Kulttuuri­matkat

Maatilan Pellervon mukana, maatalous- ja kulttuurimatka Kreikkaan

Ajankohta
14.10. - 21.10.2023
Kesto
8 päivää
Kohde
Kreikka
Hinta
1650 € / hlö
Varaa matka

Maatilan Pellervon lukijoille räätälöity matka

Lähde jatkamaan kesää Kreikkaan! Kuuluisan Korintin kanavan ylitettyämme olemme Peloponnesoksen niemimaalla. Täällä sijaitsee Kreikan ja koko länsimaisen demokratian synnyinsijat: Antiikin Olympia, Arkadian vuori, Spartan kaupunki, Nemea, Epidavros -lääketieteen kehto, Mykene ja Nafphlion, joka oli Kreikan pääkaupunki ennen Ateenaa.

Kreikkalainen elämänmeno on täällä rauhallista, nautimme rennosta ilmapiiristä, kauniista maisemista, hyvästä ruoasta ja kesäisestä lämmöstä. Alueen maatalous on monipuolinen: vihanneksia, hedelmiä, merenelävää, siipikarjaa, viiniä, oliivia, lammastaloutta. Majoitumme merenrannan maisemissa perhehotelliin. Oppaamme, suomalainen Anna, on asunut alueella kymmeniä vuosia. Hän tuntee ihmiset ja kulttuurin ja hänen kanssaan pääsemme tutustumaan hyvin läheltä paikallisten ihmisten arkeen ja elämään.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

  • Norwegianin suorat lennot Helsinki-Ateena-Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
  • majoitus 3* hotellissa jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset, sisäänpääsyt ja palvelut
  • ohjelman mukaiset ateriat sisältäen paikallisen talon viinin ja veden
  • suomalaisen matkanjohtajan / oppaan palvelut kohteessa
  • paikallisten asiantuntijoiden kohde-esittelyt eri tutustumiskohteissa

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 175 €/hlö. Ilman huonekaveria matkustavan on varattava yhden hengen huone
  • neljän illallisen paketti ruokajuomineen su, ma, ke ja to, yhteensä 95 €/henk.
  • muut mahdolliset lisäpalvelut

Majoitus

Hotel Triton ***

Plaka Drepano, Peloponnese

Rauhallinen 3-tähden perhehotelli rannan tuntumassa. Uima-allas, ilmainen wifi. Huoneissa on tv, jääkaappi, kahvi- ja vedenkeitin.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

lauantai 14.10. - lauantai 21.10.2023

14.10. lauantai | matkustuspäivä, majoittuminen (I)

Kokoontuminen Helsingin lentoasemalla. Lähtöselvitys Norwegianin suoralle lennolle Kreikkaan. Lentoaika on 15.25-19.05. Oppaamme on meitä vastassa, siirrymme hänen johdollaan odottavaan turistibussimme ja suuntaamme saman tien kohti Peloponnesoksen niemimaata. Pidämme tauon kuuluisalla Korintoksen kanavalla, jossa kukin voi halunsa mukaan nauttia Tavernan tarjoilusta. Saavumme Drepanon kylään noin kello 22:30. Majoitumme viehättävään perheomisteiseen merenrantahotelliin. Hotelli jakaa merinäköalalliset huoneet matkansa ensin varanneille. Iltapala hotellissa tai toimitettuna huoneisiin.

15.10. sunnuntai | Drepano tutuksi, perhemaatila, merenrantalounas (A, L)

Nautimme aamiaisen rauhassa omaan tahtiimme hotellin ravintolassa (kuten matkamme kaikkina aamuina). Lähdemme oppaamme kanssa kävellen tutustumaan viehättävään paikalliseen n. 1600 asukkaan kylään. Osa asukkaista käy töissä läheisessä Naplionin kaupungissa, osa ovat pienviljelijöitä ja osa kalastajia. Drepanoa ympäröivät appelsiini- ja mandariinipuupellot, oliivilehdot, vihannesviljelykset ja turkoosin meren hyväilemä  2 km pitkä ihana hiekka -ja pikkukiviranta. Hotellista kylän keskustaan 400 metriä, rannalle 500 m. Vierailemme tyypillisellä pienellä perhemaatilalla, jossa kasvatetaan omaan käyttöön hevosia, lampaita, kanoja, hanhia, vuohia…  Siirrymme viereiselle appelsiinipuupellolle, jossa meille esitellään sitrushedelmien viljelyä. Palaamme iltapäivällä hotellille ja nautimme maittavan, runsaan kreikkalaisen monipuolisen lounaan talon viineineen meren rannalla. Lounaan jälkeen on vapaata aikaa nauttia syyskesän lämmöstä ja rentouttavasta maisemasta. Hotellin illallinen hotellilla, sen erikseen etukäteen tilanneille.

16.10. maanantai | Antiikin Epidavros, luomutila, Vivarin kalastajakylä (A, L)

Nautittuamme kreikkalaisen aamiaisen, lähdemme kello 09:00 30 km päässä, pinjapuiden siimeksessä sijaitsevalle pyhälle Antiikin Epidavrokselle, jossa sijaitsi vanhan ajan tärkein hoito-terapiakeskus, ja jonka nimi tarkoittaa ihmisen auraan, sieluun vaikuttavaa. Tutustumme pyhäkköalueeseen, Antiikin ajan parhaiten säilyneeseen loistavasta akustiikasta kuuluisaan amfiteatteriin – akustinen kokemus mykistyttää vierailijat. Kuulemme, miten antiikin kreikkalaiset hoitivat ihmistä, sielua ja kehoa kokonaisvaltaisesti. Epidavrokselta jatkamme läheiselle luomuoliivitilalle, jossa tutustumme Kreikanmaan tärkeimpään tuotteeseen, oliiviin. www.melasoil.gr. Monia palkintoja saanut kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy. Käymme oliivilehdossa ja tutustumme oliiviöljyn tekoon maistiaisten kera. Matkamme jatkuu viehättävään Vivarin pieneen kalastajakylään, jossa nautimme herkullisen lounaan talon viineineen meren äärellä, mieli ja sielu lepäävät ja aika pysähtyy tässä rentouttavassa paikassa. Vivarista palaamme bussilla 2 km päässä sijaitsevaan hotelliimme. Ilta on vapaata aikaa. Hotellin illallinen hotellilla, sen erikseen etukäteen tilanneille.

17.10. tiistai | Nafplionin kaupunki, maalaistori, kreikkalainen ilta ja illallinen (A, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme 11 kilometrin päässä sijaitsevaan Kreikan kauniimpiin kaupunkeihin kuuluvaan ihastuttavaan Nafplioniin, joka oli myös 1800-luvun alussa itsenäisen Kreikan ensimmäinen pääkaupunki. Kuljemme isolla vihannes- kala – ja kukkatorilla nauttien väriloistosta ja tuoksuista. Teemme kaupunkikierroksen venetsialaisvaikutteisessa vanhassa kaupungissa. Vierailemme pienessä arkeologisessa museossa, jossa pääsemme tutustumaan Argolidan alueen tuhansia vuosia vanhan kulttuurin aarteisiin. Iltapäivällä on vapaata aikaa tutustua Nafplioniin ja nauttia lukuisten kahviloiden ja ravintoloiden antimista. Palaamme hotellille. Illalla osallistumme iloiseen kreikkalaiseen iltaan, elävää musiikkia, herkullista ruokaa, viiniä, rentoa yhdessäoloa ja tanssia.

 18.10. keskiviikko | maaseuturetki Nemean alueelle, viinitilavierailu (A, L)

Lähdemme aamiaisen jälkeen 50 km päässä sijaitsevalle Nemean kuuluisalle viininviljelysalueelle. Tutustumme perhetilan viiniköynnöksiin, viinin valmistukseen, historiaan. Maistelemme eri viinejä juustojen ja suolaisen kera. Viinitilalta jatkamme yhteiselle lounaalle. Palaamme iltapäivällä hotellille. Ilta on vapaata aikaa. Illallinen hotellilla, sen erikseen etukäteen tilanneille.

 19.10. torstai | maaseuturetki, Arkadiavuoristo, tippukiviluola (A )

Aamiaisen jälkeen lähdemme vuorille 800-1100 metrin korkeuteen Arkadian maakuntaan, muinaisen Pan jumalan synnyinseudulle, jossa tämä metsien, luonnon ja karjan jumala soittaa panhuiluaan keijukaisten, nymfien tanssiessa. Arkadiaa hallitsee lähes 2000m korkea mänty ja kuusimetsäpeitteinen Mainalos-vuori. Tutustumme vuoriston metsiin, luontoon, pysähdymme vuoristokylässä. Vierailemme vaikuttavassa tippukiviluolassa Äitimaan sylissä. Pidämme lounasaikaan tauon paikallisessa tavernassa, omakustanteinen lounas tai välipala. Paluu iltapäivällä hotellille. Illallinen rantaravintolassa, sen erikseen etukäteen tilanneille

20.10. perjantai | lomailua, ostoksia, omaa aikaa, päätösillallinen (A, I)

Aamiaisen jälkeen lähtee opas halukkaiden kanssa paikallisbussilla Nafplionin kaupunkiin, jossa on mahdollista tehdä matkamuisto-ostoksia ja nauttia kaupungin tunnelmasta. Sovittuun aikaan halukkaat voivat palata paikallisbussilla oppaan kanssa hotellille. Illalla kokoonnumme läksiäisillalliselle, jossa voimme kerrata antoisan lomaviikkomme kokemuksia ja nauttia kreikkalaisesta tunnelmasta.

21.10. lauantai| Korintin kanava, kotimatka (A)

Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus ja suuntaamme kohti Ateenan lentokenttää. Matkan varrella pysähdys ja jaloittelutauko vaikuttavalla Korintin kanavalla, jonka jälkeen lounastamme viihtyisässä tavernassa. Jatkamme edelleen matkaa, ja saavumme lentokentälle hyvissä ajoin tekemään lähtöselvityksen.  Lento Helsinkiin lähtee klo 19:45 ja saapuu klo 23:20.

Lennot Norwegianilla

D82962 Helsinki-Ateena 14.10.2023 klo 15.25 – 19.05

D82963 Ateena – Helsinki 21.10.2023 klo 19.45 – 23.20

 

Kuvia

Maatilan Pellervon mukana, maatalous- ja kulttuurimatka Kreikkaan kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna