Elämysmatkat

Alaskan risteily

Kohde
Alaska
Pyydä tarjous

Alaskan risteily

Risteily Alaskassa on ainutlaatuinen ja unohtumaton elämys. Alaskassa on kaikkea – upeita eläimiä, lumisia vuorenhuippuja, kimaltelevia jäätiköitä, kauniita vuonoja ja kuuluisia kansallispuistoja. Alaskan osavaltion eteläisessä osassa sijaitsevan hallinnollisen pääkaupungin nimi on Juneau. Vuorten ja jäätiköiden ympäröimä kaupunki on erittäin kaunis, vuoroveden myötä vedenpinta nousee useita metrejä kahdesti vuorokaudessa. Royal Caribbeanin risteilyillä pääset rentoutumaan sekä nauttimaan laivan ensiluokkaisesta palvelusta ja kansainvälisestä ilmapiiristä.

Alla matkaohjelma ehdotuksemme, jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1
Lento Helsingistä Seattleen. Kentällä meitä on vastassa bussi ja opas, jonka johdolla jatkamme hotelliin. Majoittuminen Hampton Inn and Suites hotelliin ja yhteinen illallinen.

Päivä 2
Aamiaisen jälkeen lähdemme Seattlen kaupunkikierto-ajelulle, jonka aikana näemme merkittävimmät nähtävyydet. Seattlen historia juontaa juurensa 1800- ja 1900-lukujen kultakuumeen aikoihin. Klondykeen matkaavat kullanhuuhtojat lähtivät usein matkaan juuri Seattlesta. Nykyisin Seattle on moderni pilvenpiirtäjäkaupunki, jonka horisontissa komeilee lumihuippuinen Rainier-vuori. Kierros päättyy satamaan, josta Explorer of the Seas lähtee risteilylle. Laivalla on paljon aktiviteetteja ja ohjelmaa. Hyttiin toimitetaan seuraavan päivän risteilyohjelma aina edellisenä iltana. Siinä kerrotaan kaikkien laivan toimipisteiden aukioloajat, ruokailuajat, pukeutumisohjeet illalliselle sekä ohjelma aluksella. Hytin tv:stä näkee tietoa seuraavan päivän kohteesta, pääasiallisesti ostosmahdollisuuksista, retkistä, reitistä ja säätilasta. Kaikki ohjelma on englanninkielistä.

Päivä 3
Meripäivä, jonka aikana voit rentoutua ja nauttia laivan palveluista. Alaska Inside Passage. Miljoonia vuosia sitten massiiviset etelään matkalla olevat jäälohkareet kulkivat täällä ja vanavedessä syntyi majesteettiset vuonot, saaret sekä lahdet. Tämä upea näkymä tekee vaikutuksen vielä tänäkin päivänä. Vihreästä Tongass -kansallispuistosta siniselle jäätikölle – kaunista mihin tahansa katsot.

Päivä 4
Saavumme Juneaun satamaan. Suuren kultakuumeen 1880 ansiosta Juneausta tuli vilkas kultakaivoskylä ja vuonna 1900 kylästä tuli Alaskan pääkaupunki. Näe Mendehallin jäätikkö helikopterista tai osallistu jännittävään koskenlaskuun Mendehall Riverissä. Red Dog Saloonissa voit maistaa paikallispanimon olutta. Älä unohda käydä tutustumassa baarin takana olevaan näyttelyyn, jossa voit bongata mm. Wyatt Earpin pistoolin. Vinkki: Kiidä köysiradalla Mount Robertsin upeisiin maisemiin 600 metrin korkeuteen. Risteily jatkuu illalla.

Päivä 5
Saavumme Skagwayn kylään aamulla. Kylä sijaitsee Kaakkois-Alaskan pohjoisosassa Inside Passagessa, jossa kultakuumeen henki on edelleen voimissaan. Täältä löytyvät hevoskärryt, vanhat kadut ja salongit sekä upea luonto. Kävele Broadwayn kävelykadulla ja vieraile Trail of ’98 historiallisessa museossa, josta löytyy kokoelma kultakuumeen ajoilta. Vinkki: Sammuta jano Red Onion Saloonissa, joka on mahonkibaari viime vuosisadalta. Risteily jatkuu illalla.

Päivä 6
Tracy Arm Fjord, jonne saavumme aamulla on vuono, joka sijaitsee Juneaun kaupungin lähellä. Se on osa Tongass National Forestia ja sitä ympäröivät jopa 3000 metriä korkeat graniittiseinämät. Täällä voit nähdä upeita vesiputouksia, ryhävalaita ja kaunista luontoa sekä vuorten ylle kääntyneitä puita. Risteily jatkuu.

Päivä 7
Meripäivä, jonka aikana voit rentoutua ja nauttia laivan palveluista.

Päivä 8
Saavumme Victorian satamaan aamulla. Victoria on Kanadassa sijaitsevan Brittiläisen Kolumbian pääkaupunki. Kaupunki sijaitsee Vancouverin saarella ja on tunnettu lauhkeasta ilmastostaan. Tästä syystä kaupunki on saanut lempinimen City of Gardens eli ’puutarhakaupunki’, sillä siellä menestyvät monet kasvilajit, jotka ovat harvinaisia muualla Kanadassa. Kaupunki tunnetaan erittäin ystävällisenä turistikaupunkina, jossa voi viettää aikaa maailmantunnetuissa puutarhoissa ja upeilla ostosalueilla. Risteily jatkuu iltapäivällä.

Päivät 9-10
Saavumme Seattlen satamaan varhain aamulla. Risteilyn päätyttyä satamassa meitä odottaa bussi, joka vie meidät ostoksille Southcenter ostoskeskukseen, joka sijaitsee Seattlen eteläpuolelle ja on yksi suurimmista alueella.
Bussikuljetus Seattlen lentoasemalle, josta lento Suomeen.

 

 

 

Kuvia

Alaskan risteily kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna

Klikkaa matkahakuun