Ruoka- ja viinimatkat

Ylellinen ruokamatka Nizzaan ja Monacoon

Ajankohta
25.4. - 28.4.2024
Kesto
4 päivää
Kohde
Nizza ja Monaco
Hinta
1995 €
Varaa matka

Ripaus luksusta, kauniita maisemia ja elämyksiä Ranskan Rivieralla

Enkeltenlahden kainalossa sijaitseva Nizza lumoaa matkailijat kauneudellaan yhä uudelleen. Tarjolla on kuvataiteen ja arkkitehtuurin helmiä eri vuosidadoilta.  Matkan aikana nautimme provencelaisen keittiön antimista ja valmistamme niitä itse keittiömestari Kari Aihisen ohjauksessa. Mielenkiintoisia tarinoita kotikaupungistaan Monacosta meille kertoo Erja Häkkinen. Tule mukaan kokemaan lumoava Nizza ja sen ympäristö. 

Oppaana Timo Hakola
Matkaisäntänä Kari ”Kape” Aihinen
Monacossa Erja Häkkinen 

Matka toteutetaan yhteistyössä Matka-Rasila Oy:n kanssa.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot Helsinki-Nizza-Helsinki, turistiluokassa
 • yksi ruumaan laitettava matkatavara ja yksi käsimatkatavara
 • majoitus 2-hengen huoneessa (3 yötä)
 • buffet-aamiainen hotellissa
 • tulopäivän välipalat viineineen
 • Kari Aihisen esitelmä ja kokkauskurssi sisältäen viinin ja aterian
 • lounas viineineen Monacossa sekä Erja Häkkisen esitelmä
 • lähtiäislounas
 • matkaohjelmassa mainitut bussikuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
 • Timo Hakolan opaspalvelut kohteessa

Lisämaksusta

 • 1-hengen huone 330 €. Ilman huonekaveria matkustavan tulee varata yhden hengen huone.
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennoilla
 • muut palvelut

Majoitus

Aston la Scala ****

Hotel Aston La Scala sijaitsee Nizzan keskustassa  Promenade du Paillonpuiston laidalla. Hotellista on lyhyt kävelymatka Promenade des Anglais –rantakadulle ja vanhaankaupunkiin. Massenan aukio on 200 metrin päässä. Hotellissa on ravintola, baari ja kattoterassi 

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

torstai 25.4. - sunnuntai 28.4.2024

25.4. torstai | Helsinki – Nizza  (välipala)

Finnairin suora lento Nizzaan klo 08.05–10.25. Oppaamme Timo Hakola on ryhmää vastassa Nizzan lentokentällä. Jatkamme suoraan kaupunkikierrokselle, jonka aikana näemme mm Nizzassa syntyneen Giuseppe Garibaldin aukion, oopperan, kukka- ja vihannestorit. Maistelemme nizzalaisia suolaisia ja makeita erikoisuuksia paikallisessa viinikellarissa, jossa Kari Aihinen kertoo meille provencelaisesta ruokakulttuurista. Majoittuminen ASTON LA SCALA **** hotelliin, 3 yötä. 

26.4. perjantai | Monte Carlo – Monaco  (A, L)

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Monacon ruhtinaskuntaan. Ajamme sinne kaunista rantatietä, matkan varrella voimme ihailla merimaisemia ja upeita huviloita. Matkaa on vain parikymmentä kilometriä, mutta ehdimme ajaa neljän kaupungin läpi. Perillä suuntaamme ensin Monte Carloon. Vierailemme maailmankuulun kasinon ja ikonisen Hotel de Paris’n tuntumassa, jossa kaikki luksuskaupat sijaitsevat, ennen kuin suuntaamme maan pääkaupunkiin, Monacoon. Nousemme hisseillä kukkulalle ja jatkamme kävellen palatsiaukiolle. Näemme prinsessojen huvilat ja käymme katedraalissa, jonne ruhtinaspari Grace ja Rainier III on haudattu. Yhteisen lounaan aikana Erja Häkkinen kertoo meille Monacosta. Palaamme iltapäivällä takaisin Nizzaan

27.4. lauantai | Kokkauskurssi Nizzassa (A, L)

Aamiainen hotellissa. Suuntaamme jalan Nizzan vanhaan kaupunkiin. Siellä meitä odottaa kokkauskurssi, jonka aikana valmistamme Kari Aihisen johdolla itsellemme herkullisen lounaan. Ryhmä jaetaan kahteen osaan:
Ryhmä 1: kurssi klo 10–12, ruokailu klo 12–13
Ryhmä 2: kurssi klo 13–15, ruokailu klo 15–16
Illalla nautimme vielä drinkin pienen purtavan kera hotellimme kattoterassilla, josta on mahtavat näköalat Nizzan ylle. 

28.4. sunnuntai| Nizza Pont du Loup – Saint-Paul-de-Vence – Helsinki (A, L)

Aamiainen hotellissa. Klo 10.30 lähdemme matkatavarat mukanamme kohti pientä Pont du Loupin kylää. Siellä tutustumme yli 100 vuotta vanhaan makeisia valmistavaan yritykseen, joka tuottaa mm. sokeroituja hedelmiä, suklaata, hilloja ja keksejä. Pont du Loupissa nautimme lounaan viineineen paikallisessa majatalossa. Ennen lentokentälle menoa pysähdymme vielä kuvauksellisessa Saint-Paul-de-Vencen taiteilijakylässä, jossa tutustumiskierroksen jälkeen jää vielä aikaa kiertää ateljeita tai istuskella Café de la Placen terassilla ja seurata petankin pelaajia.
Finnairin suora lento Nizza-Helsinki klo 20.30-00.45. 

A=aamiainen, L=lounas

Lennot

25.4.2024 AY1601  Helsinki – Nizza 08.05- 10:25
28.4.2024 AY1604  Nizza – Helsinki  20.30- 00.45 (+1)

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu 400 euroa maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen lähtöä.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 30.6.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja jotka löytyvät verkkosivuiltamme.

Kuvia

Ylellinen ruokamatka Nizzaan ja Monacoon kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna