Elämysmatkat

Arktiset Huippuvuoret

Ajankohta
Kevät - Syksy
Kohde
Huippuvuoret, Norja
Pyydä tarjous

Arktiset Huippuvuoret

Huippuvuoret ovat monen luontoihmisen unelmalistalla, kun valitaan once in a lifetime -matkakokemusta. Pohjoisella Jäämerellä sijaitsevat saaret kuuluvat Norjalle ja saarista asuttuja ovat Länsimaa, Karhusaari ja Hopen. Noin 60 prosenttia Huippuvuorista on jäätiköiden ja lumen peitossa. Huippuvuorilla on enemmän jääkarhuja ja moottorikelkkoja kuin asukkaita.

Pääsaarella Länsimaalla sijaitseva 1 800 asukkaan Longyearbyen on Huippuvuorten pääkaupunki. Kylä elää hiilikaivostoiminnalla. Kylässä on taidegalleria, Svalbardin museo ja tiedekeskus. Maisemaa hallitsee lumi ja jää. Ilmastoon vaikuttavat saarten pohjoinen sijainti, ympäröivät merivirrat ja tuulet. Kasvillisuus on niukkaa ja saarilla ei kasva lainkaan korkeita kasveja. Kasvillisuus vaihtelee tundrasta kylmyysaavikoihin.

Alla matkaohjelma ehdotuksemme jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan.

 

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1

Lento Longyearbyeniin. Lentoasemalla on vastassa paikallisopas, jonka johdolla siirrytään bussilla hotelliin.

Päivä 2 Longyearbyen

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan tarkemmin Longyearbyeniin. Vierailemme Svalbard museossa ja galleriassa. Kierros päättyy satamaan ja astumme M/S Nordstjernen laivaan. Barentsburgissa on mahdollisuus vierailla Pomor-museossa ja nauttia kansantanssi-esityksestä. Barentsburgista laiva jatkaa matkaa Isfordiin ja suuntaa kohden Prins Karls Forland -saarta.

Päivä 3 Moffen, Woodfjorden ja Liefdefjorden

Isot vuonot Länsimaalla tarjoavat huikean erilaisia maisemia – joitakin rannikkotasankoja lukuun ottamatta maasto on vuoristoista, täynnä useita suuria ja pieniä jäätiköitä. Reittivalinta tehdään aina sääolosuhteiden mukaisesti. Matkalla Monaco-jäätikölle laiva ohittaa pieniä saaria, joilla voi nähdä jääkarhun etsimässä ravintoa. Matkalla voi myös bongata valaan tai nähdä hylkeen ottamassa aurinkoa.

Päivä 4 Kongsfjorden ja Ny-Ålesund

Kuninkaanvuono on rannikon suurin ja maisema vaihtuu tundrasta vuoristoon, joiden rinteitä pitkin jäätiköt valuvat mereen. Matkalla nähdään Mitra-vuori joka muistuttaa piispan päähinettä ja on saanut siitä nimensäkin. Vuonon päässä on mahtava King’s jäätikkö, jossa voi nähdä kolme kuuluisaa Nunatakia – Nora, Danan ja Svean. Nunatak on vuorenhuippu, joka ei ole mannerjään peitossa, vaan työntyy esiin ympäröivästä jäätiköstä. Nunatakin eläimistö ja kasvisto voi olla jäätikön eristämää. Nunatakit ovat yleensä särmikkäitä rapautumisesta johtuen, vastakohtana jään kuluttamalle pehmeämmän pinnanmuodon maastolle. NyÅlesund, vanha hiilikaivos yhdyskunta, on yksi maailman pohjoisimmista ympärivuoti-sista asutuksista. Nykyisin Ny-Ålesund on pitkälle kehittynyt arktinen tutkimuskeskus. Sellaiset nimet kuin Amundsen, Ellsworth ja Nobile ovat jääneet paikan historiaan.

Päivä 5 Isfjorden ja Longyearbyen

Länsimaan keskellä sijaitseva Isfjorden on alueen merkittävin vuono. Myös Alkhornet vuonon maisemat ihastuttavat. Täällä pesii vuosittain tuhansittain Pohjansiiloja. Sisämaahan edetessämme maisemat taas vaihtuvat u-muotoisiin laaksoihin ja jäätiköihin, jotka ovat muodostuneet kymmeniä tuhansia vuosia sitten. Longyearbyeniin palatessa on kuljetus hotelli Spitsbergeniin, jossa vietämme vielä kaksi yötä.

Päivä 6 Longyearbyen

Vapaa päivä tutustuen alueeseen omin päin. Longyearbyen on Huippuvuorten suurin asutus- ja hallinnollinen keskus. Siellä on pari tuhatta asukasta, joista suurin osa on norjalaisia, pienempi osa venäläisiä. Kylässä on hiilikaivostoimintaa, kuvernöörin toimisto, Huippuvuorten yliopistoyksikkö ja lentokenttä.

Päivä 7 Kotimatka

Aamupäivällä kuljetus lentoasemalle, lento Helsinkiin.

Majoitus Longyearbyenissa Spitsbergen Hotel

Ennen ja jälkeen Huippuvuorten risteilyn majoitumme Spitsbergen hotelliin. Hotellista on hienot näköalat Adventfjorden-vuonoon ja Hiortfjellet-vuorelle. Hotellissa on ravintola ja baari.

Risteilyllä esim. M/S Nordstjerne – aluksella on täysihoito (aamiainen, lounas ja illallinen). Risteilyllä majoitus on 2-hengen ikkunallisissa A-ulkohyteissä, joissa on oma wc ja suihku. Aluksella on pituutta 80.77m ja leveyttä 12.6m. Matkustajia alukseen mahtuu 290. Lisätietoa risteilystä www.hurtigruten.com/en/explorer-voyages/spitsbergen/voyages/spitsbergen–polar-bears/ Kon-Tikin Huippuvuorten matkalla

Kuvia

Arktiset Huippuvuoret kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna