Lukijamatkat

Senioriopettaja-lehden lukijamatka: Patikointia Cinque Terressä

Ajankohta
19.9. - 26.9.2023
Kesto
8 päivää
Kohde
Italia, Cinque Terre
Hinta
1970 €

Kuvankaunis Cinque Terre ja ympäröivät kylät

Cinque Terren alue Italiassa on yksi Välimeren koskemattomimmista luonnonpuistoista. Alue muodostuu nimensä mukaisesti viidestä pienestä kalastajakylästä: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola ja Riomaggiore. Kylien maisemia värittävät kauniiden talojen lisäksi viiniköynnökset, oliivi- ja sitruunapuut ja näkymät kristallinkirkkaalle siniselle merelle. Rantojen jyrkät kalliot ovat syynä siihen, että meri oli aiemmin ainoa pääsy Cinque Terreen, eikä kaupunkien välillä ole vieläkään tieyhteyttä. Vain yksi rautatie yhdistää alueen sisämaahan ja kiertelee jännittävän jyrkkää rannikkoa pitkin. Vaihtoehtona on ajaa tummissa tunneleissa vuoren alla. Valon ilmaantuessa silmää ilahduttavat kauniit pastellisävyiset rakennukset, jotka on maalattu vanhojen perinteiden mukaan. Korkealla merenpinnan yläpuolella risteilevät vaellusreitit tarjoavat loistavat mahdollisuudet nauttia alueen upeista merinäköaloista. 

Kaikki päivät on suunniteltu siten, että jos ei jaksa/halua lähteä mukaan vaellukselle, voi vaihtoehtoisesti viettää aikaa tutustumalla alueeseen (seurata kuitenkin ryhmän mukana paikkakunnalle, josta kävelijät lähtevät liikkeelle). 

Matkan voi varata myös nais-/miespaikalle, jaettuun 2h-huoneeseen. Jos huoneluku ei mene tasan, on viimeiseksi varanneen varauduttava lunastamaan 1h-huone lisämaksusta.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • Norwegianin suorat lennot Helsinki-Pisa-Helsinki
 • 23 kg ruumalaukku + 8 kg käsimatkatavaraa
 • majoitus 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja vaellukset
 • suomalainen matkanjohtaja/patikointiopas mukana kohteessa
 • Senioriopettaja-lehden edustaja mukana matkalla
 • palvelu- ja toimistomaksut sekä verot

Lisämaksusta

 • 1-hengen huone 530 €
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennoilla
 • muut palvelut

Kohokohdat

 • päivävaellukset suomalaisen oppaan johdolla
 • värikkäät kalastajakylät
 • upeat maisemat

Majoitus

Hotel Carla

Martiri 28, 19015 Levanto

Remontoitu ja siisti hotelli, lyhyen kävelymatkan päässä rannalta ja rautatieasemalta. Huoneissa on ilmastointi, suihku, hiustenkuivaaja, tallelokero ja satelliittitelevisio. Ilmainen Wi-Fi on käytettävissä aulassa. Aamiainen on monipuolinen buffet.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 19.9. - tiistai 26.9.2023

19.9.tiistai│matkapäivä, saapuminen Levantoon

Aamupäivällä Norwegianin suora lento Helsingistä Pisaan. Suomalainen opas Riikka-Maija Jyränki on ryhmää vastassa tuloaulassa, kuljetus hotelliin Levantossa. Matkan varrella pysähdymme Pisan tornin aukiolla ihailemassa kuuluisaa kaltevaa tornia. Iltapäivällä pieni kävely Levanton keskustassa oppaan kanssa. Illalla kokoonnumme hotellissa tervetulojuoman merkeissä ja käymme yhdessä oppaan kanssa läpi viikon ohjelmaa. Illallinen omatoimisesti.

20.9.keskiviikko | Vernazza –Corniglia –Manarola vaelluspäivä (A)

VERNAZZA –CORNIGLIA
Reitin pituus: 4 km (+ 250 m)
Kesto: 2 h (kävely 1,5 h)
Vaikeusaste: Helppo 2 / Keskivaikea 3-
Juna Levanto –Vernazza (10 min) ja Corniglia (-Manarola tai -Riomaggiore) –Levanto
Lyhyen junamatkan jälkeen aloitamme päivän vaelluksen Vernazzan kaupungista. Vernazza on monen mielestä yksi Cinque Terren kauneimmista kylistä, ja se näyttäytyykin kuin pienenä jalokivenä meren ja kallioiden välissä. Vernazza perustettiin noin vuonna 1000 ja se tarjoaa ainutlaatuisia maisemia, jylhiä kallioita, viljelyksiä ja hulppeat näkymät merelle. Kaupungin halki kulkee jyrkkiä ja kapeita katuja, jotka laskeutuvat päätietä kohti ja päättyvät pieneen aukioon venesataman edessä. Vernazzasta kävelemme Cornigliaan, ainoaan Cinque Terren kaupungeista, joka ei ole kosketuksissa mereen. Se sijaitsee noin 100 metriä korkealla kivisellä niemekkeellä ja Corniglian ympäristössä on runsaasti viinintuotantoa. Kävelyn päätteeksi vapaata aikaa tutustua kylään ja omatoimiseen lounaaseen. Halukkaat voivat jatkaa senjälkeen vielä vierailulle Manarolaan tai Riomaggioreen.Vaihtoehtoisesti voi palata junalla suoraan Levantoon.

21.9.torstai| Levanto –Monterosso vaelluspäivä (A)

LEVANTO –MONTEROSSO
Reitin pituus: 8 km (+ 400 m)
Kesto: 4 h (kävely 2,5 h)
Vaikeusaste: Keskivaikea 3-
Juna Monterosso –Levanto (4 min)
Päivän patikointi alkaa heti Levanton kaupungista ja suuntaamme Cinque Terren kylistä suurimpaan eli Monterosso Al Mareen. Monterosso on kylistä ainoa, jossa on pitkä hiekkaranta ja rantakatu, jonka varrella on jäätelöbaareja ja kahviloita. Kaupungin jakaa kahteen osaan niemeke, jossa on satametrinen tunneli, toisella puolella Feginan alue (asuinalue ja rautatieasema), toisella vanha satama (historiallinen keskusta ja venelaituri). Feginan alueella on monia loma-asuntoja, pitkä ranta ja 14 metriä korkea patsas Il Gigante, joka kuvaa jumalaa Neptunusta. Historiallinen keskusta muodostuu ”caruggeista”, tyypillisistä kapeista Ligurian kujista, joiden varrelta löytyy ravintoloita sekä keramiikkaa ja käsitöitä  tarjoavia matkamuistomyymälöitä. Vaelluksen ja omatoimisen lounaan jälkeen on mahdollisuus jäädä nauttimaan vaikkapa rantaelämästä sään salliessa. Paluu takaisin Levantoon junalla.

22.9.perjantai| Sestri Levante–Punta Manara vaelluspäivä (A)

SESTRI LEVANTE–PUNTA MANARA
Reitin pituus: 6,5 km (+ 270 m)
Kesto: 3 h (kävely 2 h)
Vaikeusaste: Helppo 2 / Keskivaikea 3-
Juna Levanto –Sestri Levante –Levanto (31-34 min)
Siirrymme junalla Sestri Levanteen, joka on viehättävä vanha kaupunki ja yksi alueen suosituimmista upean sijaintinsa ansiosta. Jyrkänteet ja meri luovat kauniit puitteet pastellinsävyisille rakennuksille. Niemenkärki jakaa kaupungin kahteen osaan; La Baia del Silenzio (Hiljaisuuden niemi) ja La Baia del Favole (Satujen niemi). Sestri Levante tarjoaa kauniiden auringonlaskujen lisäksi myös paljon muuta nähtävää , esim. Galleria Rizzi, Gualinon linna sekä useita kauniita kirkkoja ja ostosmahdollisuuksia. Patikointi suuntautuu Punta Manaraan, niemelle, josta on uskomattoman upeat näkymät Cinque Terren rannikolle. Palaamme kaunista näköalapolkua Sestri Levanteen ja sieltä junalla takaisin Levantoon.

23.9.lauantai| Vapaapäivä (A)

Vapaata aikaa vaikkapa rantapäivän viettoon tai omatoimiseen vierailuun junilla alueen lähikylissä.

24.9.sunnuntai| Framura –Bonossola vaelluspäivä (A)

FRAMURA –BONASSOLA
Reitin pituus: 6,5 km (+ 250 m)
Kesto: 2–2,5h
Vaikeusaste: Helppo 2+
Juna Levanto –Framura (8 min) ja Bonassola –Levanto (3 min)
Lyhyen junamatkan jälkeen saavumme Framuraan, josta aloitamme kävelymme kohti Bonassolan kaupunkia. Reitti ei ole niin ruuhkainen kuin Cinque Terren tunnetuimmat polut, mutta se on silti yksi alueen kauneimmista ja tarjoaa hyvin vaihtelevia ja mielenkiintoisia maisemia. Framuran asemalta kävelemme ensin asfaltoitua tietä pitkin Porto Pidocchion yläpuolelle,josta alkava kävelypolku johdattaa meidät korkealle merenpinnan yläpuolelle. Matkan aikana maisemat vaihtelevat metsistä oliivi-ja viininviljelyksiin. Kävelymme jatkuu hiekkatietä pitkin ja saavumme Salto della Lepreen (Jäniksen hyppy), uskomattomalle luonnonkiviselle niemekkeelle, josta on kaunis näköala merelle. Täältä helppo ja maisemallinen kävely vie meidät alas Bonassolaan, viehättävään merenrantakylään, jossa on pitkä ranta, ehkä yksi Ligurian kauneimmista. Ennen paluuta junalla takaisin Levantoon vapaata aikaa lounastaa ja nauttia Bonassolan tunnelmista.

25.9.maanantai| Vapaapäivä (A)

Vapaata aikaa vaikkapa rantapäivän viettoon tai omatoimiseen vierailuun junilla alueen lähikylissä. Genova on reilun tunnin junamatkan päässä, sinnekin ehtii hyvin tehdä omatoimisen päiväretken. Genova on tunnettu merenkulkukaupunki, sen satamassa poikkesivat aikoinaan jo etruskit kauppamatkoillaan. Täällä syntyi Kristoffer Kolumbus v. 1451 ja täältä lähtivät valtamerialukset kohti Amerikkaa vieden mukanaan siirtolaisia uuteen maailmaan. Yhä edelleenkin Genovan satama on merkittävä kauppa-ja matkustajalaivasatama. Keskustassa on kauniita, pääasiassa 1500–1600-luvuiltaperäisin olevia rakennuksia, jotka ovat olleet joko ns. yksityispalatseja tai hallintorakennuksia ja useat näistä toimivat nykyisin museoina. Musta-valkoraitainen San Lorenzon tuomiokirkko edustaa tyypillistä ligurialaista rakennustyyliä. Keskiaikainen keskusta on täynnä pieniä, tunnelmallisia kujia, sen sijaan Via XX Settembren varrella taas ovat tärkeimmät liikkeet. Satamabulevardin varrelle jää yksi Euroopan suurimmista akvaarioista ja samaisen bulevardin varrella on kaunein freskoin koristettu entinen pankkirakennus, Palazzo San Giorgio.

26.9.tiistai| kotiinpaluu (A)

Aamiaisen ja huoneenluovutuksen jälkeen kuljetus Pisan lentokentälle, josta palaamme Norwegianin suoralla lennolla Helsinkiin.
Kaikki vaellukset ovat suhteellisen lyhyitä ja sopivat hyvän peruskunnon omaaville matkailijoille. Reitit alueella sisältävät kuitenkin kapeita polkuja sekä runsaasti askelmia ja portaita, jotka saattavat olla hankalia erityisesti alaspäin laskeuduttaessa = tukevat vaelluskengät (ei tavallisia tennareita/lenkkareita eikä mielellään vaellussandaaleja).

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

19.9.2023  D8 2942  Norwegian  Helsinki-Pisa  klo 10.30-12.45

26.9.2023  D8 2943  Norwegian  Pisa-Helsinki  klo 13.25-17.40

Maksuehdot

Ennakkomaksu 400 euroa maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen lähtöä.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 31.1.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja jotka löytyvät verkkosivuiltamme.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna