Luontomatkat

Luonto- ja lintumatka Etelä-Afrikkaan

Ajankohta
18.10. - 28.10.2023
Kesto
11 päivää
Kohde
Etelä-Afrikka
Hinta
4089 €

Unohtumattomia elämyksiä Paul Segersvärdin matkassa

Tämä matka on erinomainen johdanto Etelä-Afrikan luontoon ja rikkaaseen eläinkuntaan. Maan kuuluisimmat ja eittämättä vetovoimaisimmat nähtävyydet löytyvät Kapkaupungin ympäristöstä ja Krugerin kansallispuistosta. Koemme ikimuistoisia hetkiä safariajeluilla Big Five -eläinten ja muiden kiehtovien safarieläinten jäljillä sekä Hyväntoivonniemen pingviinien seurassa. Tällä matkalla koet Etelä-Afrikan parhaimmillaan. Upea matka odottaa luontomatkaajia!

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • Turkish Airlinesin lennot Helsinki–Kapkaupunki/Johannesburg–Helsinki Istanbulin kautta lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • sisäinen lento Kapkaupunki – Hoedspruit
 • ohjelman mukaiset majoitukset jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
 • ohjelman mukaiset ateriat: 9 x lounas ja 8 x illallinen
 • paikalliset englanninkieliset luonto-oppaat kohteessa
 • matkanjohtaja Paul Segersvärd mukana koko matkan ajan
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • 1h-huoneen lisämaksu 310 €/hlö

Kohokohdat

 • Simon´s Townin pingviiniyhdyskunta
 • Hyväntoivonniemen jylhät maisemat mausteena villit paviaanit
 • ikoninen Pöytävuori
 • West Coast – kansallispuiston linnusto
 • Blyde River – kanjonin panoraama reitti
 • Kruger-puiston vertaansa vailla oleva eläimistö ja linnusto

Matkanjohtaja

Paul Segersvärd

Linnut ovat Paul Segersvärdin ykkösharrastus, mutta muutkin luontomatkat kiinnostavat häntä suuresti. Paulin pääkohteita ovat Huippuvuoret, Costa Rica, Madagaskar, Borneo, Tansania, Botswana ja uusimpana tulokkaana Kirgisia. Villi luonto ei odota: Paulin retkillä herätään usein varhain ja valvotaan myöhään. Näin saavutetaan parhaimmat ja syvimmät luontoelämykset. Tutustu sympaattiseen Pauliin vide... Lue lisää

Majoitus

Useita hotelleja

Simon’s Town Quayside 4*, 19.-21.10.
Merihenkinen hotelli, joka sijaitsee erinomaisella paikalla Simon’s Townin venesataman äärellä, ja näkymät False Baylle ja majesteettiselle Simon’s Kloof -vuorelle. Hotellissa on ravintola.

Premier Hotel Cape Town 4*,21.–23.10.
Hotelli sijaitsee Kapkaupungin Sea Pointin esikaupungissa lähellä Sea Point -rantakatua ja Atlantin valtamerta. Hotellissa on 130 modernia huonetta, ravintola, ulkouima-allas ja puutarha.

Gecko Lodge Hazyview 3*, 23.-24.10.
Gecko Lodge sijaitsee 3 km:n päässä Hazyview’sta Mpumalangassa. Hotelli on ihanteellinen tukikohta Krugerin kansallispuistoon (12 km Phabeni Gatesta) ja Panorama Route -reitille. Viihtyisät huoneet, ravintola ja uima-allas.

Lower Sabie Rest Camp 24.-26.10.
Kruger-puiston eteläoassa sijaitseva majoitus Sabie-joen varrella. Majoitus 2-hengen bungaloweissa, jossa on kylpyhuone (suihku), jääkaappi ja pesuallas, yhteiskeittiö. Alueella ravintola ja kahvila.

Skukuza Rest Camp 26.-27.10.
Skukuza Rest Camp Krugerin kansallispuistossa sijaitsee Big Five -alueen sydämessä. Skukuzan vieressä virtaa Sabie-joki, jolla villieläimiä nähdään usein jopa leiriltä käsin juomassa vettä. Alueella on ravintola, myymälä ja uima-allas.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

keskiviikko 18.10. - lauantai 28.10.2023

18.10. keskiviikko│Lento Helsinki- Istanbul

Turkish Airlinesin lento Helsinki – Istanbul klo 19:40–23.25. Lähdemme Turkish Airlines koneella Istanbulin kautta kohti Kapkaupunkia. Turkish Airlines lennoilla on tarjolla maksutta lämmin ateria.

19.10. torstai | Simon´s Townin pingviinit  (L, I)

Turkish Airlinesin lento Istanbul – Kapkaupunki klo 01:50-11:10. ​Saavumme Kapkaupungin lentokentälle, jossa meitä on vastassa paikallinen opas. Siirrymme yhteisellä kuljetuksella viehättävään Simons Towniin, johon majoitumme. Lounaan jälkeen ihastelemme Boulders Beachin pingviiniyhdyskuntaa. Seuraamme näiden ihastuttavien frakkitakkisten veijareiden puuhia aivan läheltä niiden omassa elinympäristössään. Rannan pusikoissa viihtyvät afrikanrusoduettolepinkäinen ja valkoperähiiro. Tarkkailemme myös merilintuja rannalta käsin. Tavoitteena on havaita kapin-, töyhtö-, ja matalikkomerimetso, kokomusta afrikanmeriharakka ja etelänselkälokki. Majoittuminen Simon’s Town Quayside – hotelliin.

20.10. perjantai | Hyväntoivonniemi (A, L, I)

Hyväntoivonniemen kansallispuisto sijaitsee aivan niemen kärjessä, jonne johtaa yksi maailman kauneimmista ajoteistä seuraillen Atlantin valtameren rantaa.  Täällä saamme käsityksen Kapin alueen mahtavasta luonnosta. Maisema on paikoitellen karu, mutta monimuotoinen. Nisäkäslajeista ehkä tunnetuin on vaippapaviaani. Muita asukkaita ovat antiloopit, mm. harvinainen valkopäätopi. Suojelualueen lajistoon kuuluu myös harvinainen etelänseepra, ravunsyöjäsaukko, jyrsijöitä ja matelijoita. Eri lintulajia on tavattu noin 250: mm. mustakotka, piilotteleva afrikanpyyjuoksija, kapinhemppo ja ruskosiipisirkku. Parhaat näkymät niemelle avautuu majakalta, jonne nousu tapahtuu kiviportaita pitkin tai Flying Dutchman – köysiradalla, joka kiidättää huipulle kolmessa minuutissa.

21.10. lauantai| Kirstenboschin kasvitieteellinen puutarha ja Pöytävuori (A, L, I)

Siirrymme aamusta Kapkaupunkiin tutustumaan maailmankuuluun Kirstenboschin kasvitieteellisen puutarhan sekä ikonisen Pöytävuoren luontoon ja eläimistöön. Pöytävuoren rinteillä sijaitseva Kirstenbosch viehättää kasvien lisäksi runsaalla eläinkunnallaan. Lintuja on runsaasti, kuten kapinmesikko, endeemi kapinmedestäjä ja kirjotöpösieppo. Helmikana, afrikanhanhi ja endeemi kapinfrankoliini ovat yleinen näky koko puutarhassa. Melko varmasti näemme myös oravia, mangusteja sekä värikkäitä perhosia, kilpikonnia, rapuja ja liskoja.
Vaellus Pöytävuorelle on palkitseva kokemus ja loistava tapa nähdä kaupunki ja sen ympäristö. Huipulle löytyy useampi reitti, mutta lyhin ja suosituin reitti on pituudeltaan 2,5 km. Vaellus huipulle kestää noin 4 h ryhmän vauhdista riippuen. Vuoren tasainen huippu kohoaa 1086 m merenpinnan yläpuolelle. Paluu takaisin vuorelta kaapelihissillä. Majoittuminen Kapkaupunkiin Premier Hotel Cape Town hotelliin.

22.10. sunnuntai| West Coastin kansallispuisto (A, L, I)

Noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Kapkaupungin keskustasta löytyy West Coastin kansallispuisto. Se on koskematon luonnonsuojelualue, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet lintujen ja jopa valaiden tarkkailuun. Alueella on havaittu yli 200 maa- ja merilintulajia, joista monet viihtyvät Ramsar-kosteikkosopimukseen kuuluvan laguunin ympärillä. Euraasiasta talvehtimaan saapuneita kahlaajia on runsaasti, joukossa paikallinen erikoisuus ruskovyötylli. Kapinsorsa, endeemi mustakaulatrappi, afrikantiainen ja keltakulmalepinkäinen kuuluvat kansallispuiston linnustoon. Suojelualueella elää useita antilooppilajeja kuten elandi, kongoni, kapingaselli, vuohiantilooppi ja valkopäätopi. Harvinaisen etelänseepran voi nähdä myös täällä. Afrikanmerikarhu saattaa lepäillä rantahiekalla.

23.10. maanantai| Blyde River Canyon (A, L, I)

Kuljetus Kapkaupungin lentokentälle, josta lento Hoedspruitiin klo 10:40. Tapaamme Hoedspruitin kentällä paikallisen oppaan. Lounaan jälkeen ajamme kaunista panoraamareittiä kohti majapaikkaamme. Blyde River Canyonin ympärillä sijaitseva Panorama Route tarjoaa dramaattisia näkymiä; kymmeniä upeita vesiputouksia, raivoavia jokia, yksi Etelä-Afrikan suurimmista metsäalueista ja pieniä kyliä. Todennäköisesti tunnetuin näköalapaikka reitin varrella on kallion reunalla sijaitseva God’s Window. Päivän lintulistaan voi kuulua mustakotka, eteläafrikanhiirihaukka, hopeakurki, natalinmesikko ja tulikurkkuvästäräkki. Majoittuminen Gecko Lodge Hazyview – hotelliin.

24.10. tiistai| Lintusafari Kruger-puistossa (A, L, I)

Siirrymme Kruger-puistoon ja keskitymme päivän aikana sen linnustoon. Loka – maaliskuussa lintulajisto kasvaa noin kahdella sadalla lajilla muualta Afrikasta ja Aasiasta saapuneilla muuttolinnuilla. Täällä voimme kiikaroida rosvohaukkaa, afrikanrakonokkaa ja kapinkorppikotkaa. Vesilintuja on runsaasti jokien rannoilla ja vesistöissä. Värikkäimpiin lajeihin kuuluu punamehiläissyöjä, koskikalastaja, mustanaamakutoja ja orvokkikottarainen, vaikeammin tunnettaviin taas punaposkiherttu. Violettiharjaturako saattaa vilahtaa puiden oksistossa, etelänkeltatoko puolestaan pensaiden latvassa. Majoittuminen Lower Sabie Rest Camp. Yön äänimaisemassa huhuilee savannihuuhkaja sekä surisee gaboninkehrääjä. Majoittuminen Lower Sabie Restcampiin.

25.10. keskiviikko| safariajelua (A, L, I)

Tänään on meidän tilaisuutemme nauttia huikeista safarielämyksistä, sillä edessä on jännittävä päivä Krugerin kansallispuiston eläinten jäljillä. Pyrimme luonnollisesti bongaamaan kaikki Big 5 -eläimet, mutta niiden lisäksi tulemme varmasti näkemään myös muita kiehtovia eläimiä; kirahveja, savanniseeproja, lukemattomia impaloja ja kauniita isokorvaisia kuduja. Lintulajisto voi täydentyä monilla uusilla lajeilla, esim. pikkuaavikkojuoksija, harvinainen kulohyyppä ja kosteikkofrankoliini.

26.10. torstai| Bushwalk ja safariajelua (A, L, I)

Aamupäivällä tutustumme oppaan johdolla jalkaisin savannin elämään. Kuuntelemme luonnon ääniä, pensaiden rasahtelua ja jos olemme onnekkaita, saatamme kohdata myös jalankulkevia eläimiä. Opimme varmasti tällä retkellä varsinkin paljon luontoon, kasveihin ja hyönteisiin liittyviä asioita! Lounaan jälkeen jatkamme puistoon tutustumista safariajelulla ja siirrymme Skukuza Rest Campiin.

27.10. perjantai| Kotimatka (A, L)

Aamiaisen ja uloskirjautumisen jälkeen aloitamme kotimatkan siirtymällä Johannesburgin lentokentälle, jonne ajomatkaa on noin 4,5 tuntia. Lounas matkan varrella. Turkish Airlinesin lento Johannesburgista Istanbuliin klo 18:45, Istanbulissa klo 04:50.

28.10. lauantai

Turkish Airlinesin lento Helsinkiin klo 08:20, Helsingissä klo 12:05. Lennoilla on tarjolla maksutta lämmin ateria.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

18.10.2023  TK1764  Turkish Airlines  Helsinki – Istanbul             19:40-23:25
19.10.2023  TK  44    Turkish Airlines  Istanbul – Kapkaupunki    01:50-11:20
23.10.2023 4Z657    Airlink                    Kapkaupunki-Hoedspruit  10:40-13:10
27.10.2023  TK  39    Turkish Airlines  Johannesburg – Istanbul  18:45-04:50
28.10.2023  TK1761   Turkish Airlines  Istanbul – Helsinki            08:20-12:05

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata

Maksuehto

Varausmaksu 500 € varauksen yhteydessä. Loppumaksun eräpäivä on 18.8.2023.

Peruutusehdot

Ennakkomaksun jälkeen täysin kuluton peruutus ei ole mahdollista.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö
 • 89 vrk – 60 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 59 vrk – 46 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 45 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Etelä-Afrikkaan ei tarvita viisumia alle 90 päivän matkoilla. Jokaisella on hyvä olla matkalla aina passistaan kopio mukana. Suositeltavista rokotesuojista löytyy tietoa täältä 

Hintaperuste

Hinnat perustuvat 23.2.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikokoa 10. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. poltto-aine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. 

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

 

 

Kuvia

Luonto- ja lintumatka Etelä-Afrikkaan kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna