Metsätalousmatkat

MHY Keski-Suomi ja Päijänne, Schwarzwald

Ajankohta
10.10. - 14.10.2023
Kesto
5 päivää
Hinta
1690€ / 1840€

Metsäopintomatka Saksan Schwarzwaldiin

Schwarzwald on metsäinen vuorijono Lounais-Saksassa, Baden-Württembergin osavaltiossa. Alueen korkein huippu on Feldberg (1 493 metriä). Vuoristo on saanut nimensä alueella yleisten havupuiden tummasta väristä. Freiburgin kunta, jonne matkamme suuntautuu, on yksi suurimmista metsänomistajista Saksan liittotasavallassa. Metsän, viinin ja gootin kaupunkia ympäröi vihreä rengas. Metsämatkan aikana tutustumme alueen metsien monikäyttöön ja hallinnointiin. Ohjelmassa on myös mukavaa yhdessäoloa, iloista iltaohjelmaa ja herkullista paikallista ruokaa schwarzwaldilaiseen tapaan.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Finnairin lennot  Helsinki – Zürich – Helsinki veroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa
  • hotelliaamiaiset
  • ohjelman mukaiset kuljetukset
  • ohjelman mukaiset vierailut sisäänpääsyineen
  • ohjelman mukaiset ruokailut; 3 x lounas, 1 x kevyt lounas, 4 x illallinen
  • suomalaisen matkanjohtajan palvelut

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 150 €/hlö. Ilman huonekaveria matkustavan on varattava yhden hengen huone, tai oltava valmis jakamaan huone toisen samaa sukupuolta olevan matkustajan kanssa
  • ruokajuomat
  • muut palvelut

Ei MHY -jäsenille hinta on 150euroa/henkilö kalliimpi. Jäsennumero ilmoitettava ilmoittautumisen yhteydessä. Samaan ruokakuntaan kuuluvista riittää, kun yksi on MHY jäsen.

 

 

Matkanjohtaja

Anne Lappi

Olen asunut 20 vuotta Alpeilla, niistä 17 vuotta Zell am Seessä Itävallassa. Alunperin tulin Alpeille yhdeksi talveksi, mutta vuoret veivät sydämeni ja jäin tänne postikorttimaisemaan. Elämäni vaihtui levy-yhtiön pr-päälliköstä matkaoppaaksi. Ensimmäiset kesät olin Aurinkomatkojen oppaana ja kohdepäällikkönä, sitten tein vuosia päiväretkiä paikalliselle bussifirmalle asiakkaina matkailijoita ympä... Lue lisää

Majoitus

Central Hotel Freiburg***

Wasserstrasse 6, D – 79098 Freiburg, 

www.central-freiburg.de

Mukava, lyhyen matkan päässä vanhasta kaupungista sijaitseva hotelli, jossa on 115 huonetta. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, televisio, puhelin, wc / kylpy ja langaton nettiyhteys.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 10.10. - lauantai 14.10.2023

Kotimaan edestakainen kuljetus Keski-Suomesta Helsinki – Vantaalle. Yhteiskuljetus tilausajona päätietä pitkin Keski-Suomesta Helsinki–Vantaalle.

10.10. tiistai │ matkustuspäivä, tilavierailu Ospelehof, puunjalostuslaitos (L,I)

Kokoontuminen Helsingin lentoasemalla, josta lähtö Finnairin lento Zürichiin kello 07.55 – 09.45. Lentoasemalla on Kon-Tiki Toursin edustaja vastaanottamassa matkustajia sekä auttamassa lähtöselvityksen tekemisessä.

Suomalainen, kokenut metsämatkaoppaamme Anne Lappi on meitä vastassa lentokentällä. Ensimmäisenä ajamme Ospelehof-tilalle, jossa ensin tutustumme tilan juustolaan ja lopuksi nautimme maittavan lounaan tilan tuotteista. Toinen vierailukohteemme on mekaanisen puunjalostuksen tuotantolaitos. Vierailujen jälkeen suuntaamme Freiburgiin, jossa majoitumme Central Freiburg hotelliimme. Yhteinen 3-ruokalajin illallinen hotellilla.

11.10.  keskiviikko | metsäkeskuksen vieraana, alueen metsien hoitoa, uusiutuva energia (A,L,I)

Hotellin aamiaisen jälkeen suuntaamme bussilla paikalliseen metsäkeskukseen. Tutustumme metsänhoitajan johdolla lähimetsään. Kuulemme yleisesti alueesta, metsäteollisuudesta, yksityisestä pienmetsänomistajuudesta, ekologiasta, puun energiankäytöstä ja alueella järjestettävistä opintomatkoista. Vuosi 2011 oli kansainvälinen metsävuosi. Saksassa perustettiin foorumi ”Metsien kulttuuriperintö”. Freiburgin alueen metsät ovat yhtenä jäsenenä foorumissa. Nautimme lounaan ravintola Hofgut Sternenissä, jonka jälkeen vuorossa on uusiutuva energia -kierros. Paluu hotellille ja yhteinen 3-ruokalajin illallinen hotellilla.

12.10.  torstai | Freiburg, Mhy:n ajankohtaiskatsaus, puistometsikkö (A,I)

Aamiaisen jälkeen MHY-ajankohtaisinfo hotellissa. Infon jälkeen teemme oppaan johdolla kaupunkikävelyn Freiburgissa. Tutustumme kaupungin keskustaan ja keskeisimpiin nähtävyyksiin. Ajamme pikkujunalla ylös Schlossbergille, ja nautimme sieltä avautuvasta kaupunkimaisemasta. Halukkaat voivat kävellä oppaan kanssa metsän läpi ylös ”linnavuoren” huipulle ja nousta näköalatorniin ihailemaan maisemia. Yhteinen 3-ruokalajin illallinen hotellilla.

13.10. perjantai | Feldberg, luonnonpuisto, monikäyttö ja metsätuhojen vaikutus (A,I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Schwarzwaldin korkeinta vuorta Feldbergia ja tutustumme Etelä-Schwarzwaldin luonnonpuistoon, joka on yksi Saksan suurimpia, www.naturpark-suedschwarzwald.de/en. Alue on hyvä esimerkki siitä, miten luonnonsuojelu, maatalous, metsätalous ja matkailu toimivat sulassa sovussa. Saamme esittelyn Luontotalossa ja tutustumme lähimetsään metsänhoitajan johdolla. Keski-Euroopassa on ollut laajoja metsätuhoja ja niiden seurauksena kirjanpainajien aiheuttamia hävityksiä. Metsätuhoihin varautumiseen ja ennaltaehkäisyyn on alettu kiinnittämään laajaa huomiota – näemme ja kuulemme tästä toiminnasta. Iltapäivällä maistelemme paikallisia badenilaisia viinejä Alte Wachessa. Illalla nautimme päätösillallisen Saksan vanhimmassa ravintolassa Zum Roten Bären’issa.

14.10. lauantai | Titisee-järvi ja kotimatka

Aamiaisen jälkeen aamupäivällä pakkaamme matkalaukut ja kirjaudumme ulos hotellista. Suuntaamme kohti Titisee-järveä, jossa teemme pienen risteilyn ja nautimme lounaan. Kuljetus Zürichin lentoasemalle, josta Finnairin lento Helsinkiin ja kotimatka.

Antoisa metsämatkamme on ohi. Hyvää matkaa kotiin!

Lennot

AY1511 tiistai 10.10.2023 Helsinki – Zürich kello 07.55 – 09.45
AY1514 lauantai 14.10.2023 Zürich – Helsinki kello 19.10 – 22.50

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikku-maan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Kuvia

MHY Keski-Suomi ja Päijänne, Schwarzwald kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna