Teemamatkat

Tangon taikaa Argentiinassa

Kohde
Argentiina ja Uruguay
Pyydä tarjous

Tangon taikaa Etelä-Amerikassa

Tangon taikaa on kahden maan viihdematka, joka vie sananmukaisesti tanssien hurmaavalle retkelle tangon kehtoon, sen kiehtovaan historiaan ja kiihkeään nykyaikaan Argentiinassa ja Uruguayssa. Koe samalla kaksi sykkivää metropolia, Buenos Aires ja Montevideo. Nautintoa lisäävät muhkeat pihvit ja aistikkaat viinit!

 

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1│matkapäivä

Lento Frankfurtin kautta Buenos Airesiin.

Päivä 2│Buenos Airesin monet kasvot

Saavumme aamutuimaan Buenos Airesiin Ezeizan lentokentälle. Kuljetus Buenos Airesin keskustan hotelliin. Alkajaisiksi lähdemme Buenos Airesin kaupunkiretkelle. Näemme ensin keskustan monumentaaliset päänähtävyydet: San Martinin muistomerkin, Plaza de Mayon, hallituspalatsi Casa Rosadan, katedraalin ja siirtomaa-ajan hallintopalatsi Cabildon. Vierestä kulkee maailman levein katu Avenida 9 de Julio, jonka keskellä on 1936 kaupungin 400-vuotisjuhlan kunniaksi pystytetty upea Obeliski ja sen lähellä komeilee maailmankuulu oopperatalo Kolumbus-teatteri. Seuraavaksi siirrymme La Bocan satamakaupunginosaan, joka tunnetaan tangon kehtona. La Bocassa sijaitsee myös argentiinalaisen jalkapallon pyhäkkö, Diego Maradonan ja Lionel Messin kotikenttä La Bombonera. Rentoudumme hetken tässä värikkäässä ja taiteellisessa ympäristössä. Retkemme jatkuu uudemman sataman puolelle Puerto Maderoon, johon on rakennettu varakkaan väen unelmakaupunkia, tyylikkäitä kerrostaloja, joiden ympäristössä on upeasti modernisoitu vanhoja satamamakasiineja.

Päivä 3│Evitan perintö ja kauniiden puistojen päivä

Tänään muistelemme Evita Perónia, joka oli 1950-luvulla maailman tunnetuimpia naisia, todellinen massojen villitsijä. Hän on uudestaan noussut kulttipalvontatasolle kotimaassaan. Tutustumme hänen tarinaansa näyttävässä Evita-museossa ja Recoletan hautausmaalla.

Palermon kaupunginosa on tunnettu laajoista puistoistaan ja toimii Buenos Airesin keuhkoina. Siellä on mm. ruusupuisto Rosedal, Japanilainen puutarha ja Kasvitieteellinen puutarha. Recoletan hautausmaalta löydämme ylellisten hautamonumenttien joukosta myös Evitan vaatimattomamman haudan, jonka haudalla aina riittää kukkia.

Recoletassa voi tämän jälkeen tutustua maun mukaan omatoimisesti Buenos Aires Design -sisustuskauppakeskukseen tai Valtion taidemuseoon, jossa on esillä argentiinalaisten ja eurooppalaisten mestareiden töitä. Ilta vietetään argentiinalais-suomalaista tangoa kuunnellen.

Päivä 4│Tanssiin käy kutsu

Nyt kun ollaan tutustuttu tärkeimpiin nähtävyyksiin, on aika paneutua argentiinalaisen tangon historiaan ja nykyaikaan monesta eri näkökulmasta. Aamupäivällä lähdemme tapailemaan paikallisen tangon perusaskelia tanssitunnilla. Illansuussa käymme kansallisen Tangoakatemian museossa ja sieltä jatkamme viettämään iltaa San Telmon kaupunginosaan.

Päivä 5│Milongan pyörteisiin

Tänään siirrytään Buenos Airesin yökyöpeleiden rytmiin! Aloitamme vierailulla tangon ikonin Carlos Gardelin kotimuseossa Abaston kaupunginosassa. Kukaan muu taiteilija ei ole vaikuttanut niin paljon tangon kehitykseen, kun jo vuonna 1934 lentoturmassa menehtynyt Carlos. Onneksi hän jätti jälkeensä yli 300 levytystä. Myöhään iltapäivällä on vuorossa meidän toinen tanssituntimme.

Päivä 6│Joen tuolla puolen on tangon toinen kotimaa

Aamulla ylitämme maailman leveimmän joen Rio de la Platan vesibussilla ja rantaudumme Uruguayhin, Colonian kaupunkiin. Jatkamme bussilla pääkaupunki Montevideoon, joka on puolentoista miljoonan asukkaan ”sykkivä pikku-Buenos Aires”, jossa majoitumme keskustahotelliin. Uruguayssa on aivan oma tango- ja karnevaaliperinteensä, johon lähdemme tutustumaan illalla.

Päivä 7│Montevideo tutuksi

Kaupunkiajelulla tutustumme värikkään Montevideon nähtävyyksiin: sataman kuuluisa kauppahalli Mercado del Puerto, Plaza de Independencia -aukio ja taidehalli Casa Rivera. Toisin kuin Buenos Airesissa, Montevideossa on upea rantapromenadi ”Rambla” ja houkutteleva hiekkaranta. Iltapäivällä meille esitetään Joven Tango -tanssikoulussa uruguaylaisia tangokuvioita ja illalla riennetään Baar Fun Fun -tangoklubille.

Päivä 8│Tangotieteen pyhäkkö

Vain historian oikut erottivat Argentiinan ja Uruguayn eri valtioiksi. Kulttuuri Rio de la Platan rannoilla ja niiden takana olevilla tasangoilla on lähes samanlaista ja molemmat maat pitävät itsensä tangon kotimaana ja Carlos Gardelia omana poikanaan, siitäkin Aki Kaurismäki on vitsaillut, että Gardel olikin suomalainen. Tango on Uruguayssa pyhä asia ja maailman tunnetuin tango La Cumparsita on vuodesta 1998 Uruguayn lainsäädännön mukaan ”kansan ja kulttuurin hymni” eli toinen kansallislaulu. Montevideon tangomuseo on tangotieteen pyhäkkö, siellä selviää lopullisesti tangon alkuperä, Carlos Gardelin synnyinpaikka ja La Cumparsitan todellinen tekijä. Viimeistä iltaa Montevideossa vietämme nauttien El Milongónin upeasta tangokabareesta, tannat-punaviinistä ja illallisesta.

Päivä 9│Colonia del Sacramento

Aamiaisen lähdemme Colonia del Sacramentoon, joka on pittoreski historiallinen linnoituskaupunki Rio de la Platan rannalla. Majoitumme ja teemme kävelykierroksen vanhassa kaupungissa, joka on Unescon maailman perintökohde. Aikaa jää myös omatoimisesti tutustua kauppoihin ja illalla nautitaan Colnian viihde tarjonnasta.

Päivä 10│paluu Buenos Airesiin

Colonian rauhasta kiidämme joen yli takaisin Buenos Airesiin, majoitumme tuttuun hotelliin, josta on helppo sukeltaa Buenos Airesin kauppakatujen houkutuksiin.

Päivä 11 | Pampas -tasangon kutsu

Päivä aidolla argentiinalaisella maatilalla tarjoaa gaucho-kulttuuria täydeltä laidalta. Kansanmusiikkia ja tanssia siirtomaa-ajan tunnelmissa, viini virtaa ja grilliherkut tirisevät, huikeita ratsuesityksiä ja hameet heiluvat haitareiden soidessa. Kokopäivän seikkailu aitoon argentiinalaiseen kreolityyliin. Muhkea grillilounas sisältäen viinit, kaikkea on tarjolla enemmän kuin runsaasti!

Päivä 12│Vapaapäivä Buenos Airesissa

Vapaapäivä liikkua omin päin koko päivän Buenos Airesin vilinässä. Ostosmahdollisuudet ovat loistavat ja kaikki mitä liittyy nahkaan, on erityisen laadukasta ja edullista. Vietetyn vapaapäivän päätteeksi on luvassa illallinen ja loistava tango kabaree Los Angelitos (lisämaksullinen). Ohjelma on katsaus Argentiinan tangon historiaan ja sisältää tunnetuimmat tangot aina Carlos Gardellin klassikoista nykypäivän sävellyksiin, huippulaulajien ja tanssijoiden tulkitsemina.

Päivä 13│Kotimatka alkaa

Aamulla ehtii vielä ostoksille lähikauppoihin, sillä lähdemme vasta iltapäivällä lentokentälle, josta lennämme yön yli kohti Eurooppaa.

Päivä 14│Paluu Suomeen

Frankfurtin koneenvaihdon jälkeen kohti Suomea, jonne saavutaan alkuillasta, Argentiina on koettu ja upeaksi havaittu – nyt on muistojen ja kuvien aika!

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin. Suosittelemme matkanjohtajiksi Folke Westiä ja Petri Kaivantoa. Kysy lisää puh. 09 466300 tai info@kontiki.fi.

 

Kuvia

Tangon taikaa Argentiinassa kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna