Elämysmatkat

Tansanian safari

Tansanian safari

Tansanian kaksi miljoonaa vuotta vanhan kraaterin reunalla Eurooppa tuntuu kovin nuorelta.

Tansanian safari tarjoaa upeat kansallispuistot, valkoiset hiekkarannat ja korkeuksiin kohoava Kilimanjaro luovat mahtavat puitteet Tansanian kävijälle. Safarimatkailijaa odottaa ”iso viitonen” – leijona, leopardi, elefantti, biisoni ja sarvikuono. Auringonottaja löytää paratiisirantansa Sansibarista ja vaeltaja omantasoisen haasteensa Kilimanjaron rinteiltä – reittejä on kaiken tasoisia.

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Tansaniassa on noin 40 miljoonaa asukasta ja rajanaapureina mm. Kenia, Malawi ja Uganda. Maan historia ulottuu yli kahden miljoonan vuoden päähän. 1800-luvulla arabit ja intialaiset avasivat kauppareittejä maan sisäosiin orjien ja norsunluun hankkimiseksi. Viimeinen vieras hallitsija oli Iso-Britannia.

Tansanian ilmasto on läpi vuoden trooppisen lämmin. Puistoista tunnetuimmat ovat varmasti Pohjois-Tansanian Serengetin kansallispuisto, joka ulottuu Kenian puolelle saakka ja Ngorongoron erityissuojelualue, jossa maasait harjoittavat edelleen perinteisiä elinkeinojaan. Serengetin ruohotasanko jatkuu silmänkantamattomiin. Antiloopit ja gasellit vaeltavat varuillaan, sillä maasto ei anna paljon suojaa saalistajilta. Ngorongoron tunnettu tulivuorikraateri tekee vaikutuksen paitsi koollaan myös uskomattoman rikkaalla eläimistöllään. Etelä-Tansaniassa sijaitseva Selousin luonnonsuojelualue on Afrikan suurin. Ihmisiä on vähän mutta täällä on maailman tihein norsu- ja virtahepokanta.

Värikäs ja kaunis tuliainen Tansaniasta on kanga, perinteinen kangas, jota käytetään sekä vaatteena että vauvojen kantoliinana. Jos olet musiikin ystävä kokeile taarab-musiikkia, joka yhdistää swahilin kieliseen lyriikkaan intialaisia ja arabialaisia melodioita.

Tarunhohtoinen ja mausteiden kyllästämä Sansibar on oiva lopetus Tansanian lomalle. Saari oli vuosisatoja Itä-Afrikan tärkeimpiä kauppapaikkoja. Historian havinan aistii parhaiten pääkaupungin vanhassa Stone Townissa. Saarella tuoksuvat ja kasvavat neilikka, kaneli ja kardemumma. Saari on jännittävä sekoitus Arabiaa, Afrikkaa ja Eurooppaa. Sansibar on myös erinomainen kohde laitesukeltajille ja snorklaajille. Kristallinkirkkaat vedet ja koralliriutat kuuluvat maailman parhaisiin.

Matkaohjelmaehdotus Tansanian safarimatkalle

1. päivä Matkapäivä
Tapaaminen Helsinki-Vantaan lentokentällä ja lähtö Kilimanjaroon. Viisumimuodollisuudet (Suomen kansalainen saa Tansanian viisumin Kilimanjaron lentokentällä) ja paikallisen yhteistyökumppanin vastaanotto kentällä. Kuljetus Arushssa olevaan majapaikkaamme Moivaro Lodgeen, jossa yöpyminen.

2. päivä: Arusha – Tarangire Safari Lodge
Aamiaisen jälkeen lähdemme Arushan kaupungin kautta ajamaan kohti Tarangiren (140 km2) aluetta. Saapuminen Tarangire Safari lodgelle iltapäivällä. Safariajelu Tarangiren kansallispuistossa. Puiston maisemat ovat vertaansa vailla. Tarangire on kuuluisa erityisesti tuhatvuotisista valtavista apinanleipäpuista eli baobabeista.  Illallinen ja yöpyminen Tarangire Safari Lodgessa täysihoidolla.

3. päivä Tarangire
Koko päivä ohjelmaa Tarangiressa. Täysihoito.

4. päivä: Tarangire – Lake Manya – Kirurumu Tented Lodge
Aamiaisen jälkeen lähdemme Lake Manyaraan. Matka kestää pari siirtymäajo tuntia ennen saapumista seuraavaan majapaikkaamme Lake Manyaran ekohotelli Kirurumu Tented Lodgeen. Siirtymämatkat  ohjelman aikana  ovat myös safaripäiviä. Pysähdymme tarvittaessa katselemaan ja kuvaamaan ajoreitin varrella olevia maisemia ja eläimiä. Illallinen ja yöpyminen Kirurumu Tented Lodgessa täysihoidolla.

5. päivä Lake Manyara – Kirurumu Tented Lodge
Tutustumme koko päivän Lake Manyaran puistoon. Manyarassa elää huomattava määrä lintulajeja sekä monipuolisen ympäristönsä ansiosta täällä on runsaasti erilaisia villieläimiä. Puisto on kuuluisa puihin kiipeilevistä leijonistana sekä vahvasta norsukannastaan. Juuri Manyarassa kuuluisa norsututkija Iain Douglas-Hamilton keräsi aineiston kirjaansa Viisisataa elefanttia. Illallinen ja yöpyminen  Kirurumu Tented Lodgessa täysihoidolla.

6. päivä Lake Manyara – Kirurumu Tented Lodge – Serengeti
Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan Serengetin kansallispuistoon. Mukaan otetaan retkieväät. Tämäkin päivä on safaripäivä ja pysähtelemme matkalla tarpeen tullen. Iltapäivällä teemme safariajelun ennen saapumista Sopa Lodgeen. Lodgemme sijaitsee kauniilla paikalla keskellä pensassavannimaisemia. Serengeti on suurnisäkäsyhteisö, mm. yli miljoona gnuta. Ruohonsyöjät tekevät joka vuosi sateiden ja vihreän ruohon perässä laajan kierroksen Serengetin sekä Kenian puolella sijaitsevan Masai Maran alueella. Helmikuussa näemme niitä runsaasti juuri Serengetin eteläosien avoimilla tasangoilla. Serengetissä elää myös maailman suurin petoeläinyhteisö kuten esimerkiksi 2000 leijonaa ja parisataa gepardia. Linnusto on monipuolinen sisältäen mm. useita kotoperäisiä lajeja. Täysihoito.

7. päivä Serengeti
Safariajelumme Serengetin kansallispuistossa jatkuvat. Aikainen herätys ja lähtö aamun safarille heti auringon noustessa noin kello 6. Palaamme majapaikkaamme aamiaiselle kello 10 maissa. Lepäämme hetken hotellilla ennen kuin otamme hotellin piknik-lounaspaketit mukaan ja lähdemme uudelle safariajolle. Vietämme Serengetin tasangoilla loppupäivän palaten hotelliin noin kello 18. Illallinen ja yöpyminen Serengeti Sopa Lodgessa täysihoidolla.

8. päivä Serengeti
Safariajelumme Serengetin kansallispuistossa jatkuvat. Yöpyminen Serengeti Sopa Lodgessa täysihoidolla.

9. päivä Serengeti – Ngorongoron kraateri
Aamiainen ja lähdemme ajamaan Ngorongoron alueelle. Pysähdymme matkalla Oldupai Gorgen kanjonissa, joka on kuuluisa esi-ihmisten fossiililöydöistä. Täällä eli aikanaan ensimmäinen kahdella jalalla kulkenut ihmisen edeltäjä, Australopithecus afarensis. Iltapäivällä on vapaa-aikaa lodgella. Illallinen ja yöpyminen Ngorongoro Sopa Lodgessa. Majapaikastamme aukeaa upea näköala kraaterin pohjalle, jonne voi hyvinkin ilmaantua leijonalauma, tai pimeän tullen harvinaisempiakin saalistajia. Ngorongoroa ympäröivä suojelualue on Maasai-heimon aluetta. Matkalla Serengetistä Ngorongoroon halukkaat voivat tehdä retken maasaikylään (lisämaksusta). Täysihoito.

10. päivä  Ngorongoron kraateri.
Laskeudumme aikaisin aamulla safarille kraateriin. Aluetta kutsutaan maailman kahdeksanneksi ihmeeksi! Näemme pienellä alueella lähes kaikki tyypilliset savannien nisäkkäät ja linnut. Ngorongorossa elää mm. suippohuulisarvikuono- ja vahva leijonakanta, ja keskellä kraateria on suolapitoinen järvi, jolla oleilee suuri määrä flamingoja. Piknik-lounaan nautimme kraaterissa. Nousemme  iltapäivällä takaisin ylös ja palaamme majapaikkaamme. Täysihoito

11.päivä Ngorongoron kraateri.
Koko päivä Ngorongorossa. Safarit aamulla ja illalla. Täysihoito.

12.päivä Ngorongoron kraateri – Arusha – Moivaro Lodge – Kilimanjaro
Aamiainen ja lähdemme  ajamaan kohti Arushaa. Tästä viimeisestä siirtymispäivästä  on tulossa  myös mielenkiintoinen. Saapuminen Moivaro Lodgeen, jossa meillä on päivähuoneet. Lounas, lepoa ja valmistautuminen iltalennolle.

13. päivä kotimatka 

Halukkailla on mahdollisuus  jatkaa lomaansa Tansanian paratiisisaarella Sansibarilla.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna