Teemamatkat

Taidematka Japaniin

Kohde
Japani
Pyydä tarjous

Taidematka Japaniin

Echigo-Tsumarin taidetriennaali järjestetään joka kolmas vuosi. Tutustumme taideasiantuntija Johanna Wahlbeckin ja paikallisten toimijoiden johdolla upeaan kokonaisuuteen, teoksiin ja tekijöihin taidetriennaalin takana. 760 km2 alueelle on kaupunkiin, kyliin ja luontoon ripoteltu kansainvälinen kattaus nykytaidetta. Osa teoskokonaisuuksista on pysyviä ja joka kolmas vuosi kattaus uudistetaan ja järjestetään suuri taidefestivaali ohjelmineen.

Matka alkaa ja päättyy Tokioon, jossa viimeisenä iltana tunnelmoimme koettua taidemuseo-pilvenpiirtäjän katolta. Echigo-Tsumarin taidetriennaali on henkeäsalpaava yhdistelmä kaunista kumpuilevaa maisemaa ja nykytaidetta. Teokset on ripoteltu sekä luontoon että paikallisiin museoihin ja festivaalin omiin pieniin rakennuksiin. Mukana on sekä kansainvälisiä että japanilaisia nykytaiteilijoita ja myös perinteisempää katsottavaa taidetta. Taide- ja luontoelämysten lisäksi nautimme matkalla paikallisesta ruoasta ja kylpylöistä sekä pääsemme osallistumaan festivaalijärjestäjien kanssa perinteiseen kesäjuhlaan. Suomalaisista edustettuna tässä taidetapahtumassa on ollut jo vuosia Maaria Wirkkala. Näemme hänen installaatioonsa Yomokihiran kylässä.

Maaria Wirkkalan sanoin: ”Echigo Tsumari on minulle äärettömän tärkeä paikka ja asia. Mieleni on ollut siellä niin monena vuonna. Täällä kotona kytken usein illalla oman kullatun yomogihira antennin. Se valvoo untani. Yomogihiran kylä ja Kiryiaman talo ovat minulle tosi rakkaat. Ne ovat auttaneet minua ymmärtämään lauseen ”Every Place is the Heart of the World” Koko Echigo Tsumarin konsepti poikkeaa kaikista muista taidekatselmuksista sosiaalisen lähestymistapansa vuoksi.”

Alla matkaohjelma ehdotuksemme jota voidan muokata ryhmänne toiveiden mukaan

Pyydä tarjous

Matkaohjelma

Päivä 1

Tapaaminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla matkanjohtaja Johanna Walhbeckin kanssa. Suora lento kohti Tokiota.

Päivä 2

Saavumme Tokioon aamulla. Lentokentältä jatkamme bussikuljetuksella hotellille. Aamiaisbrunssi, jonka jälkeen on aikaa levähtää hotellilla. Iltapäivällä vierailemme yhdessä Tokion kiinnostavimmista nykytaiteen museoista Watari-Um Museum of Contemporary Art:ssa.

Päivä 3

Hotellin aamiaisen jälkeen lähdemme luotijunalla kohti taidematkamme pääkohdetta: Echigo-Tsumarin taidetriennaalia. Juna saapuu Tokamachiin, joka on kuudesta alueesta suurin ja kaupunkimaisin, suuntaamme hotellille. Iltapäivällä aloitamme ETATiin (Echigo-Tsumari Art Triennale)  tutustumisen valituilla kohteilla Kawanishin alueella. Ensin vierailemme Satoyama museum of contemporary art KINAREssa.

Päivä 4

Lähdemme tutustumaan Echigo-Tsumarin Matsudai-alueeseen, jossa sijaitsee esimerkiksi vaikuttava Matsudai Noubutai -taidemuseo. Tapaamme Nihon yliopiston väkeä, jotka ovat luoneet ”Shedding House” -nimisen kohteen. Illalla näemme paikallisessa kylässä suomalaisen Maaria Wirkkalan teoskokonaisuuden, joka on tarkoitettu katseltavaksi auringon laskettua.

Päivä 5

Jatkamme tutustumista Echigo-Tsumarin Art Fieldin tarjontaan Matsunoyaman alueella. Tapaamme paikallisia toimijoita ja vietämme heidän kanssaan teehetken keraamikkojen Ubusuna-talossa.

Päivä 6

Taidekentän Tokamachi-alueen teoksiin ja kohteisiin tutustumme päivällä, ja samalla alueella illalla osallistumme perinteiseen Tokamachi-kesäfestivaaliin, johon kuuluu esimerkiksi kesäkimonoihin pukeutunut tanssiva kulkue. Voimme liittyä kulkueeseen ja saada kimonot yllemme. Halukkaille opetetaan perinteinen yksinkertainen tanssi. Myöhemmin jatkamme iltaa paikallisten kanssa keskustellen muun muassa taidefestivaalia jo vuosikymmenen järjestäneiden kanssa. Mitä todennäköisimmin pääsemme myös halutessamme paikallisen saken makuun.

Päivä 7

Tutustumme Tsunan-alueen teos- ja kohdepoimintoihin. Vierailemme myös Nagasaton alueella.

Päivä 8

Aamulla matkaamme luotijunalla Tokioon, kirjaudumme hotelliin. Vierailemme Yokohaman taidemuseossa, jossa on kokoelman lisäksi Monet-näyttely. Käymme myös pilvenpiirtäjä-taidemuseo Moorissa ja sen yläpuolella näköalaterassilla. Yhteinen läksiäisillallinen.

Päivä 9

Suuntaamme aikaisin aamulla kohti lentokenttää. Paluulento Tokio–Helsinki. Sayonara!

 

 

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna