Maa- ja metsätalousmatkat

Metsänhoitoyhdistysten yhteinen metsäopintomatka Puolaan

Ajankohta
23.9. - 27.9.2024
Kesto
5 päivää
Hinta
1590
Varaa matka

Metsänhoitoyhdistysten yhteinen metsäopintomatka Puolaan

Tällä kahden kaupungin matkalla näemme Tatra-vuoriston Kansallispuiston Zakopanesta käsin, ja  Niepolomicen metsiä Krakovasta käsin. Metsäretkien aikana nautimme  nuotioaterioita, ja kaupungeissa tutustumme moderniin puolalaiseen elämänmenoon. Paikallinen metsäpiiri kertoo meille Puolan metsistä, niiden hoidosta ja käytöstä. Matkallamme on mukana erittäin kokenut Puola-asiantuntija, jolta kuulemme paljon mielenkiintoisia tarinoita sekä faktaa nyky-Puolasta.

Varaa matka 15.7.2024 mennessä!

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Järjestämme tämän matkan yhteistyössä Pyhä-Kala, Keski-Pohja, Haapavesi-Kärsämäki ja Siikalakeus Metsänhoitoyhdistysten  kanssa, mutta matkalle ovat lämpimästi tervetulleita kaikki Puolasta innostuneet. Tärkeintä on kiinnostuksesi aihetta ja matkakohdetta kohtaan – ja mikä parasta pääset matkalle asiantuntevassa seurassa.

Hintaan sisältyy

 • edestakainen lento Oulu-Helsinki–Krakova lentoveroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
 • suomalainen Puolan-asiantuntijaopas mukana koko matkan ajan
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • ateriat: 4 x lounas ja 3 x illallinen ruokajuomineen
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 245 €
 • muut mahdolliset palvelut

Majoitus

Majoitus

23.-25.9.2024 Zakopanessa

Hotelli Logos***

25.-27.9.2024 Krakovassa

Hotelli Old Town Plus ***+

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 23.9. - perjantai 27.9.2024

23.9. maanantai│matkapäivä, Zakopane (I)

Kokoontuminen ja lähtöselvitys Oulun lentoasemalla n. 2 h ennen lennon lähtöä. Aamulento Helsingin kautta Krakovaan. Ennen puolta päivää laskeudumme Krakovan paavi Johannes Paavali III:n nimeä kantavalle lentokentälle, jossa Puolan tunteva suomalainen matkaoppaamme on meitä vastassa. Bussimme suuntaa suoraan etelään, Tatra-vuoristossa sijaitsevaan Zakopaneen. Ajoaika on n. 2 h. Majoittumisen jälkeen nautimme kevyen lounaan ja tutustumme Zakopaneen oppaan johdolla. Illalla yhteinen illallinen, jonka jälkeen iltavirkut ehtivät vielä Zakopanen yöelämään, joka on keskittynyt Krupówki-kadun varrelle.

24.9. tiistai | Tatran Kansallispuisto, metsäkierros (A, L, I)

Nautimme puolalaisen runsaan aamiaisen, joka sisältää herkullisia kinkkuja ja makkaroita. Aamiainen on tavanomaisesti joko erinomainen tai vielä parempi. Vahvistuksen jälkeen meitä isännöi Tatran Kansallispuiston asiantuntija ja zakopanelainen vuoristo-oppaamme. Tutustumme kansallispuiston hoitoon ja monimuotoisuuteen. Mielenkiintoista on, että kansallispuisto käsittää myös yksityisiä metsäaloja, joiden omistajia meillä on tilaisuus tavata. Metsäkierroksen aikana tarjolla nuotiomakkaroita ja palanpainiketta. Jos aikaa ja halua on, oppaamme voi myös kierrättää muutamissa Zakopanen kohteissa. Päivän päätteeksi nautimme vuoristolaisravintolassa illallisen, jolle kutsumme myös Zakopanen isäntiämme.

 25.9. keskiviikko | Kasprowy – vuori, Krakova (A, L)

Aamiaisen jäljiltä lähdemme zakopanelaisoppaamme kanssa tutustumaan vuoristomaisemiin.  Kasprowy -vuoren huipulle matka tehdään gondolihisseillä, joista on hyvät näkymät vuoriseudun metsiin. Metsät ovat kuntoutuneet sosialistisen ajan katastrofaalisesta tilasta. Jos meitä oikein onnestaa, saatamme nähdä karhun tai muita eläimiä vuoren rinteellä!  Kävellen ehtii myös Slovakian puolelle! Päivän mittaan nautimme lounaan ja matkaamme takaisin Krakovaan, josta nautimme omatoimisesti. Oppaaltamme voi kysellä neuvoja vaikkapa Chopin-konserteista ja jazz-klubeista, jotka kuuluvat Krakovan perinteisiin. Krakovan Vanhakaupungin atmosfääri sellaisenaan on jo kokemisen arvoinen lukuisine ravintoloineen ja pikkukauppoineen. Galeria Krakowska -kauppakeskus, sijaitsee aivan Vanhankaupungin laidalla.

26.9. torstai | Niepolomicen metsäpiiri ja perinteikäs illanvietto (A, L, I)

Aikainen aamiainen odottaa jälleen päästäksemme ajoissa Krakovan naapurissa sijaitsevaan Niepolomicen pikkukuntaan. Niepolomicessa sijaitsee Puolan kuninkaiden metsästyslinna, jossa myös Katariina Jagellonicamme vietti lapsuutensa ja nuoruutensa. Se ei kuitenkaan ole pääkohteemme, vaan Niepolomicen metsäpiiri, jossa meitä odotetaan. Metsäpiirin tiloissa saamme kuulla Puolan metsistä, niiden hoidosta ja käytöstä. Metsänmyynti tapahtuu netissä! Meille esitellään piirin metsiä ja retken aikana tarjoillaan metsäinen nuotioateria makkaroineen ja perinteisine puolalaisine bigos -kaalipatoineen. Jos hyvin käy, saatamme myös nähdä visenttejä! Krakovaan paluun jälkeen odottaa läksiäisillallinen Jama Michalikan tunnelmallisessa ravintolassa, jonka perinteet ovat yli sadan vuoden takaa Itävallan ajoilta.

27.9 perjantai | kotimatka (A)

Aamiaisen jälkeen on vielä hieman vapaata aikaa. Huoneiden luovutus jonka jälkeen lähtö lentokentälle ja kotimatkalle. Kentälle tulemme reilut 2 tuntia ennen koneen lähtöä klo 12.55. Helsinki Vantaalle saavumme kello 21.50. Jatkolento Ouluun.

Ateriat; aamiainen (A) lounas (L) Illallinen (I)

Lennot

23.9.2024 Oulu-Helsinki AY0432 07.40 – 08.40
23.9.2024 Helsinki-Krakova AY1165 klo 10.40 – 11.40
27.9.2024 Krakova – Helsinki AY1166 klo 12.255 – 15.20
27.9.2024 Helsinki – Oulu AY0443 klo 16.50 – 17.55

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Varaa matka 15.7.2024 mennessä!

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun