Vaellusmatkat

Vaellus- ja luontomatka Kaliforniaan

Vaellus- ja luontomatka Kaliforniaan

Luoteis-Kalifornia on luontoystävälle huikea kohde. Valtavat punapuumetsät ovat kuin jättiläisten maita, jossa suuret mäntypuut kohoavat jopa 100 m korkeuteen. Luonnonläheinen vaellusmatka vie sinut tutustumaan upeisiin Kalifornian kansallispuistoihin, tervetuloa mukaan!

Pyydä tarjous

Hintaan sisältyy

  • lennot Helsingistä San Franciscoon lentoveroineen
  • majoitukset jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisineen
  • valitut ateriat hotelleissa
  • bussikuljetukset kiertomatkan aikana

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone
  • muut mahdolliset asiat

Matkaohjelma

Päivä 1 
Lentomme laskeutuu San Franciscoon iltapäivällä, majoitus. Tervetuloillallinen. Tutustumme toisiimme ja matkanjohtaja esittäytyy ja kertoo tarkemmin matkaohjelmasta.

Päivä 2 | San Francisco-Eureka (500km)
Heti aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Eurekaa ja punapuumetsiä. Teemme pikapysähdyksen Golden Gate sillalla. Lounasaikaan pysähdymme Bodega Bayssa, jonka karuissa rantamaisemissa kuvattiin Alfred Hitchcockin ”Linnut” elokuva. Matkamme jatkuu pohjoiseen, jossa pääsemme jo huikeisiin punapuumaisemiin ajaessamme mm. yhden koko Yhdysvaltojen kauneimman tienpätkän ”Avenue of the Giants”, mikä on noin 50km mittainen pätkä historiallista vanhaa Highway 101:sta (Humboldt Redwoods State Park). Illalla saavumme Eurekaan, jossa illallinen ja majoittuminen.

Päivä 3 | Vaelluspäivä
Aamupalan jälkeen lähdemme bussilla pohjoiseen tutustumaan rannikon punapuumetsiin (Redwood National Park). Ajomatkaa on Eurekasta vain noin tunnin verran (50km) ja sen jälkeen aloitamme kierroksemme luontokeskuksesta (Thomas H. Kuchel Visitor Center). Iltapäivän vietämme metsäkävelyllä ihmetellen puujättiläisiä. Sen jälkeen palaamme bussilla hotellille, jossa illallinen.

Päivä 4 | Vaelluspäivä
Aamupalan jälkeen lähdemme bussilla pohjoiseen ja jatkamme edellispäivän kierrosta (Redwood National Park ja Prairie Creek Redwoods State Park). Ajomatkaa on Eurekasta reilun tunnin verran (70km), tutustumme myös toiseen luontokeskukseen (Prairie Creek Visitor Center). Polut ovat helppokulkuisia, mutta suosittelen vaelluskengiä jalkineiksi. Illallinen hotellilla edellispäivän tapaan.

Päivä 5 | Eureka-South Lake Tahoe (650km)
Aamupalan jälkeen hyvästelemme Eurekan ja rannikon punapuumetsiköt. Reittimme kulkee uudelleen ”Avenue of the Giants” tietä pitkin, josta tällä kertaa poikkeamme katsomassa Humboldt Redwoods State Parkin luontokeskusta ja hyvinkin amerikkalaisia nähtävyyksiä kuten puuta, jonka läpi on tehty autotie (Shrine Drive-thru Tree). Illalla saavumme South Lake Tahoeen mutkittelevaa vuoristotietä pitkin. Majoitus ja illallinen.

Päivä 6 | South Lake Tahoe-Yosemite National Park (320km)
Aamiaisen jälkeen teemme pienen kierroksen South Lake Tahoessa ja ihailemme sään salliessa lumihuippuisia vuoria. Matka jatkuu Yosemiten kansallispuistoon, jossa majoitus ja illallinen.

Päivä 7 | Retkipäivä Yosemite National Park
Aamupalan jälkeen tutustumme Yosemiten kansallispuistoon. Yosemitessa on lukuisia hienoja luontokohteita, vesiputouksia, kilometrin korkuisia kalliojyrkänteitä (El Capitan, Half Dome) ja huimia näköalapaikkoja (kuten Glacier Point). Aloitamme kierroksemme luontokeskuksesta (Valley Visitor Center) ja vaarallisten kiipeilyjyrkänteiden sijaan etsimme sääolosuhteet huomioiden turvallisia ja mahdollisimman hienoja paikkoja huikeiden maisemien katseluun. Illallinen hotellilla.

Päivä 8 | Vaellus/retkipäivä Yosemite-Kings Canyon National Park (300km)
Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu Kings Canyon kansallispuistoon, jossa tutustumme luontokeskukseen ja kuljemme mm. General Grant tree -polkua ja näemme planeettamme kolmanneksi suurimman puun (General Grant tree). Illallinen ja majoitus.

Päivä 9 | Vaellus/retkipäivä Sequoia National Park
Matkamme viimeisenä varsinaisena vaellus-/retkipäivänä vierailemme Sequoia kansallispuistossa ja ehkä pääkohteena näemme planeettamme suurimman elävän puun (General Sherman tree: 2200 vuotta, 95m korkea, rungon ympärysmitta 31m, paino 1265 tonnia). Kierreltyämme myös iltapäivän kansallispuiston poluilla sanomme näkemiin jättiläispunapuille ja suuntaamme majapaikkaamme illalliselle.

Päivä 10 | Sequioia National Park-Monterey (490km)
Aamulla suuntaamme San Luis Obiscoon ja edelleen huikean kaunista Big Surin rantatietä kohti Montereyta. Pidämme useita kahvi- ja valokuvaustaukoja. Saavumme alkuillasta hotelliimme Montereyssa, jossa illallinen.

Päivä 11 | Monterey-San Francisco (200km)
Aamupäivä omaa aikaa Montereyssä, jolloin mahdollisuus tutustua maailmakuuluun akvaarioon ja aistia Steinbeckin Cannery Road -tunnelmaa. Iltapäivällä ajamme takaisin San Franciscoon, jossa majoitus ja illallinen jo tutussa hotellissa.

Päivä 12 | Vapaa päivä
Vapaapäivä San Franciscossa, mahdollisuus kaupunkilomaan ja käydä esimerkiksi ajelemassa sympaattisilla raitiovaunuilla, aistia Haight Ashburyn hippitunnelmaa tai lekotella satama-alueen (Pier) kahviloissa maailman ehkä kuvatuimpien merileijonien vieressä. Päättäjäisillallinen hotellilla.

Päivä 14 | Kotiinpaluu
Aamupäivä omaa aikaa, iltapäivällä kuljetus lentokentälle. Hyvää kotimatkaa!

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna