Metsätalousmatkat

Metsä- ja luontomatka Itävaltaan

Ajankohta
12.6. - 16.6.2024
Kesto
5 päivää
Kohde
Zell Am See
Hinta
1630 €

Metsä- ja luontomatka Itävaltaan

Lähde mukaan tälle ainutlaatuiselle opinto- ja virkistysmatkalle upeisiin vuoristomaisemiin Itävallan Zell Am Seehen.  Luonnon nähtävyyksien lisäksi tutustumme matkan aikana metsien hoitoon paikallisen metsänhoitajan johdolla ja vierailemme pientilalla. Matkanjohtajana toimii suomalainen, kohteessa asuva kokenut matkanjohtaja.

Lämpimästi tervetuloa!

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Järjestämme tämän matkan yhteistyössä Lounaisen Suomen ja Pirkanmaan Metsänhoitoyhdistysten  kanssa, mutta matkalle ovat lämpimästi tervetulleita kaikki Itävallasta innostuneet. Tärkeintä on kiinnostuksesi aihetta ja matkakohdetta kohtaan – ja mikä parasta pääset matkalle asiantuntevassa seurassa.

Hintaan sisältyy

 • lennot Finnairin suorat lennot Helsinki – München – Helsinki sisältäen lentoverot ja matkustajamaksut
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisineen
 • kuljetukset ohjelman mukaisesti
 • ateriat ohjelman mukaisesti; 2 x lounas ja 4 x illallinen hotellissa, ruokajuomineen
 • opas suomalainen asiantuntijaopas/matkanjohtaja perillä koko matkan ajan
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 215 €. Ilman huonekaveria matkustavan tulee varata yhden hengen huone.

Kohokohdat

 • Krimmlvesiputoukset & Hohe Tauern kansallispuistokeskus. Krimml on Euroopan korkein vesiputous ja sen kuohuavat vesimassat tekevät vaikutuksen. Hohe Tauern kansallispuistokeskuksella tutustumme alueen luontoon.
 • Schmittenlaakso & Auguttilavierailu. Schmittenlaaksossa tutustumme vuoristometsien hoitoon ja nousemme kaapelihissillä vuoren huipulle. Laskeudumme jalkasin alas ja pysähdymme matkalla Augut-tilalle maistelemaan paikallisia elintarvikkeita.
 • Grossglockner Itävallan korkein vuori kohoaa 3798 metriin, jonka huipulta ihailemme jäätikkömaisemia ja eri kasvillisuusvyöhykkeitä.
 • Kotkanpesä vierailu. Tutustumme Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen rakennuttaman edustustilan eli nk. teehuoneen historiaan, joka rakennettiin Hitlerille tämän 50-vuotislahjaksi. 

Matkanjohtaja

Anne Lappi

Olen asunut 20 vuotta Alpeilla, niistä 17 vuotta Zell am Seessä Itävallassa. Alunperin tulin Alpeille yhdeksi talveksi, mutta vuoret veivät sydämeni ja jäin tänne postikorttimaisemaan. Elämäni vaihtui levy-yhtiön pr-päälliköstä matkaoppaaksi. Ensimmäiset kesät olin Aurinkomatkojen oppaana ja kohdepäällikkönä, sitten tein vuosia päiväretkiä paikalliselle bussifirmalle asiakkaina matkailijoita ympä... Lue lisää

Majoitus

Hotel Steinerwirt

Boutique Hotel Steinerwirt sijaitsee Zell am Seen keskustassa, Zell-järven ja CityXpress-köysiradan läheisyydessä. Hotellissa on palkittu ravintola ja kylpylä-osasto, joka sijaitsee rakennuksen ylimmässä kerroksessa. Kattoterassilta on hienot näkymät vanhaan kaupunkiin, järvelle ja ympäröiville vuorille. Useat ravintolaoppaat suosittelevat hotellin klassista itävaltalaista ravintolaa. Saatavilla on laaja valikoima itävaltalaisia viinejä, joita ravintolan sommelierit tarjoilevat. Viinikellari on peräisin 1300-luvulta.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

keskiviikko 12.6. - sunnuntai 16.6.2024

12.6. keskiviikko│ matkapäivä, sahavierailu (L,I)

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta Finnairin suora lento Müncheniin lähtee kello 08.00. Saapuminen perille klo 09.35. Suomenkielinen matkanjohtaja Anne Lappi on ryhmää vastassa. Lähdemme tilausbussilla kohti Itävaltaa. Lähdemme n. kolmen tunnin ajomatkan päähän Zell Am See´n pieneen, viehättävään vuoristokaupunkiin, matkan varrella pidämme lounastauon. Iltapäivällä vierailemme sahalla. Holz Dieterich ja Ramsau bei Berchtesgaden ovat saha ja höyläämö, joilla on oma bioenergialaitos. Vierailun jälkeen matka jatkuu Zell am Seehen. Majoitumme Steinewirtin hotellissa ja nautimme yhteisen illallisen.

13.6. torstai │ metsänhoito, Augut-pienitila vierailu ja kävelykierros kaupungissa (A, I)

Lähdemme paikallisbussilla Schmittentaliin, tutustumme metsänhoitoon paikallisen metsänhoitajan johdolla. Sen jälkeen vierailemme Augut-pientilalla, jossa tutustumme tilaan ja pääsemme maistelemaan tilan tuotteita tilan omassa kaupassa. Vierailun jälkeen palaamme kävellen keskustaan ja tutustumme kävelykierroksella kaupunkiin. Nautimme yhteisen illallisen hotellissa.

14.6. perjantai │retki vuoristometsät, Grossglocknerille (A, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkibussilla kohti Itävallan korkeinta vuorta Grossglockneria. Pääsemme ihailemaan myös jäätikkömaisemia; näemme eri kasvillisuusvyöhykkeitä ja nousemme puurajan yläpuolelle. Alamaisemien jokivarret ovat niittyinä, jossa lampaat ja lehmät laiduntavat. Vuorenrinteet ovat metsän peitossa. Maisemassa näkee lumivyöryjen mahtavan voiman. Grossglockner on Itävallan korkein huippu ja jäätikköalue. Korkeus on n. 3800 m. Nautimme yhteisen illallisen hotellissa.

15.6. lauantai│kostean ilmaston vaikutus metsäluontoon. Krimmlin vesiputous ja Hohe Tauernin kansallispuiston metsät ja luonto (A, I)

Hotellin aamiainen. Lähdemme bussilla tutustumisretkelle Euroopan korkeimmille vesiputouksille Krimmliin. Näemme, miten mahtavat luonnonvoimat ja vesimassat järjestävät mahtavan konsertin. Huomio kiinnittyy vesiputouksen aiheuttaman mikroilmaston vaikutuksesta alueen puustoon ja pintakasvillisuuteen. Maapohja peittyy sammalista ja puusto on sopeutunut runsaaseen kosteuteen. Tutustumme myös Hohe Tauernin kansallispuistokeskukseen, jossa saamme lisätietoa alueen luonnosta ja metsien hoidosta monikäyttö huomioiden. Päivän aikana omakustanteinen lounastauko. Illalla nautimme päätösillallisen hotellissa.

 16.6. sunnuntai │ Kotkanpesä & kotiinpaluu (A, L)

Aamiaisen jälkeen hyvästelemme Zell am Seen ja suuntaamme Saksan puolelle määränpäänä Münchenin lentoasema. Matkan varrella tutustumme historialliseen Kelstenhaus -linnaan, joka on tunnettu myös nimellä Hitlerin Kotkanpesä. Matkalla pysähdymme moottoritieravintolassa, jossa nautimme yhteisen lounaan.

Finnairin iltalento AY1406 München – Helsinki 18.50–22.15

Ateriat

A=aamupala, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

12.6.2024 AY1401 Helsinki – München kello 08.00 – 09.35

16.6.2024 AY1406 München – Helsinki kello 18.50 – 22.15

Hinnat perustuvat 10.10.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikokoa 20. Ennakkomaksu 400 € / hlö ilmoittautumisten yhteydessä. Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin.   

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. 

Kuvia

Metsä- ja luontomatka Itävaltaan kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna