Kulttuuri­matkat

Maisema- ja kulttuurimatka Sardiniaan

Ajankohta
28.9. - 5.10.2024
Kesto
8 päivää
Kohde
Sardinia, Italia
Hinta
2850 €
Varaa matka

Historiaa, kulttuuria ja smaragdinvihreä meri

Sardinia on Välimeren eristäytyneimpiä ja juuri siksi omaperäisimpiä saaria. Luonto on jylhää ja kasvillisuudeltaan paikoin karuakin; kristallinkirkkaan, smaragdinvihreästä musteensiniseen sävyttyvän meren ympäröivät rannat harvaan asuttuja.  Mineraalirikkaudet, etenkin runsaat piikiviesiintymät, kiinnostivat ensimmäisiä Välimerellä purjehtineita kansoja foinikialaisista etruskeihin ja roomalaisiin. Keskiajalla saaresta kiistelivät vuoroin Pisan ja Genovan meritasavalta, Katalonia-Aragonian merimahti ja viimeiseksi Piemonten Savoian kuningashuone Italian yhdistymiseen saakka 1861.

Matka toteutetaan yhteistyössä Matka-Rasila Oy:n kanssa.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • Lufthansan lennot  Helsinki – München – Cagliari / Olbia – München – Helsinki
 • 23 kg ruumalaukku + 8 kg käsimatkatavaraa
 • majoitus ohjelmassa mainituissa hotelleissa, 7 yötä
 • buffetaamiainen hotelleissa
 • ohjelman mukaiset 7 tasokasta ateriaa viineineen ja viininmaistajaiset
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • Silja Tuomisen opaspalvelut kohteessa
 • palvelumaksut ja verot

Lisämaksusta

 • 1-hengen huone, lisämaksu 595 €
 • muut palvelut

Matkanjohtaja

Silja Tuominen

Valmistuttuani Helsingin Kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi ajauduin matkailualalle. Opiskeluaikana olin jo työharjoittelussa Dublinissa ja Wienissä, jossa jatkoin puolisen vuotta myös yliopistossa. Aurinkomatkojen edustajana aloitin Itävallasta, Jugoslaviasta ja Thaimaasta päätyen Italiaan, jossa löysin humanistin sieluni. Taidehistoria, yleinen ja kirkkohistoria sekä arkeologia muo... Lue lisää

Majoitus

Useita hotelleja

Hotel Regina Margherita ****  (2 yötä)

Viale Regina Margherita 44, 09124 Cagliari

Cagliarin historiallisessa keskustassa sijaitseva hyvätasoinen hotelli, jonka lähellä on runsaasti ravintoloita, baareja ja kauppoja. Ilmastoiduissa huoneissa on tallelokero, taulu-tv, minibaari, Wi-Fi ja hiustenkuivaaja.

Carlos V Wellness & Spa ****+ (2 yötä)

Lungomare Valencia 24, 07041 Alghero

Algheronlahdella olevassa tasokkaassa hotellissa voi rentoutua kylpylässä ja ihailla upeita merinäkymiä katolla sijaitsevasta ravintolasta. Lisäksi hotellissa on baareja, uima-altaita ja sauna. Ilmastoiduissa huoneissa on parveke, tallelokero, taulu-tv, minibaari, Wi-Fi ja hiustenkuivaaja.

 Gabbiano Azzurro Hotel & Suites **** (3 yötä)

Via Dei Gabbiani s.n., 07020 Golfo Aranci

Algheronlahdella olevassa tasokkaassa hotellissa voi rentoutua kylpylässä ja ihailla upeita merinäkymiä katolla sijaitsevasta ravintolasta. Lisäksi hotellissa on baareja, uima-altaita ja sauna. Ilmastoiduissa huoneissa on parveke, tallelokero, taulu-tv, minibaari, Wi-Fi ja hiustenkuivaaja.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

lauantai 28.9. - lauantai 5.10.2024

28.9. lauantai│ Helsinki – Cagliari (I)

Lufthansan lennot Münchenin kautta Cagliariin klo 12.45–17.40. Oppaamme Silja Tuominen on ryhmää vastassa Cagliarin lentoasemalla. Siirtyminen puolen tunnin ajomatkan päähän historiallisessa keskustassa sijaitsevaan hotelli Regina Margheritaan (2 yötä). Majoittumisen jälkeen lähdemme yhteiselle illalliselle.

29.9. sunnuntai | Etelärannikko – Sant’Antiocon saari (A, L)

Kokopäiväretki Sardinian poikkeukselliseen menneisyyteen lähes kolmen tuhannen vuoden taakse, jolloin ensin foinikialaiset ja sen jälkeen Karthagon puunilaiset hallitsivat saaren länsirannikkoa ja perustivat sinne lukuisia kauppatukikohtia. Ajamme Cagliarin lahden poikki kaunista maisematietä turkoosinvihreiden poukamien ja jylhien kalliomaisemien ohitse vajaan parin tunnin ajomatkan päähän Sant’Antiocon saaren laguunille. Näemme arkeologisessa museossa uhrilasten lehdon (Tophet), joka selventää foinikialaisten lasten uhraamisesta syntynyttä legendaa. Maisemaravintolassa nauttimamme lounaan jälkeen palaamme nopeampaa tietä sisämaan kautta. Päivän päätteeksi ajamme bussillamme hotellin yläpuolelle kohoavalla kukkulalla sijaitsevaan, vanhaan hallintokeskukseen (Castello / Casteddu). Sen muurien sisään rajoittui varsinainen historiallinen keskusta aina Italian yhdistymiseen saakka 1861. Siellä sijaitsee myös katedraali S. Maria del Castello. Laskeudumme kapeita kujia pitkin katedraalille ja sieltä Cagliarin lahdelle avautuvien näköalojen jälkeen takaisin hotelliimme.

30.9. maanantai | Cabras – Bosa – Alghero (A, L)

Aamiaisen lähdemme ylittämään Campidanon tasankoa. Sen kautta saavumme Oristanon riisinviljelysalueelle ja sieltä Cabrakseen, merkittävän kelttikalanmädin, bottargan tuotantokeskukseen. Seudun asutus juontaa pronssikaudelle, jonka historiaan saamme perehtyä Giovanni Marongiun museossa. Länsimaisen veistostaiteen varhaisimpiin kuuluvat jättiläismäiset veistokset löydettiin Oristanon lahdelta Monte Pramasta v. 1974.  Ne edustavat Sardiniassa tuolloin vallinneen nuraghikulttuurin korkeinta tasoa tuhansien jättiläismäisten kivilinnoitusten, nuraghien, ohella. Kyseessä ovat todennäköisesti esihistoriallisen temppelin kattotukina toimineet jättiläiset noin 2600 vuoden takaa. Jatkamme rantatietä Temo-joen laaksoon, jossa mahdollisesti jo foinikialaisten perustama keskiaikainen Bosa sijaitsee. Kylän yläpuolella kohoava 1100-luvulla rakennettu Malaspinan linna on yksi saaren harvoista linnoista, ja se todistaa laakson tärkeästä asemasta mantereelta tulleiden pisalaisten hallitsijoiden aikana. Vierailemme keskustan kujalla olevassa kuuluisan Bosan malvasia-tuottajan enoteekissa, jossa saamme maistella paitsi oliiviöljyä myös kahta erilaista malvasia-viiniä, minkä jälkeen nautimme lounaan. Tauon jälkeen jatkamme rantatietä kohti Algheron korallilahtea, jonne saavumme vajaan tunnin ajon jälkeen. Majoitumme keskustan näköalarinteessä sijaitsevaan hotelliimme Carlos V (2 yötä). Illalla on vapaata aikaa lähteä nauttimaan pikkusuolaista upealla keskustan kävelyväylällä tai korallikoruliikkeitä täynnä olevassa vanhassa kaupungissa.

1.10.tiistai | Alghero – Neptunuksen tippukiviluolat – Sella e Moscan viinitila (A)

Aamupäivällä teemme sään salliessa veneretken Algheron Korallilahden ylitse vastapäätä kohoavan jylhän Capo Caccian kallion juurella sijaitseviin tippukiviluoliin, joiden valaistut salit ovat toinen toistaan satumaisemmat.  Palaamme satamaan ja jatkamme iltapäivällä viinitilalle Sella e Mosca, jonka kellarikierroksen jälkeen saamme maistella kolmea talon viiniä pikkusuolaisen kera.

2.10. keskiviikko | Sardinian nuraghi- ja paimentolaiskulttuuri (A, L)

Aamiaisen jälkeen lähdemme sisämaan vuoristomaisemiin runsaan parin tunnin ajomatkan päähän. Matkan varrella pysähdymme tutustumaan pronssikaudella kukoistaneeseen nuraghikulttuuriin, jonka parhaiten säilyneitä monumentteja on Santu Antinun nuraghi, jättiläismäisistä kivistä rakennettu linnake. Eri puolilla Sardiniaa on säilynyt yli 6000 nuraghia, jotka lukuisien muiden esihistoriallisten monumenttien ohella tekevät saaren arkeologiasta erityisen kiinnostavan. Vuosituhansien paimentolaisuus on leimannut Sardinian maisemaa enemmän kuin muissa Välimeren maissa johtaen poikkeuksellisiin maanomistusmuotoihin.  Eristäytyneimmässä sisämaassa on Barbagian nimellä tunnettu toisinaan hyvin kapinallinen alue, joka onnistui puolustautumaan jopa roomalaislegioonilta. Lammastalous on yhä pääelinkeino, ja sen tuotteet – erinomaiset juustot – valloittivat Amerikan toista sataa vuotta sitten. Ei vain omiin oloihin, vaan myös maailman politiikkaan kohdistuva protestihenki on synnyttänyt alueen kuuluisimmassa keskuksessa Orgosolossa ainutlaatuisen murales-taiteen keskustan julkisivuissa. Nautimme tyypillisen lammaspaimenten lounaan istuen rautatammimetsän katveessa keskellä jylhää vuoristomaisemaa, syöden sormin lammas- ja possunkasvattajien oman tilan tuotteita ja saaren maineikasta Cannonau-viiniä nautiskellen. Leppoisan lounastauon jälkeen jatkamme vajaan parin tunnin ajon päähän saaren itärannikolle Olbiaan ja sen kärjessä levittäytyvälle Golfo Arancin lahdelle. Majoitumme viehättävään perhehotelliin Gabbiano Azzurro (3 yötä).

3.10. torstai | Garibaldin saari Caprera – miljonäärien Smaragdirannikko (A, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme n. 45 min. ajomatkan päähän Palauhun, josta siirrymme autolautalla 15 min. matkan päähän Capreran saarelle, Maddalenan saariston luonnonsuojelualueella. Italian vapaustaistelija, uuden ja vanhan maailman sankari Giuseppe Garibaldi eli vuosikymmeniä omistamallaan karulla saarella. Näemme hänen kauniin kotipiirinsä, johon hänet on myös omaisineen haudattu. Maddalenan keskustassa viettämämme lounastauon jälkeen ajamme Costa Smeraldaan, prinssi Aga Khanin 1960-luvulla rakennuttamaan lomaparatiisiin. Mutkitteleva, turkoosinvihreiden vesien reunustama rannikko ympäröi n. 5000 ha suuruista aluetta, jonka luonnon keskelle kätkeytyvät miljonäärien huvilat. Palaamme iltapäivällä hotelliin, jossa nautimme yhteisen illallinen.

4.10. perjantai | Golfo Aranci (A, I)

Vapaapäivä nauttia hotellin uima-altaalla tai lempeässä merivedessä ja kierrellä ympärillä levittäytyvän Golfo Arancin rannoilla ja liikkeissä. Yhteinen hotelli-illallinen.

5.10. lauantai | Olbia – Helsinki (A, L)

Aamupäivä vapaata rentoutua hotellin uima-altaalla ja meressä. Hotellilounaan jälkeen lähdemme Olbian lentokentälle, josta Lufthansan lennot Münchenin kautta Helsinkiin klo 17.25-23.50.

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

28.9. LH2461 Helsinki – München 12.45- 14.20
28.9. LH1918  München – Cagliari 15.50- 17.40
5.10. LH1911  Olbia – München 17.25- 19.05
5.10. LH2466 München- Helsinki   20.20- 23.50

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu 400 euroa maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen lähtöä.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 12.12.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja jotka löytyvät verkkosivuiltamme.

Kuvia

Maisema- ja kulttuurimatka Sardiniaan kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun