puolilta maailmaa ihailemaan. Matkan aikana näemme Berninan mahtavan vuoristonäkymän lisäksi Morteratschin jäätikön, kolme järveä (Lej Pitschen, Lej Nair ja Lago Bianco) sekä Grümin Alpit ja Brusion sillan. Ylitämme myös Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvan Landwasserin kanaalin ylittävän maasillan. Tiranoon saavuttuamme nautimme perinteisen italialaisen lounaan, jonka jälkeen matkamme jatkuu bussilla Luganoon.

16.5. torstai | Lugano (A, L)

Tutustumme Luganon nähtävyyksiin sekä kävellen että laivasta käsin nauttien Lugano-järven jylhistä maisemista. Ensimmäisen pysähdyksen teemme sievässä ja pittoreskissa Gandriassa, missä kiertelemme jalkaisin. Laivamatka jatkuu Gandriasta Paradisoon, mistä nousemme köysiratajunalla San Salvatore-vuoren huipulle, lähes 1000 metrin korkeuteen. Nautimme täällä lounaan, sään salliessa ravintolan terassilla upeaa näköalaa ihaillen. Lounaan jälkeen on aikaa istuskella puistossa, kiertää oppaan johdolla luontopolulla tai juoda vaikka lasillinen paikallista viiniä ravintolan terassilla. Takaisin Luganon keskustaan palaamme köysiratajunalla ja laivalla Paradison kautta.

17.5. perjantai | Hermann Hesse – museo ja Morcote (A, L)

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen tutustumme saksalaisen runoilija, kirjailija ja taidemaalari Hermann Hessen museoon Montagnolassa.  Käymme myös Parco Scherrerin kasvitieteellisessä puutarhassa. Lounaan nautimme Morcoten korumaisen kylän rantapromenadilla sijaitsevassa ravintolassa -mikä päätös upealle matkalle! Lounaan jälkeen on hetki aikaa kävellä rantapromenadilla ja jos aika riittää voivat halukkaat kavuta näköalapaikalle ihailemaan ja valokuvaamaan ainutlaatuista maisemaa. Kuljetus Milanoon Malpensan lentokentälle. Finnairin lento Milanosta Helsinkiin klo 19.05, Helsingissä klo 23:05.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas

Ryhmän minimi 15 henkilöä

Finnairin lennot

13.5.2024  Helsinki – Zürich   AY1511  klo 07:55-09:45
17.5.2024 Milano – Helsinki   AY1756 klo 19:05-23:05

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu on 400 EUR/henkilö. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua. 

Peruutusehdot

Peruutus tulee voimaan sillä hetkellä, kun tieto siitä tulee toimistoomme. Palvelumaksua ei palauteta peruutuksen yhteydessä.

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa varaamansa matka seuraavin ehdoin:

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 EUR/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 25.10.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Kuvia

Sveitsin kiertomatka kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna