Teemamatkat

Viskimatka vihreään Irlantiin

Viskimatka vihreään Irlantiin

Irlantiin on tullut useita uusia viskitislaamoja kuluneen vuoden aikana. Tervetuloa kanssamme vihreälle saarelle maistelemaan tuttuja ja uusia viskimakuja. Matkan aikana tutustumme tietenkin Dublinin vilkkaaseen kaupunkiin ja käymme maaseudulla, näemme linnoja ja lampaita sekä kuuntelemme irlantilaista musiikkia. Ceád Mile Fáilte – Tervetuloa mukaan!

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Räätälöimme ryhmällesi sopivan ohjelman toiveidenne mukaan. Matkaohjelmaehdotus:

Päivä 1.

Finnairin lento Dubliniin. Suomenkielinen opas ja bussi vastassa ja Dublinin kaupunkikiertoajelu. Kaupunkikierroksella tutustutaan kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksen aikana nähdään pääkatu O’Connell Street, jonka varrella on uusi monumentti Spire of Dublin sekä GPO pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen näyttämönä. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit ja St. Stephen’s Green ja Phoenix Park puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista.

Lounas Nancy Hands pubissa, joka on peräisin viktorian ajalta. Lounaan jälkeen menemme Irish Whiskey Museum viskimuseoon. Vierailun aikana tutustutaan Irlannin viskin historiaan ja irlantilaiseen viskiin. Kierroksen lopuksi maistellaan viskiä. Viskimuseossa on myös kauppa ja kahvila. Kuljetus hotelliin, majoittuminen ja illalla vapaa-aikaa Dublinissa.

Päivä 2.

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Vapaata aikaa Dublinissa. Dublin tarjoaa vierailleen paljon nähtävää ja koettavaa. St Stephen’s Green, Grafton Street sekä Henry’s Street ovat shoppailijan paratiiseja, tarjoten suuren valikoiman koru-, sisustus-, lahjatavara-, vaate-, ja erikoisliikkeitä. Tärkeimmät kauppakadut ovat Grafton Street Liffey-joen eteläpuolella ja Henry Street joen pohjoispuolella.

Historiasta kiinnostunut matkailija voi sukeltaa Dublinin pitkän historian tunnelmaan muun muassa tutustumalla Trinity College yliopistoon sekä muihin Dubliniin historiallisiin rakennuksiin. Jokaisen Dubliniin tulevan matkailijan on tultava kuvatuksi suruisan kuuluisan Molly Malonen-patsaalla. Dublinin museot, teatterit, musiikki- ja tanssiesitykset ja sadat dublinilaispubit tyydyttävät jokaisen kulttuurin janon.

Iltapäivällä lähdemme yhdessä The Old Jameson Whiskey Distillery viskimuseoon, jossa tutustumme irlantilaisen viskin historiaan ja tislaustapoihin. Lopuksi maistellaan Irlannin “elämän vettä” (viski on iiriksi uisce baha ja tarkoittaa elämän vettä).

Kierroksen jälkeen siirrytään tislaamon tunnelmalliseen ravintolaan The Barrelman’s Feastiin, viettämään irlantilaista iltaa. Illan aikana tarjoillaan kolmen ruokalajin illallinen ja showssa on irlantilaista musiikkia, tanssia ja tarinankerrontaa. Hauskan illan kruunaa viskimaistiainen.

Päivä 3.

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Lähdemme puolipäiväretkelle maaseudulle ja vierailemme Malahiden linnassa ja Howthin kalastajakylässä.

Malahiden kylässä tutustumme normannien ajoilta peräisin olevaan linnaan. Linnaa asutti 800 vuoden ajan Talbotin aatelissuku, ja suvun viimeinen jäsen Rose Talbot myi linnan 1970-luvulla Irlannin valtiolle, ja Fingalin maakunnalle. Linnassa on upeita, eri aikakausilta olevia huoneita, joista kannattaa mainita tamminen paneloitu huone, keskiajalta, rokokootyyliset olohuoneet sekä keskiaikainen sali. Linnan kaunis puutarha on nykyisin myös avoinna yleisölle ja alueella on viehättävä Avocan kahvila ja myymälä.

Vierailun jälkeen jatketaan lähellä sijaitsevaan Howthin kalastajakylään. Howth on kalastajakylä, jonka viikingit aikoinaan perustivat. Nimi Howth tarkoittaa tanskaksi päätä ja niemimaan kärjelle on sittemmin annettu hauska lempinimi Howth Nose, Howthin nenä! Howthissa pysähdytään lounaalle viihtyisään Tavern Abbey pubiin, josta halukkaat voivat tilata lounaan päätteeksi vaikkapa perinteiset Irish Coffeet.

Paluukuljetus Dubliniin ja tutustuminen huhtikuussa 2015 avattuun Teeling viskitislaamoon, joka on ensimmäinen uusi viskitislaamo Dublinissa yli 125 vuoteen! Tislaamolla tullaan tislaamaan yli 500,000 litraa viskiä vuodessa. Perinteitä ja ammattitaitoa Teelingin suvulla on kuitenkin kosolti, onhan suku valmistanut viskiä jo vuodesta 1782. Tislaamolla tutustutaan irlantilaisen viskin raaka-aineisiin ja tislaukseen sekä opitaan monta mielenkiintoista seikkaa viskistä. Kierroksen lopuksi on tarjolla viskimaistiainen.

Päivä 4.

Irlantilainen aamiainen hotellissa ja kuljetus Dublinin lentokentälle. Paluulento kotimaahan. Slán Abhaile! Näkemiin!

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun