Maa- ja metsätalousmatkat

Etelä-Suomen Metsänhoitoyhdistykset, Sveitsin metsämatka

Ajankohta
23.5. - 27.5.2023
Kesto
5 päivää
Kohde
Sveitsi
Hinta
1950 €
Varaa matka

Opinto- ja virkistysmatka Sveitsiin

Sveitsi tunnetaan vauraana ja hyvinvoivana eurooppalaisena Alppimaana. Tämä yhdistetty metsä- ja luontomatka tutustuttaa meidät maan aitoon maaseutuun, sen kauniiseen luontoon ja ystävällisiin ihmisiin. Oppaana ja asiantuntijana matkalla toimii suomalainen Teija, joka on pitkään asunut maassa ja tuntee maan tavat, luonnon, historian ja runsaasti paikallisia ihmisiä. Hän pystyy autenttisesti tutustuttamaan meidät paikalliseen elämään.

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Sveitsi on liittovaltio, joka koostuu 26 kantonista. Sveitsin pääkaupunki on Bern, joka on maan viidenneksi suurin kaupunki. Suurin kaupunki väkiluvultaan on Zürich, jossa asuu noin 400 000 ihmistä.

Sveitsi on sisämaavaltio, joka jakautuu maantieteellisesti kolmeen alueeseen: Alppeihin, Sveitsin Mittellandiin ja Juravuoristoon. Sveitsin pinta-ala on 41 290 neliökilometriä, asukkaita on runsaat kahdeksan miljoonaa. Väestö on pääosin keskittynyt Mittellandin alueelle, jossa myös suurimmat kaupungit sijaitsevat. Niihin kuuluu kaksi maailmankaupunkia, Zürich ja Geneve.

Sveitsin valaliitolla on pitkä historia puolueettomana valtiona. Se ei ole osallistunut sotiin vuoden 1815 jälkeen ja liittyi Yhdistyneisiin kansakuntiin vasta vuonna 2002. Sveitsissä sijaitsee paljon kansainvälisiä järjestöjä, kuten YK:n toiseksi suurin toimipiste, Kansainvälinen järjestelypankki, Punainen risti, Maailman kauppajärjestö, Kansainvälinen työjärjestö ja urheilujärjestöjä. Euroo-pan tasolla maa oli yksi Euroopan vapaakauppajärjestön perustajista ja kuuluu Schengen-alueeseen, vaikka se ei olekaan liittynyt Euroopan unioniin. Sveitsi on myös yksi maailman vau-raimmista valtiosta.

Hintaan sisältyy

  • suora lento Helsinki–Zürich–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset
  • ohjelman mukaiset ateriat: 2 x lounas, 4 x illallinen, osittain ruokajuomineen
  • suomalainen paikallisopas mukana alkaen / päättyen Zürich
  • Metsänhoitoyhdistyksen edustaja mukana alkaen / päättyen Helsinki
  • palvelu- ja toimistomaksut

 

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 220 €
  • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
  • muut mahdolliset palvelut

Majoitus

Alppihotelli Löwen***

Idyllinen tyypillinen Alppihotelli Löwen***
www.loewen-appenzell.ch

Appenzellin kaupungin keskustassa.

Naapurihotellissa, missä illallistamme on sauna ja baari matkalaisten käytössä. Kaikissa huoneissa on WC/pesuhuone joko amme tai suihku, radio, puhelin, hiustenkuivaaja, tallelokero, ja nettiyhteys.
Kaikki huoneet ovat savuttomia. Huonekoko on noin 25m2.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 23.5. - lauantai 27.5.2023

23.5. tiistai │ matkapäivä, Päreen tuotanto puurakentamiseen (L,I)

HUOM. Tilauksesta järjestämme halukkaille Finnairin edestakaisen liittymä lennon Suomen maakuntakentiltä Helsinki-Vantaalle (esim. Oulu, Rovaniemi, Joensuu, Kuopio).

Finnairin suora lento Helsingistä Zürichiin kello 07.55 – 09.45.  Oppaamme Teija ottaa meidät vastaan ja saattaa meidät odottavaan bussiin. Lounas matkan varrella. Lounaan jälkeen käymme tutustumassa päretehtaaseen Kanton Schwyz:ssä. Päre on perinteinen puurakentamisen materiaali. Se on jäänyt hieman taka-alalle, koska sen tekeminen vaatii paljon aikaa ja aika on arvokasta. Toki sitä käytetään edelleen, ja ehkä se tekee tietynlaista paluuta luonnollisena materiaalina, joka on erittäin kaunis seinässä. Alkuillasta saavumme Alpstein-vuoriston juurella sijaitsevaan tyypilliseen sveitsiläiskylään Appenzeliin, jossa majoitumme perhehotelli Hotel Löwen Appenzellen. Kokoontuminen sovittuun aikaan hotellin aulassa, opas esittelee hotellin ja sen jälkeen kävellen tutustuminen hotellin lähialueeseen. 4 ruokalajin illallinen hotellilla (kuten kaikkina iltoina)

24.5. keskiviikko│ Kastanjametsä – pikkuvaltio Liechtensteinin suuriruhtinaskunta  (A,L,I)

Suuntaamme aamupalan jälkeen jalokastanjametsikköön Walenseen rannalla ja patikoimme oppaan kanssa noin tunnin verran. Alueen mikroilmasto on hyvin leuto ja suosii jalokastanjan ohella myös palmujen ja banaanipuiden kasvattamista. Pieni aperitiivi kastanjatuotteista. Lounastauko matkan varrella Liechtensteinin kääpiövaltiossa. Ennen hotellille saapumista käymme tutustumassa Alpenbitter-katkeroa valmistavaan yritykseen. Yhteinen illallinen.

25.5. torstai │ metsätyönäytös, patikointia, juustola (A,I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme päivän tutustumisretkelle. Ajamme pikkuteitä kumpuilevan maalaismaiseman läpi Toggenburgin laaksoon St.Gallenin kantonin puolelle, jossa tutustumme metsätalouteen kuulemalla Sveitsin puustosta ja florasta. Mahdollisuuksien mukaan, pääsemme läheltä seuraamaan metsätyötä vinssillä tai helikopterilla. Maan topografia vaatii eri menetelmiä ja metsien käsittelyn perusteet poikkeavat vuoristossa huomattavasti siitä mihin olemme tottuneet Pohjoismaissa. Jyrkät rinteet ovat vaativia. Sen jälkeen tutustumme juuston valmistukseen pienessä meijerissä Lichtensteigissa– perheyritys – jonka tuotteita myydään kaikkiin maanosiin. Sveitsissä on paljon pieniä perheyrityksiä ja paikalliset juustontekijät saavat runsaasti ensimmäisiä palkintoja cheese award -kilpailuissa. Nautimme täällä juustopöydän maistiaisia. Teemme ostosretken vieressä olevalle Kägin suklaatehtaan myymälään (voi ostaa tuliasia). Kägi on paikallinen suklaan valmistaja ja tuotanto on kokonaan omalla kylällä. Lichtensteig on keskiaikainen kylä kaupunkioikeuksilla. Illalla yhteinen illallinen hotellillamme.

26.5. perjantai│ patikointia metsänhoitajan kanssa (A,L,I)

Kokopäivän retki Wildhaus nimiseen paikkaan Toggenburgissa. Teema: myrskytuhometsää-tuholaisia- ilmastonmuutos. Ajamme Wildhausiin ja menemme Gamplüt-hissillä ylös noin 1350 metrin korkeuteen. Hissi toimii aurinkoenergialla ja ylhäällä ravintolatoimintaan sähkö tulee pitkälle tuulimyllyn avulla. Omistapariskunta Lina ja Peter Koller ovat investoineet paljon yrityksiinsä ja he ovat kehittäneet toimintaa, luoneet työpaikkoja ja pelastaneet hissin purkutuomiolta rakkaudesta kotiseutuunsa. Innovaatiota korkeimmillaan. Kierrämme metsänhoitajan kanssa patikoiden n. 3 h (säävaraus) ja käymme lounaalla Gamplüt-ravintolassa. Illalla yhteinen illallinen.

27.5. lauantai │ hissiretki Appenzellissä, Zürich, kotimatka (A, L)

Nautittuamme aamiaisen, lähdemme hissiretkelle maisemia katsomaan. Otamme hotellista jo laukut bussiin ja nautimme lähtöjuomat ja lounaan pyörivässä näköalaravintolassa 1791 metrin korkeudessa. Sen jälkeen bussi vie meidät Zürichin lentokentälle. Lähtöselvitys Finnairin lennolle Helsinkiin klo 19.10–22.50. Antoisa matkamme on päättynyt, hyvää kotimatkaa!

Ateriat 

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Majoitus

Idyllinen tyypillinen Alppihotelli Löwen***

www.loewen-appenzell.ch

Appenzellin kaupungin keskustassa.
Naapurihotellissa, missä illallistamme on sauna ja baari matkalaisten käytössä. Kaikissa huoneissa on WC/pesuhuone joko amme tai suihku, radio, puhelin, hiustenkuivaaja, tallelokero, ja nettiyhteys.
Kaikki huoneet ovat savuttomia. Huonekoko on noin 25m2.

Lennot

AY1511 tiistai 23.5.2023  Helsinki – Zürich kello 07.55 – 09.45
AY1514 lauantai 27.5.2023  Zürich – Helsinki kello 19.10 – 22.50

Kuvia

Etelä-Suomen Metsänhoitoyhdistykset, Sveitsin metsämatka kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna