Luontomatkat

Luonto- ja lintumatka Etelä-Afrikkaan

Ajankohta
20.10. - 1.11.2024
Kesto
13 päivää
Kohde
Etelä-Afrikka
Hinta
4610 €
Varaa matka

Unohtumattomia elämyksiä Paul Segersvärdin matkassa

Yksi miespaikka ja yksi naispaikka jaetussa kahden hengen huoneessa jäljellä. Ota yhteyttä toimistoomme.

Tämä matka avaa upeat näkymät Etelä-Afrikan luontoon ja rikkaaseen eläinkuntaan. Kapkaupungin ympäristö ja Krugerin kansallispuisto tarjoavat maan kuuluisimmat ja houkuttelevimmat nähtävyydet. Safariajelut johdattavat meidät Big Five -eläinten jäljille sekä muiden kiehtovien safarieläinten sekä lintulajien pariin. Hermanuksessa saamme mahdollisuuden tarkkailla valaita aivan lähietäisyydeltä. Tämä matka on Etelä-Afrikkaa parhaimmillaan, tarjoten luontomatkaajille unohtumattomia elämyksiä!

 

 

 

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Palaute vuoden 2023 matkalta:

Paul Segersvärdin matkoilla on ilo olla mukana ja Pauliin voi luottaa matkanjohtajana; sekä järjestelijänä että luonto-oppaana. Ennen matkaa saapuvat viestit kohteen kuvauksineen ja lajilistoineen nostattavat mukavasti matkakuumetta ja odotuksia. Kaikesta näkee, että matkaa on suunniteltu huolella ja kohteeseen on perehdytty. Paulin tapa ottaa matkaryhmä haltuunsa ja pitää yllä yhteishenkeä ja innostusta koko matkan ajan on jotain ainutlaatuista. Jokaisella matkalla tietenkin sattuu aina jotain yllätyksiä, Paulin tilannetaju, jolla hän hoitaa tilanteet parhain päin on kanssa mainitsemisen arvoinen.

Hintaan sisältyy

 • Turkish Airlinesin lennot Helsinki–Kapkaupunki/Johannesburg–Helsinki Istanbulin kautta lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • sisäinen lento Kapkaupunki – Hoedspruit
 • ohjelman mukaiset majoitukset jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
 • ohjelman mukaiset ateriat: 11 x lounas ja 10 x illallinen
 • paikalliset englanninkieliset luonto-oppaat kohteessa
 • matkanjohtaja Paul Segersvärd mukana koko matkan ajan
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • 1h-huoneen lisämaksu 550 €/hlö. Ilman matkakaveria matkustava voi varata majoituksen 2 hengen huoneeseen, jolloin hänelle tulee huonekaveriksi toinen samaa sukupuolta oleva ryhmän matkustaja, joka on esittänyt vastaavan toiveen. Muuten on varattava yhden hengen huone.

Kohokohdat

 • Hyväntoivonniemen jylhät maisemat mausteena villit paviaanit
 • ikoninen Pöytävuori
 • West Coast – kansallispuiston linnusto
 • Hermanus  – yksi maailman huippukohteista valasbongaukseen
 • Blyde River – kanjonin panoraama reitti
 • Kruger-puiston vertaansa vailla oleva eläimistö ja linnusto

Matkanjohtaja

Paul Segersvärd

Linnut ovat Paul Segersvärdin ykkösharrastus, mutta muutkin luontomatkat kiinnostavat häntä suuresti. Paulin pääkohteita ovat Huippuvuoret, Costa Rica, Madagaskar, Borneo, Tansania, Botswana ja uusimpana tulokkaana Kirgisia. Villi luonto ei odota: Paulin retkillä herätään usein varhain ja valvotaan myöhään. Näin saavutetaan parhaimmat ja syvimmät luontoelämykset. Tutustu sympaattiseen Pauliin vide... Lue lisää

Majoitus

Useita hotelleja

21.-24.10. | City Lodge Waterfront hotel, Kapkaupunki tai vastaava. | 3 yötä
24.-26.10 | Arabella hotel & Spa tai vastaava, Hermanus | 2 yötä
26..-27.10.| Moguli Lodge tai vastaava| 1 yö
27.-28.10. | Gecko Lodge tai vastaava| 1 yö
28.-30.10. | Lower Sabie Restcamp tai vastaava| 2 yötä
30.-31.10. | Skukuza Rest Camp tai vastaava | 1 yö

 

 

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 20.10. - perjantai 1.11.2024

20.10. sunnuntai │ lento Helsinki- Istanbul

Turkish Airlinesin lento Helsinki – Istanbul klo 19:30–23.15. Turkish Airlines lennoilla on tarjolla maksutta lämmin ateria.

21.10. maanantai | Saapuminen Kapkaupunkiin (L, I)

Turkish Airlinesin lento Istanbul – Kapkaupunki klo 1:40-11:50.
​​Saavumme Kapkaupungin lentokentälle, jossa meitä odottaa paikallinen opas. Yhteisen lounaan jälkeen käymme ihastelemassa maisemia Pöytävuorelta käsin käyttäen kaapelihissiä. Peloton kalliotamaani saattaa tulla kuvausetäisyydelle taustanaan alhaalla häämöttävä Kapkaupunki. Lintuvalikoimaan kuluu mm. mustakotka, Kapin alueen korea erikoisuus kapinmedestäjä, täpläpriinia ja kalliotasku. Majoittuminen Kapkaupunkiin ja yhteinen illallinen.

22.10. tiistai | Hyväntoivonniemi ja Kirstenboschin kasvitieteellinen puutarha (A, L, I)

Hyväntoivonniemen kansallispuisto sijaitsee aivan niemen kärjessä, jonne johtaa yksi maailman kauneimmista ajoteistä seuraillen Atlantin valtameren rantaa.  Täällä saamme käsityksen Kapin alueen mahtavasta luonnosta. Maisema on paikoitellen karu, mutta monimuotoinen. Parhaat näkymät niemelle avautuu majakalta, jonne nousu tapahtuu kiviportaita pitkin tai Flying Dutchman – köysiradalla, joka kiidättää huipulle kolmessa minuutissa. Niemenkärjen nisäkäslajeista ehkä tunnetuin on vaippapaviaani. Muita asukkaita ovat antiloopit, mm. harvinainen valkopäätopi. Suojelualueen lajistoon kuuluu myös erittäin harvinainen etelänseepra, afrikanhylje, jyrsijöitä ja matelijoita. Eri lintulajia on tavattu noin 250: namibianlokkien, töyhtötiirojen ja kapinmerimetsojen lisäksi mm. strutsi, endeemit ruskopääkerttu ja kapinmesikko sekä ruskosiipisirkku.

Iltapäivällä siirrymme maailmankuuluun Kirstenboschin kasvitieteellisen puutarhaan. Pöytävuoren rinteillä sijaitseva Kirstenbosch viehättää kasvien lisäksi runsaalla eläinkunnallaan. Lintuja on paljon, kuten matkijapunatasku, kirjotöpösieppo ja endeemi harmaaniskahemppo. Helmikana, afrikanhanhi ja endeemi kapinfrankoliini ovat yleinen näky koko puutarhassa. Melko varmasti näemme myös oravia, mangusteja sekä värikkäitä perhosia, kilpikonnia, rapuja ja liskoja.

23.10. keskiviikko | West Coastin kansallispuisto (A, L, I)

Noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Kapkaupungin keskustasta löytyy West Coastin kansallispuisto. Se on koskematon luonnonsuojelualue, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet lintujen tarkkailuun. Alueella on havaittu yli 200 maa- ja merilintulajia, joista monet viihtyvät Ramsar-kosteikkosopimukseen kuuluvan laguunin ympärillä. Euraasiasta talvehtimaan saapuneita kahlaajia on runsaasti. Ruskovyötylli ja hietatylli ovat paikallisia kahlaajerikoisuuksia. Kapinsorsa, endeemi mustakaulatrappi ja keltakulmalepinkäinen kuuluvat kansallispuiston linnustoon. Suojelualueella elää useita antilooppilajeja kuten elandi, kongoni, kapingaselli, vuohiantilooppi ja valkopäätopi. Afrikanhylje saattaa lepäillä rantahiekalla.

24.10. torstai | Hermanus (A, L, I)

Hermanus on kaunis rantakaupunki Etelä-Afrikassa, noin 120 kilometriä Kapkaupungista itään. Kaupunki sijaitsee Walker Bayn rannikolla ja on erityisen tunnettu valaiden tarkkailupaikkana. Retkipäivä alkaa Stranfontein Waterworksin alueella, joka houkuttelee lukuisia kosteikkolintulajeja kuten kapinlapasorsa ja ruskonarsku. Matkalla kohti Hermanusta ajamme pitkin kuuluisaa False Bayn rantaviivaa ja teemme maisemapysähdyksiä. Pysähdymme myös Stony Point Penguin Colonyssa, jossa voi ihastella suurta afrikanpingviinien koloniaa. Matkan varrella on myös Harold Porter National Botanical Garden. Puutarha ei ainoastaan tarjoa silmäniloa monipuolisella kasvillisuudellaan, vaan toimii myös ihanteellisena paikkana lintujen tarkkailuun. Matkan varrella lounas ja illallinen Hermanuksen ravintolassa.

25.10. perjantai | Valasretki (A, L, I)

Teemme valasretken veneellä ja pääsemme näin lähelle näitä majesteettisia mereneläviä. Hermanus on yksi parhaista paikoista esim. etelänmustavalaan tarkkailuun. Retken kesto n. 2–3 tuntia. Jos retkeä ei pystytä järjestämään sääolosuhteiden vuoksi, retkeilemme ympäristön luonnonsuojelualueilla. Maatikka ja afrikanmeriharakka ovat täällä toivelistalla. Illallinen.

26.10. lauantai | Blyde River Canyon (A, L, I)

Kuljetus Kapkaupungin lentokentälle, josta lento Hoedspruitiin klo 10:40. Tapaamme Hoedspruitin kentällä paikallisen oppaan. Ajamme kaunista panoraamareittiä kohti majapaikkaamme. Blyde River Canyonin ympärillä sijaitseva Panorama Route tarjoaa dramaattisia näkymiä; upeita vesiputouksia, raivoavia jokia, yksi Etelä-Afrikan suurimmista metsäalueista ja pieniä kyliä. Kuuluisalta The Three Rondavelsin näköalapaikalta ihailemme kolmea pyöreää, mökin muotoista kalliomuodostelmaa. joiden jyrkät kallioseinät ja teräväkärkiset huiput muistuttavat perinteisiä afrikkalaisia pyöreitä taloja. Päivän lintulistaan voi kuulua mustakotka, kapinhiirihaukka, Etelä-Afrikan kansallislintu hopeakurki ja värikäs isomuurahaistasku.

 27.10. sunnuntai | God’s Window ja Graskopin rotko (A, L, I)

Aamupäivän vietämme todennäköisesti ylängön tunnetuimman näköalapaikan, God’s Windowin, alueella. God’s Window sijaitsee lähellä pientä sademetsää, johon Intian valtamereltä tuleva kosteuspitoinen ilma vaikuttaa, muodostaen ainutlaatuisen mikroilmaston eri lintulajistoineen. Toivelajina täällä on töyhtöpäinen etelänturako.  Lounaan jälkeen jatkamme Graskopin rotkon kautta majapaikkaamme. Rotkon vetonaulana on hissi, joka vie vierailijat 51 metriä alas metsään, missä puiset kävelytiet ja riippusillat muodostavat 600 metrin polun. Vierailijat pääsevät näin tutustumaan monipuoliseen elämään, joka kukoistaa tiheiden puiden latvusten alla. Afrikanpöllö huhuilee lähistöllä.

28.10. maanantai | Safariajelua Krugerin kansallispuistossa (A, L, I)

Siirrymme varhain aamulla Krugerin kansallispuistoon, joka on yksi Etelä-Afrikan tunnetuimmista ja suurimmista kansallispuistoista. Meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä Afrikan villieläimiä niiden luonnollisessa elinympäristössä. Päivän aikana voimme onnekkaasti nähdä savannikoiran ja leopardin. Puistossa voi bongata myös monipuolisen valikoiman eri lintulajeja. Loka – maaliskuussa lintulajisto kasvaa noin kahdella sadalla lajilla muualta Afrikasta ja Aasiasta saapuneilla muuttolinnuilla. Petolinnuista voimme kiikaroida rosvohaukkaa ja korvakorppikotkaa. Vesilintuja majailee jokien rannoilla ja vesistöissä, esim. afrikannokisorsa ja afrikansaksinokka.  Violettiharjaturako saattaa vilahtaa puiden oksistossa, etelänkeltatoko puolestaan pensaiden latvassa ja natalinfrankoliini heinikossa. Yön äänimaisemassa huhuilee savannihuuhkaja sekä surisee gaboninkehrääjä.

29.10. tiistai | Safariajelu jatkuu Krugerin kansallispuistossa (A, L, I)

Nautimme edelleen huikeista safarielämyksistä. Pyrimme luonnollisesti bongaamaan kaikki Big 5 -eläimet, mutta niiden lisäksi tulemme varmasti näkemään myös muita kiehtovia eläimiä; kirahveja, savanniseeproja, lukemattomia impaloja ja kauniita isokorvaisia kuduja. Lintulajisto voi täydentyä monilla uusilla lajeilla, esim. piilotteleva isoviippa, harvinainen laidunhyyppä ja kosteikkofrankoliini.

30.10. keskiviikko | Safariajelua (A, L, I)

Kokopäivän safariajelua ja samalla siirtyminen seuraavaan majapaikkaamme. Pensassarvikuono kuuluu seudun suurnisäkkäisiin, mutta sen näkeminen on todellinen onnenpotku. Afrikanvuorikotka, viiksirastas ja nokitiainen voivat päätyä lintulistalle.

31.10. torstai | Kotimatka (A, L)

Aamiaisen ja uloskirjautumisen jälkeen aloitamme kotimatkan siirtymällä Johannesburgin lentokentälle, jonne ajomatkaa on noin 4,5 tuntia. Lounas matkan varrella. Turkish Airlinesin lento Johannesburgista Istanbuliin klo 19:15, Istanbulissa klo 5:55.

1.11. perjantai

Turkish Airlinesin lento Helsinkiin klo 8:55, Helsingissä klo 11:35. Lennoilla on tarjolla maksutta lämmin ateria.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

HUOM! Muutokset lentoaikatauluihin, ohjelmaan ja hotelleihin mahdollisia.

Lennot

20.10.2024  TK1764  Turkish Airlines  Helsinki – Istanbul             19:30-23:15
21.10.2024  TK  44    Turkish Airlines  Istanbul – Kapkaupunki    01:40-11:50
26.10.2024 4Z657    Airlink                    Kapkaupunki-Hoedspruit  10:40-13:10
31.10.2024  TK  33    Turkish Airlines  Johannesburg – Istanbul  19:15-05:55
1.11.2024  TK1761   Turkish Airlines  Istanbul – Helsinki            08:50-11:35

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata

Maksuehto

Varausmaksu 500 € varauksen yhteydessä. Loppumaksun eräpäivä on 19.8.2024.

Peruutusehdot

Ennakkomaksun jälkeen täysin kuluton peruutus ei ole mahdollista.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö
 • 89 vrk – 60 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 59 vrk – 46 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 45 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Etelä-Afrikkaan ei tarvita viisumia alle 90 päivän matkoilla. Jokaisella on hyvä olla matkalla aina passistaan kopio mukana. Suositeltavista rokotesuojista löytyy tietoa täältä 

Hintaperuste

Hinnat perustuvat 12.1.2024 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikokoa 10. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. poltto-aine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. 

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

 

 

Kuvia

Luonto- ja lintumatka Etelä-Afrikkaan kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun