Vaellusmatkat

Camino Primitivo

Camino Primitivo

Kaikki tiet vievät Santiago de Compostelaan, ainakin pyhiinvaeltajilla Espanjassa. Primitivon käveli Santiagon ensimmäisenä pyhiinvaeltajana koskaan: Alfonso II siveä, Asturian kuningas. Nimensä antaman lupauksen mukaisesti primitivo on reiteistä se, joka parhaiten antaa kulkijalleen tunnelman tuhannen vuoden takaa. Tutustumme Galician maakunnan kauneuteen ja maaseutuun jalkaisin. Matkan aikana on kuitenkin mukanamme linja-auto. Se kuljettaa matkalaukkumme ja antaa myös mahdollisuuden kulkea omien voimiensa mukaiset matkat koko kävelyviikon ajan.

Alla matkaohjelma ehdotuksemme jota voidaan muokata ryhmänne toiveiden mukaan.

 

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1

Lähtö lennolla Helsingistä Frankfurtiin ja jatko Frankfurtista Portoon . Saapuminen Portoon . Kuljetus hotellille, huoneiden jako ja majoittuminen. Ennen illallista tutustuminen Lugon keskustaan kävelykierroksella. Illallinen hotellissa.

Päivä 2

Aamiainen hotellissa. Aloitamme hakemalla pyhiinvaelluspassit Lugosta ja tutustumalla Lugon katedraalin. Hankimme myös eväät päivän vaellukselle, silla vaellusreitin varrella ei ole palveluita. Linja-autokuljetus vie meidät ensimmäisen päivän kävelymatkan alkuun Cadavoon. Sieltä aloitamme kävelyn kohden Lugoa. Matka on Galiciaa parhaimmillaan: paimennusalueita, metsiä, kaalimaita, koivuja ja ikiaikaisia tammia. Koettelemme ensimmäisenä päivänä kävelykuntoamme rauhallisesti 17 kilometrin ajan. Päätämme vaelluksen Gondariin, josta tilausbussikuljetus Lugoon hotellillemme. Illallinen hotellissa.

Päivä 3

Aamiainen hotellissa. Toisen päivän aikana vaellamme noin 19 km. Valitsemme vaihtoehdoista kauniimman ja historiallisimman, vaeltaen San Vincentes do Burgosta S. Eulalian ihmeellisen kauniin romaanisen kirkon kautta San Migueliin, San Romaniin ja sieltä roomalaista vanhaa tietä pitkin aina Ferreiraan asti. Maasto on mäkistä ja kumpuilevaa eli luvassa on sekä ylä- että alamäkiä, jotka seuraavat tosiaan. Matkan varrella ei ole paljon ruokailu mahdollisuuksia, joten on hyvä varata omaa evästä mukaan. Ferreriasta kuljetus Lugoon hotellillemme, yhteinen illallinen hotellissa.

Päivä 4

Aamiainen hotellissa. Kuljetus aamiaisen jälkeen Ferreiraan, josta jatkamme matkaamme kohden Santiagoa. Päivän vaelluksemme on yli 20 km päättyen Boenteen. Pian Ferreiran jälkeen on kaksi mahdollisuutta asfaltti tie Palas de Reihin, me sen sijaan lähdemme asfaltoimatonta tietä pitkin kohden As Seixasia ja Melideä. Ennekuin yhdymme suuremman suosion saanutta ranskalaisten tietä, saamme nauttia primitivon yksinäisyydestä ja rauhasta. Carreon vuoren reitti nousee ensin aika jyrkästi laskeutuakseen sitten 15 kilometrin ajan kohden Melideä. On siis syytä sitoa kengät hyvin, jota varpaankynnet säilyvät vaurioitta. Matkan varrella on hyvin mutainen osuus, joten on hyvä varautua kengillä, jotka kestävät vettä. Ruokailumahdollisuusksia on vähän, omat eväät on hyvä varat mukaan. Majoittuminen ja illallinen Melidessa.

Päivä 5

Aamiainen hotellissa. Jatkamme matkaamme Boentesta. Tiemme yhtyy ranskalaiseen tiehen ja se lupaa lisää palveluja matkan varrelle kahviloina ja ravintoloina. Päivän vaelluksemme on pisin viikon aikana, mutta auto pääsee matkanvarrelle moneen kohtaan. 27 kilometrin vaellus ei ole erityisen vaativa maastoltaan, mutta edellisten päivien väsymys saattaa painaa pienten mäkien kohdalla, joita on koko päivän ajan. Maisemat ovat vihreinä kumpuilevia kukkuloita. Saavumme Arcaan, jossa illallinen ja yöpyminen.

Päivä 6

Aamiainen hotellissa. Viimeinen vaelluspäivämme Arcasta Santiagoon on 21 kilometrin mittainen. Halukkaat voivat välttää Santiagon kaupunkiin lähestyttäessä edessä olevan noin 5 kilometrin asfaltti pätkän matkaamalla sen linja-auton kyydissä. Vanhana tapaan vielä voimissaan olevat voivat juosta Monte Gozolle, ilon vuorelle, kilpaa. Sieltä keskiajalla näki ensimmäisen kerran Santiagon katedraalin tornit, olemmehan vain 3 kilometrin päässä päämäärästämme. Lopppuhuipentumana majoittuminen Santiagon upeaan hotelliin, joka on alunperin rakennettu pyhiinvaeltajille majataloksi ja sairaalaksi. Nykyisin se on yksi Espanjan kauneimmista ja tunnelmallisimmista hotelleista.  Teemme kävellen kierroksen Santiagon historiallisessa keskustassa. Kierroksen aikaan näemme, ettei Santiagon kaupungin suuri viehätys ole vain en mahtava katedraali. Noin puolentoista tunnin kävelymme päättyy siten, että ehdimme klo 19.00 alkavaan pyhinvaeltajien messuun. Yhteinen läksiäisillallinen.

Päivä 7

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä vapaata aikaa esimerkiksi ostoksille. Jätämme jäähyväiset Santiagolle, nousemme tilausbussiin, joka kuljettaa meidat Porton lentoasemalle.

 

 

 

 

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna