Teemamatkat luontoon

Tansanian luontomatka

Kesto
11 päivää
Kohde
Tansania
Pyydä tarjous

Tansanian luontomatka

Jos vielä et ole käynyt tuolla ”Leijonakuninkaan maisemissa”, nyt on aika hypätä matkaan mukaan! Tansania on sanoin kuvailemattoman upea luontokohde! Matkaamme Manyaran, Serengetin kansallispuistoissa sekä Ngorongoron suojelualueella. Loputtomalla ruohikkotasangolla elää miljoonia ruohonsyöjiä sekä vahva ja elinvoimainen saalistajakanta. Serengetissä elävät kaikki Afrikan savannien suuret nisäkkäät ja ruohikolla ne pääsevät esteettömästi kiihdyttämään saaliinsa perään. Maaliskuu on erityinen ”ruohonsyöjien suuren vaelluksen” aikana, joten tämä on todella oiva matka lähteä mukaan. Luontomatka sopii kaikille luonnon ja eläimien ystäville – tervetuloa mukaan.

Alla matkaohjelma ehdotuksemme, jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan. 

Pyydä tarjous

Hintaan sisältyy

  • lennot Helsinki – kohdekaupunki – Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen 
  • majoitus ohjelman mukaisesti
  • ateriat ohjelman mukaisesti
  • matkaopas englantia puhuva opas/kuljettaja matkan aikana
  • kuljetukset lentokenttä kuljetukset
  • matkaohjelma safariajot ohjelman mukaisesti sekä puistomaksut

Matkaohjelma

Päivä 1 | Matkapäivä

Lähdetään yölennolla Dohan kautta Tansanian Kilimanjaroon

Päivä 2 | saapuminen/Kilimanjaro – Arusha

Oppaamme Jannika on vastassa ryhmää, kuljetus ensimmäiseen majoitukseemme. Yhteinen illallinen.

Päivä 3 |Arusha – Manyaran  kansallispuisto – Karatu

Aamulla matka jatkuu kohti Manyaran Kansallispuistoa. Teemme safari-ajon Manyaran kansallispuistossa aamupäivän aikana. Manyara järvi sijaitsee Great Rift Valleyn 600 metriä korkean silhuetin varjossa. Järvellä on paljon lintuja. Manyara-järveä ympäröivä maasto on niin monimuotoinen maisemaltaan, että se vetää puoleensa esim. puhveleita, elefantteja, kirahveja, impaloita, virtahepoja ja paljon muita eläimiä. Puisto on tunnettu puuhun kiipeilevistä leijonistaan. Retkemme jatkuu Karatuun illaksi, jonne majoittaudutaan Marera Valley Lodgeen. Yhteinen illallinen.

Päivä 4 | Serengeti  Ndutu

Aikainen aamiainen ja matkamme jatkuu kohti Ndutun suojelualuetta. Ndutu sijaitsee Ngorongoron suojelualueella, aivan Serengetin kansallispuiston rajan tuntumassa. Ndutu alue on erittäin suosittu juuri maaliskuun aikana, kun alueella liikkuu suuria gnu- ja seepralaumoja, ns. great migration saapuu alueelle. Safaria ajomatkalla, vietämme seuraavat kaksi yötä tällä eläinrikkaalla Ndutu alueella Angáta Migration Campissä täysihoidossa.

Päivä 5 | Serengeti Ndutu

Retkeilemme sekä aamu- että iltäpäivällä safarilla puistossa, seuraamme  vaeltavia eläinlaumoja. Palaamme illalliselle Ang´ata

Päivä 6 | Serengetin kansallispuisto

Aikaisen aamiaisen jälkeen, retkemme jatkuu kohti Serengetiä. Nämä siirtymiset ovat myös osa safari-ajoamme, lounastamme piknikeväin. Serengeti on suurnisäkäsyhteisö. Ruohonsyöjät tekevät joka vuosi sateiden perässä laajan kierroksen Serengetin sekä Masai Maran alueella. Serengetissä elää myös maailman suurin petoeläinyhteisö, kuten esimerkiksi 4000 leijonaa ja parisataa gepardia. Linnusto on monipuolinen sisältäen useita kotoperäisiä lajeja. Majoitumme Serengeti Kati Kati Campiin, täysihoidolla.

Päivä 7 | Serengetin Kansallispuisto ( keski osa puistoa)

Aamu- ja iltapäivällä safari-ajoja Serengetin luonnon puistossa. Lounaaksi palataan majoituspaikalle. Illallinen yhdessä Serengeti Kati Kati Campissä.

Päivä 8 | Serengeti – Ngorongoron suojelu alue

Aikainen aamu ja matka jatkuu kohti Ngorongoro kraatteria. Laskeudumme alas sen pohjalle safari-ajoon. Ngorongoron luonnonsuojelualue on pinta-alaltaan 8 292 km². Se on saanut nimensä saman nimisen tulivuoren kraatterin mukaan. Kraatteri oli aikoinaan yli 5000 m korkea tulivuori, joka romahti kasaan synnyttäen kattilamaisen muodostuman. Kraatterin reunat ovat n. 600 metriä korkeita. Ne nousevat 2400 m korkeudelle merenpinnasta. Rinteillä on kosteita vuoristosademetsiä, joiden puut ovat kasvattaneet itselleen paksun sammalpeitteen. Suurin osa kraatterin pohjaa on ruohotasankoa, jossa laiduntavat suuret puhvelilaumat, seeprat ja antiloopit. Suurpedoista leijona, hyeena, sakaali, gepardi ja leopardi esiintyvät alueella. Pikniklounas nautitaan päivän aikana. Illaksi jatkamme matkaa ja majoittaudutaan Marera Valley täysihoitoon.

Päivä 9 | Ngorongoro – Tarangire

Aamiaisen jälkeen ajetaan Tarangire kansallispuistoon. Alueella on suuri määrä elefantteja, jopa 300 elefanttia hakeutuvat kuivalle jokialueelle etsimään vettä. Myös muut eläimet kerääntyvä Tarangire-joen varrelle, ainoalle juomapaikkalleen. Voimme nähdä leijonia, leopardeja, gepardeja, eri antilooppeja, zebroja ja puhveleita. Vanhat apinaleipäpuut ovat osa maisemaa Tarangiressa. Illalla majoitumme Burunge Tended Lodgen täysihoidolla.

Päivä 10 | Tarangire – Kilimanjaron lentokenttä

Aamiaisen jälkeen on aika pakata tavarat ja lähteä kohti Kilimanjaron lentokenttää. Lounastamme pikniklounaan matkan varrella. Kotimatka alkaa. Lento Dohaan, jossa tekninen yöpyminen Dohan lentokenttä hotellissa.

Päivä 11| Helsinki

Matka jatkuu aamulennolla, saavumme Helsinkiin iltapäivänä aikana yhtä kokemusta rikkaampina.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna