Maa- ja metsätalousmatkat

Luonto- ja metsäopintomatka Irlantiin

Ajankohta
16.9. - 20.9.2024
Kesto
5 päivää
Kohde
Irlanti
Hinta
1890
Varaa matka

Luonto- ja metsäopintomatka Irlantiin

Irlanti tunnetaan monipuolisesta kehittyneestä maataloudestaan, kauniista luonnostaan ja värikkäästä historiastaan. Saarella on kehitetty vuosikymmenten ajan myös metsätaloutta, tutustumme matkan aikana tämän työn tuloksiin.

Matkaohjelmassa on upeita maisemia, vuoria, laaksoja, kallioita, Atlantin tyrskyjä, idyllisiä kyliä ja pubeja. Suomalaisen paikallisoppaan kanssa koet enemmän ja saat tietoa myös arkipäivän elämästä. Tutustumme sekä maaseutuun, että eloisaan pääkaupunkiin Dubliniin.

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Tämä matka toteutetaan yhteistyössä Pohjois-Savon alueen metsänhoitoyhdistysten kanssa, mutta olet tervetullut mukaan vaikket kyseisiin yhdistyksiin kuuluisikaan. Tärkeintä on kiinnostuksesi aihetta ja matkakohdetta kohtaan – ja mikä parasta pääset matkalle asiantuntevassa seurassa.

Hintaan sisältyy

 • edestakainen lento Kuopio-Helsinki–Dublin, lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset ja suomenkieliset opastukset
 • ateriat: 2 x lounas ja 2 x illallinen, osittain ruokajuomineen
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 345 € (rajoitettu määrä)
 • ruokajuomat
 • muut mahdolliset palvelut

Majoitus

Cahir House hotel 3* ja Academy Plaza hotel 3*

Cahir House Hotel on historiallinen hotelli Cahirin kylässä. Rakennus juontaa juurensa 1700-luvulle ja sitä asutti aikoinaan Butlerien aatelissuku, jonka mahtava keskiaikainen linna on kylän keskellä. Hotellissa aistii yhä vanhan ajan tunnelmaa ja sisustus on perinteistä irlantilaista tyyliä. Hotellissa on 42 huonetta, joissa on varusteena kylpy/suihku, TV, puhelin, hiustenkuivaaja, silitysvarusteet, sekä kahvin/teenkeittovälineet. Hotellin yleisistä tiloista löytyy viihtyisä Butlers ravintola sekä perinteinen irlantilainen O’Brien’s pubi sekä Beauty Salon kauneushoitola ja kokoustilat. Sijainti eteläisessä Tipperaryssa, Cahir-kylän keskustassa, josta on helppoa retkeillä alueen lukuisiin nähtävyyksiin.

Academy Plaza hotelli on viihtyisä kolmen tähden hotelli Dublinin ydinkeskustassa O’Connell Street – pääkadun sivukadun varrella. Kaikki nähtävyydet, kaupat ja ravintolat ovat vain muutaman minuutin päässä hotellista. Hotelli on tyyliltään moderni. Hotellissa on 285 huonetta, joissa on varusteena työpöytä, kylpy/suihku, puhelin, TV, internet-yhteys, hiustenkuivaaja, silitysvarusteet ja kannettavan tietokoneen kokoinen tallelokero, sekä teen/kahvinkeittovälineet. Hotellin yleisissä tiloissa ovat Plaza Bar & Grill ravintola, jossa on tarjolla lounas ja päivällinen, sekä perinteinen Oscars Restaurant ravintola.Hotellissa on modernit kokoustilat.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 16.9. - perjantai 20.9.2024

16.9. maanantai | matkapäivä, Wiclow (L)

Kokoontuminen aamuvarhaisella Kuopion lentokentälle, josta Finnairin lento Helsingin kautta Dubliniin. Suomalainen opas on ryhmäämme vastassa Dublinin lentokentällä. Lähtö Dublinin kentältä kohti Wicklown maakuntaa, jonka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Dublinista etelään. Wicklown maakuntaa sanotaan usein Irlannin puutarhaksi, eikä suotta, sillä matkan varrella nähdään vihreitä puutarhamaisia laaksoja ja jylhiä vuoria. Aamupäivällä saavutaan Glendalough-laaksoon, joka sijaitsee keskellä Wicklown vuoristoa. Laaksossa toimi aikoinaan Pyhän Kevinin 400-luvulla perustama luostari, jonka rauniot ovat vielä varsin hyvässä kunnossa kahden vuoristojärven rannalla. Alueelta löytyy myös erikoinen pyöreä torni, The Round Tower, jollaisia tavataan lähinnä Irlannin saarella. Alueen luonto on sanoin kuvaamattoman kaunis. Vierailun jälkeen nautitaan tervetulolounas viihtyisässä Wicklow Heather ravintolassa. Lounaan jälkeen matka jatkuu Wicklown uutuuskohteeseen Beyond the Trees. www.beyondthetreesavondale.com. Opastetun kierroksen aikana saadaan yleiskuvaa Irlannin metsistä, kuulemme metsätalouden menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuuden suunnitelmista. Alueelta löytyy paljon erilaisia puulajeja ja tietoa Irlannin metsistä. Täällä kirjaimellisesti kävellään puiden yläpuolella tukevia pitkospuita pitkin ja matka huipentuu näköalatorniin, josta pääsee myös liukumakeä laskemalla alas.Illansuussa saavumme Tipperayyn, ja majoitumme Cahir House hotelliin. Illallinen omatoimisesti.

17.9. tiistai Coolattin Estate metsäalue, JFK Memorial Pak (A, L)

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Aamupäivällä vierailu Coolattin Estate metsäalueella, jota metsäyhtiö VEON on hallinnoinut usean vuoden ajan vuotta https://www.veon.ie. Vierailun aikana kuullaan mm seuraavista asioista: Haittakasvien kuten Rhododendron ja Laurel hallitseminen, havinaisen kasviston hallitseminen, metsälintujen metsästys alueella, havumetsän harvennus / hakkuu, nuorten lehtipuiden harvennus ja hakkuu, peurakannan hallinta alueella ja sen aiheuttamat tuhot. Vierailun jälkeen nautitaan yhteinen lounas. Iltapäivällä vierailemme JFK Memorial Park & Arbotretum puistoaluella, https://heritageireland.ie/places-to-visit/the-john-f-kennedy-arboretum/ . Laaja 252 hehtaarin metsä/puistoalue on perustettu JFK Kennedyn muistoksi ja on Irlannin valtion omistama. Täältä löytyy kansainvälisestikin arvostettu harvojen kasvien kokoelma, joka sisältää 4500 erityyppistä puuta ja pensasta kaikkialta maailmasta. Opastettu kierros alueella. Vierailuun osallistuu mahdollisesti myös edustajia Irish Wood Producers liitosta, https://irishwoodproducers.com/  Heillä on yli 800 jäsentä, jotka ovat pääasiassa yksityisiä metsänomistajia ja jotka auttavat jäseniään kehittämään ja tehostamaan toimintaansa. Paluu Tipperaryn hotelliin. Illallinen omatoimisesti.

18.9. keskiviikkosahavierailu Glennon Brothers, vierailu taimitarhalla (A, I)

Irlantilainen aamiainen hotellilla. Aamupäivällä tutustumme Glennon Brothers Sahaan, http://www.glennonbrothers.ie  joka sijaitsee Corkin maakunnassa Fermoyn pikkukaupungin lähellä. Vuonna 1913 perustetulla sahalla on pitkät perinteet ja se on yksi johtavista sahatuotteiden valmistajista Irlannissa. Sillä on tehtaat myös englannissa sekä Skotlannissa.  Saha valmistaa mm. kuormalavoja ja erilaisia pakkausmateriaaleja. Omakustanteinen lounas sopivassa paikassa päivän aikana. Iltapäivällä tutustutaan Cahirin kauniiseen kaupunkiin, jonka keskellä sijaitsee Cahirin linna. Täällä on kuvattu useita kuuluisia elokuvia mm. Braveheart! Cahirissa vieraillaan Sap Nurseries taimitarhalla. Sap Nurseries on yksi Euroopan suurimmista taimitarhoista, jossa kasvatetaan erilaisia puuntaimia. Taimitarha on toiminut jo yli 17 vuotta ja on yksi tärkeimmistä taimitarhoista Irlannin saarella. Vierailun aikana kuullaan lisää taimitarhan toiminnasta ja mitä puita istutetaan Irlannissa. Kuljetus takaisin hotelliimme, jossa yhteinen illallinen.

19.9.  torstaiApple Farm, Dublinin kaupunkikierrs (A, I)

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Matkatavaroiden pakkaaminen bussiin ja kuljetus Dubliniin mutta ennen kuin sanotaan hyvästit Tipperarylle vieraillaan vielä Apple Farm omenatilalla, http://www.theapplefarm.com . Tilalla on omenatarhan lisäksi kauppa ja leirintäalue. Tilalla avattiin ensin kauppa vuonna 1970, jonka jälkeen toiminta on kasvanut. Täällä kasvatetaan omenapuiden lisäksi myös monenlaisia marjoja: mansikoita, vadelmia, luumuja, päärynöitä, kirsikoita. Ja he valmistavat siellä mm. omenamehua, siideriä, siiderietikka. Tilan omistaa Hollannista kotoisin oleva Cornelius Traas;n perhe. Omakustanteinen lounas nautitaan matkan varrella Dubliniin. Dubliniin saavuttaessa tehdään kaupunkikierros. Dublinin kaupunkikierroksella tutustutaan kaupungin mielenkiintoiseen historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksella nähdään mm. pääkatu O’Connell Street, jonka varrella on Spire of Dublin monumentti sekä GPO pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit ja St. Stephen’s Green ja Phoenix Park puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista. Majoittuminen hotelliin Dublinissa. Vapaata aikaa ennen yhteistä illallista ja irlantilaista illanviettoa. Arlington hotellin Knightsbridge baarin Celtic Night irlantilainen ilta on unohtumaton kokemus. Illan ohjelmassa on hyvää ruokaa ja perinteistä irlantilaista musiikkia ja tanssia. Illan aikana esiintyy maailmankuulu Celtic Rhytm tanssiryhmä ja orkesteri. Irlantilainen bändi esittää irlantilaisia balladeja. Ravintola on kävelymatkan päässä kaikista Dublinin ydinkeskustan hotelleista.

20.9. perjantai kotimatka (A)

Aikainen kevyt aamiainen hotellissa tai aamiaispaketit mukaan. 07:15 kuljetus Dublinin lentokentälle. Paluulento Helsinkiin lähtee klo 10:15, josta jatkolento Kuopioon.

Slán Abhaile! Näkemiin…

Lennot

AY0380 Finnair Kuopio -Helsinki 16.9.2024 klo 05.50 – 06.50

AY1381 Finnair Helsinki – Dublin 16.9.2024 klo 08.15 – 09.30

AY1382 Finnair Dublin –  Helsinki 20.9.2024 klo 10.05 – 15.20

AY0369 Finnair Helsinki – Kuopio 20.9.2024 klo 16.20 – 17.20

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu on 400 €/henkilö. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua. 

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Kon-Tiki Toursin räätälöityjen matkojen erityisehdot täältä: https://www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/, jotka varaaja saa myös varauslaskutuksen yhteydessä kirjallisena. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. poltto-aine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Kuvia

Luonto- ja metsäopintomatka Irlantiin kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun