Maa- ja metsätalousmatkat

Luonto- ja kulttuurimatka Kreikan Peloponnesokselle

Ajankohta
14.5. - 21.5.2024
Kesto
8 päivää
Kohde
Kreikka
Hinta
1690 € / hlö
Varaa matka

Luonto- ja kulttuurimatka Kreikan Peloponnesokselle

Varhainen kulttuurin tyyssija syntyi alueelle, jonka ilmasto oli kaikin puolin suosiollinen. Täällä sijaitsee Kreikan ja koko länsimaisen demokratian synnyinsijat: Antiikin Olympia, Arkadian vuori, Spartan kaupunki, Nemea, Epidavros -lääketieteen kehto, Mykene ja Nafphlion, joka oli Kreikan pääkaupunki ennen Ateenaa.

Kreikkalainen elämänmeno on täällä rauhallista, nautimme rennosta ilmapiiristä, kauniista maisemista, hyvästä ruoasta ja alkukesän leppeästä lämmöstä. Majoitumme merenrannan maisemissa perhehotelliin. Suomalainen oppaamme asuu Kreikassa, Peloponnesoksen niemimaalla. Hän tuntee ihmiset ja kulttuurin. Pääsemme hänen kanssaan tutustumaan läheisesti paikalliseen aitoon elämään ja ihmisiin.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Järjestämme tämän matkan yhteistyössä Etelä-Savon metsänhoitoyhdistyksen  kanssa, mutta matkalle ovat lämpimästi tervetulleita kaikki Kreikasta innostuneet. Tärkeintä on kiinnostuksesi aihetta ja matkakohdetta kohtaan – ja mikä parasta pääset matkalle asiantuntevassa seurassa.

Hintaan sisältyy

 

 • kotimaan lentokenttäkuljetukset Etelä-Savon alueelta
 • suora lento Helsinki–Ateena–Helsinki lentoveroineen
 • majoitus 3* hotellissa jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset, sisäänpääsyt, ja palvelut
 • ateriat: 4 x lounas ja 3 x illallinen sisältäen paikallisen talon viinin ja veden
 • suomalaisen matkanjohtajan ja oppaan palvelut kohteessa
 • paikallisten asiantuntijoiden kohde-esittelyt eri tutustumiskohteissa

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 175 €/hlö. Ilman huonekaveria matkustavan on varattava yhden hengen huone
 • muut mahdolliset lisäpalvelut

Majoitus

Hotel Triton ***

Plaka Drepano, Peloponnese

Rauhallinen 3-tähden perhehotelli rannan tuntumassa. Uima-allas, ilmainen wifi. Huoneissa on tv, jääkaappi, kahvi- ja vedenkeitin.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 14.5. - tiistai 21.5.2024

14.5. tiistai | matkustuspäivä, majoittuminen (I)

Tilausajokuljetus Etelä-Savon alueelta Helsinki -Vantaan lentokentälle.

Lähtöselvitys Aegeanin suoralle lennolle Kreikkaan. Lentoaika on 14:00-17:45. Saavuttuamme Ateenaan suuntaamme kohti Peloponnesoksen niemimaata. Pidämme kahvi -snacktauon (aikataulun salliessa) kuuluisalla Korintoksen kanavalla, jonka jälkeen on enää noin tunnin ajomatka Drepanoon Saavumme perille illalla, ja majoitumme viehättävään perheomisteiseen merenrantahotelliin. Illallinen, tai iltapala huoneisiin toimitettuna.

15.5. keskiviikko | Drepano tutuksi, sitrushedelmäpuupellot, merenrantalounas (A, L)

Nautimme aamiaisen rauhassa omaan tahtiimme hotellin ravintolassa (kuten matkamme kaikkina aamuina). Lähdemme oppaamme kanssa kävellen tutustumaan viehättävään paikalliseen n. 1600 asukkaan kylään. Osa asukkaista käy töissä läheisessä Naplionin kaupungissa, osa ovat pienviljelijöitä ja osa kalastajia. Drepanoa ympäröivät appelsiini- ja mandariinipuupellot, oliivilehdot, vihannesviljelykset ja turkoosin meren hyväilemä  2 km pitkä ihana hiekka -ja pikkukiviranta. Hotellista kylän keskustaan 400 metriä, rannalle 500 m.  Siirrymme viereiselle appelsiinipuupellolle, jossa meille esitellään sitrushedelmien viljelyä. Palaamme iltapäivällä hotellille ja nautimme maittavan, runsaan kreikkalaisen monipuolisen lounaan talon viineineen meren rannalla. Lounaan jälkeen on vapaata aikaa nauttia syyskesän lämmöstä ja rentouttavasta maisemasta.

16.5. torstai | Antiikin Epidavros, luomutila, Vivarin kalastajakylä (A, L)

Nautittuamme kreikkalaisen aamiaisen, lähdemme kello 09:00 30 km päässä, pinjapuiden siimeksessä sijaitsevalle pyhälle Antiikin Epidavrokselle, jossa sijaitsi vanhan ajan tärkein hoito-terapiakeskus, ja jonka nimi tarkoittaa ihmisen auraan, sieluun vaikuttavaa. Tutustumme pyhäkköalueeseen, Antiikin ajan parhaiten säilyneeseen loistavasta akustiikasta kuuluisaan amfiteatteriin – akustinen kokemus mykistyttää vierailijat. Kuulemme, miten antiikin kreikkalaiset hoitivat ihmistä, sielua ja kehoa kokonaisvaltaisesti. Epidavrokselta jatkamme läheiselle luomuoliivitilalle, jossa tutustumme Kreikanmaan tärkeimpään tuotteeseen, oliiviin. www.melasoil.gr  Monia palkintoja saanut kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy. Käymme oliivilehdossa ja tutustumme oliiviöljyn tekoon maistiaisten kera. Matkamme jatkuu viehättävään Vivarin pieneen kalastajakylään, jossa nautimme herkullisen lounaan talon viineineen meren äärellä, mieli ja sielu lepäävät ja aika pysähtyy tässä rentouttavassa paikassa. Vivarista palaamme bussilla 2 km päässä sijaitsevaan hotelliimme. Ilta on vapaata aikaa.

17.5. perjantai | maaseuturetki, Arkadianvuoriston metsät, tippukiviluola (A, L)

Aamiaisen jälkeen lähdemme vuorille 800–1100 metrin korkeuteen Arkadian maakuntaan, muinaisen Panjumalan synnyinseudulle, jossa tämä metsien, luonnon ja karjan jumala soittaa panhuiluaan keijukaisten, nymfien tanssiessa…. Arkadiaa hallitsee lähes 2000 m korkea mänty ja kuusimetsäpeitteinen Mainalos- vuori. Tutustumme vuoriston metsiin, luontoon ja metsänhoitoon, pysähdymme vuoristokylässä. Metsänhoidossa on erityistä suojelu tulipaloilta ja sen vaikutuksista metsiin. Vierailemme vaikuttavassa tippukiviluolassa Äitimaan sylissä. Nautimme vuoristolaislounaan seudun viineineen. Palaamme iltapäivällä hotellille, ilta on vapaa- aikaa.

18.5. lauantai | Nafplionin kaupunki, maalaistori, kreikkalainen ilta ja illallinen (A, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme 11 kilometrin päässä sijaitsevaan Kreikan kauniimpiin kaupunkeihin kuuluvaan ihastuttavaan Nafplioniin, joka oli myös 1800-luvun alussa itsenäisen Kreikan ensimmäinen pääkaupunki. Kuljemme isolla vihannes- kala – ja kukkatorilla nauttien väriloistosta ja tuoksuista. Teemme kaupunkikierroksen venetsialaisvaikutteisessa vanhassa kaupungissa. Vierailemme pienessä arkeologisessa museossa, jossa pääsemme tutustumaan Argolidan alueen tuhansia vuosia vanhan kulttuurin aarteisiin. Iltapäivällä on vapaata aikaa tutustua Nafplioniin ja nauttia lukuisten kahviloiden ja ravintoloiden antimista. Palaamme hotellille. Illalla osallistumme iloiseen kreikkalaiseen iltaan, elävää musiikkia, herkullista ruokaa, viiniä, rentoa yhdessäoloa ja tanssia.

19.5. sunnuntai | maaseuturetki Nemean alueelle, viinitilavierailu (A, L)

Lähdemme aamiaisen jälkeen 50 km päässä sijaitsevalle Nemean kuuluisalle viininviljelysalueelle. Tutustumme perhetilan viiniköynnöksiin, viinin valmistukseen, historiaan. Maistelemme eri viinejä juustojen ja suolaisen kera. Viinitilalta jatkamme yhteiselle lounaalle. Palaamme iltapäivällä hotellille. Ilta on vapaata aikaa.

20.10. maanantai | lomailua, ostoksia, omaa aikaa, päätösillallinen (A, I)

Aamiaisen jälkeen lähtee opas halukkaiden kanssa paikallisbussilla Nafplionin kaupunkiin, jossa on mahdollista tehdä matkamuisto-ostoksia ja nauttia kaupungin tunnelmasta. Sovittuun aikaan halukkaat voivat palata paikallisbussilla oppaan kanssa hotellille. Tai päivän voi viettää oman ohjelman mukaan. Illalla kokoonnumme läksiäisillalliselle, jossa voimme kerrata antoisan lomaviikkomme kokemuksia ja nauttia kreikkalaisesta tunnelmasta.

21.5. tiistai|  kotimatka (A)

Varhais-aamiainen, tai eväspaketti mukaan, uloskirjaus, ja suuntana Ateenan lentokenttä. Saavumme lentokentälle hyvissä ajoin tekemään lähtöselvityksen. Lento Helsinkiin lähtee klo 09:20 ja saapuu klo 13:10. Tilausajokuljetus Etelä-Savon alueelle.

Lennot Aegean

A3-765  Helsinki-Ateena 14.5.2024 klo 14.00 – 17.45

A3-764 Ateena – Helsinki 21.5.2024 klo 09.20 – 13.10

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu on 400 €/henkilö. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua. 

 

Kon-Tiki Toursin räätälöityjen matkojen erityisehdot täältä: https://www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/, jotka varaaja saa myös varauslaskutuksen yhteydessä kirjallisena. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. poltto-aine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

 

Kuvia

Luonto- ja kulttuurimatka Kreikan Peloponnesokselle kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna