Maa- ja metsätalousmatkat

Metsämatka Sveitsiin

Ajankohta
18.5. - 22.5.2022
Kesto
5 päivää
Kohde
Sveitsi
Hinta
1978€
Varaa matka

Opinto- ja virkistysmatka Sveitsiin

Sveitsi tunnetaan vauraana ja hyvinvoivana eurooppalaisena Alppimaana. Tämä yhdistetty metsä- ja luontomatka tutustuttaa meidät maan aitoon maaseutuun, sen kauniiseen luontoon ja ystävällisiin ihmisiin. Oppaana ja asiantuntijana matkalla toimii suomalainen Teija, joka on pitkään asunut maassa ja tuntee maan tavat, luonnon, historian ja runsaasti paikallisia ihmisiä. Hän pystyy autenttisesti tutustuttamaan meidät paikalliseen elämään.

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Järjestämme tämän matkan yhteistyössä Metsälehden kanssa, mutta matkalle ovat lämpimästi tervetulleita kaikki Sveitsistä innostuneet. Tärkeintä on kiinnostuksesi aihetta ja matkakohdetta kohtaan – ja mikä parasta pääset matkalle asiantuntevassa seurassa.

Hintaan sisältyy

 • suora lento Helsinki–Zürich–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • ohjelman mukaiset ateriat: 3 x lounas, 3 x illallinen
 • suomalainen paikallisopas mukana alkaen / päättyen Zürich
 • Metsälehden edustaja mukana alkaen / päättyen Helsinki
 • palvelu- ja toimistomaksut

 

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 135 €
 • ruokajuomat
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
 • muut mahdolliset palvelut

Majoitus

Alppihotelli Löwen***

Idyllinen tyypillinen Alppihotelli Löwen***
www.loewen-appenzell.ch

Appenzellin kaupungin keskustassa.

Naapurihotellissa, missä illallistamme on sauna ja baari matkalaisten käytössä. Kaikissa huoneissa on WC/pesuhuone joko amme tai suihku, radio, puhelin, hiustenkuivaaja, tallelokero, ja nettiyhteys.
Kaikki huoneet ovat savuttomia. Huonekoko on noin 25m2.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

keskiviikko 18.5. - sunnuntai 22.5.2022

18.5. keskiviikko │ matkapäivä, Puurakentamisen innovaatio (L, I)

HUOM. Tilauksesta järjestämme halukkaille Finnairin edestakaisen liittymä lennon Suomen maakuntakentiltä Helsinki-Vantaalle (esim. Oulu, Rovaniemi, Joensuu, Kuopio).

Finnairin suora lento Helsingistä Zürichiin kello 07.55 – 09.45.

Oppaamme Teija ottaa meidät vastaan ja saattaa meidät odottavaan bussiin. Lounas matkan varrella. Lounaan jälkeen teemme yritysvierailun innovatiiviseen yritykseen, Joka on erikoistunut puurakentamiseen. Kyse on kahden herran insinööriosaamisesta. He valmistavat paikallisesta puusta kantavia rakenteita liimapuusta tehdyistä onteloelementeistä. Heidän tuotantoaan löytyy eri puolilta maailmaa. Alkuillasta saavumme Alpstein-vuoriston juurella sijaitsevaan tyypilliseen sveitsiläiskylään Appenzeliin, jossa majoitumme perhehotelli Hotel Löwen Appenzellen. Kokoontuminen sovittuun aikaan hotellin aulassa, opas esittelee hotellin ja sen jälkeen kävellen tutustuminen hotellin lähialueeseen

4 ruokalajin illallinen hotellilla (kuten kaikkina iltoina)

19.5. torstai│ Sahavierailu, juustola, suklaatehdas, puurakentaminen (A, I)

Aloitamme päivän tutustumalla paikalliseen perheomisteiseen sahaan Dietfurtissa Toggenburgin laaksossa. Sen jälkeen tutustumme juuston valmistukseen pienessä meijerissä Lichtensteigissa– myöskin perheyritys – jonka tuotteita myydään kaikkiin maanosiin. Sveitsissä on paljon pieniä perheyrityksiä ja paikalliset juustontekijät saavat runsaasti ensimmäisiä palkintoja cheese award -kilpailuissa. Nautimme täällä juustopöydän maistiaisia. Teemme ostosretken vieressä olevalle Kägin suklaatehtaan myymälään. Kägi on paikallinen suklaan valmistaja ja tuotanto on kokonaan omalla kylällä. Lichtensteig on keskiaikainen kylä kaupunkioikeuksilla. Iltapäivällä tutustumme rakennusfirmaan, joka käyttää pääasiassa paikallista puuta rakentamiseen. Vierailun jälkeen paluu hotellille ja hotellin illallinen.

20.5. perjantai │ metsätyönäytös, maatilavierailu, patikointia (A, L, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme päivän tutustumisretkelle. Ajamme pikkuteitä kumpuilevan maalaismaiseman läpi Toggenburgin laaksoon St.Gallenin kantonin puolelle, jossa tutustumme metsätalouteen kuulemalla Sveitsin puustosta ja florasta. Mahdollisuuksien mukaan, pääsemme läheltä seuraamaan metsätyötä vinssillä tai helikopterilla. Maan topografia vaatii eri menetelmiä ja metsien käsittelyn perusteet poikkeavat vuoristossa huomattavasti siitä mihin olemme tottuneet Pohjoismaissa. Jyrkät rinteet ovat vaativia. Nautimme kevyen lounaan maatilalla vuorten juurella. Tällä tilalla on lehmäkarjaa ja vuohia. Nuori emäntä hoitaa yrttitarhaa ja valmistaa niistä teetä ja muita tuotteita. Sen jälkeen piipahdamme vieressä olevalla kivilouhimolla, missä me saamme maistiaisiksi iltapäiväviinit.

Osa päivän liikkumisista tehdään patikoiden (n. 1h säävaraus). Paluu iltapäivällä hotellille, loppupäivä on vapaata aikaa. Hotellin illallinen.

21.5. lauantai│ patikointia, puusoitintekijä (A, I)

Aamiaisen jälkeen siirrymme paikallisjunaan (tai bussiin), joka vie meidät rinnehissiin. Nousemme lähes 2000 metrin korkeuteen ihailemaan maisemia ja patikoimaan oman kunnon mukaan. Kohteessa on ravintola, jossa voi nauttia tarjoilusta omakustanteisesti. Vierailemme Hackbrett –nimisiä puusoittimia tekevän henkilön verstaalla. Hackbrett on kannelta muistuttava monikielinen soitin, jota soitetaan yleensä ilman nuotteja. Sveitsiläisissä kansanmusiikkiryhmissä se on vakiosoitin.

22.5. sunnuntai │ kastanjametsä, Zürich, kotimatka (A, L)

Hyvästelemme aamiaisen jälkeen hotellimme ja suuntaamme kohti Zürichiä. Pysähdymme matkan varrella jalokastanjametsikköön Walenseen rannalla ja patikoimme oppaan kanssa noin tunnin verran. Alueen mikroilmasto on hyvin leuto ja suosii jalokastanjan ohella myös palmujen ja banaanipuiden kasvattamista. Fr. Jatkamme Linth-kanavaa eteenpäin (Lounastauko matkan varrella, Zürich-järven rantaa Zürichiin lentokentälle. Lähtöselvitys Finnairin lennolle Helsinkiin klo 19.10 – 22.50. Antoisa matkamme on päättynyt, hyvää kotimatkaa.

Ateriat 

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Majoitus

Idyllinen tyypillinen Alppihotelli Löwen***

www.loewen-appenzell.ch

Appenzellin kaupungin keskustassa.
Naapurihotellissa, missä illallistamme on sauna ja baari matkalaisten käytössä. Kaikissa huoneissa on WC/pesuhuone joko amme tai suihku, radio, puhelin, hiustenkuivaaja, tallelokero, ja nettiyhteys.
Kaikki huoneet ovat savuttomia. Huonekoko on noin 25m2.

Lennot

AY1511 keskiviikko 18.5.2022  Helsinki – Zürich kello 07.55 – 09.45
AY1514 sunnuntai   22.5.2022  Zürich – Helsinki kello 19.10 – 22.50

Kuvia

Metsämatka Sveitsiin kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna