Metsätalousmatkat

Metsä- ja luontomatka Itävaltaan

Ajankohta
12.10. - 16.10.2020
Kesto
5 päivää
Kohde
Zell Am See
Hinta
1395 €

Metsä- ja luontomatka Itävaltaan

Lähde mukaan tälle ainutlaatuiselle opinto- ja virkistysmatkalle upeisiin vuoristomaisemiin Itävallan Zell Am Seehen.  Luonnon nähtävyyksien lisäksi tutustumme matkan aikana metsien hoitoon paikallisen metsänhoitajan johdolla ja vierailemme pientilalla. Matkanjohtajana toimii suomalainen, kohteessa asuva kokenut matkanjohtaja Anne Lappi.

Lämpimästi tervetuloa!

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Järjestämme tämän matkan yhteistyössä Etämetsänomistajien kanssa, mutta matkalle ovat lämpimästi tervetulleita kaikki Itävallasta innostuneet. Tärkeintä on kiinnostuksesi aihetta ja matkakohdetta kohtaan – ja mikä parasta pääset matkalle asiantuntevassa seurassa.

Hintaan sisältyy

  • lennot Finnairin suorat lennot Helsinki – München – Helsinki sisältäen lentoverot ja matkustajamaksut
  • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisineen
  • kuljetukset ohjelman mukaisesti
  • ateriat ohjelman mukaisesti; 2 x lounas ja 3 x illallinen hotellissa, ruokajuomina illallisilla viini/olut/alkoholiton x 1 annos
  • opas suomenkielisen paikallisoppaan palvelut

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 120€. Ilman huonekaveria matkustavan tulee varata yhden hengen huone

Kohokohdat

  • Krimmlvesiputoukset & Hohe Tauern kansallispuistokeskus. Krimml on Euroopan korkein vesiputous ja sen kuohuavat vesimassat tekevät vaikutuksen. Hohe Tauern kansallispuistokeskuksella tutustumme alueen luontoon.
  • Schmittenlaakso & Auguttilavierailu. Schmittenlaaksossa tutustumme vuoristometsien hoitoon ja nousemme kaapelihissillä vuoren huipulle. Laskeudumme jalkasin alas ja pysähdymme matkalla Augut-tilalle maistelemaan paikallisia elintarvikkeita.
  • Grossglockner Itävallan korkein vuori kohoaa 3798 metriin, jonka huipulta ihailemme jäätikkömaisemia ja eri kasvillisuusvyöhykkeitä.
  • Kotkanpesä vierailu. Tutustumme Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen rakennuttaman edustustilan eli nk. teehuoneen historiaan, joka rakennettiin Hitlerille tämän 50-vuotislahjaksi. 

Matkanjohtaja

Anne Lappi

Olen asunut 20 vuotta Alpeilla, niistä 17 vuotta Zell am Seessä Itävallassa. Alunperin tulin Alpeille yhdeksi talveksi, mutta vuoret veivät sydämeni ja jäin tänne postikorttimaisemaan. Elämäni vaihtui levy-yhtiön pr-päälliköstä matkaoppaaksi. Ensimmäiset kesät olin Aurinkomatkojen oppaana ja kohdepäällikkönä, sitten tein vuosia päiväretkiä paikalliselle bussifirmalle asiakkaina matkailijoita ympä... Lue lisää

Majoitus

Hotel Steinerwirt

Boutique Hotel Steinerwirt sijaitsee Zell am Seen keskustassa, Zell-järven ja CityXpress-köysiradan läheisyydessä. Hotellissa on palkittu ravintola ja kylpylä-osasto, joka sijaitsee rakennuksen ylimmässä kerroksessa. Kattoterassilta on hienot näkymät vanhaan kaupunkiin, järvelle ja ympäröiville vuorille. Useat ravintolaoppaat suosittelevat hotellin klassista itävaltalaista ravintolaa. Saatavilla on laaja valikoima itävaltalaisia viinejä, joita ravintolan sommelierit tarjoilevat. Viinikellari on peräisin 1300-luvulta.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 12.10. - perjantai 16.10.2020

12.10. maanantai│ matkapäivä, Helsinki – Zell Am See (I)

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta Finnairin suora lento Müncheniin lähtee kello 08.00. Saapuminen perille klo 09.35. Suomenkielinen matkanjohtaja Anne Lappi on ryhmää vastassa. Lähdemme tilausbussilla kohti Itävaltaa. Saapuminen n. kolmen tunnin ajomatkan päähän Zell Am See´n pieneen, viehättävään vuoristokaupunkiin, joka on suosittu talviurheilukohde, mutta tarjoaa myös syksyllä mahtavat maastot ja maisemat aktiiviseen liikkumiseen luonnossa. Majoittuminen Steinerwirt -hotelliin. Teemme opastetun kaupunkikävelyn. Yhteinen illallinen hotellissa.

13.10. tiistai │ Krimml-vesiputoukset & Hohe Tauern kansallispuistokeskus (A, L)

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla tutustumisretkelle Euroopan korkeimmille vesiputouksille Krimmliin. Kuulemme, miten mahtavat luonnonvoimat ja vesimassat järjestävät vaikuttavan konsertin. Huomio kiinnittyy vesiputouksen aiheuttaman mikroilmaston vaikutuksesta alueen puustoon ja pintakasvillisuuteen. Maapohja peittyy sammalista ja puusto on sopeutunut runsaaseen kosteuteen. Maastossa ollaan parisen tuntia ja korkeusmetrejä tulee n. 250. Hyväkuntoiset voivat nousta putouksen vierellä kulkevaa polkua ylös asti, halutessaan voi jäädä myös alemmalle tasolle, josta näkee myös hyvin ympäröivän alueen. Iltapäivällä tutustumme Hohe Tauernin Kansallispuistokeskukseen, jossa saamme lisätietoa alueen luonnosta. Yhteinen lounas päivän aikana. Ilta vapaata.

14.10. keskiviikko │ Schmittenlaakso & Augut-tilavierailu (A, I)

Aamiainen omaan tahtiin hotellissa, jonka jälkeen lähdemme postibussilla kohti Schmittenlaaksoa. Tapaamme siellä paikallisen metsänhoitajan. Tutustumme hänen johdollaan matkailualueen vuoristometsien hoitoon. Pääpaino metsänhoidossa on monimuotoisuus, ulkoilu- ja virkistyskäyttö sekä lumivyöryjen estäminen. Puunkorjuun haasteet poikkeavat siitä, mihin olemme Suomessa tottuneet. Nousemme kabiinihissillä ylös vuorenrinteelle, josta hiljalleen kävelemme metsäreittiä alas laaksoon. Matkalla keskustaan vierailemme viehättävällä Augut-pientilalla ja tutustumme tilan kauppaan, jossa myydään tilan omia tuotteita eli herkullista lähiruokaa mm. juustoa, lihaa, kinkkua, hilloja ja leipää. Iltapäivällä vapaata-aikaa Zell am Seessa ostoksille tai omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. Yhteinen illallinen hotellilla.

15.10. torstai│ Grossglockner-vuori (A, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme koko päivän kestävälle bussiretkelle tutustumaan upeisiin alppimaisemiin. Retkemme suuntautuu kohti Itävallan korkeinta vuorta Grossglockneria (3798 m) ja pääsemme ihailemaan myös jäätikkömaisemia. Näemme eri kasvillisuusvyöhykkeitä ja nousemme puurajan yläpuolelle. Yhteinen illallinen hotellissa.

 16.10. perjantai │ Kotkanpesä & kotiinpaluu (A, L)

Aamiaisen jälkeen hyvästelemme kauniin vuoristokylämme ja lähdemme bussilla kohti Kotkanpesää. Suuntaamme Saksan Alpeille. Mikäli sääolosuhteet sallivat, tutustumme Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue rakennuttamaan edustustilaan eli nk. teehuoneeseen, joka rakennettiin Hitlerille tämän 50-vuotislahjaksi. Mikäli lumiolosuhteet estävät pääsyn Kotkanpesälle, tutustumme kuitenkin kohteesta kertovaan museoon. Nautimme päivän aikana yhteisen lounaan. Saapuminen Münchenin lentoasemalle noin kello 17.00. Finnairin suora lento Helsinkiin kello 18.50 – 22.15

Ateriat

A=aamupala, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

AY1401 Helsinki – München kello 08.00 – 09.35

AY1406 München – Helsinki kello 18.50 – 22.15

 

Hinnat perustuvat 10.2.2020 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikokoa 20. Ennakkomaksu 300 € / hlö ilmoittautumisten yhteydessä. Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin.   

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. 

Kuvia

Metsä- ja luontomatka Itävaltaan kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna