Lukijamatkat

Kotiliesi: Perinteikäs Irlanti

Ajankohta
14.4. - 19.4.2024
Kesto
6 päivää
Kohde
Irlanti
Hinta
1995 €
Varaa matka

Käden taitoja ja käsityöperinteitä

Lähde seikkailemaan Irlannin vehreille nummille sekä hakemaan inspiraatiota käsitöihin. Vierailemme lammastiloilla sekä käsityöläisten pajoissa saamassa oppia paikallisiin käsityömenetelmiin luonnonihmeitä ja nähtävyyksiä unohtamatta. Koe mutkattoman vehreän saaren leppoisa tunnelma ja vieraanvaraisuus!

Olet erittäin tervetullut matkalle, vaikka et olisikaan lehden tilaaja. Tutustu, ihastu ja lähde mukaan!

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

 

 

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suora lento Helsinki–Dublin–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
 • ohjelman mukaiset kuljetuksetja retket
 • ateriat: 3 x lounas + 2 x illallinen, ruokajuomana vesi
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut kohteessa
 • Kotilieden edustaja mukana koko matkan ajan
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 298 € 
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
 • muut mahdolliset palvelut 

 

Kohokohdat

 • Irlannin länsirannikon helmi, Galway
 • Connemaran kuvankauniit maisemat
 • tutustumiset paikallisiin elinkeinoihin ja käsityömenetelmiin
 • aidon Aran-saaren tunnelma ja Aran-neuleet
 • Moherin kalliot Atlantin rannalla
 • eloisa Dublin

 

 

Majoitus

Useita hotelleja

Hotel Connacht 3* 14.-17.4.
Dublin Road, Galway

Connacht Hotel on moderni ja tyylikäs hotelli. Hotelli sijaitsee Dublin Road tiellä noin kahden kilometrin päässä Galwayn keskustasta. Hotellihuoneen varustukseen kuuluu mukavuuksien lisäksi televisio, puhelin, hiustenkuivaaja, kahvin/teenkeittovälineet, silitysvälineet, internet-yhteys, housuprässi ja tallelokero kannettavalle tietokoneelle. Hotellissa on baari sekä Ruebens ravintola, jossa tarjoillaan perinteistä irlantilaista ruokaa. Hotellista löytyy myös vapaa-ajan keskus, jossa on kauneushoitola, kuntosali, sauna ja uima-allas. Hotellin edestä kulkee useita busseja keskustaan. Taksilla matkaa keskustaan kestää noin 5 minuuttia.


Academy Plaza Hotel 3* 17.-19.4.
10-14 Findlater Place, Off O’Connell Street, Dublin 1

Academy Plaza hotelli on viihtyisä hotelli Dublinin ydinkeskustassa O’Connell Street – pääkadun sivukadun varrella. Kaikki nähtävyydet, kaupat ja ravintolat ovat vain muutaman minuutin päässä hotellista. Hotelli on tyyliltään moderni. Hotellissa on 285 huonetta, joissa on varusteena työpöytä, kylpy/suihku, puhelin, TV, internet-yhteys, hiustenkuivaaja, silitysvarusteet ja kannettavan tietokoneen kokoinen tallelokero, sekä teen- ja  kahvinkeittovälineet. Hotellissa on kaksi ruokaravintolaa. Erinomainen sijainti keskellä kaupunkia!

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 14.4. - perjantai 19.4.2024

14.4. sunnuntai │ Ceád Mile Fáilte! -Tervetuloa Irlantiin! (I)

Finnairin suora lento Dubliniin klo 8.15–9.30. Suomalainen paikallisopas on vastassa lentokentällä. Siirrymme bussilla Irlannin länsirannikolle, Galwayn kaupunkiin. Matkan varrella pidämme levähdystauon, josta on mahdollisuus ostaa mukaan pientä purtavaa. Galwayhin saavuttaessa teemme kaupunkikävelykierroksen tutustuen kaupunkiin. Galwayn kaupunki on syntynyt vanhan Claddagh kalastajakylän paikalle, Galwayn lahden rannalle. Myöhemmin kaupunkia hallitsi 14 tärkeätä kauppiassukua, jonka aikana kaupungista tuli tärkeä kauppasatama. Kierroksen aikana näemme mm. keskiaikaisia kauppakatuja ja kujia, Pyhän Nicholaksen katedraalin, Lynch’s Castle kaupungintalon, sekä kuuluisan Spanish Arch kauppakaaren, josta espanjalaiset kauppiaat saapuivat aikoinaan kaupunkiin. Kaupungin pubeissa ja kaduilla soitetaan iltaisin perinteistä irlantilaista musiikkia, joista opas antaa vinkkejä halukkaille iltaa varten. Kuljetus hotellille, huoneiden jako ja vapaa aikaa ennen illallista. Tervetuloillallinen.

15.4. maanantai | Connemaran lampaat ja villat (A, L)

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Retkeilemme upeista suo- ja vuoristoalueista tunnetussa Connemarassa, jonka maisemat ovat kuvankauniit. Käymme ensin tutustumassa lammaskoirien työskentelyyn ja koulutukseen sekä erilaisiin lampaisiin, joita tavataan Irlannissa. Joe Joyce esittelee noin tunnin verran lammaskoirien työskentelyä ja vierailun aikana näemme tyypillisen Connemaran lammastilan, jolla kasvatetaan Connemara Blackface lampaita. Siirrymme seuraavaksi Carina Coynen ja hänen miehensä Marcuksen omistamalle lammastilalle, joka sijaitsee kauniilla paikalla Lough na Fooeyn järven rannalla. Carina on kutonut pienestä asti, samoin kuin hänen äitinsä, jolle kutominen ja ompelu olivat päivittäistä puuhaa. Kun Carina kutoi tyttärelleen ensimmäisen kerran oikeasta villasta peiton, hän ymmärsi, kuinka iso ero on akryyli – ja villalangoilla. Niinpä hän päätti ostaa tarpeeksi villaa toisen peiton kutomiseen ja rakastui täysin villalla kutomiseen. Laadukas villalanka on erittäin arvokasta – niinpä hän pyysi Marcusta jättämään hänelle vastakerittyä villaa ja tilasi itselleen rukin. Tämän jälkeen hän onkin kehrännyt kaikki heidän ja naapureiden lampaanvillat langoiksi, jotka hän värjää upeiksi väreiksi käyttämällä ainoastaan luonnon raaka-aineita kuten jäkäliä, marjoja ja kasveja, jotka hän löytää kaikki omasta pihapiiristään. Noin tunnin kestävän vierailun aikana pääsemme kuulemaan Carinan tarinan, kokeilemaan rukilla kehräämistä ja ihastelemaan mitä kauneimpia villalankoja, upeita maisemia ja tietysti lampaita! Iltapäivällä ennätämme vielä Connemaran päänähtävyyteen, Kylemore Abbey luostariin, jossa nautimme yhteisen lounaan luostarin ravintolassa. Kylemore Abbey luostarin rakensi aikoinaan rikas englantilainen aatelisherra, joka ihastui alueen kauniiseen luontoon. Luostarin alueella on upea puutarha ja kaunis goottilainen kirkko, jonka sisustuksessa on käytetty neljää eri väristä marmoria, joista vihreä on Connemaran vihreää marmoria. Luostarin tiloissa on erinomainen myymälä, joka myy paikallisia tuotteita. Paluu Galwayn hotelliin.

16.4. tiistai | Aran saaren kuuluisat neuleet (A, L)

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Tänään nautimme retkestä Inis Oirr saarelle, joka on pienin Aranin saarista. Saarella tapaamme Únan, jonka seurassa tutustumme käsitöihin Aranin saaren tunnelmissa. Lautan saavuttua Inis Oirr saaren satamaan, tapaamme päivän emäntämme Únan, joka johdattaa meidät Cafe Únaan nauttimaan kupilliselle teetä. Päivän käsityöohjelmassa tutustumme tuttujen Aran-neuleiden neulomiseen. Úna kertoo myös, minkälaista elämä saarella oli entisaikoina ja kuinka Aran-neuleet ovat auttaneet omalta osaltaan saaren taloutta. Kukin voi neuloa Únan neuleohjeen mukaan itse, joten halutessasi voit ottaa mukaan omat neulepuikot 4 tai 5 mm. Keittolounas päivän aikana. Paluu Galwayhin.

17.4. keskiviikko | Huovutusta ja Moherin kalliot (A, L)

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Retkeilemme Burrenin alueella, joka on maailmalla tunnettu luonnon ihmeistään. Suuntaamme ensin Kinvaran kylään, jossa osallistumme Belinda Reidin ohjaamaan huovutusworkshopiin. Belinda Reid tekee huovutustaidetta Kinvaran studiossaan ja ohjaa tämän päivän huovutus-workshopin, jossa kukin pääsee kokeilemaan huovutusta. Belindalla on upeita töitä esillä, mm. herttaisia eläinhahmoja, lasten huoneisiin tarkoitettuja ”himmeleitä” ja irlantilaisia maisematauluja lampaineen ja niittyineen. Workshopin päätteeksi nautimme lounaan. Kinvarasta matka jatkuu Moherin kallioille Atlantin rannalle. Reitti Kinvarasta kulkee Burrenin erikoisen kallioperäisen alueen halki. Burren nimi tulee iirinkielisestä nimestä, joka tarkoittaa kivistä paikkaa. Burrenin kalliot ovat saaneet muotonsa aikoinaan jääkauden aikana. Alue on luonnonsuojelualue, ja alueella tavataan monia erikoisia kasveja. Ajoreitti kulkee pitkin Burrenin kukkuloita serpentiinitietä pitkin.  Moherin kalliot ovat yksi Irlannin matkan ehdottomista huippukohdista. Nämä mahtavat jyrkänteet laskevat äkkijyrkästi mereen, 8 km pituisena ja 210 m korkeudesta. Kallioilta on upeat näköalat Atlantille ja kirkkaalla säällä näkee Aranin saarille asti. Kuljetus Dubliniin – matkan varrella lepotauko sopivassa paikassa. Saapuminen Dubliniin, majoittuminen ja ilta vapaa.

18.4. torstai│Dublin ja irlantilainen ilta (A, I)

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Dublinin kaupunkikierroksella tutustumme kaupungin mielenkiintoiseen historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksen aikana näemme mm. O’Connell Street – pääkadun, jonka varrella on Spire of Dublin monumentti sekä GPO pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit ja St. Stephen’s Green ja Phoenix Park puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista. Kierroksen päätteeksi tutustumme paikalliseen käsityöliikkeeseen. Iltapäivä on vapaa lounaaseen, ostoksiin ja Dublinin tutustumiseen. Dublin tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. St Stephen’s Green, Grafton Street sekä Henry’s Street ovat shoppailijan paratiiseja tarjoten suuren valikoiman koru-, sisustus-, lahjatavara-, vaate-, ja erikoisliikkeitä. Tärkeimmät kauppakadut ovat Grafton Street Liffey-joen eteläpuolella ja Henry Street joen pohjoispuolella. Historiasta kiinnostunut matkailija voi sukeltaa Dublinin pitkän historian tunnelmaan tutustumalla Dubliniin historiallisiin rakennuksiin. Jokaisen Dubliniin tulevan matkailijan on tultava kuvatuksi suruisan kuuluisan Molly Malonen-patsaalla. Dublinin museot, teatterit, musiikki- ja tanssiesitykset ja sadat dublinilaispubit tyydyttävät jokaisen kulttuurin janon. Viimeistä iltaa juhlistamme The Merry Ploughboys – pubissa irlantilaisen illan merkeissä. Kuljetus hotellista bussilla.  Ohjelmassa on 3-ruokalajin illallinen ja irlantilainen show, jossa esiintyy Merry Ploughboys yhtye. Illan aikana on myös irlantilainen tanssishow, jossa esiintyy The Merry Ploughboy’s Irish Dancers -tanssiryhmä. Ilta alkaa klo 19:00 ja päättyy noin klo 22:00.

19.4. perjantai│kotimatka (A)

Aikainen aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Kuljetus Dublinin lentokentälle. Paluulento Helsinkiin klo 10:15 -15:20.

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas, I=illallinen

Huom! Muutokset matkaohjelmaan mahdollisia.

Finnairin lennot

AY1381  Helsinki – Dublin 14.4.2024  klo 08:15 – 09:30
AY1382  Dublin – Helsinki 19.4.2024 klo 10:15 –  15:20

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu on 400 €/henkilö. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua. 

Peruutusehdot

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa varaamansa matka seuraavin ehdoin:

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 EUR/henkilö.
 • 89 vrk – 61 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 60 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 2.8.2022 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Kuvia

Kotiliesi: Perinteikäs Irlanti kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna