Puutarhamatkat

Kotipuutarhalehti: Puutarhamatka Irlantiin

Ajankohta
13.5. - 18.5.2024
Kesto
6 päivää
Kohde
Irlanti
Hinta
2270 € / 2360 €

Vihreän saaren lumoavat puutarhat

Matka on täynnä. Voit ilmoittautua jonotuslistalle ja kysyä peruutuspaikkoja (tilanne 24.10.2023)

Lähde kanssamme vihreän saaren lumoaviin puutarhoihin. Näemme matkan aikana niin historiallisia linnapuutarhoja kuin intohimoisten harrastajien yksityispuutarhoja. Matkan aluksi käymme länsirannikon jylhissä maisemissa ja sen jälkeen asetumme Dubliniin, josta teemme retkiä kaupungin ulkopuolelle.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • suora lento Helsinki–Dublin–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • aamiainen Helsinki-Vantaa lentoasemalla lähtöaamuna
 • ohjelman mukaiset majoitukset jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset ja vierailukohteet
 • ohjelman mukaiset ateriat ruokajuomana vesi
 • Kotipuutarhalehden edustaja mukana koko matkan ajan
 • suomalainen matkanjohtaja/paikallisopas kohteessa
 • kuulokkeet
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 440 €
 • ruokajuomat, paitsi vesi
 • muut mahdolliset palvelut
 • muille kuin Kotipuutarha -lehden tilaajille hinta on 2360 €/hlö jaetussa 2h-huoneessa. Tilaajaksi lasketaan henkilö, jonka kotiosoitteeseen on normaalihintainen kestotilaus voimassa loppulaskun erääntyessä. Varaudu ilmoittamaan tilaajanumerosi matkaa varatessasi (lehden takakannessa osoitteen päällä)

Kohokohdat

 • ihastuttavat historialliset linnapuutarhat sekä intohimoisten harrastajien yksityisiä puutarhoja
 • Irlannin taianomaiset vehreät maisemat
 • historialliset ja kiehtovat linnat
 • aina hyväntuulinen Dublin

Majoitus

Useita hotelleja

Castletroy Park hotel 4* 13.-14.5.
Dublin Road, Limerick
Tel:  +353-(0)61-335566

Castletroy Park Hotelli sijaitsee noin 5 km päässä Limerickin keskustasta hyvien liikenneyhteyksien ja palvelujen läheisyydessä. Hotellissa on 107 tilavaa ja korkeatasoista huonetta.  Huoneissa kylpy/suihku, TV, puhelin, hiustenkuivaaja, silitysvälineet ja maksuton internet-yhteys. Hotellin Mc Laughlin’s ravintola tarjoilee paikallista, taidolla ja laadukkaista raaka-aineista valmistettua ruokaa. The Brasserie- bistro/baarissa on kattava lounas sekä bistromenu. Hotellin The Garden Room’issa voit nauttia erikoiskahveja ja pientä syötävää. Hotellin yhteydessä on lisäksi hyvinvointikeskus, jossa monipuolinen allasosasto, sauna, mahdollisuus erilaisiin kauneushoitoihin sekä monipuoliset kuntoilumahdollisuudet.

Iveagh Garden Hotel 4* 14.-18.5.
72-74 Harcourt Street, Dublin 2
Tel: +383-(0)1-568 5500

Iveagh Garden on helmikuussa 2018 avattu elegantti 4-tähden boutigue-tyylinen hotelli Dublinin keskustassa, Liffey-joen etelä puolella St Stephens Green puiston, Grafton Street kävelykadun ja Iveagh Garden puutarhan vieressä. Hotellissa on 145 huonetta, joista löytyy mm. Wifi, Taulu TV, tallelokero, silitysvälineet, ilmastointi, kahvin/teen keittovälineet, hiustenkuivaaja. Hotellista löytyy Elle’s Kitchen ravintola joka tarjoilee erinomaisen menun vaativampaankin makuun. Library Bar tarjoilee viihtyisän tilan rentoutumiseen.  Tyyliä ja tunnelmaa Dublinin parhaimmalla sijainnilla!

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 13.5. - lauantai 18.5.2024

13.5. maanantai│Helsinki – Dublin – Limerick (I)

Kotipuutarhan edustaja Maija Stenman ottaa ryhmän vastaan lähtöaulassa Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Nautimme yhdessä aamiaisen ennen koneeseen menoa. Finnairin lento Dubliniin klo 8.05–9.30, jossa suomalainen paikallisoppaamme Suleima Rintala on vastassa. Lentokentältä lähdemme ajamaan länteen, ja noin puolen tunnin kuluttua pysähdymme viehättävässä, 15 vuotta sitten perustetussa yksityispuutarhassa, joka jakautuu useaan eri teeman mukaiseen huoneeseen. Reilun hehtaarin kokoisella alueella on mm. välimerellinen puutarha, niittypuutarha, hedelmätarha, varjotarha ja mietiskelypuutarha. Rakenteissa ja pinnoissa on käytetty paljon kierrätettyjä materiaaleja, ja siksi puutarha vaikuttaa ikäistään vanhemmalta. Nautimme puutarhassa myös kahvia, teetä ja kotitekoisia scones-leivonnaisia. Iltapäivällä saavumme länsirannikolle ja toiseen kohteeseemme, yksityiseen metsäpuutarhaan, joka on valittu yhdeksi Irlannin kauneimmista. Atlantilta puhaltavien tuulien keskellä, karuissa olosuhteissa ja hyvin ohueeseen kasvualustaan omistaja on onnistunut luomaan tunnelmallisen puutarhan, jonka kruunu on pyöreä historiallinen kivisilta. Istutukset ovat muodostuneet talon ympärillä oleville luonnonkivipenkereille, puron varteen ja pähkinäpensaiden varjostamille metsäpoluille. Kasvilajistoon kuuluu laajan, enimmäkseen ruukuissa kasvavan kuunliljakokoelman lisäksi mm. vuokkoja, esikkoja, irlantilaisia narsisseja sekä luonnon orkideoja. Illansuussa poikkeamme vielä ihastelemassa merimaisemaa kuuluisilla Moherin kallioilla, joiden jälkeen maailman aikoinaan uskottiin loppuvan. Kalliojyrkänteet ovat kahdeksan kilometrin pituiset ja pudotusta mereen on 210 metriä. Hyvällä säällä kallioilta näkee Aranin saarelle saakka. Majoitus Limerickissä, Castletroy Park hotellissa. Yhteinen illallinen hotellissa.

14.5. tiistai│Limerrick – Dublin (A, L)

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen lähdemme tutustumaan lähellä Limerickiä sijaitsevaan monipuoliseen vesipuutarhaan. Kahden suuren, lummelammen lisäksi 2000 neliömetrin puutarhassa on useita muitakin teemoja kivikkopuutarhasta harvinaisten australialaisten kasvien kokoelmaan. Tältä puutarhalta ei kannata odottaa nurmikkoa ja tavanomaisia perennapenkkejä, vaan yllätyksiä ja erikoisuuksia, joita isäntämme meille innostuneena esittelee.  Ennen paluuta itärannikolle käymme yksityisessä rinnepuutarhassa, jonka nykyisen omistajan isä on perustanut lähes sata vuotta sitten. Vanhat puut luovat suojaisan ympäristön uudemmille, aroille lajeille, joita intohimoisesti kasveja harrastava omistajapariskunta on kerännyt. Erikoisten puiden lisäksi puutarhassa kasvaa mm. sinivaleunikkoja, erilaisia magnolioita, alppiruusuja, atsaleoja ja puusaniaisia, joiden taidokkaista yhdistelmistä syntyy seesteinen ja rauhoittava ilmapiiri, lähes paratiisinomainen tunnelma. Puutarhaa ei turhaan sanota länsirannikon kätketyksi helmeksi, jonka vain harva tuntee. Iltapäivän puolella nautimme yhteisen lounaan Irlannin kauneimpiin kyliin kuuluvassa Adaressa. Myöhemmin iltapäivällä poikkeamme vielä Heywoodin puutarhassa, joka on tunnetun arts and crafts -arkkitehti Edwin Lutyensin tunnetuin työ Irlannissa. Uskotaan, että sen istutukset on tehnyt itse cottage-puutarhan äiti Gertrude Jekyll. Itse kartano on palanut jo 1950-luvulla, mutta puutarha on säilynyt, ja sieltä avautuu romanttinen näköala ympäröivälle maaseudulle. Yksi puutarhan tärkeimmistä osista on syvännepuutarha, jonka keskellä on pyöreä allas ja suihkulähde.  Dublinissa majoitumme hyvälle paikalle kaupungin keskustaan lähelle Grafton Streetin kävelykatua, Iveagh Garden Hotel (4 yötä).

15.5. keskiviikko│Dublinin eteläpuoli (A, L)

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti etelää tutustumaan kolmeen erilaiseen puutarhaan Dublinin lähellä. Ensimmäiseksi vierailemme Dundrumin pikkukaupungissa, jonne ensimmäisen maailmansodan jälkeen rakennettiin paljon taloja sodasta palaaville veteraaneille ja merimiehille. Taloihin kuului laaja puutarha, josta saatiin tuoretta syötävää pöytään. Kohteemme on tyypillinen veteraanipuutarha, jossa tosin nykyään pääpaino on koristepuutarhassa hyötyviljelyn sijasta. Kooltaan puutarha on noin 1300 neliömetriä ja sen näyttävimpiä elementtejä ovat runsaat perennapenkit, jotka ympäröivät keskusnurmikkoa. Jatkamme matkaa jo 1860-luvulla perustettuun Mount Usheriin, joka on yksi Irlannin tärkeimmistä puutarhoista ja erinomainen erinomainen erimerkki nk. Robinson-puutarhasta, jossa luonto ja sen eläimet ovat etusijalla. Teemme yhdessä kävelykierroksen metsäpuutarhassa ja arboretumissa, joka kattaa osan 22 hehtaarin puutarhasta. Tutkimme myös laajat perennaistutukset lähempänä puutarhan sisääntuloa. Yhteinen keittolounas Avoca-puutarhakahvilassa ja aikaa ostoksiin muuripuutarhan taimimyymälässä, jossa on hyvä valikoima taimia ja puutarhatarvikkeita. Lounaan jälkeen käymme taiteilija TJ Maherin palkitussa Patthana-puutarhassa, jonka rakentaminen on aloitettu 25 vuotta sitten. Noin 3000 neliömetrin puutarhaan kuuluu nupukivetty sisäpiha ruukkupuutarhoineen, pääpiha lampineen ja perennapenkkeineen sekä uusin alue, monilajinen ja kukkiva valtava kumpu, ”Torc”, joka valmistui pandemian aikana. Kasviryhmien väritys on valittu mestarillisesti varmalla silmällä, ja muhkeissa perennapenkeissä hehkuvat ennen kaikkea vahvat jalokivien sävyt. Patthana on esitelty myös suurimmissa englantilaisissa puutarhalehdissä ja Gardener’s World -puutarhaohjelmassa. Instagramissa puutarhalla on lähes 50.000 seuraajaa. Palaamme ennen iltaa hotelliimme Dubliniin, ilta vapaa omalle ohjelmalle.

16.5. torstai│Dublinin pohjoispuoli (A, L)

Aamiaisen jälkeen ajamme bussillamme rannikolle Dublinista pohjoiseen, jossa on päivän ensimmäinen kohteemme, Antoinetten ja Daven yksityispuutarha. Lähes 3000 neliömetrin kotipuutarhaa on uudistettu paljon 10 viime vuoden aikana, ja tuloksena on vehreä ja kukkaisa keidas, jolle puut ja koristepensaat muodostavat vahvat raamit. Loiva etelärinne antaa parhaan mahdollisen kasvupaikan aroillekin erikoisuuksille. Pariskunta on erittäin kiinnostunut kasveista ja moni puutarhan perennoista, puista ja pensaista on saanut alkunsa heidän itse tekemistään siemenkylvöistä tai pistokaslisäyksistä.  Puolilta päivin siirrymme Ardgillanin linnaan tutustumaan sen laajaan muuripuutarhaan, jossa 1800-luvulta lähtien on kasvatettu keittiöpuutarhan satoa silmää viehättävään, koristeelliseen potager-tyyliin. Hedelmätarhassa puolestaan on kokoelma vanhoja irlantilaisia omenalajikkeita, jotka on kasvatettu eri muotoihin säleikköön. Muuripuutarhan ohella linnaan kuuluu mm. yrttitarha, irlantilaisista kasveista koottu cottage-puutarha ja neljän vuodenajan puutarha, joka tarjoaa nähtävää ympäri vuoden. Tutustumme lisäksi pieneen puutarhamuseoon, jossa on kokoelma vanhoja puutarhatyökaluja ja -tarvikkeita. Pääsemme käymään myös linnassa sisällä ja nautimme sen kahvilassa yhteisen lounaan. Iltapäivällä palaamme Dubliniin, jossa loppupäivä on vapaa omalle ohjelmalle.

17.5. perjantai│ Wicklow’n maakunta (A, I)

Wicklow’n on kuuluisa puutarhoistaan, ja perjantaina näemme niistä kolme erityisen kuuluisaa. Aamiaisen jälkeen ajamme ensimmäiseksi puutarhurin ja Irlannin tunnetuimman kasvipersoonan, Jimi Blaken Hunting Brooks -puutarhaan Wicklow-vuoren alarinteillä.  Vuosituhannen alussa hän sai sukutilansa maista kahdeksan hehtaarin määräalan ja aloitti rakennusprojektin, joka johti maailmankuulun puutarhan syntyyn. Jimi Blaken puutarhatyylille luonteenomaisia ovat eksoottiset kasvit ja värien ilotulitus. Talon ympärille istutetun vanhimman osan jälkeen puutarha on vähitellen laajentunut ja vallannut vuosien mittaan tontista uusia alueita. Kauempana talosta on metsäpuutarha, jonka kukoistus on huipussaan keväällä. Kuljemme sen läpi noin 10 minuutin matkan, kun siirrymme seuraavaan kohteeseemme alempana rinteessä. Jimin sisaren, June Blaken puutarha on perustettu viktoriaanisen tilanhoitajan rakennuksen ympärille. Tähän agraariantiikkiseen ympäristöön hän on rakentanut reilun hehtaarin kokoisen puutarhan, jossa harvinaisella tavalla yhdistyvät omaperäinen suunnittelu ja nykyaikaiset puutarhatrendit. Yhdistelmät ovat oivaltavia ja väriparit varmalla silmällä valittuja. Puutarhan mielenkiintoa lisää edelleen sen sijoittuminen useaan tasoon ja selkeisiin istutusaltaisiin. Tämä kasvikeräilijän paratiisi tarjoaa itsestään aina uusia puolia ja lumoaa vierailijan ainutlaatuisella tulkinnallaan 2000-luvun puutarhasta. Useimpia istutusten kasveja on myös myynnissä June Blaken pienessä taimistossa. Tämän jälkeen siirrymme Powerscourtin laajaan maisemapuutarhaan. Itse rakennus on peräisin alkujaan 1200-luvulta, mutta 47 hehtaarin puistopuutarhan rakentaminen on aloitettu 1800-luvun puolivälissä, kun Powerscourtin 7. varakreivi peri tilukset. Kartanon alueelta löytyy mm. italialainen puutarha, amerikkalainen puutarha, japanilainen puutarha, yrttitarha ja liikuttava suvun eläinten hautausmaa. Näiden veistokset ja rautakoristeet on tuotu paikalle varakreivin matkoilta eri puolille Eurooppaa. Kartanon alueella on irlantilaisia tuotteita myyvä design-keskus ja Avoca-kahvila, jossa voi nauttia lounasta tai iltapäiväkahvit. Palaamme Dubliniin illansuussa. Myöhemmin illalla vietämme yhteisen kelttiläisen illan, jonka ohjelmassa on hyvää ruokaa sekä perinteistä irlantilaista irlantilaista musiikkia ja tanssia. Illan aikana esiintyy maailmankuulu Celtic Rhytm -tanssiryhmä ja orkesteri, ja bändi esittää irlantilaisia balladeja. Ilta loppuu noin 22.30, jonka jälkeen paluu hotelliin.

18.5. lauantai│ Dublinin koillisosa (A)

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen ehdimme ennen kotiin lähtöä vierailla vielä kahdessa puutarhassa. Nualan ja Conallin yksityispuutarha sijaitsee kukkulan rinteellä lähellä merenrantaa. Paikka oli karua rantaa, kun puutarhan rakentaminen 20 vuotta sitten alkoi, mutta vähitellen siitä muodostui mitä viehättävin perenna- ja veistospuutarha, jossa kuvanveistäjäisäntämme taideteokset pääsevät oikeuksiinsa. Puutarha houkuttelee monimuotoisuudellaan myös luonnoneläimiä, minkä ansiosta se on otettu osaksi UNESCOn suojelemaa Dublininlahden biosfäärialuetta. Lisäksi puutarha on saanut paljon huomiota mediassa. Siitä on tehty lehtijuttuja ja tv-ohjelmia, ja sillä on instagramissa 80.000 seuraajaa. Puolilta päivin siirrymme Malahiden linnaan, jossa tutustumme paikan muuripuutarhaan, laajaan puistoarboretumiin ja perhostaloon. Lisäksi ehdimme tehdä viimeiset ostokset linnan Avoca-myymälässä ja käydä lounaalla sen kahviossa. Malahiden linna on rakennettu jo keskiajalla, ja sen muurien ympäröimä keittiötarha on aikoinaan tuottanut satoa linnanväen tarpeisiin. Linnan omistajasuvun viimeinen lordi Talbot oli kuitenkin intohimoinen kasviharrastaja, joka uudisti muuripuutarhan nykyiseen asuunsa. Kuljetus lentokentälle noin klo 15.30. Lento Dublin-Helsinki klo 18.00–23.05.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Huom! Muutokset matkaohjelmaan, aikatauluihin ja puutarhoihin mahdollisia. Puutarhat ovat laajoja ja sijaitsevat usein rinteessä, joten matka ei sovi liikuntaesteisille.

Lennot

13.5.2024 AY1381 Finnair Helsinki – Dublin klo 08:15 – 09:30
18.5.2024 AY1386 Finnair Dublin – Helsinki klo 18:00 – 23:05

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matka ei sovi liikuntaesteisille. Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehto

Ennakkomaksu 400 € / hlö, maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 e/muutos sekä palveluntarjoajien perimät kulut.

Peruutusehdot

Ennakkomaksun jälkeen täysin kuluton peruutus ei ole mahdollista.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 EUR/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Kon-Tiki Toursin räätälöityjen matkojen erityisehdot täältä: https://www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/, jotka varaaja saa myös varauslaskutuksen yhteydessä kirjallisena. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. poltto-aine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kuvia

Kotipuutarhalehti: Puutarhamatka Irlantiin kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna