Teemamatkat luontoon

Etelä-Afrikka luontomatka

Kesto
12 päivää
Kohde
Etelä-Afrikka
Pyydä tarjous

Etelä-Afrikka luontomatka

Kapkaupunki on täynnä historiaa, kiehtovaa luontoa, kulttuuria sekä uutta metropolin täyttämää vilkasta elämää. Voit tutustua Unescon maailmanperintökohde Nelson Mandelan vankilaan, Kapkaupunkia suojelevaan pöytävuoreen tai lähteä shoppailemaan upealle satamakadulle. Viinin ystävälle Etelä-Afrikka antaa makuelämyksiä. Matkalla tutustutaan yhteen Etelä-Afrikan isoimpaan viiniviljelyalueeseen Franschoekiin, jossa viinituotanto on alkanut jo 1600-luvulla. Hyppää päiväretkelle viinijunaan, joka kuljettaa tutustumaan viinitiloihin Franschoekin kylän läheisyydessä. Safareilla on mahdollisuus päästä tutustumaan ja ihailemaan paikallisen luonnon ja eläinten elämää lähietäisyydellä. Aikaiset aamut ja myöhäiset iltapäivät ovat parhaita hetkiä tutustua safarin elämään, eläinten ollessa kaikista vilkkaimmillaan. Matka huipentuukin tutustuen ja tarkkaillen leijonien elämää, norsujen marssia sekä kirahvien ylhäistä kävelyä savannilla.

Lähde mukaan upealle matkalle! Seikkailua metropolin vilskeessä, rauhallista viinilaaksojen tunnelmaa, mahdollisuus golfata sekä kokea safarin jännittävät ja uskomattomat hetket!

Alla matkaohjelma ehdotuksemme, jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan. 

Pyydä tarjous

Hintaan sisältyy

  • lennot Helsinki – kohdekaupunki – Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen 
  • majoitus ohjelman mukaisesti
  • ateriat ohjelman mukaisesti
  • matkaopas englantia puhuva opas/kuljettaja matkan aikana
  • kuljetukset ohjelman mukaisesti ilmastoidulla autolla
  • matkaohjelma safariajot ohjelman mukaisesti, puisto- ja pääsymaksut

Matkaohjelma

Päivä 1 | Matkapäivä

Kokoonnutaan Helsingin lentokentällä ja lähdetään kohti Kapkaupunkia.

Päivä 2│Kapkaupunki

Saavutaan pitkän lennon jälkeen Kapkaupungin lentokentälle, jossa meitä on vastassa paikallinen opas. Siirrymme hotellille yhteisellä kuljetuksella. Majoittumisen jälkeen on vapaata aikaa, jotta voit levätä lennon jäljiltä ja käydä vaikka tutustumassa kävellen V&A Waterfrontin alueeseen. Aikoinaan laivat saapuivat täysine lasteineen tähän kaupungin sisäsatamaan, josta on sittemmin tullut viehättävä ajanviettopaikka myymälöineen, ravintoloineen ja museoineen. Yhteinen illallinen. Majoittuminen hotellissa. (Illallinen)

Päivä 3│Kapkaupunki

Aamiaisen jälkeen rentoudutaan hotellilla tai voit valita vapaavalintaista ohjelmaa. Yövymme samassa hotellissa. (Aamiainen) Esimerkkejä lisämaksullisista retkistä:

Pöytävuori ja Cape Town puolipäiväretki
Pöytävuori on 1000m korkea ja sen huipulle noustaan köysiradalla. Hollantilaiset perustivat ensimmäisen siirtokunnan suojaisaan Table Bayn lahteen vuonna 1652. Tarkoitus oli, että Intian kauppareiteillä purjehtivat laivat saivat tärkeän ruoka- ja vesivarastojen täydennyspaikan pitkillä matkoillaan. Tällä paikalla sijaitsee nykyisin Kapkaupunki, yksi maailman kauneimmista kaupungeista. Aloitamme kaupunkiin tutustumisen nousemalla (sään niin salliessa) kaapelihissillä Pöytävuorelle. Vuorelta avautuvat henkeäsalpaavan kauniit maisemat yli Kapkaupungin ja kauas etelään Hyväntoivonniemelle. Tämän jälkeen teemme kaupunkikierroksen, tutustumme kaupungin moneen nähtävyyteen: Green Market Square, Company Gardens, Bo Kaap alue.

Historiallinen retki Robber Island saarelle
Retki alkaa lauttamatkalla Unescon perintökohteeseen vankilasaareen Robber Islandiin, joka on historiassa tunnettu poliittisista vangeistaan ja kuuluisampina Nelson Mandela oli saarella vankina 18 vuotta. Saarella tutustutaan vankilan ja saaren toimintaan entisen vankien ohjaamina. Tämä retki kannattaa varata hyvissä ajoin, retket ovat hyvin suosittuja ja samalle päivälle voi olla vaikea saada suunniteltua retkeä.

Päivä 4│Kapkaupunki

Aamiaisen jälkeen rentoudutaan hotellilla tai voit valita vapaavalintaista ohjelmaa. Yövymme samassa hotellissa. (Aamiainen)
Esimerkki lisämaksullinen retkestä:

Kokopäiväretki Hyväntoivoinniemelle
Aamulla noin klo 8.30 lähdemme kohti niemen karua eteläkärkeä, Hyväntoivonniemeä, joka on maisemiltaan yksi Etelä-Afrikan suosituimmista reiteistä. Hyväntoivonniemi on karu, 70 km pituinen mantereen jatke kohti etelämannerta. Sen pensasmainen kasvillisuus ”fynbos” on vaatimattoman näköistä, mutta koostuu sadoista tuoksuvista kasvilajeista. Pysähdymme matkan varrella Houbt Bay satama-alueelle, jossa on aikaa kiertää kojuja ja tehdä ostoksia. Matka jatkuu läpi upean Chapmans Peak vuoristoreitin, rakennettu Atlantin valtameren ylle vuonna 1922. Hyväntoivonniemellä voi nousta sen huipulle hammasratasjunalla tai kävellen. Ylhäältä avautuu avoin näköala, kun kaksi valtamerta törmäävät toisiinsa ja etelämanner siintää silmänkantamattomiin. Lounashetki omakustanteisesti. Iltapävällä jatkamme matkaa Simonstownin satamakaupunkiin, joka on Etelä-Afrikan laivaston pääpaikka. Kaupungissa on edelleen nähtävissä brittivallan aikainen arkkitehtuuri. Ihan Simonstownin vierestä löytyy Boulder Beach, täällä pääsemme tutustumaan suloisiin Afrikan pingviineihin. Vuonna 1980 kaksi pingviiniä saapuivat Boulders Beach rannnalla ja päättivät jäädä siihen paikkaan, tänä päivänä heitä on alueella lähes 3000 pingviiniä. Saavumme takaisin Kapkaupunkiin myöhään iltapäivällä noin klo 17-18.00.

Päivä 5│Franschhoek

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Winelandia. Vierailemme Stellenbosch museossa. Tutustumme kävelykierroksella tähän viehättävään kaupunkiin. Lounaan nautimme paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen lähdemme maistelemaan viiniä paikallisessa Stellenboschin viinikellarissa. Majoitumme Protea Hotel Franschhoekissa. (Aamiainen ja lounas)

Päivä 6│Franschhoek -viinijuna, golfia tai vapaa-aikaa

Aamiaisen jälkeen on vapaavalintaista ohjelmaa. Halutessasi voit lähteä koko päivän kestävälle retkelle tutustuen Franschhoekin laakson viinitiloihin erikoisella viinijunalla, joka kulkee kylästä eri viinitiloille. Ruokailut ja viinit omakustanneiset. Voit myös jäädä hotellille rentoutumaan tai vaikka lähteä pelaamaan golfia viinialueen monelle golfkentälle. Kerrothan golftoiveista jo varausvaiheessa. Yövymme samassa hotellissa. (Aamiainen)

Päivä 7│Mossel Bay

Jatkamme matkaa aamiaisen jälkeen kohti Mossel Bayta. Nautimme lounaan matkan varrella. Saavuttuamme Mossel Bayhin vieraille Diaz museossa, paikallisessa postissa sekä Shell museossa. Nautimme illallisen paikallisessa ravintolassa ja majoitumme yhdeksi yöksi Garden Court Mossel Bay hotelliin. (Aamiainen ja lounas)

Päivä 8│Knysna

Aamiaisen nautittuamme otamme suunnan kohti Knysnaa. Tutustumme Knysnan turkoosinsiniseen laguuniin ja teemme retken Featherbedin Nature Eco Reserviin, jonka aikana nautimme lounaan. Iltapäivällä saavumme hotellille, jossa loppupäivän voi rentoutua nauttien laguunin tunnelmasta. Yövymme Premier Resort The Moorings hotellissa. (Aamiainen ja lounas)

Päivä 9│Garden Route Game Lodge -safari

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti safaria ja majoituspaikkaamme Garden Route Game Lodgea. Majoittumisen jälkeen iltapäivällä lähdemme ensimmäiselle safariretkelle nauttien safarin maisemista jeepin kyydissä. Aikaiset aamut ja myöhäiset iltapäivät ovat parhaita hetkiä tutustua safarin elämään, eläinten ollessa kaikista vilkkaimmillaan. Tutustumme myös erillisellä opastetulla kierroksella matelijoiden elämään, jossa voit tutustua Afrikan vaarallisimpiin käärmelajeihin. Illan tultaessa palaamme hotellille rentoutumaan. (Aamiainen, lounas ja illallinen)

Päivä 10│Garden Route Game Lodge -safari

Lähdemme aikaisin aamulla tutustumaan heräävään luontoon safariajelulla. Aamiainen nautitaan hotellilla. Päivällä voit rentoutua hotellilla ja varata esimerkiksi kylpylästä hemmotteluaikaa. Iltapäivällä lähdemme taas etsimään uusia eläinlajeja safarille ja ihailemme safarin elämää. Illallinen nautitaan hotellilla ja yövymme vielä yhden yön hotellilla. (Aamiainen, lounas ja illallinen)

Päivä 11│ Kotimatka alkaa

Aikaisin aamulla viimeiset safarikierrokset, jonka jälkeen kuljetus Kapkaupunkiin ja lentokentälle. Kotimatka alkaa.

Päivä 12 | Doha-Helsinki

Aamulla koneen vaihto Dohassa, saavutaan Helsinkiin iltapäivällä.

Kuvia

Etelä-Afrikka luontomatka kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun