Teemamatkat

Taidematka Umbriaan

Taidematka Umbriaan

 

Umbria on maisemiltaan ja ruokalajeiltaan aitoa Italiaa. Sen taideaarteisto on valtava, vaikkakin monille Italian kävijöille hieman vieraaksi jäänyt. Apenniinien syleilyssä sijaitseva Umbria on pyhimysten ja taiteen maakunta. Matkan ajan asutaan viehättävässä Spoletossa, josta tehdään päiväretkiä maaseudulle ja kaupunkeihin: Perugia, Assisi, Montefalco, Orvieto, Cascia, Norcia.

Oppaaksi suosittelemme esimerkiksi taideasiantuntija, symbolitutkija, FT Liisa Väisästä.

Matkaohjelmaa voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan. Pyydä tarjousta info@kontiki.fi.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

 

Päivä 1

Aamulento Helsingistä Roomaan. Opas Liisa Väisänen on vastassa kentällä. Lähdemme ajamaan kohti Spoletoa, jonne saavumme noin 3 tunnin ajomatkan jälkeen. Matkan varrella pidämme tauon. Majoittuminen koko matkan ajan Spoletossa. Jos hotellihuoneet eivät vielä ole valmiita, teemme pienen kävelyn historiallisessa keskustassa. Illalla on vapaata aikaa ennen illallista, joka syödään yhdessä.

Päivä 2

Koko päivä retki kuulujen pyhimysten Benediktuksen ja Ritan kaupunkeihin Norciaan ja Casciaan. Matka on maisemiltaan mitä kaunein, liikummehan retken aikana Sibyllinien luonnonpuiston alueella. Sen lisäksi Cascian ja Norcian keskiaikaiset kaupungit ovat hyvin säilyneitä. Casciassa vierailemme Pyhälle Riitalle omistetussa pyhäkössä, Norciassa taas Benedictuksen kirkossa. Yhteinen lounas. Ilta vapaata aikaa.

Päivä 3

Teemme kokopäivän mittaisen taideretken Perugiaan. Umbrian alueen pääkaupunki, merkittävä yliopistokaupunki on rinteille rakennettu. Siellä liikkumista helpottavat kaupungin alueella kulkevat liukuportaat. Päivän taideaarteistoon, jotka näemme kuuluu muun muassa 1200-lopulla isä ja poika Pisanon valmistama suuri suihkulähde: Fontana Maggiore. Peruginon parhaimmistoon kuuluvia teoksia näemme Perugian Priori palatsissa, rahanvaihtajien salissa. Umbrian kansallisgallerian huipputeoksiin kuuluvat Muun muassa varhaisrenessanssin mestarin Piero della Francescan Pyhän Antoniuksen alttaritaulu ja Peruginon kuninkaiden kumarrus. Tuomiokirkon merkkiteoksiin kuuluu Luca Signorellin Madonna. Pyhän Severuksen kirkosa näemme Raffaellon freskosarjan. Yhteinen Lounas päivän aikana. Ilta vapaata aikaa.

Päivä 4 

Vietämme päivän Spoletossa. Tutustumme Spoleton tuomiokirkkoon, joka on rakennettu jo 1100-luvulla, mutta jonka barokkikoristeluihin 1600-luvulla osallistui muun muassa mestari  Bernini. Spoleton Modernin taiteen kokoelmat koostuvat Spoleto palkinnon saajien teoksista. Merkittävimmät teokset ovat Arnoldo Pomodorolta sekä Giulio Turcatolta. Päätämme retken lounaaseen, jonka jälkeen vapaata aikaa.

Päivä 5 

Teemme kokopäivä retken Montefalcoon ja Assisiin. Montefalcon hiljattain restauroitu Bennozzo Gozzolin maalaama freskosarja Pyhän Fransicuksen kirkossa on yksinkertaisesti häikäisevä. Sieltä jatkamme matkaamme Assisiin, jossa lounas sekä tutustuminen historiallisen keskustan Fransiskuksen ylä ja ala basilicaan. Niiden freskoissa näemme suurten mestarien, kuten Simonen Martinin ja Giotton kädenjälkiä.

Päivä 6 

Aamiaiasen jälkeen lähdemme kohti Roomaa. Poikkeamme Orvietossa, vanhassa etruskikaupungissa. Orvietossa näemme tuomikirkon sisällä Luca Signorellin mestarellisen freskosarjan. Syömme yhteisen lounaan ennen kuin jatkamme matkaamme Roomaan ja lentokentälle, josta iltalento Helsinkiin.

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun