Luontomatkat

Metsä- ja luontomatka Pohjois-Espanjaan

Ajankohta
15.4. - 20.4.2024
Kesto
6 päivää
Kohde
Espanja
Hinta
1950 € Metsänhoitoyhdistyksen jäsenhinta
Varaa matka

Metsä- ja luontomatka Pohjois-Espanjaan

Espanja on merkittävä metsätalousmaa, mutta Suomeen verrattuna hyvin erilainen ja siksi mielenkiintoinen. Mäntyjä löytyy 7 eri lajia ja tammia 8 lajia. Metsistä melkein 30 % kasvaa yli 1000 metrin korkeudessa. Kunnon metsätalous keskittyy maan pohjoisosaan, johon meidänkin matkamme suuntautuu. Espanjan metsistä noin 70 % on yksityisessä omistuksessa, pääosin yksittäisillä metsänomistajilla. Metsäpalot ovat Espanjassa suuri ongelma, vuonna 2022 paloi melkein 300 000 ha! Pääsemme tutustumaan maan metsätalouteen, metsäpalojen aiheuttamiin ongelmiin sekä metsänomistajiin ja paikalliseen metsänhoitoyhdistykseen. Nautimme luonnollisesti myös maukkaasta paikallisesta ruoasta ja hyvistä juomista. Kävelemme Pamplonassa kuuluisan härkäjuoksun katureitin. Matkan lopussa pääsemme tutustumaan myös Espanjan pääkaupunkiin Madridin ja sen nähtävyyksiin sekä kiertoajelulla että omin päin. Asiantuntijaoppaanamme toimii kokenut Espanjan kävijä metsänhoitaja.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Järjestämme tämän matkan yhteistyössä  Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalan  kanssa, mutta matkalle ovat lämpimästi tervetulleita kaikki Espanjasta innostuneet. Tärkeintä on kiinnostuksesi aihetta ja matkakohdetta kohtaan – ja mikä parasta pääset matkalle asiantuntevassa seurassa.

Joensuu – Helsinki – Joensuu yhteiskuljetus järjestetään lisämaksusta.

Hintaan sisältyy

  • suora lento Helsinki–Madrid–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset
  • suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
  • ateriat: 4 x lounas ja 4 x illallinen ruokajuomineen
  • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

  • edestakainen kotimaan kuljetus Helsinki-Vantaan lentokentälle
  • yhden hengen huone 340 € /hlö
  • muut mahdolliset palvelut

Majoitus

Matkan aikana yövymme eri paikkakunnilla ohjelman mukaisesti.

Hotel Guadalajara & Conference Center 4*, Av. de Eduardo Guitián, 7, 19002 Guadalajara

Hotel Maisonnave 4* C/ Nueva, 20, 31001 Pamplona

Hotel Sterling 3*C. de San Bernardo, 29, 31, 28015 Madrid

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 15.4. - lauantai 20.4.2024

15.4. maanantaimatkapäivä Madridiin ( I) 

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla n. 2,5 tuntia ennen lennon ilmoitettua lähtöaikaa. Lähtöselvitys ja siirtyminen lennolle. Aikataulun mukainen lentoaika on kello 16:40 – 20:05. perillä Madridin lentoasemalla siirtyminen odottavaan turistibussiin. Ajamme noin reilun tunnin mittaisen matkan Guadalajaran pikkukaupunkiin, jossa yövymme. Iltapala paikallisesti.

16.4. tiistai | Espanjan metsätaloutta ja metsänhoitoa sekä metsäpalojen problematiikkaa (A, L, I)

Metsäpalot ovat koko eteläisessä Euroopassa jokakesäinen riesa ja merkittävä biodiversiteetin (monimuotoisuuden) muokkaaja. Tutustumme metsäpalojen syihin, torjuntaan ja paloalueiden metisen uudistamiseen. Nautimme lounaan paikallisessa maalaisravintolassa. Illaksi jatkamme matkaa Pamplonaan, jossa yöpyminen. Päivän ajomatka on noin 400 km. Illalla on aikaa tutustua kaupunkiin. Yhteinen llallinen hotellissamme.

17.4. keskiviikko | Foresna-Zurgaian metsänomistajayhdistyksen vieraana. Käytännön metsänhoitotöitä (A, L, I)

Isännät esittelevät meille organisaationsa toimintaa ja rakennetta. Metsänkasvatuksen tavoitteita, puunmyynnin tapoja ym. käytännön toimintaa hoidossaan olevissa yksityis- ja yhteisöjen metsissä. Tutustumme Espanjan hienoimpiin pyökkimetsään ja poppelin kasvatukseen. Yhteinen lounas paikallisessa ravintolassa. Illalla iltakävely Pamplonassa kuuluisalla härkäjuoksukadulla ja vapaata aikaa kaupungilla. Yöpyminen Pamplona. Illallinen.

18.4. torstai | Tryffelin kasvatus ja maistelu, viinintuotantoa, paikallista maaseutuelämää (A, L)

Aamupäivällä hyvästelemme Pamplonan ja suuntaamme kohti etelää. Vierailemme tilalla, jossa kasvatetaan tryffeleitä osana metsätalouden tuloa. Pääsemme myös maistelemaan tryffeleitä ja nauttimaan hyvistä viineistä. Yhteinen lounas lähellä Sorian pikkukaupunkia. Jatkamme illaksi Madridiin, jossa ilta vapaata kaupungilla, vaikka tapaksia/pikkupurtavaa ja hyvää viiniä nauttien. Yöpyminen Madridissa.

19.4. perjantai | Madrid tutuksi (A, L, I)

Opastettu Kiertoajelu Madridissa, Espanjan pääkaupungissa. Näemme runsaasti paikallisia nähtävyyksiä, mm. Plaza Mayorin, Retiron puiston. Kiertoajelun jälkeen on vapaata aikaa tutustua kaupungin ilmapiiriin. Istahtaa rauhassa lounaalle, maistelemaan viinejä ja muita virvokkeita ja tehdä tuliaisostoksia. Yhteinen illallinen. Yöpyminen Madridissa.

20.4. lauantai | Aikainen herätys ja kuljetus lentokentälle. Aamiainen tai aamiaispaketti (A,)

Aikainen aamiainen (tai saamme mukaan aamiaispaketit) Yhteiskuljetus Madridin lentoasemalle, jonne saapuminen n. 2,5 tuntia ennen koneen ilmoitettua lähtöaikaa. Paluulento Helsinkiin aikataulun mukaan kello 10:15 – 15:25.

Lennot

AY1661 Finnair Helsinki – Madrid 15.4.2024 klo 16.50–20.15
AY1662 Finnair Madrid – Helsinki 20.4.2024 klo 10.15–15.25

 

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna