Teemamatkat

Historiallinen Israel

Kesto
9 päivää
Kohde
Israel
Pyydä tarjous

Historiallinen Israel

Israelissa on paljon historiallisia kohteita, upeita nähtävyyksiä ja kaunista luontoa. Suunnittelemme ryhmällesi matkaohjelman, ota yhteyttä ja kysy lisää puh. 09 466300.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1

Lento Istanbulin kautta Tel Aviviin, jonne saavuttuamme kuljetus Betlehemiin n. 1 h.

Päivä 2

Aamupäivällä käynti Jeesuksen syntymäkirkossa, joka on yksi vanhimmista toimivista kirkoista. Nykyisen Jeesuksen syntymäkirkon seinämät ja pilarit ovat peräisin vuodelta 530. Silloin keisari Justianus päätti hävittää vanhan kirkon ja rakentaa sen tilalle uuden. Basilikan muoto ja alttarin alla oleva luola ovat kuitenkin samat kuin alkuperäisessä kirkossa. Pistäydymme myös Paimenten kedolla.

Päivä 3

Tutustumme Jerusalemin vanhaan kaupunkiin. Teemme kävelykierroksen, jonka aikana näemme mm. Via Dolorosan, Pyhän Haudan kirkon, itkumuurin, lantaportin ja Temppelivuoren.

Päivä 4

Öljymäki on Jerusalemin itäpuolella temppelialuetta vastapäätä kohoava pitkä vuori, jonka Kidronin laakso erottaa kaupungista. Mäen läntinen rinne oli entisaikoina öljypuiden peitossa, ja siellä sijaitsee Getsemanen puutarha. Vierailemme Pyhän Pietarin kirkossa. Lopuksi vierailemme Vainojen museossa Yad Vashemissa (ei alle 10-vuotiaille).

Päivä 5

Matkalla pohjoiseen käynti Kuolleenmeren kosmetiikkamyymälässä, uintia ja mutakylpyjä Kuolleessameressä. Oma pyyhe, uimapuku ja rantakengät mukaan! Kengät ovat tarpeen, sillä ne suojaavat kuumalta rantahiekalta sekä rannan suolakertymiltä ja kiviltä. Matka jatkuu Jerikon kautta Nazaretiin. Jeriko on tiettävästi yksi maailman vanhimmista yhtäjaksoisesti asutetuista kaupungeista. Ensimmäiset asukkaat asettuivat Jerikoon jo yhdeksän tuhatta vuotta ennen ajanlaskun alkua.

Päivä 6

Käymme Kaanaan kylässä ja lisäksi päivän aikana tulee tutuksi myös Kapernaum, autuuksien vuori, jossa Jeesus piti vuorisaarnan, sekä Tabgha. Lopuksi risteily Gennesaretin järvellä.

Päivä 7

Nasaretissa kävelemme vanhan kaupungin kautta Marian Ilmestyskirkkoon. Matkamme jatkuu Carmel -vuorelle ja näemme upeat Bahai -puutarhat, jotka ovat yksi Haifan suosituimmista nähtävyyksistä. Puutarhat kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Lopuksi vapaa-aikaa Haifassa rannalla kävelyyn tai ostoksille.

Päivä 8

Nousu Golanin ylängölle Safedin kaupungin kautta. Käynti Jordan joen alkulähteellä, Tel Dan tai Banias.

Päivä 9

Kuljetus lentokentälle, josta lento Istanbulin kautta Helsinkiin.

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun