Puutarhamatkat

Kotipuutarhalehti: Etelä - Englannin klassikot

Ajankohta
2.9. - 6.9.2024
Kesto
5 päivää
Kohde
Englanti
Hinta
2070 € / 2145 €

Värikästä syksyn kukintaa

Pääkuva: Wisley Gardens

Lähde kanssamme Englannin etelärannikon kuuluisiin puutarhoihin, joissa jokaisen puutarhaharrastajan kannattaa käydä ainakin kerran elämässä. Lisäksi ohjelmassa on mausteena mielenkiintoisia ja yllättäviä yksityispuutarhoja.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Kuva: Nyman`s Garden

Hintaan sisältyy

 • suora lento Helsinki–Lontoo–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset ja vierailukohteet
 • Kotipuutarhalehden edustaja mukana koko matkan ajan
 • suomalainen matkanjohtaja/paikallisopas kohteessa
 • ateriat:  1 x illallinen
 • aamiainen Helsinki/Vantaan lentokentällä lähtöaamuna
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 350 €
 • ruokajuomat
 • muut mahdolliset palvelut
 • muille kuin Kotipuutarha -lehden tilaajille hinta on 2145 €/hlö jaetussa 2h-huoneessa. Tilaajaksi lasketaan henkilö, jonka kotiosoitteeseen on normaalihintainen kestotilaus voimassa loppulaskun erääntyessä. Varaudu ilmoittamaan tilaajanumerosi matkaa varatessasi (lehden takakannessa osoitteen päällä)

Kohokohdat

 • mielenkiintoisia sekä yksityisiä että julkisia puutarhoja
 • värikäs syksyn kukinta
 • viehättävät Etelä-Englannin merenrantakaupungit

Majoitus

Useita hotelleja

The Royal Victoria Hotel*** 2.-4.9.
Marina, St Leonards, Saint Leonards-on-sea TN38 0BD
Tel: +44(0)1424 445544
St Leonardin alueella sijaitseva viehättävä merenrantahotelli. Hotellin rakennutti arkkitehti James Burton v. 1828 ja rakennus on nyt suojelunalainen. Sen upeita marmoriportaita reunustava lähes 7 m korkea peili, antiikkihuonekalut sekä monet alkuperäiset piirteet luovat 1800-luvun tunnelmaa. Hotellissa on vain 50 huonetta, joissa kaikissa on mukavuudet, TV, silitystarvikkeet, vedenkeitin (tee/kahvi), hiustenkuivaaja, puhelin sekä internetyhteys. Huoneiden koko ja muoto vaihtelee rakennuksen iän vuoksi. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

Leonardo hotel Brighton***+ 4.-5.9.
Kings Road, Brighton BN1 2GS
Tel: +44(0)1273 206700
Noin kymmenen vuotta vanha hotelli Brightonin kaupungin keskustassa, rautatieaseman vieressä. Lyhyt kävelymatka kauppakaduille sekä merenrantaan noin vartti. Hyvä valikoima ravintoloita, baareja ja pubeja lähistöllä. Hotellihuoneita on 234 ja niissä on kaikissa mukavuudet, TV, puhelin, jääkaappi, hiustenkuivaaja, vedenkeitin (tee/kahvi) ja kirjoituspöytä. Aamiainen on runsas buffet.

The Harbour Hotel Guildford**** 5.-6.9.
3 Alexandra Terrace High Street, Guildford GU1 3DA
Tel: + 44(0)1483 792300
Moderni keskustahotelli muutaman minuutin kävelymatkan päästä kauppakadulta. Hotellihuoneita on 183 ja niissä on kaikissa mukavuudet, TV, puhelin, ilmastointi, hiustenkuivaaja, vedenkeitin (tee/kahvi) ja tallelokero. Spa-osastolla on kuntosali, uima-allas sekä perinteinen– ja turkkilainen sauna. Hotellissa on myös grilliravintola ja viihtyisä baari.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 2.9. - perjantai 6.9.2024

2.9. maanantai│matkapäivä, Helsinki – Hastings

Kotipuutarhan edustaja Maija Stenman ottaa ryhmän vastaan varhain aamulla Helsinki-Vantaan lentokentällä, jossa nautimme yhdessä aamiaisen. Lento Lontooseen klo 8.00–9.10. Paikallisoppaamme Paula Hiltunen on meitä perillä vastassa. Matkan ensimmäinen vierailukohde on Chartwell House, Winston Churchillin koti, jossa hän asui vaimonsa Clementinen kanssa yli 40 vuoden ajan 1922–64 ja jonne hän vetäytyi lepäämään valtakunnanpolitiikan rasitusten keskellä. Valtaosa puutarhasta on Churchillin pariskunnan itse suunnittelemaa, ja terassilta avautuu hieno näköala yli kumpuilevan Kentin maaseudun. Puutarhan alaosassa on lampia, joiden kultakalojen ruokkiminen oli Churchillin mielestä erityisen rentouttavaa. Tutustumme omaan tahtiin sekä taloon, että puutarhaan, ja aikaa on myös omakustanteiseen lounaaseen paikan kahvilassa. Iltapäivän puolella kohteemme on Scotney Castle gardens, jossa on yksi Britannian parhaista  picturesque-tyylisistä puutarhoista. Se on suunniteltu 1830-luvulla viktoriaanisen maaseutukartanoon keskiaikaisen, vallihaudan ympäröimän linnan raunioiden ympärille. Puutarhaan kuuluu useita erilaisia alueita, kuten louhokseen rakennettu puutarha, metsäpuutarha, kaunis puistoalue, romanttinen rauniopuutarha, jossa muratti, köynnöskuusama, sinisade ja vanhat köynnösruusut kiipeilevät pitkin linnanraunioita, sekä kahdeksankulmainen muuripuutarha, jossa sijaitsevat keittiöpuutarha, hedelmätarha ja leikkokukkapuutarha. Myöhemmin iltapäivällä majoitumme St Leonardsin viehättävään merenrantakaupunkiin aivan historiallisen Hastingsin kupeessa. Ilta vapaa omalle ohjelmalle.

3.9. tiistai│Hastings-Cranbrook-Northiam-Hastings (A)

Hotelliaamiaisen jälkeen suuntaamme Englannin johtavissa puutarhalehdissä ja monessa televisio-ohjelmassa esiteltyyn palkittuun yksityispuutarhaan, jossa moderni maisemasuunnittelu, luontoa mukailevat istutukset ja 1700-luvun talo muodostavat upean kokonaisuuden. Puutarhan tukirankana toimivat loivaa rinnettä myötäilevät, muodoiltaan aaltoilevat ja corten-teräksellä tuetut pengerrykset, joista avautuu hieno näköala alas laaksoon, lammelle ja luonnonkukkaniitylle. Mallikelpoisessa keittiöpuutarhassa on lisäksi 30 kohopenkkiä. Puolen päivän aikaan vierailemme legendaarisessa Sissinghurstin puutarhassa, jossa on mahdollisuus myös omakustanteiseen lounastaukoon. Sissinghurstin puutarhan on historiallisen linnantornin kupeeseen perustanut 1930-luvulla runoilija ja puutarhakirjailija Vita Sackville-West yhdessä puolisonsa Harold Nicolsonin kanssa. Puutarha on jaettu useisiin osiin, joista kuuluisin lienee valkoinen puutarha. Uusin osa on huippusuunnittelija Dan Pearsonin muutama vuosi sitten suunnittelema Delos, joka on nimetty Vitan ja Haroldin Välimeren risteilyllään 1935 näkemän saaren mukaan. He rakensivat pian matkan jälkeen Sissinghurstiin saaren luontoa ja tunnelmaa mukailevan puutarhatilan, joka sittemmin rapistui ja menetettiin, mutta nyt on herätetty uudelleen henkiin. Iltapäivän päätteeksi käymme puutarhakirjailija Christopher Lloydin kotitalossa ja puutarhassa, Great Dixterissä. Itse talo on peräisin 1400-luvun puolivälistä, mutta kun Lloydin perhe oli ostanut sen 1900-luvun alussa lähes romahtamispisteessä, myöhemmin Arts&Crafts-tyylin tunnetuimpana arkkitehtinä mainetta kerännyt Edwin Lutyens suunnitteli sen korjauksen ja laajennuksen sekä luonnosteli puutarhan. Kun korjaus oli valmistunut 1912, Lloydin perhe muutti taloon ja Christopher syntyi siellä kuusilapsisen perheen nuorimpana ja myös asui talossa kuolemaansa asti 2006. Great Dixter on nykyään jo ikonisessa maineessa, eikä suotta. Se on säilynyt hyvin tyylipuhtaana Arts&Crafts-puutarhana, johon pääpuutarhuri Fergus Garret on myöhemmin tuonut luonnonmukaisia ja ekologista kestävyyttä lisääviä elementtejä.

Illaksi palaamme hotelliin Hastingsiin, jossa on vapaata omalle ohjelmalle.

4.9. keskiviikko│Hastings-Haywords Heath-Brighton (A)

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti länttä. Päivän mittaan tutustumme kolmeen hienoon puutarhaan Sussexin kumpuilevissa maisemissa.  High Beeches on erittäin tunnettu 10 hehtaarin metsä- ja vesipuutarha, jossa on mittava kokoelma harvinaisia puuvartisia kasveja. Puutarhan on nykymuodossaan perustanut ennen toista maailmansotaa eversti Giles Loder, jonka isä oli aikoinaan aloittanut tilan arboretumin istutuksen. Tilan päärakennus tuhoutui tulipalossa sodan aikana, mutta eversti Loder muutti naapuriin ja jatkoi puutarhan hoitamista aina kuolemaansa asti 1967. Nykyään High Beechesin puutarha kuuluu Iso-Britannian kulttuuriministeriön English Heritage -organisaation listalle arvokkaana puutarhakohteena, ja sitä pidetään erinomaisena esimerkkinä 1900-luvun metsäpuutarhoista. Kierrämme puutarhassa oppaan johdolla. Nyman’s Garden on tunnettu romanttisista uusgoottilaistyylisistä raunioistaan, joiden ympärille on syntynyt monipuolinen Arts&Crafts -puutarha. Lähimpänä taloa ovat historialliset perennaistutukset ja hieman kauempana ruusutarha, kanervatarha, kivikkotarha ja muut teema-alueet. Kierrämme puutarhassa oppaan johdolla ja kuulemme lisää talon historiasta ja puutarhan synnystä. Puutarhan kahvilassa on mahdollista nauttia omakustanteista lounasta. Päivän viimeinen kohde on Sussex Prairie Garden, jonka on perustanut puutarhuripariskunta Paul ja Pauline McBride. Paul ja Pauline olivat työskennelleet puutarhureina eräässä preeriapuutarhan isän, hollantilaisen Piet Oudolfin projektissa vuosituhannen vaihteessa. Palattuaan Englantiin 2008 he alkoivat rakentaa omaa preeriapuutarhaa Paulinen vanhemmiltaan perimälle maatilalle. Kasvit on istutettu luonnonmukaisesti kasviryhmiksi, joissa koristeheinillä on merkittävä rooli. Kasvit toimivat samalla emokasveina Paulin ja Paulinen taimistolle, joka sijaitsee puutarhan vieressä. Illaksi saavumme Brightoniin. Ilta vapaa omalle ohjelmalle.

5.9. torstai│Brighton – Guilford (A, I)

Matkamme jatkuu hotelliaamiaisen jälkeen kohti länttä ja luodetta. Ensimmäiseksi aamulla vierailemme vanhojen hiekkakuoppien ympärille syntyneessä nummipuutarhassa, jossa kasvaa noin 300 erilaista kanervalajiketta sekä kääpiöhavuja. Nykymuodossaan puutarha sai alkunsa, kun Britannian yli 1987 pyyhkäissyt hirmumyrsky kaatoi sieltä isot puut ja avasi komean maiseman. Kun puunrungot ja roskat oli siivottu pois, puutarhan luonteen huomattiin muuttuneen täysin. Alueen omistaa klassista musiikkia, taidetta ja kristillisiä arvoja tukeva hyväntekeväisyyssäätiö. Puutarhassa voi ihailla myös erilaisia veistoksia usealta eri taiteilijalta. West Dean Gardens on yksi Britannian puutarhakulttuurin kruununjalokivistä. Sen alueella on muun muassa restauroitu perinteinen muuripuutarha sekä 13 viktoriaanista, edelleen käytössä olevaa kasvihuonetta. Harold Peton suunnittelema 100 metriä pitkä pergola puolestaan kannattelee lukuisia magnolioita, köynnösruusuja, kärhöjä ja köynnöskuusamia. Ensimmäinen puutarha tälle paikalle on perustettu jo vuonna 1622, ja sitä laajennettiin 1800-luvun alussa, kun puistoalue istutettiin ja keittiöpuutarha siirrettiin nykyiselle paikalleen. Viime vuosien uudistuksia on ollut rapistuneen syvännepuutarhan kunnostus ja uudelleen istutus. Rahoittaakseen toimintaansa West Dean järjestää eripituisia taidekäsityökursseja sekä koulutusta myös kotipuutarhureille. Tutustumme puutarhaan kukin omaan tahtiin. Kahvilassa on mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen. Iltapäivän päätteeksi käymme vielä cottage-puutarhatyylin äidin, Gertrude Jekyllin omassa kotipuutarhassa, Munstead Woodissa. National Trust osti paikan hiljattain ja se avataan yleisölle kesällä 2024 restauroinnin jälkeen. Jekyllin ja Britannian kuuluisimman Arts&Crafts-arkkitehdin Ewdwin Lutyensin pitkä yhteistyö alkoi juuri Munstead Woodista, jonka rakennuksen Lutyens suunnitteli 1800-luvun lopussa. Koko kansakunta oppi tuntemaan paikan Jekyllin puutarhaoppaista, joiden kuvissa se usein esiintyi. Nykyisin Munstead Wood on yksi maan ikonisimmista puutarhoista, ja se avattiin säännöllisesti yleisölle myös niiden 50 vuoden aikana, kun se oli yksityisomistuksessa Jekyllin kuoleman jälkeen. Illaksi saavumme Guilfordin kaupunkiin. Yhteinen illallinen.

6.9. perjantai│ Guilford – Lontoo – Helsinki (A)

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Lontoota. Ennen lentokentälle menoa tutustumme RHS Wisleyn uudistettuun puutarhaan, joka tarjoaa kaikkina vuodenaikoina monipuolisesti nähtävää ja ideoita. Meillä on hyvää aikaa kiertää omaan tahtiin laaja alue ja käydä jossakin sen ravintoloista omakustanteisella lounaalla sekä ostaa tuliaisia puutarhan myymälästä. Lento Helsinkiin klo 18.10–23.00.

Ateriat: A=aamiainen, I=illallinen

Huom! Muutokset matkaohjelmaan, aikatauluihin ja puutarhoihin mahdollisia. .

Lennot

2.9. 2024 AY1331 Finnair Helsinki – Lontoo klo 08:00 – 09:10
6.9.2024 AY1338 Finnair Lontoo – Helsinki klo 18:10  –  23:00

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matka ei sovi liikuntaesteisille. Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehto

Ennakkomaksu 400 € / hlö, maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua.

Peruutusehdot

Ennakkomaksun jälkeen täysin kuluton peruutus ei ole mahdollista.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 EUR/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Kon-Tiki Toursin räätälöityjen matkojen erityisehdot täältä: https://www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/, jotka varaaja saa myös varauslaskutuksen yhteydessä kirjallisena. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. poltto-aine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kuvia

Kotipuutarhalehti: Etelä - Englannin klassikot kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun